İRMİK HELVASI
MALZEME:
2 Su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı süt (su ile de yapılabilir)
1 kahve fincanı çam fıstığı
175 gr margarin
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şeker,Tarçın
YAPILIŞI:
Margarini ve çam fıstıklarını tencereye koyup,birazcık kavuralım.
Çam fıstıkları hafif renk değiştirince,irmiği ilave edip,orta ateşte kavuralım.
Kıvama geldiği zaman ,kaynattığımız sütü ilave edip,bir kere daha karıştıralım ve toz şekerini ilave edelim.
Karıştırarak sütün çekmesini sağlayalım.Daha sonra ocaktan alıp,dinlenmeye bırakalım.
Yenileceği zaman ,üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapalım .
Afiyet olsun....
Sevoş