Sigarayı bırakamayanlara bir yazı gönderiyorum...
Bundan 3 sene önce falandı.. Sigara içiyorum bırakamıyorum.. bir arkadaşım var o ise değil ağzına , eline dahi sigara almaz.. öyle bir insan..
Bir gün bana demişti ki .. ediz gelsene bişiler diycem sana .. tamam dedim .. oturduk ..
Sen bu sigarayı ne kadar zamandır içiyorsun ?
Hiç sevdiğin birini sigaradan kaybettin mi ?
Hiç rahat nefes almayı özlemiyor musun ?
Verdiğin Paralar içine oturmuyor mu ?
Kendi paranla kendini zehirlemek nasıl bir duygu ?
Sigara içmek sana ne kazandırıyor ?
Sigaradan dolayı 2. sınıf insan muamelesi görmek hoş bişi mi ?
Sigara Yüzünden Ne kadar pis koktuğunuzun farkında mısın ?
Sigara içmeyen bir sevgilin olsa, içme dese sana hoşlanmıyorum.. ne yaparsın ?
Günde 1 paket veya 2 paket bitirince delikanlı mı olunuyor ?
Her sigara dumanını içine çekişinde ne hissediyorsun ?
Sigara Yüzünden Kanser olsan, veya Bir bacağını kesseler ne hissedersin ?
Çocukların olduğunda , onların fosur fosur sigara içmesi sana ne hissettirir ?
İçme oğlum, içme kızım dedikçe aman baba aman anne diye cevap verseler ne hissedersin ?
Örnek bir baba olmak istemez misin ?
Bana bu tarz baya bir soru sormuştu bende işte iyi kötü cevaplar vermiştim.. ama bırakmamıştım sigarayı ... çünkü irademe hakim olamadım..
Ve sigaraya kendi çapımda savaş açmış bulunuyorum şimdi.. O bizi halt etmeden, biz onu halt edelim..
Hep geyik hep şu bu yapıldı forumda.. ilk kez ciddi anlamda bişi başlatmak istiyorum .. ilk kez bu kadar hevesliyim..
Evet HARABELİ sigara içmez diyorum.. bunu içten diyorum.. belki kimileriniz şöyle diycek ahaa sigarayı bıraktı bir tarafları kalktı öyle değil işte ben kimse için bırakmadım veya bir taraflarım kalksın diye bırakmadım bunu.. kendim için bıraktım.. kendime olan saygım için bıraktım...
Kendisine saygısı olan.. rahat nefes almak isteyen.. ve iradesine güvenen arkadaşları sigarayı bırakmaya davet ediyorum. Bu bir açık davettir.. herkes tabiki katılmak zorunda değildir.. iradesizseniz zaten baştan kaybetmişsiniz ( burda hafif laf koyayım ki belki bırakan olur ehehe)
Sigaraya bir özenti sonucu başlamıştım.. çoğu insan da böyle başlıyor...
Sigara özenilecek bir şey değildir..
1 kişi bile sigarayı bıraksa bu beni mutlu eder..
umarım destekleyen çok olur.. ama laf olsun diye değil.. içten isteyerek desteklemek.. yoksa önemi yok yani ..
saygılar hepinize...