Yani Wale,
Kaç kez söylüyorsunuz söyleniyor ve tekrar dönüyorsunuz ve yine aynı şeyleri döküyorsunuz.. Bu son yazım olacak, artık siz ne yazarsanız yazın, yorumları okuyana bırakıyorum. Çünkü sizlerle konuşabilmenin başka bir yolu yoktur. Daha doğrusu sizlerin burada bir şey aramadığı bellidir.
Demokrasi, halkçılık gibi kavramlar cumhuriyet gazetesinin anladığı veya sizin anladığınız gibi yorumlanamaz.. Demokrasinin bir biçimi vardır ve o da geneldir. Ne kadar sağından solundan çekerseniz çekin sonuç değişmeyecektir. Dikkat ediniz ben burada falanca gazetenin yazısı, falancanın söylemi gibi sokak ağzını dile getirmiyor yanlışsa, katılmıyorsam, bunların ne olduğunu yazmakla uğraşıyorum. Ayrıca bu yaptığınızda bir forum yöneticisi olarak sizin de forum için bir talihsizlik örneğini sergilediğinizi gösteriyor, kişiselleştiriyorsunuz çünkü olayları…
Evet yine bir kaynaktan daha “halk” sözcüğünün dökümünü alıyorum:
Halk: 1. Bir ulusun belli bir çevre içinde yaşayan kısmı: Anadolu halkı Balkanlardaki Türk halkı. 2. aynı yerde toplanmış kimseler: Mahalle halkı, şehir halkı, ev halkı, vapur halkı. 3. Halk kelimesi kimi vakit aydınların veya memur topluluğunun dışında kalanları anlatır…
Size “halk” kelimesi battı bu mitingler başladığından bu yana.. “Efendim halk orada değilmiş” ben de size halkın tanımını veriyorum anlayamıyor musunuz hala.. Halk denebilmesi için kim var kim yok sokağa dökülmesi mi gerekmiyor..
Şimdi gelelim CHPnin halkı konusuna: Bu mitingler defalarca yazıldı (siz okuyarak yazma özelliğine sahip olamadığınız için göremiyorsunuz galiba): 300-400 sivil toplum örgütü tarafından da desteklenmiştir. Kaldı ki Chp dışında Dsp – İp – Shp gibi partilerin de katılımı söz konusu olmuş durumdadır. Mitinglerin devam etmesi ile beraber bazı kurumlar (Tüsiad gibi kurumlar) da olumlu karşılamışlardır. Bunca katılım ve destek varken siz hala bu mitingi CHP’nin mitingi olarak algılamak istemenizin altında ne yaptığını anlayabilmek güçtür...
Ayrıca sizi rahatsız eden bir başka konuya da değineyim: Bu mitinglerle cumhurbaşkanı seçilmiyor, bu mitinglerle siyasi ortam belirlenmiyor. Bu mitingler bir tepkinin dile getirilişidir. Bu mitingler demokratik duyarlılığa sahip olan kitlelerin (halkın) muhalefetidir. Sonucu ne belirler: “Sonucu seçim belirler” bu da önümüzdeki günlerde yapılacaktır zaten.
Cumhurbaşkanlığı ve halkın egemenliği konusuna gelelim şimdi.. 5 senelik meclisin durup durup ta seçim ağzında apar topar cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde değişiklik yapması da ne oluyor? Bir şeyler mi kaçırılmaya çabalanıyor? Halkımızın 4/1 kısmının oyunu alan ve meclisin 4/3 kısmını temsil etmiş gibi mecliste sandalyeye sahip olan iktidar var ortada. Bu iktidar durumunu bile bile benim istediğim olacak diye türkiye’yi germiş durumda ve ardından mitingler, askerin uyarısı, cumhurbaşkanı uyarısı şu bu derken konu Anayasa Mahkemesine gidiyor ve ardından da bu seçimin olamayacağı sonucu ortaya konulmuş oluyor.
Seçimler yapılacak cumhurbaşkanı da seçilecek ve halkımız yetkileri belli olmayan bir cumhurbaşkanını seçecek… Sizin halkçılıktan anladığınız bu mu oluyor? Bunun neresi halkçılık, Allah aşkına bir açıklayıverin… Yetkilerinin ne olduğu bilinmeyen bir cumhurbaşkanı seçeceğiz yani.. Buna da halkın egemenliği diyeceğiz ha...
Siz diyorsunuz ki siz sokağa çıkmayın, biz konuşalım, biz çıkalım, biz seçelim.. Bunu da nasıl diyorsunuz Demokrasi gereği…
Hala biriniz çıkıp demokrasinin tanımını yapamazken..
Gelelim şu alıntı konusuna … Çok zor değildir şu yazdıklarınızın malum medya organlarından alıntı olduğunu görebilmek.. Zaten şu söylediklerinizi günlerdir malum gazete ve tvlerdeki söylemi ile bire bir tutuştuğunu görmek çok zor değil.. Yazdıklarınızı kendinizin ürettiği konusunda çok ta ısrar edersiniz şimdi… Bence siz o malum medyayı bile tam okumuyorsunuz maalesef.
“kutuplaşma” olduğunu anlamak için şiddet olaylarının olmasını beklemek gerekmiyor… madem böylesine uzattığınız bir konuya ne gerekiyor bir yazabilseydiniz ya… Bitirmişsiniz paragrafınızı “vahh ki vahhhh.” diye… Ne demekse?
Dediğim gibi “yazılanlara bakmayıp” tabelaya bakanlardansınız.. tekrar söylüyorum “copy paste” yoluyla getirdiğim yazılara yazacak küçücük bir yanıtınız yoktur sizin. Amaç kafa bulandırmak. Böyle olmasa idi ekibiniz sabah akşam bu konunun üzerinde durmaz yazının içeriğine yanıt vermekle meşgul olurdu.. Sizin ve arkadaşlarınızın genel tartışma yöntemi toplanıp her bir ağızdan hiçbir şey söyleyemeden gerilim yaratmak, karşı kişiyi yıpratmak, biraz forumu karıştıran kişinin görememesi mümkün değil bunu..
Efendim, geçiniz dalganızı, “copy paste” yapın daha düzgün yazılar olacaktır mutlaka… Meydan sizlerin artık.. Ben de ara sıra girecek ve okuyacağım neler yazdığınızı … Bakalım insanların ufuklarına neler katabileceksiniz..