evet arkadaşlar şikayetçiyim.. bir ürünü satarken kesinlikle satıcı güvencede değil.. tüm güvence alıcıya verilmiş.. al ürünü 3 gün incele beğenmezsen geri yolla buraya kadar güzel..
diyelim içimizden biri telefon sattı .. iki gün sonra siteye hile rapor edildi (siz düzgün iş yaptığınız halde) telefon bozuk dendi.. halbuki taş gibi telefon.. bişiyi yok.. ama gel gör ki telefon bozuldu örneğin yere düşürdü ve bozdu neyse.. siz ısrarla o ürünü geri alamıyorum diyemiyorsun seve seve geri alıyorsunuz hemde adam tek taraflı yorum verebiliyor.. mesela size şöyle diyebiliyor..
dürüst değil.. bozuk ürünleri yolluyor.. veya ilandaki üründen bambaşka bir ürün yolladı diyebiliyor.. ve siz karşı bir yorum veremiyorsunuz.. cevap yazabilirsiniz bu dandik yorumun altına o kadar
yani demek istediğim ben bir alıcı olarak kötü niyetli olsam bir ürünü alırım.. örneğin dvd kopyalarım sonra beğenmedim bozuk deyip geri yollayabilirim.. yani sadece kargo parasına ürünü almış olabilirim..
ya da sırf kıllığına elektronik ürün alıp özellikle bozup geri yollayabilirim.. ve hile rapor edip resmen bozuk ürün yollamışlar arkadaş diyebilirim ve olumsuz yorumu basabilirim..
demek istediğim açık arttırma sitesinde bir ürün satarken Allah a emanetsiniz alıcıysanız sorun yok her durumda haklısınız arkadaşlar..
kolay alışverişler....