Açıklama: arkadaşın başına gelmiş bunlar, doğuda köy okulunda çalışıyor okulun müdürüde öğretmeni de bu arkadaş ve köy çocukları türkçeyi pek bilmiyorlar...
Arkadaş öğrencilerine derste su falan içebileceklerini söylemiş öğrencilerine. ama öğrenciler işi abartmış artık yiyecekler, ders ortamında melemen yemeler vs. arkadaş bu işe dur demek gerek demiş ve kolları sıvamış artık herşey yasak her şeyi bana sorup yapacaksınız demiş. Öğle arası çocukları eve göndermiş okulda tek başına oturuyormuş derken koşarak bir öğrenci kapıdan girmiş
, o aceleyle birde parmak kaldırmış:
öğrenci-Öğretmenim bişey diyebilir miyim?
öğretmen-ne var
Öğrenci-Tuvalete gidebilir miyim
---------------------------------------------------------------------------------------
Dedim ya Türkçeyi pek bilmiyorlar öğrenciler. bizim bu arkadaşta kızdığı anlarda öğrencilere "uyuz" diyiyormuş. Gel zaman git zaman öğrencinin biri sormuş:
Öğretmenim uyuz ne demek?
öğretmen-Böyle yavaş hareket edenlere deni demiş (Kıvırmış işte)
öğrenci-Öğretmenim bizim alinin kardeşi uyuz o zaman, topa hiç koşamıyor
----------------------------------------------------------------------------------------
Sınıfta kız öğrenciler arasnda kavga olmuş küsmüşler arkadaş duruma el koymuş; tenefüs arası sınıfın kızlarını sınıfta tumuş ve başlamış..(Sınıflar bileşik sınıf 1,2,3. sınıflar hep bir arada ders görüyor)
öğretmen-Ayşe sen fatmayla konuşmuyormuşsun
öğrenci-yalan iftira
öğretmen-Hepinizi döverim çabuk bahçeye çıkacaksınız hep birlikte aynı oyunu oynayacaksınız, 10 dakikaya oaya geliyorum birinizi faklı bir yerde görüsem hepinizi döverim
10 dakika sonra çıkar öğretmen kızların hepsi aynı oyunu oynuyorlar içeri girer; derken 1. sınıftan 3 kız öğrenci gelir
öğrenci-Öğretmenim biz başka oyun oynayabilir miyiz
Öğretmen-Neden
öğrenci- öğretmenim biz o oyunu bilmiyouz.
Bir kaç dakika önce korkudan bu oyunu oynuyor gibi gözüküyorlarmış megerse
Neyse devam ederim
Bu mesaj _KajmeraN_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.09.2007 - 19:42