İçerik değiştir



- - - - -

Yusuf Halaçoğlu'ndan ilginç iddia


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 19.08.2007 - 23:42


Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Halaçoğlu’nun bu iddiası tarihçilerin tepkisini çekti.

"Bu iddiasını ispatlasın yoksa töhmet altında kalır. Bu bilim adamlığının ötesine gider..."

Kayseri’de ‘Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar’ konulu sempozyuma katılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kürtler ve Kürt Alevileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof.Dr. Halaçoğlu, Türkiye’de yaşayan Kürtler’in Türkmen kökenli, Kürt Alevileri’nin ise ’Ermeni kökenli’ olduğunu iddia etti. Dadaloğlu Şenlikleri kapsamında Avşarelleri Düşünce ve Kültür Dergisi tarafından düzenlenen uluslararası sempozyuma katılan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ülkedeki etnik konusuna ışık tutacak açıklamalarda bulundu.

AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un da katıldığı sempozyuma Türk Cumhuriyetleri ve çevre illerde yaşayan Avşarlar geldi. Ülkede etnik birçok grubun yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Halaçoğlu insanları ayırmanın ülkeleri böleceğini söyledi. Ancak herkesin kendi etnik kökenini bilmesi gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Halaçoğlu, yabancı arşiv belgelerine ve araştırmalarına dayanarak yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Müslümanlığı kabul etmiş ve kendisini Türk olarak kabul etmiş insanlar gelip Anadolu’ya yerleşmiştir. Dolayısıyla bunları bir mozayik olarak kabul etmek farkına varmadan ülke içerisinde de bir takım gruplaşmalara neden olmaktadır. Bu konuda özellikle siyasetçilerin çok dikkatli olması gerekir. Araştırmalarımızda Kürt diye bildiğimiz insanların aslında yapısal olarak ’Türkmen asıllı’ olduğunu, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşların ise ‘Ermeni kökenli’ olduğunu gördük. Ülkeyi bölmeye çalışan ‘TİKKO ve PKK’ terör örgütlerinin içinde yer alan insanların birçoğu Ermeni dönmesi Kürtlerden oluşuyor. TİKKO ve PKK hareketi bizim bildiğimiz gibi Kürt hareketi değildir.”
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.08.2007 - 23:46

Tam ben de bu konuda başta sen ve lahesisten olmak üzere yorum isteyecektim.İyi oldu...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 19.08.2007 - 23:55

Bazı kürt boylarının Türkmen soyundan geldikleri konusunu duymuştum...hepsi öylemidir bir fikrim yok... Bunun yanında Alevi Kürtlerin Ermeni oldukları konusunu ilk defa duydum...

Bu iddaları nasıl kanıtlar böyle arşiv belgeleri var mıdır? çıkar bu işi herkese kantılayabilir mi ilerleyen günler gösterir...

Ancak bu konu hakkında yeterince bir bilgim yok...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#4 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 20.08.2007 - 00:48

yusuf hoca belgesiz konuşmaz,hayatı belgedir onun
devlet arşivlerinin sitesini de karıştırıp birşeyler bulmaya çalışacağım,


Araştırmalarımızda Kürt diye bildiğimiz insanların aslında yapısal olarak ’Türkmen asıllı’ olduğunu,


ben de böyle biliyorum...
ama başkan zamansız bir çıkış yaptı bence.
yusuf hocanın öğrencisi benim de hocam olan bir akademisyenle tam şuan bu konuyu konuşuyorduk ve sölediklerini aynen aktarıyorum...

"bilgiler doğrudur,ama kimse bunu gündeme taşımaz sadece düşünürdük,yusuf hoca sesli düşündü bu defa,ama yine de geç kalınmış bir söylem,şimdi bunu gündeme getirmek anlamsız oldu,çünkü hükümetin böyle bir gündemi yok hiçte olmadı,milletinde böyle bir derdi yok,olsaydı netleşmiş bir politikamız olurdu,hem insan hafızası 36 saati aşamaz,unutulur gider,bikaç tarihçi merak eder,devlet politikalarımızda bu konu olmadığı için de kimse ilgilenmez..bak mesela vatanın yorumlar bölümünde alevi bir vatandaş yorum yazmış,daha ehl-i beyt' yazmayı bilmiyor eğlibegt gibi birşey yazmış, ne olduğunu bilmeyen adam ermeni kökenli olup olmadığını nerden bilsin"

düşüncelerime tercüman oldu bende farklı düşünmüyorum, ama tekrar söylüyorum yusuf hoca belge olmadan konuşmaz...


