Hayırlı Cuma'lar...
Gönderim zamanı 03.12.2010 - 12:49
♥
Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.
♥
Gönderim zamanı 10.12.2010 - 11:50
♥
♥
Gönderim zamanı 17.12.2010 - 11:43
♥
♥
Gönderim zamanı 28.01.2011 - 10:04
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 28.01.2011 - 13:18
♥
♥
Gönderim zamanı 28.01.2011 - 15:09
Gönderim zamanı 04.03.2011 - 10:25
♥
♥
Gönderim zamanı 28.04.2011 - 00:14
Hayırlı Perşembeler..yada Çarşambalar..
Neden sadece Cuma günü hayırlı oluyor..
CUM'A ne demek acaba..
Cum'a dan sonra NE değişiyor hayatımızda..
Vs..vs..
Bu mesaj dayı tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.04.2011 - 00:15
Gönderim zamanı 23.09.2011 - 00:03
Gönderim zamanı 24.09.2011 - 01:08
Öncelikle Cuma Namazı, aslında şehir ahalisinin bir araya gelip (Cem etmek, toplanmaktan gelir adı) çeşitli konuların istişare edildiği bir ibadet olduğundan, şart olarak şehrin en büyük camisinde hepberaber kılınması gereken bir namazdır..Çoğu şehirin, nüfus yoğunluğu sebebi ile bunu gerçekleştirebilmesi imkansız durumda olduğundan, çeşitli camilerde kılınması doğaldır..Buna itirazım yok..
Ancak 2 nokta var ki, bu kıldığımız namazı kuşkulu hale getirmekte:
İlki; büyük Camilerde Cuma Namazı kılanlarınız illa vardır..Dikkat ederseniz, Cuma Hutbesi ve ardından kılınan 2 rekat Farz namazı sonrası, ellerinde ayakkabıları olduğu halde, millet camiden kaçma telaşına girer..Oysa yeteri kadar beklerseniz, içeride küçük gruplar oluştuğunu, bu grupların ortasında "bir bilen"in o grubun sorularına ilmi ve kaynak göstererek cevap verdiklerini görürsünüz..İşte Cuma yani Cem yani toplanmanın ruhuna orada tanık olursunuz..
Diğer nokta, ilk yazdığıma tezat oluşturur gibi görünecektir..Ben de sadece 2 rekat farzı ve son 4 sünnetini kılar ve Cuma Namazını bitiririm..Çünkü Cuma Namazı'nın, o günkü Öğle Namazı'nın farzını ortadan kaldırdığını bilirim..Ha, birçok kişi bunu bilir, ama yine de Cuma'nın 4 rekat son sünnet ardından "zuhr-i ahir"i kılarlar..Niyetlenmesi şu şekildedir:"Niyet ettim edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına"..Bu şu demek gibi geliyor bana.."Allah'ım; ben bu Cuma Namazı'nı kıldım, ama olmadıysa bari öğle namazımı da kılayım onu kabul et"..İbadette kuşku, ibadeti sakatlar..Kıldığı Cuma Namazı'ndan emin olan biri, zuh-i Ahir'i kılmamalıdır..
Bu arada sadece Cuma Namazı'nı kılıyorum diye, ayakkabısını alıp kaçanlardan değilim ha..Oturur belli surelerden oluşan tespihimi çekerim..
Bu mesaj Taurus tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.09.2011 - 01:10
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar..(Goethe)
Gönderim zamanı 01.10.2011 - 23:59
"şüphesiz ki allah iyiliği, doğruluğu,akrabaya yardımı emreder, azgınlığı ve kötülüğü ise yasaklar, akılda tutasınız ve uygulayasınız diye size öğüt verir. "
Ben, sen, o yani Cuma'ya giden herkes, hepimiz bunu dinler, Cuma biter döner işimize döneriz..Allah aşkına söyleyin; kim bu emri yerine getirmeyi düşünüp te hareket ediyor..Emrediyor diyor yahu, emrediyor..
Yazık kıldığımız namazlara, yazık kulağımıza dolan Kuran'a..
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar..(Goethe)
Gönderim zamanı 17.01.2014 - 02:31
hayırlı cumalar
Değişiklikler Kaydedildi...