İçerik değiştir

- - - - -

Kime Oy Verelim?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 babuna

babuna

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 341 Mesaj

Gönderim zamanı 14.05.2007 - 22:47

Herkesin kafası karışık; "Kime oy vereceğiz" sorusu en çok sorulan şey. Cumhuriyetçiler "kime oy vermeyeceklerine" karar vermiş. Ama "diğerleri" arasında, verecekleri arasında seçim yapamıyor. Daha doğrusu "aradıklarını bulmakta" zorlanıyorlar!

"Cumhuriyete açıktan karşı olanları" uzaklaştırmak ilk hedef. Ancak bu, sorunu çözmüyor.

- İşbirlikçi dincileri uzaklaştırdınız.

- Yerine, "kendilerine laik diyen işbirlikçiler" gelirse ne olacak? "Olsun, şeriatçılar gitsin yeter" demek sorunu özünde çözmüyor.

"Şeriatçı olmayan işbirlikçiler" de en az şeriatçılar kadar zararlı.

- Yabancı tekellerin ülkeyi işgaline destek verirlerse...

- AB ile "tek yanlı ve sömürgeci gidişi" sürdürürlerse...

- Laik, Atatürkçü adı altında, "12 Eylül ve 24 Ocak modelini" fiilen yürütürlerse...

- ABD ve AB'nin "Türkiye'deki ve bölgemizdeki planlarına" yardımcı olurlar, bunu da "Bizim yüzümüz Batı'ya dönük" diye halkı kandırarak yaparlarsa... Ne olacak, işler düzelecek mi?..

"Batıcı işbirlikçiler" de en az "şeriatçı işbirlikçiler" kadar tehlikelidirler. Çünkü bunlar da Cumhuriyetin öz değerlerini, Lozan'ı ve gerçek demokrasiyi savunamazlar. Türkiye'ye ve bölgeye Washington'ın ve Brüksel'in gözlüğü ile bakarlar.

- Bunlar, "oligarşinin güdümünde bulunan" siyasilerdir. Oy verecek yurttaşların, "bunların da en az işbirlikçi şeriatçılar kadar tehlikeli olduklarını" iyi görmeleri ve onları dışlamaları gerekir.

Nelere dikkat edelim?
Solda ve sağda, bu tehlikeden uzak kalmak için ne yapmak gerekir? Oy verecekler bana göre şu ölçüleri göz önüne almalılar:

1) Hangi parti ulusalcı bir çizgide? Ulusalcılığı (veya milliyetçiliği) hangi parti "içini doldurarak savunuyor"?

2) Hangi parti ulusal tarım, ulusal sanayi, ulusal ticaret, ulusal enerji, ulusal iletişim politikalarına sahip?

3) Hangi parti sosyal sınıflara, yani köylüye, işçiye, esnafa, memura, KOBİ'lere yönelik kapsamlı programlar hazırlamış? Hangi parti gerçek demokrasinin "ancak sosyal sınıflara dayalı olarak" sağlanabileceğini görmüş ve savunuyor?

4) Hangi parti "AB ile yapılan tek yanlı anlaşmalara" , ciddi ve inandırıcı bir biçimde karşı çıkıyor ve onları değiştireceğini inançla söylüyor?

5) Hangi parti "Türkiye'nin dış politikasındaki Batı bağımlılığı yerine, denge politikasına geçeceğini inançla savunuyor"?

Bunlar solda ve sağdaki partilerde, yurttaşların araması gereken özelliklerdir.

Halk, kendi 'partisine' baskı yapsın...
Soldaki bir yurttaşın kendine yakın gördüğü bir parti var; yukarıdaki özelliklerin yarısına sahip, ne yapacak? Halk gücünü gösterip meydanlarda "partisinin kimliğine sahip çıkacak" . Olması gerekenleri, "baskı ile yaptıracak" ; halkın gücü her şeyin önündedir; yüz binler bastırdığı zaman "parti yönetimi kendi yanlışlarını düzeltebilir" : Öyle ya da böyle. Baskının her türlüsü kullanılmalı.

- Sağ için de aynı şey; yukarıda sıraladıklarım sağdaki seçmenler için de söz konusu. Parti yönetimlerine baskı yapsınlar.

Seçmenin solda ve sağda oy vereceği partiler asgari şu temel özelliklere sahip olmalı:

1) Ben ulusalcıyım, "Atatürk milliyetçisiyim" demek ve bunu fiilen göstermek.

2) Ben Cumhuriyetin temel değerlerinin yanındayım demek.

3) Halkçı, demokratik ve antiemperyalist bir çizgide durmak.

4) Sosyal devleti esas almak; işleri sadece piyasaya bırakmamak.

Bunlar yoksa, o partiler bu coğrafyada ve konjonktürde Türk halkına hiçbir şey veremezler. Ne çağdaşlaşma, ne demokrasi ve ne de Cumhuriyetin değerlerinin korunması sağlanabilir.

Türkiye'nin düzlüğe çıkması, oligarşinin iktidardan indirilerek sosyal devlet anlayışının iktidara taşınmasına bağlıdır". Halk, bu yönde baskı yapmalıdır.

Oligarşinin ve emperyalizmin "şeriatçısından kurtulurken diğer işbirlikçilerinin tuzağına düşmeyelim". Seçmenler çok dikkatli olmalı.

Halk güçlüdür; meydanlarda bu ilkeleri savunduğumuz zaman partiler de yola gelmek zorunda kalacaklardır. Oligarşinin partisi olmaktan kurtulacaklardır. Halk baskı yapmalı ve gücünü göstermeli. Partiler halkın gücünden korkmalı ve halkın taleplerine uyum sağlamalı. Öyle ya da böyle...

Cumhuriyet 14.05.2007

#2 _KajmeraN_

_KajmeraN_

...::: UFAKLIK :::...

• Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 14.05.2007 - 22:56

Herkesin kafası karışık; "Kime oy vereceğiz" sorusu en çok sorulan şey. Cumhuriyetçiler "kime oy vermeyeceklerine" karar vermiş. Ama "diğerleri" arasında, verecekleri arasında seçim yapamıyor. Daha doğrusu "aradıklarını bulmakta" zorlanıyorlar!

Cumhuriyetçiler kime oy veriyor yawff belliymiş ya; ben dahada niye kimseye güvenemiyorum...

Bu arada şaka bir tarafa da gerçekten halkı kutuplaşmaya zorladı bu mitingler, korkuyorum yeniden bunların gelecek olmasından... Ve defaatle bunu anltmaya çalıştım, adamların yanlışlarının üzerine gidin demokratik haklarına müdahale etmeye kalktığınızda bizim halk mazlumu savunuyor...

Kafamda hiç kimse yok, o sandığa gittiğimde hayırlı olsun diyip oyumu verecem; Çıktığım andan itibaren tüm partiler aynıdır benim için... Hepsi boş!

Bu mesaj _KajmeraN_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.05.2007 - 22:56

...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...