#5 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 20.08.2007 - 08:50

İlginç *öberah
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#6 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 23.08.2007 - 21:25

Tarihçilerden destek: Amerikan Ulusal Arşivi, Prof. Dr. Halaçoğlu'nu doğruluyor

İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cöhce, Halaçoğlu'nun "100 bin mühtedi (dönme) Ermeni var" bilgisini Amerikan Ulusal Arşivi'nin de doğruladığını söylerken, Gazi Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman ise "O, belgesiz konuşmaz" dedi.

Kayseri'de katıldığı bir sempozyumda yaptığı konuşmayla tartışmaların odağına yerleşen TTK Başkanı'nın açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. Salim Cöhce, Halaçoğlu'nun söylediklerinin tamamen doğru olduğunu kaydetti. Halaçoğlu'nun söyledikleri yeni olmadığını da belirten Prof. Dr. Cöhce, "Bu işle uğraşan tarihçilerin bildiği konulardır. TTK Başkanı bunu dillendirmek suretiyle gündeme taşıyarak büyük bir görevi yerine getirdi. Bizim açımızdan da bu işlerin yolu açılmış oldu." dedi. Cöhce, Amerikan Ulusal Arşivi'nde yer alan bir belgede de, Ermenilerin dünyadaki sayısı 817 bin olarak verildiğini belirtirken "Bu sayıda Milletler Cemiyeti verilerine göre, İslam'a geçmeye zorlanan 95 bin Ermeni'nin yer almadığı ifade edilmekte. Bu durumda, 100 bin mühtedi rakamı gerçeğe yakın." diye konuştu. Ayrıca bugün kendini Arap ve Kürt aşireti zanneden aşiretlerin büyük bir kısmının da Türk aşireti olduğunu söyleyen Cöhce, "Örneğin Malatya yöresinde Kürtçe konuşan Boranlılar, Karahanlılara bağlı büyük bir Türkmen grubudur." diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman, Halaçoğlu'nun tartışmaya neden olan sözleriyle ilgili 'O belgesiz konuşmaz' dedi. Kopraman, Halaçoğlu'nun Osmanlı'daki aşiretlerle konusundaki en önemli uzmanların başında geldiğine dikkat çekti. Halaçoğlu'nun ifadelerinin daha önce yabancı bilim adamlarınca da yazıldığını anlatan Kopraman, "Bunu, Türklük, Kürtlük, Alevilik değil tarihî bir mesele olarak ele almak lazım. Bazı çevreler meseleye yanlış yaklaşıyorlar. İnsanımız okumadığı için, sanki ilk defa duyuyor gibi linç etmeye kalkıyor." dedi.

'TTK Başkanı birilerinin nasırına bastı'

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2. No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, bizzat dinlediği Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun konuşmasında yadırganacak bir tarafın bulunmadığını söyledi. Öztürk, "Halaçoğlu, ne Alevileri ne de Kürtleri aşağılayan bir tek cümle kullanmadı. Tepkiler anlamsız. Halaçoğlu, memleketi bölüp parçalayanların nasırına basmış olmalı ki bu kadar gürültü kopartılıyor. Eğer bu görüşlere katılmıyorsanız siz de belgelerinizi sunar, bu görüşü çürütürsünüz." diye konuştu. Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerinin çarpıtılarak, linç edilmek istendiğini söyledi. Bostan, 'derin alınganlık gösteren kampanya sahiplerini kınadıklarını' bildirdi.


kaynak:zaman

#7 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 23.08.2007 - 22:24

Böyle dedin istifa et yada ırkçılık yapyor görevden alınsın demek ne oluyor anlamıyorum.

Belgelerim ve isteyene soyağacı konusunda hizmet veriyoruz zaten diyor adam.

Belgelerini inceleyin yada siz belgeleyip yalancı çıkartıp istifaya zorlayın..


Benim hoşuma gitti ayrıca, kimlerin aslında Türk, Kürt ve Ermeni olduğunu biran önce öğrenmek istiyorum :)

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#8 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:43

zazalar(kürt alevi) hint avrupa dil ailesine mensup bir dili konuşuyorlar oysa türkler ural altay dil ailesine mensup bir dili konuşuyorlar ayrıca kürtler zazalar dolikosefal kafa yapısına sahipler...buda bir başka konu...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli