Jump to content

- - - - -

Eyvah bilboardlarda mayo reklamı yasaklanıyormuş.

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Posted 18.05.2007 - 11:16

Medya İstanbul büyükşehir belediyesi bilboardlarda mayolu çıplak kadın resimleri aslımasına izin vememiş diyor.

istanbul büyükşehir belediyesi de "bizden izin istemediler" diyor...

Sonra da mayo reklamı üzerinden laiklik tartışmaları...

Olay tamda insanlar rejim tehlikede filan tartışmalarının yapıldığı zamanlarda gündeme getirilmesi de ayrca düşündürücü.

#2 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19,758 posts

Posted 18.05.2007 - 11:21

Dün Fox Tv'de bilboard reklam panolarının sahibi çıktı konuştu. herhangi birşey söylenmedi , Zeki Triko veya başka mayo firması gelsin almazsak sonra konuşun dendi. Zeki Triko mayolarının bir ara reklam vermeye yeltendiğini sonradan ses seda çıkmadığını da ekledi.

Değişiklikler Kaydedildi...

#3 KaKTüS

KaKTüS

Fethiye'li...

• Dokunulmazlar
  • 6,837 posts
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Posted 18.05.2007 - 11:27

Asılmasın kardeşim... :gorgeous: Her yer çıplak kadın kaynıyor, resme ne hacet... Mayo isteyen gitsin mağazadan baksın... Medya, yaz boyu gözümüze sokmuyor mu zaten... :devil:
geldin.buldun...Posted Image...sevdim.güldüm...

#4 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Posted 18.05.2007 - 11:28

Amaç belli zaten...

Mayo reklamı ile laikliği bağdaştırarak kriz edebiyatı...

Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan'ın bu günkü köşesinden bir bölüm.

Bundan beş yıl önce İngiltere’de Yves Saint Laurent firmasının "Opium" adlı parfümünün reklam panosu, İngiliz kamuoyundan gelen şikayetler üzerine kaldırıldı. İngiltere Reklam Standartları Otoritesi, panoda sergilenen çıplak kadın fotoğrafını "Cinsel açıdan tahrik edici, ciddi veya yaygın ölçüde rencide edici" olduğu gerekçesiyle kamuya açık mekanlarda sergilenmesini men etti. Kurul, reklam fotoğrafının kadın dergilerinde yayınlanmasının sakıncalı olmadığını ancak sokak panolarının farklı bir durum olduğunu belirtti. Bu kararın ardından panolar kalktı. Olay, İngiliz basınında "Rencide edici Opium posterleri kaldırıldı" diye haber oldu. (The Guardian 19 Aralık 2000).

Demek ki neymiş?

"Kamuya açık mekanlardaki reklam" ile "dergilerde yayınlanan reklam" arasında mahiyet farkı varmış.

Ancak İngiltere’deki karar alma sürecine dikkat:

Öyle muhafazakár bir belediye müdürü çıkıp da, "Şehit kanlarıyla sulanan mübarek Londra toprağında çıplak kadın fotoğrafı astırmam arkadaş!" diyerek, kafasına göre yasaklama kararı alıp uygulamıyor.

Kamuoyu şikayet ediyor, Reklam Standartları Otoritesi toplanıyor, kurul herkesin kabul edeceği gerekçelerle bir karar alıyor ve alınan karar uygulanıyor.

#5 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19,758 posts

Posted 18.05.2007 - 11:33

Dün akşam Reha Muhtar bilboardlarda mayo reklamlarının görünmemesinin Türkiye için sorun olduğunu , kendisinin bu durum karşısında şaşkına düştüğünü , Türkiyenin geleceğinden şüphe duyduğunu , modern Türkiyenin yara aldığını söyledi. Modernlik çıplaklık olarak algınalıyorsa ben donumu da çıkarayım öyle gezeyim. Modern olduğumu kanıtlayayım.

Değişiklikler Kaydedildi...

#6 KaKTüS

KaKTüS

Fethiye'li...

• Dokunulmazlar
  • 6,837 posts
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Posted 18.05.2007 - 11:33

Elbette ki kriz edebiyatı... Yzın mayo, kışın türban krizi..Yani değişen bir şey yok...Yasal haklar güçlenerek güncelleniyor...
geldin.buldun...Posted Image...sevdim.güldüm...

#7 Hyaman

Hyaman

Triple Nickel-1

• Dokunulmazlar
  • 4,490 posts

Posted 18.05.2007 - 11:38

Ahmet Hakan'da ne akla hizmetse İngiltere'den bir örnek ile olaya yaklaşmış.Türkiye ile İngiltere birbirlerine "günlük hayat"ın işleyişi açısından oldukça! benzeyen ülkeler ya..
I find your lack of faith disturbing!

#8 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Posted 18.05.2007 - 11:46

Ülke önemli değildir...Önemli olan yasağın şekli...
Türban tartışmalarında da ülkemiz "iran"a benzetilmekte...İran yöetimiyle,yaşantısıyla Türkiye'nin arasında ne kadar benzerlik var?!

#9 LOST_ART

LOST_ART

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 320 posts
  • İlgi Alanları:http://www.coroflot.com/LOST_ART

Posted 18.05.2007 - 11:50

..Mok şeklindeki arap alfabesiyle yazılmış saçmalıkları koysalar kimse sesini çıkarmaz...küfür yazıyo olsa bile... :P
_Posted Image

#10 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5,669 posts

Posted 18.05.2007 - 11:54

yav rejimle mayonun ne alakası var?rejimimiz bir mayo üzerinden yürütülecek kadar basit mi?Kapımızda seçim var,sınırlar pkk lı kaynıyor,borsa sallanıyor bizim rejimi ,üstünden tartıştığımız konuya bak:bilboardlara asılmayan mayolu kadın reklamları :P yayınlanır ya da yayınlamaz o işin ahlaki ve de ticari boyutudur.Bir tartışma olacaksa bu boyut üzerinden yürütülmelidir.Ama rejimin bu şekilde saçma sapan şeylere yüklenmesi çok kanıma dokunuyor.Başörtü sorunundan sonra sıra mayo sorununda mı?Kan bedeli ödenerek alınan Vatanın ,binlerce insanın canıyla kurulan rejimin aksaklıklarının ne üzerinden yürütüldüğünü gel gör ve utanç duyma.Yav ne koltuk davasıymış be kardeşim.Mayo bile bir rejim davası oldu.Adam gibi siyaset yapan hiçkimse yok mu bu ülkede .Koltuk için cumhuriyetçiliği,milliyetçiliği,laikliği,halkçılığı,AB yi ve aklıma gelmeyen bir sürü şeyi kullandıkları yetmedi pek değerli siyasi partilerimizin; şimdi mayolu rejim mi siyasiborsaya düştü?Kriz edebiyatımı yapıyorlar? zahmet etmesinler bu ülke başındaki yeterince sorunla herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan da kriz yaşayabiliyor *zong [/B]
Posted Image

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#11 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11,433 posts

Posted 18.05.2007 - 11:56

Modernlik çıplaklık olarak algınalıyorsa ben donumu da çıkarayım öyle gezeyim. Modern olduğumu kanıtlayayım.

:P *zong İlahi dokuz..

Evet herkes anadan uryan dolaşsın,ne kadar modern..Ne tecavüzler olur,ne cinayetler..Oh doğal doğal..Ama kimse kışın kıçımız dondu diye, giyinmeye kalkmasın..

Edited by gLamour, 18.05.2007 - 12:15.

Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Started By Stats Last Post Info

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users