İçerik değiştir



- - - - -

Mide ilacı Raniver toplatılıyor.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 22.08.2007 - 11:07


Sağlık Bakanlığı, Osel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait, daha çok hastanelerde kullanılan "Raniver" isimli mide ilacında, gözle görülür küçük bir böcek çıkması üzerine toplatılmasına karar verdi.

Gönderilen Resim

AA-Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Raniver 50 mg. Ampul" isimli mide ilacı hakkında, "1. sınıf A seviyesinde" geri çekme işlemi uygulanacağını söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi tarafından, Raniver 50 mg'lık ampulde böcek görüldüğünün bildirilmesi üzerine, ilaçtan numune alınarak analize gönderildiğini belirten Tokaç, "Analiz raporunda, gözle yapılan kontrolde küçük sineğe benzeyen bir böcek çıktığı belirtiliyor" dedi.

Raniver 50 mg'lık ampulün daha çok hastanelerde kullanıldığını, bu nedenle toplum sağlığı açısından bir riskin söz konusunu olmadığını kaydetti.
Tokaç, ilgili firmanın üretimini gözden geçireceğini ifade ederek, "Firma, yeni üretimlerini, yapacağımız denetimden geçtikten sonra, tekrar piyasaya sürebilecek" diye konuştu.

Kaynak : HaberX

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 22.08.2007 - 12:27

“Raniver Ampul 50 mg/2 ml IM/IV” adlı preparatın 06050 (SKT: 09.2008) seri numaralısı hakkında;

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 10.08.2007 tarih, 044029 sayılı yazıda Osel İlaç San. ve Tic. A.Ş. adına ruhsatlı olan “Raniver Ampul 50 mg/2 ml IM/IV” adlı preparatın 06050 (SKT: 09.2008) seri numaralı numunelerinde yapılan analiz sonucu, numune içinde böcek tespit edilmesi sebebiyle, 15.08.1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik” gereğince 1. sınıf geri çekme işleminin uygulanarak gereğinin yapılmasının adı geçen firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.



insan saglıgı için çalısmak en ileri derece de dikkat gerketirir kaldıki bu tür ilaçlar el degmeden özel sistemlerle hazırlanır.ilaç her ne kadar klinik uygulamalar için kullanılsa da dikkatsizlik halk saglıgını tehlikeye atar.tütf ped cer ekibini de dikkatli çalısmalarından ötürü kutlamak gerekir.keske olmasa böyle seyler ama
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli