LİMONLU DONDURMA
Malzemeler
1 bardak süt
1 bardak limon suyu
2 çay kaşığı rende limon kabuğu
175 gr ( ¾ bardak) tozşeker
1 bardak kremşantiy
YAPILIŞI:
Şekeri sütle kaynatıp soğutun. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin. Vurulmuş kremayı azar azar yedirin. Buzlukta dondurun...
En az 24 saat buzlukta beklemesi gerekiyor..
VİŞNELİ İRMİK HELVASI
Malzemeler2 su bardağı
irmik
2 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 su bardağı vişne suyu
1 su barağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
YAPILIŞI;
Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. 2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun...
SEVOŞ