İçerik değiştir



Sayı 44: Vişneli İrmik Helvası & Limonlu Dondurma


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 26.06.2007 - 22:01


Gönderilen Resim



LİMONLU DONDURMA


Malzemeler


1 bardak süt
1 bardak limon suyu
2 çay kaşığı rende limon kabuğu
175 gr ( ¾ bardak) tozşeker
1 bardak kremşantiy

YAPILIŞI:
Şekeri sütle kaynatıp soğutun. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin. Vurulmuş kremayı azar azar yedirin. Buzlukta dondurun...

En az 24 saat buzlukta beklemesi gerekiyor..

Gönderilen Resim

VİŞNELİ İRMİK HELVASI

Malzemeler2 su bardağı

irmik
2 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 su bardağı vişne suyu
1 su barağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne

YAPILIŞI;

Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. 2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.


Afiyet olsun...

SEVOŞ

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli