ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELERİMZ:
2 yumurta
1 bardak süt
yarım bardak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
250 gr kıyma
yarım kilo ıspanak
tuz,karabiber,pul biber
7 adet yufka
HAZIRLANIŞI:
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlıyorsunuz. sonra ıspanaklı harcı hazrlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavuruyorsunuz. yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlıyorsunuz. suyunu süzüp kıymaya ekliyorsunuz. tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırıyorsunuz. 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölüyorsunuz. en üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp, gül şekli veriyor ve yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyor ve haşhaş serpiyorsunuz.(200 C 'de pişirilmeli)
PÜF NOKTAMIZ:
fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur...]
AFİYET OLSUN
SEVOŞ