İçerik değiştir

- - - - -

İşin aslı komutan denetimi

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 9 yanıt verildi

#1 guide

guide

Follow me! If you can...

• Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 08:44

Dünyanın en önemli ajansı olan AP, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'a girdiğini haber olarak abonelerine geçti.

Bu haber üzerine bütün dünyanın gözü, Kuzey Irak'a yöneldi ancak hükümet ve Türk Genelkurmay'ı haberi doğrulamadı. Bu arada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve bölgenin en ön emli komuta kademesi Hakkari Çukurca'daki Üzümlü Karakolu'na ziyarette bulundu. Bu ziyaret havadan helikopterle güvenlik maksadıyla izlenince bölgedeki hareketlilik arttı.

Bazı kaynaklar Türk askerlerinin Kuzey Irak'ta sınırdan itibaren yaklaşık 30 km içerisinde tampon bölge oluşturduklarını bildiler.

SINIR ÖTESİ HAREKAT HEYECANI

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın dün Irak sınırının sıfır noktasındaki karakolları ziyaret etmesi sırasında yaşanan askeri hareketlilik, tüm dünyaya Türk birlikleri Kuzey Irak’a sınır ötesi harekat başlattı olarak yansıdı.

Orgeneral Sarışık, dün sabah erken saatlerde beraberinde nisan başından bu yana süren ve terör örgütü PKK’ya ağır zayiatlar verdiren ’Balyoz Operasyonu’nda önemli görevler üstlenen iki korgeneralle birlikte Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde sınırın sıfır noktasındaki Üzümlü Karakolu’nda inceleme yaptı. Helikopterlerle karakola gelen komutanlar, konuşlanan birliklerde ve arazide incelemelerde bulundu.

HAVADAN YOÐUN KORUMA

Komutanların sınır boyunda yaptıkları incelemeye çok sayıda asker katılırken, helikopterler de sınır boyunca uçarak havadan koruma sağladı. Sınırda yaşanan yoğun hareketlilik, Türk birliklerinin Kuzey Irak’a operasyon başlattığı olarak algılandı. Üzümlü Karakolu’nun karşısındaki Sereze bölgesindeki Kürt köylerinde oturanlar, paniğe kapılarak Irak güvenlik birimlerine "Türkler sınır ötesi operasyon başlattı" diye bildirdi.

Amerikan haber ajansı AP, Türk birliklerinin Irak’a girdiği haberlerini abonelerine geçti. Haber gündeme bomba gibi düştü. Dünyanın birçok başkentini heyecanlandıran AP’nin haberi birkaç saat içinde doğrulanmadı. Hem Türk askeri yetkilileri, hem de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül haberin asılsız olduğu bildirdi.

GÜL: OPERASYON YOK

Gül yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok. Olursa zaten biz söyleriz. Onun hazırlıkları ayrıdır. Ama, şunu da kimse unutmasın ki, terörle savaş halindeyiz. Dolayısıyla terörün kökünü kazımak için ne gerekirse bunu yapmaktan da çekinmeyiz."

ABD Dışişleri sözcüsü Sean McCormack da, "Bu haberlerin temeli olduğunu sanmıyorum. Ankara’daki büyükelçimiz Ross Wilson, gidip Türk Genelkurmayı ile görüştü ve onlar da bu haberlerin doğru olmadığını söylediler" dedi.

Kaynak : Hürriyet
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#2 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 10:24

ehhh, bu kadar gürültüden sonra, operasyon yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur? adam kek mi orda seni beklicek ve senin vurmanı bekliicek? erbilde, zahoda, dohukta yani şehirlerde geziyolar. dağlık araziye yapılacak bir operasyon masraf ve uluslararası tepkilerden başka bi şey kazandırır mı? g.kurmay başkanı bile soruyo? barzaniye bi şey yapçakmıyız diye? niye? çünkü böyle bir operasyonun dağlık kesimle sınırlı kalmiicağının bir ifadesidir bu. çünkü dağlık kesimde barzani peşmergelerinin işi olmaz. orası fiilen pkk toprağıdır. pkk yı barzani bölgesinde söylediğim merkezler etrafında bulabilecez, bu da barzani ile çatışmak kaçınılmaz demektir. bir de kamp dediklerinin müştemilatlı bir yer olduğunu düşünmeyiniz. kamp dedikleri 2 mt. naylon muşambadan ibaret, yani mobilite en üst seviyede. akşamdan sabaha bölge anında boşalabiliyo. hele iletişim çağındayız ya, işimiz daha da zor.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#3 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 10:42

Ne diye uğraşıyorsak, basın sinek ilacını bakın bakalım o dağlarda börtü böcek kalıyor mu ?

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#4 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 10:49

ya ne kadar operasyon meraklısı kişi var.İnşallah hiçbir zaman bu olmaz..K.Irak'a hiç girmeyiz inşaallllahhhhhh
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#5 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:04

Operasyon meraktan öteye geçeli çok oldu.

??

Hergün şehit tabutları gelmiyor sanki...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#6 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:12

Daha çok gelmesini istemiyorum! gg26 ateş düştüğü yeri yakar tabi..O evladı şehit olmuş olan ailelere bi sor bakalım,ne diyecekler sana..

* * *

Susuyorum..

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:30

O ateş bizlerinde içine düşüyor.

Onlar bizim evlatlarımız, karşında mert düşman olmayınca yapacak başka birşey kalmıyor. Savaş merak edilmeyecek kadar vahşice bir olgu. Ama sırf seçim ertelenecek korkusu taşıyanlar bir zahmet, koltuklarındna kalkıpta kendi çocuklarını göndersinler asker ocağına. Bilmezler mi ki, askere gitmeyeni Türk Milleti adamdan saymaz ? gLamour tamam sen haklısın..

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#8 guide

guide

Follow me! If you can...

• Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:35

Vatan sağolsun diyecekler , başka ne diyebilir ki bir ana ?

#9 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:38

Ben artık hiç bir ananın vatan sağolsun diyebilceğini sanmıyorum..Diyenlerde o anki galeyanla diyebilir..Ama içinden demiyodur eminim..

ALLAH korusun,benim başıma böyle birşey gelse,asla vatan sağolsun diyemem..Benim canımın parçası gitmiş,kurban olsun oğlummu diyeceğim??Yok daha neler,düşünmesi bile içimi acıtıyo :)

* * *

Susuyorum..

#10 guide

guide

Follow me! If you can...

• Üyeler
  • 3.241 Mesaj

Gönderim zamanı 07.06.2007 - 11:43

Bunlar derin konular canım arkadaşım , onu ne şehit olmadan bilebilirsin , ne de şehit vermeden ... Kimine komik gelebilir ama Türk erkekleri asker doğar , varsa alın yazımızda o şerefe yükselmek ne ala ...

Ama tabiki şanlı bayrağımızın sarılı olduğu tabutlar görmek istemiyoruz , ama son bulacaktır elbet ...