KANDİL SİMİDİ
Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (akı ayrılacak)
Aldığı kadar un (5 - 6 su bardağı kadar)
Üzerine için:
1 yumurta akı, çırpılmış
Susam
HAZIRLANIŞI: Hamur için tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar yoğurulur, halka şekli verilip, fırça yardımıyla önce yumurta akı sonra da susama sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir 170 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
NOT: MAHLEP YERİNE ÇEŞNİLİ KABARTMA TOZU KYLLANABLİRSİNİZ.MAHLEPLİ OLANLARI VAR.