İçerik değiştir

Milliyetçilik mi Bölücülük mü?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 43 yanıt verildi

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 18:24

MHP provokasyonla başladı

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte Türk-Kürt çatışmasını körükleyip ırkçı ve milliyetçi partilere oy sağlama amacına yönelik provokasyonlar yeniden gündemde. Geçen yıl Diyarbakırlı fındık işçilerinin yaklaşık iki bin kişinin saldırısına uğradığı Sakarya'da, önceki gün bir linç girişimi daha yaşandı. Öte yandan DTP Eskişehir il binasına molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Sakarya'da Kürt işçilere saldırı

Sakarya'da Ahmet Kaya tişörtü giydikleri ve gazetemiz Gündem'i okudukları gerekçesiyle Diyarbakırlı iki işçi, yaklaşık 500 MHP'li tarafından linç edilmek istendi. İşçilerden birinin ağır yaralandığı olayda saldırganlardan hiçbiri gözaltına alınmazken, saldırıya uğrayan yaralı işçiler hastaneye götürülmek yerine gözaltına alındı. Eskişehir il binasına da önceki gün molotofkokteyli atıldığını belirten DTP'liler, söz konusu olaylarla partilerinin seçim sürecinde hedef haline getirilmek istendiğini belirtti.

Sakarya'da Çark Caddesi'nde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, giydikleri tişörtlerin üzerinde Ahmet Kaya resmi bulunduğu ve gazetemiz Gündem'i okudukları için iki kişi saldırıya uğradı. Alınan bilgilere göre, Çark Caddesi'nde saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, Adapazarı Karaçam'da devam eden duble yol inşaatında çalıştıkları ve Diyarbakırlı oldukları öğrenilen Mehmet Alaca ile Senayi İzci isimli işçiler, MHP'liler tarafından tehdit edildi. Tartışmanın büyümesi üzerine toplanan yaklaşık 500 kişi, işçilere saldırarak linç girişiminde bulundu. Linç girişiminde, Senayi İzci ağır yaralanırken, Mehmet Alaca bir apartmana saklanarak, saldırıdan kurtuldu. Polis ağır yaralı Senayi İzci'nin hastaneye götürülmesine izin vermeyerek, gözaltına aldı. Polisin müdahalesiyle apartmana gizlenen Mehmet Alaca da emniyete götürüldü. Polis, gruba dağılmaları konusunda uyarıda bulunurken, kalabalık dağılmamakta ısrar etti. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine gaz bombası attı. Olay yerine gelen Sakarya Valisi Hüseyin Atak, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Ancak dağılmamakta ısrar eden grup, hep birlikte tekbir getirip, İstiklal Marşı'nı okudu. Grup ayrıca, 'Vali bunları bize ver', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Kahrolsun Kürtler' şeklinde sloganlar attı. Daha sonra DTP il binasına yürüyen saldırganlar, binaya girmek isteyince polis müdahale etti. Müdahalenin ardından grup dağıldı. Saldırganlardan hiçbiri gözaltına alınmazken, tek suçları Ahmet Kaya fotoğraflı tişört giymek ve Gündem gazetesi okumak olan İzci ve Alaca, dün akşam 'Terörle Mücadele Kanun'una muhalefet'ten çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay sonrası açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Ahmet Kaya'nın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giyen bir kişi ile Gündem Gazetesi elinde bulunan diğer kişinin Çark Caddesi'nde dolaştığını, bu duruma tepki gösteren öfkeli yurttaşların iki kişiyi darp etmeye kalkıştığını kaydetti.

Gerçekleştirilen linç girişimi DTP Genel Merkezi tarafından kınandı. Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte partilerine yönelik baskıların daha da arttığı ifade edilen açıklamada, DTP Eskişehir il binasına önceki akşam kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteylli saldırı düzenlendiği açıklandı. Saldırıda binanın camlarının kırıldığı ve maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu olaylarla DTP'nin seçim sürecinde hedef haline getirilmek istendiğinin altı çizilirek, 'Seçim sürecine girildiği bir dönemde, bir yandan parti yöneticisi ve adaylarımıza yönelik, ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gereken açıklamalarından dolayı peşpeşe davalar açılırken, diğer yandan partimizin hedef gösterilmesi nedeniyle saldırılar yaşanmaktadır' denildi. DTP'nin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde hedef haline getirildiği ifade edilen açıklamada, 'Bütün siyasi partiler için var olması gereken 'anayasal güvence'nin adeta yok sayıldığı, kolluk ve yargı kuşatmasının hergün biraz daha arttırıldığı görülmektedir' denildi. DTP'nin dozu artırılan baskılara rağmen, halkla bütünleşerek, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini barışçıl bir şekilde sürdüreceği belirtilerek, bu çerçevede bağımsız adayların başarısı için DTP'nin bütün gücünü seferber edeceği vurgulandı. Açıklamada, yurttaşlardan provokasyonlara karşı duyarlı olmaları istendi.

Sakarya'da linç girişimi ilk değil

Sakarya ve çevre illerinde geçen yıl da benzer olaylar yaşanmış, mevsimlik işçi olarak bu illere giden Kürt işçiler, başını MHP'lilerin çektiği faşist çevrelerin saldırısına maruz kalmıştı. 29 Ağustos 2006'da Konya'nın Bozkır ilçesinde yaşanan benzer olayda, Seydişehir yolu üzerindeki bir öğrenci pansiyonu inşaatında çalışan 25 Kürt işçi, Üçpınarlı 5 mermer işçisini dövdükleri iddiası üzerine linç edilmek estendi. Aralarında MHP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grubun, 'Ya Allah, Bismillah Allahü Ekber', 'Bozkır'da Doğulu istemiyoruz', 'Siz PKK'lisiniz, burayı terkedin gidin' sloganlarıyla gerçekleştirdiği saldırıda, 2 işçi ağır yaralandı. Polis olaylara müdahale etmezken, Kürtler can güvenliği olmadığı gerekçesiyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. Bu olaydan bir hafta sonra yani 7 Eylül 2006'da da Sakarya'nın Akyazı beldesine fındık toplamak için giden Kürt işçilere MHP'lilerin, 'Sizler PKK'lisiniz', 'Pis terörist Kürtler'' diyerek hakarette bulunması üzerine kavga çıktı. İşçilerin PKK'li olduğu söylentisinin yayılması üzerine ise yüzlerce kişi Kürtler aleyhine slogan atarak fındık işçilerine saldırıda bulundu. Bu olayda da daha önceki olaylar gibi saldırganlar yerine saldırıya uğrayan Kürtler gözaltına alındı. İşçiler, paralarını bile almadan gizlice il dışına çıkarıldı. Geçen yıl yaşanan diğer olaylar ise şöyle:

30 Ocak tarihinde Ordu'da yürüyüş yapmak isteyen TKP üyesi 300 kişi, ülkücüler tarafından linç edilmek istendi. TKP'lilerin bindirildiği otobüslerin camları ülkücülerin attığı taşlarla kırıldı.

Sakarya'da 30 Mart Kızıldere Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla Mahir Çayan'ın posterlerini asan gençler, ülkücülerin saldırısına uğradı.

8 Nisan'da Erzincan Gençlik Derneği'nin yaptığı basın açıklamasına saldıran sağ görüşlü bir grup, dernek üyelerini polisin gözleri önünde linç etmek istedi. Olay bölgesinden geçen DTP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin de linç edilmek istendi. Linç girişiminde çok sayıda Gençlik Derneği üyesi yaralandı.

5 Mayıs'ta İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu beldesinde Kürt pazarcılarla zabıtalar arasında başlayan kavga, MHP'lilerin karışmasıyla Kürt lincine dönüştü. Çok sayıda kişinin yaralandığı linçin ardından birçok kişi de gözaltına alındı.

3 Haziran'da İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Pancar beldesinde iki genç arasında bir düğün esnasında yaşanan tartışma sonucunda patlak veren kavga, beldede Kürt-Türk çatışmasına dönüşmüştü. Yüzlerce kişinin linç girişimine maruz kalan Kürtler, öldürülmekle tehdit edildi.

Temmuz ayında İzmir'in Ödemiş ilçesine, 6'sı kadın ve hepsi akraba olan 16 mevsimlik işçi linç edilmek istendi.

Yine temmuz ayında Trabzon'da açıklama yapmak isteyen Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerine MHP'li ve sivil faşistler tarafından saldırı düzenlendi.

21 Temmuz günü Kırklareli Vize İlçesi Kıyıköy beldesinde Temel Haklar Federasyonu'nun kurduğu kampa polis ve jandarma baskın düzenledi. Vize'ye giden avukatların araçları ülkücüler tarafından yakılarak linç edilmek istendi.

