13 Temmuz 2006'da Yatırım Finansman Menkul Değerler'e, Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın yüzde 15 hissesinin satışı için yetki veren Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, satış operasyonunu 26 Mart 2007'de tamamladı. Beşiktaş'ta daha önce gerçekleşen 3 hisse satışında da fiyat 3 YTL olarak gerçekleşmişti. Fakat, piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle 26 Mart'taki satış 2.03 YTL'den yapıldı. Kulüp, hisse satışını 3 YTL'den yapabilseydi elde edilecek gelir 6 milyon YTL olacaktı. 2.03 YTL'den yapılan satışta Kulübün kasasına giren miktar 4 milyon 60 bin YTL'de kaldı.
Dalganın etkisiyle Kulübün kasasına giren gelir yüzde 32 azalmış oldu. Beşiktaş'ın sermayesinin yüzde 15'ini oluşturan 326 bin 500 YTL nominal değerli hisse senetlerinin, Şubat 2002'de 57.5 YTL'den gerçekleşen halka arzından 14 milyon dolar gelir sağlanmıştı.
Gelirin yüzde 36'sı yurtdışından sağlandı. Beşiktaş daha sonra sermayesini 2 milyon 176 bin YTL'den 40 milyon YTL'ye çıkardı.
Hisse satışının tamamlanması ile birlikte Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın halka açıklık oranı yüzde 30'a çıkarken, derneğin şirketteki payı yüzde 70'e düştü.
Kaynak: Milliyet
Fiyatın düşmesi ile tam alım zamanı diye düşünüyorum. Bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaş' a ortak oldum hayırlı uğurlu olsun bana