Jump to content



Sayı 44: Vişneli İrmik Helvası & Limonlu Dondurma


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 26.06.2007 - 22:01


Posted Image



LİMONLU DONDURMA


Malzemeler


1 bardak süt
1 bardak limon suyu
2 çay kaşığı rende limon kabuğu
175 gr ( ¾ bardak) tozşeker
1 bardak kremşantiy

YAPILIŞI:
Şekeri sütle kaynatıp soğutun. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin. Vurulmuş kremayı azar azar yedirin. Buzlukta dondurun...

En az 24 saat buzlukta beklemesi gerekiyor..

Posted Image

VİŞNELİ İRMİK HELVASI

Malzemeler2 su bardağı

irmik
2 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 su bardağı vişne suyu
1 su barağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne

YAPILIŞI;

Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. 2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.


Afiyet olsun...

SEVOŞ

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???





Similar Topics Collapse

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users