#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 21:56

Çok ayıp! etmişler ...

#3 _KajmeraN_

_KajmeraN_

...::: UFAKLIK :::...

• Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 22:08

Ne kadar tarafsız bir yazı, olaylar mükemmel bir şekilde çift yçnlü irdelenmiş... Tebrikler :)

Öyle ya bu halk komşusu olan kürtlerede sürekli saldırır, ülkücünün de ahmet kaya dinleyebildiği (ki tanıdığım bir çok örnek var) ne güzel gizlenip, bilmem kimin porterinden dolayı ve ahmet kaya tşörtünden dalayı adam döven insanlar tasvir edilmiş...

En koyu milliyetçi bir çevre olan Trabzonda ben çoğu kez elimde aydınlık dergileriyle, ve bahsettiğin kişinin tşörtleriyle gezen binlerce kişi gördüm ne hikmettir ben hiç müdahale olayına denk gelmedim... Çocukça bir yazı, şimdi tv ağzıyla konuşuyon dicen... Aynaya bakmadan...

Neyse mükemmel bir paylaşımdı deim ya...
Hadi hayırlı traşlar...

Bu mesaj _KajmeraN_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.06.2007 - 23:25

...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...

#4 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 23:18

buna izin verecekmisin burayı kirletmesine yoksa bende amcamı çağırayım mı ? Benim amcamda sünnetçi, anladın sen onu ...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 23:23

Bak arkadaşım sen iyice haddini aşıyorsun . Senin amacın ne tartışmak ne de fikir alışverişinde bulunmak . Aklınca provokasyon yapıp milleti galeyana getireceksin . He bana sorarsan bu milleti galeyana getir . Hatta bu forumda da kalmasın . Git bu provokasyonu günlük hayatta yap . Çünkü , Türk Milleti sıkıldı artık bu oyundan . Sabırsızlıkla son sözünü söyleyeceği günü bekliyor Aziz Türk Milleti ...

#6 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 12:33

tv ağzıyla konuşulmasından sıkılan bu malum kişiler, kendi konuştuklarının tamamının o malum tv. ve medyasının ifadeleri olduğunu söyleyemiyor. bu haberlerin kaynağı nedir? sen bu olayları olurken başında mıydın? her türlü terbiyesizliği ve provakasyonu yapıp, "arsız hırsız ev sahibinden şikayetçi olurmuş" misali bir de masumları oynamaz mısınız!!! aman, aman yesinler, bıcı bıcılar sizi !

dünyada ne kadar ilkel ideoloji varsa maşallah sizde. marksizm tarih olmuş, marksist ayaklarındasınız. etnik temele dayalı milliyetçilik lanetlenmiş, siz hala kürtçülük yapıyorsunuz. o başınıza geçirdiğiniz kara peçeleri kaldırıp biraz ışığı görün, kendinize daha fazla yazık etmeyin. bir susun! susun ki halkımız içerisinde nifak oluşturmaya çalışmayın. size rağmen Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve bütün kalacaktır. bu böyle biline!
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 20:47

ben bunu milliyetçiliği hazmetmiş insanların yapacağını zannetmiyorum olsa olsa bir avuç kurtlar vadisi hayranı yapmıştır,fakat mhp zihniyeti bence bu ülkede milliyetçi sömürüden vazgeçmelidir,milliyetçilik kardeş dediğin insanlara saldırmakla olmuyor asıl milliyetçilik bu ülkeyi bilimsel,sosyolojik ve kültürel açıdan geliştirmekle olur ona buna saldırmakla değil ki o saldırdıkları insanlar da bu ülkenin fertleri en az onlar kadar

#8 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 20:52

Gönderilen Resim

#9 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5.669 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 20:56

Yani diyorsun ki üstünde Vatan Haini bir herifin Resimleri olan tişörtle adamlar benim toprağımda dolansın, millette aman ne güzel fikirlerini sunuyorlar mı desin?Güldürme beni.Sen bu vatanın evladı olsan zaten bu herife kan kusarsın.PKk terör örgütüne dur dersin.Şimdi gelip bana hazmedilememiş milliyetçilik deme.Kimin neyi hazmedemediği gayet ortada.Burası TÜRKİYE, ak alınlı Şehitler diyarı aklına bir takım şeyler geliyor mu?
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 20:58

çok güzel bir bayrak fakat bu bayrak gerçek vatanseverlerin elinde ve dilinde daha güzel bir anlam ve duruş sergiliyor yoksa şu anki milliyetçilik kisfesine bürünmüş insanlar onu sadece çevreye şirin görünmek yaptıkları pislikleri aklamak için sahip çıkıyor bu da çok acı uğruna bu kadar canlar gitmiş bir bayarağa yapılabilecek en büyük haksızlık

#11 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 20:59

o bayraktan anlamazsın sen dil uzatma istersen.. sizin bez parçanız var hani yakışır ...

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:01

o bayrak benim de bayrağım çanakkalede ki atalarım en büyük delilidir,kendi kendinize insanları karalamayı bırakın,arkadaşım ben burda bir konu açılmış fikirlerimi sunuyorum mümkünse sizde arada bir öyle yapın

#13 Hyaman

Hyaman

Triple Nickel-1

• Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:01

Biri gidiyor,biri geliyor.
I find your lack of faith disturbing!

#14 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:04

sen benim kardeşim falan değilsin.. olamazsın da ...

vatana ihanet eden veya onu koruyan kahpe insanlar da benim dostum olamaz..

bu vatanı birlikte kazanan insanlar zaten bu vatan için dua edip şehitlerine ağlıyor..

sinsi sinsi planlar yapıp ülkeyi bölmeye çalışmıyor.. benim kimi kastettiğim belli..

pkk yı kastediyorum evet sen de pkk sever biri olarak üstüne alınabilirsin mahsuru yok..

vatan hainlerinden dost edinmiyoruz bizler.. vatan hainleri ancak kendileriyle kardeş olabilirler.. okişşşş canım..

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:10

güzel popilizm yapıyorsun ama arkadaşım ben pkklı falan değilim en az senin kadar türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım,fakat senin gibi sözde milliyetçiler yüzünden yakında pkk ya sempati duyabilirim çünkü eğer senin yaptığın milliyetçilikse pkk lı olmak daha cazip gelir bana,ben milliyeçiliği türkiyeme nasıl daha fazla faydalı olabilirim,nasıl sorunları azltabilirim,nasıl emperyalist tuzaklara karşı dururum diye yaparım sense her kürdü potansiyel terorist olarak görerek pkk nın yapmadığı bölücülüğü yapıyorsun ben bu iki olayı yani senin milliyetçiliğinle güya benim pkk lığımı karşılaştırıyorum pkk lık daha cazip geliyor :P

#16 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:13

kanı bozuklar ancak pkk ya sempati duyabilir.. senin de sempati duyman gayet normaldir.. en azından kıvırmadan söyleyebildin bu sefer ...

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:19

burda küfür ve hakaret serbest heralde o zaman ben de cevap verebilirim kanı bozuk olan sensin arkadaşım :P

• Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:21

seni rapor etmeyi düşünüyorum ama heralde seni sana şikayet etmem lazım o zaman boş verelim sen nasıl konuşursan ben de öyle konuşacam yani anlayacağın dilde ve ortada bir suç olsada başlatan sensin karşılık veren ben yani nefsi müdafaa

#19 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:22

serbest değil ... her türlü cezayı da göze alıp.. senin olduğun şeyi belirtiyorum.. :P
anladın sen onu.. pkk yandaşları kanı bozuktur bence.. niye alınıyorsun ki :P)))) zoruna gidenin borusuna gitsin...... pkk ya sempatim var diyorsan , söylenen laflara da alışık olman lazım... çünkü her gün beddua ve küfür yiyorsunuz.. senin yüzüne de söylemekte sakınca görmedim.. Allah'ın bildiğini kuldan saklamayalım dimi ama.. bir ara kanını değiştir sen.. belki tutar he.. pek sanmıyorum ama :(

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

#20 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2007 - 21:24

seni rapor etmeyi düşünüyorum ama heralde seni sana şikayet etmem lazım o zaman boş verelim sen nasıl konuşursan ben de öyle konuşacam yani anlayacağın dilde ve ortada bir suç olsada başlatan sensin karşılık veren ben yani nefsi müdafaa

rapor etmelisin bence de .. benim cezadan korkum yok..

alırım cezayı otururum... karı gibi ordan burdan başka başka kafelerden ceza alıp alıp giriş yapmam ... anladın sen onu..

25 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 25 ziyaretçi, 0 gizli