Jump to content



Sayı 59: Kandil Simidi


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 19.11.2007 - 18:39


KANDİL SİMİDİ


Posted Image







Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (akı ayrılacak)
Aldığı kadar un (5 - 6 su bardağı kadar)

Üzerine için:
1 yumurta akı, çırpılmış
Susam




HAZIRLANIŞI: Hamur için tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar yoğurulur, halka şekli verilip, fırça yardımıyla önce yumurta akı sonra da susama sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir 170 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



NOT: MAHLEP YERİNE ÇEŞNİLİ KABARTMA TOZU KYLLANABLİRSİNİZ.MAHLEPLİ OLANLARI VAR.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users