Ben genelleme yapmış olabilirim haklısın canımcığım. Ama sende genelleme yapmışsın farkında olmadan. Bizim sorunumuz bu genellemeler sanırımİlaydacım, "emin ol karışmazlardı" demişsin, gülmeden edemedim okurken. İstersen bunu kendi gözlerimizle görelim, beraber gidelim seninle 1-2 yere. Çok dolaşmaya bile gerek kalmayacak.
Kamusal Alan-Türban
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 17:08
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 17:35
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 17:36
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 17:46
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 17:51
Bu mesaj Ötüken tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.07.2007 - 17:51
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:19
Bu kara örtmeli hiç okumamış teyzeler büyük cefalarla okuttukları çocuklarının diploma törenine alımamaları gibi çağdaş bir zülüm var mı ?
Devlet babadan ödleri korkar. Görmek isterler ama çocuklarının mürüvetini devlet baba hayır dediyse sineye çekerler.. Vesikalı bir nataşaya bile tanınan bir hak, sırf köylü olduklarından ve örtme kullandıklarından ötürü çok görülür efendi dediklerimize.
Başını aç zorlamasını çağdaş bir mantığa uydurmaya çalışan özgürlükçülere sadece gülerim ben...
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:37
Ben gülmem, acırımBaşını aç zorlamasını çağdaş bir mantığa uydurmaya çalışan özgürlükçülere sadece gülerim ben...[/i]
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:38
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:45
Sadece walenin verdiği örnekten rahatsız oldum ;
evet analar , nineler hiç bir siyasi amaç gütmeden baş örtüsü takıyor olmasına rağmen bu tür ortamlarda bulunmalıdırlar ...
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:56
Zübeyde Hemşire Ayıp Etti!
22.10.2006 14:11
Hacettepe Hastanesi'nde cep telefonuna gelen kan anonsu üzerine kan vermeye gelen başörtülü kadın hemşire tarafından uyarıldı: Burası cami değil, hastane....
Hacettepe Hastanesi'nde cep telefonuna gelen kan anonsu üzerine hastaneye kan vermeye gelen başörtülü Şaziye Gerede isimli vatandaşa, nöbetçi hemşire Zübeyde... tarafından "Burası cami değil, kamu kurumuna böyle gelmeyin" denildi. Acil kan anonsu yapılan bir hastaya kan vermek için hastaneye koşan Şaziye Gerede bu olay karşısında şok yaşarken, öğretmen olan eşi Murat Gerede olayı nöbetçi olan hastane yönetimine dilekçeyle şikayet etti. Sözkonusu hemşire ise, uyarıda bulunduğunu kabul etti.
CAMİYE GİT BURAYA GELME
Murat Gerede isimli vatandaş akşam evinde otururken, Eğitim-Bir-Sen sendikasının üyelerinin cep telefonuna gönderdiği "Acil kan aranıyor" mesajıyla kalkıp Hacettepe Hastanesi'ne gitti. Yanına başörtülü eşi ve kızını da alan Gerede, önce kendisi kan verdikten sonra kan verecek olan eşi Şaziye Gerede'yi beklemeye başladı. Eşi kan vermek için kan merkezine alındığında bir hastane çalışanı tarafından sert şekilde uyarıldı. Zübeyde isimli hemşire "Bu kıyafet ne? Bunu camide giyin ama bununla buraya gelmeyin. Burası kamu kurumu bir adabı var" diyerek başörtüsüne tepki gösterdi.
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 18:58
Gevher Nesibe Darüşşifası'nın 800'üncü kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen 24'üncü Gevher Nesibe Günleri ve 9'uncu Türk Tıp Tarihi Kongresi Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde başladı.
24'üncü Gevher Nesibe Günleri ve 9'uncu Türk Tıp Tarihi Kongresi ile, sergi salonunda aynı saatlerde açılan ‘Selçuklu ve Osmanlı Dönemi Mimari Eserlerinden Bezemeler Sergisi'ni gezmek için, Sabancı Kültür Sitesi'ne gelen türbanlı kadınlar, üniversite güvenlik elemanları tarafından içeri alınmadı. Tıp kongresi için gelen ve yaka kartını alarak boynuna takan Nurten Çankaya, gazetecilerin ‘neden içeri alınmadınız?' sorusuna, “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diye yanıt verdi. Bazı başörtülü kadınlar ise, “Biz kongreye gelmedik, sergiye geldik” dedi. Ancak onlara da kamusal alan olduğu gererkçesiyle izin verilmedi. Bir süre Sabancı Kültür Sitesi'nin önünde bekleyen kadınlar daha sonra dağıldı.
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 19:00
Gönderim zamanı 10.07.2007 - 19:02
Bu bir diziden alınmıştır. ve gerçek hayatta yaşanmış bir olay üzerine bina edilmiştir.buna benzer olayları da bu ülke yaşadı.
2 kürek kum
var mı ötesi?