İçerik değiştir

CHP'de İzmir depremi: 630 istifa

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 27 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 21:38

Demokratik Taban Hareketi Platformu adı altında İzmir Yenişehir'deki Hüseyinoğulları Düğün Salonu'nda istifasını açıklayanlara; İl Genel Meclis üyeleri, Narlıdere, Karşıyaka ve Bornova'da bulunan partililer, çok sayıda muhtar ve dernek destek verdi.

İstifaların sadece Konak ile sınırlı kalmayacağını tüm Türkiye'ye yayılacağını belirten 5 bin 600 üyeli Demokratik Taban Hareketi Platformu Başkanı Yalçın Kocabıyık, "CHP'de bugün parti içi kavgalar yaşanıyor. Kendini yönetemeyen parti kayyumlar ile idare edilmeye başlandı. Bağırmakla, korku tünelleri oluşturularak insanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Seçimlerin yaklaştığı günlerde kimseye sorulmadan adaylar belirlendi. Kurulan bu düzende demokrasi ortadan kalktı. Deniz Baykal ve arkadaşlarının kurduğu politbüronun yönettiği partide, Başkanı Kemal Karataş'ın baskıları ile bir şeyler yapılabilir ama CHP yerel seçimlerde İzmir'i kaybeder" diye konuştu.

Bu istifa hareketinin İzmir'den bütün Türkiye'ye yayılacağını ifade eden Kocabıyık, Deniz Baykal'a çok yakın milletvekili ve ilçe başkanlarının oluşturacağı bir heyetin imzaları Ankara'ya götüreceğini vurguladı.

Yıllarca Bornova'da çalışmalar yaptığını, partiye emek verdiğini belirten Bornova eski İlçe Başkanı Necati Yıldız ise şöyle dedi: "Çocuklarımın rızkını yedirdim. Bu zamana kadar hep alan değil veren taraf oldum. 80 yıllık mirasın ruhu gidiyor. Geriye cesedi kaldı. CHP'yi yıllar önce akıllı Kemaller yönetiyordu. Parti şimdi akılsız Kemallerin eline geçti. Ayrılanlara önceden kızıyordum şimdi iyi ki gitmişler diyorum."

Baykal'a seslenen Yıldız, "Çocuklarımın hakkını sana yedirdim. Eğer benden önce ölürsen cenazende hakkımı helal etmeyeceğim" dedi.

Yaptığı konuşmada katılanların ayakta alkışladığı platform üyesi Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın da, "Bizim yaptığımızı keşke başkaları da yapsa da içini dökebilse. Bizim yaptığımız sadece demokrasi mücadelesidir. Parti içinde artık genel başkana denilen 'sen bizim babamızsın ne dersen o olur' mantığı ortadan kalkmalıdır. Bu zamana kadar verileni, isteneni bu halk yaptı. Artık önümüze konulan yemeği yemeyecek, menüyü biz seçeceğiz" şeklinde konuştu.

Demokratik Taban Hareketi Karşıyaka Temsilcisi Ahmet Tokdemir ise statükocu ve sırtını elektronik muhtıralara bel bağlar hale geldiği için partiden istifa ettiğini dile getirdi. Aralarında başörtülülerin de bulunduğu istifacılardan bazılarının isimleri şöyle:

"Konak eski İlçe Yöneticisi ve Belediye Meclis üyesi Celal Çiçek, Salih Omurtak Mahalle Delegesi, Sendika Başkanı, Kurultay delegesi Hüseyin Güneş, Cennetçeşme Mahallesi İl Delegesi İlçe yönetim kurulu üyesi Dağıstan Okumuş, Yurtoğlu Mahallesi İl Delegesi Mehmet Kaya, Sevgi Mahallesi Muhtarı ve Kongre Delegesi Abdülkadir Özmen, Küçükada Mahalle Kongre Delegesi Emin Ertunç"

Kaynak : Haber7

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 21:47

Deniz BAYKAL ne partı başkanlığını becerebiliyor nede muhalefet olmayı başkan değişip partnin toparlanması lazım.
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#3 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 22:36

Deniz Baykal gidince yerine Engels mi gelecek sanıyorsunuz ?

Gelen en fazla Mustafa Sarıgül olur .

Kim gelirse gelsin , bu ülke AKP-CHP kutuplaşmasından kurtulamaz . Yani Türk siyasetine bu iki parti yön verir ve gündemi yine bu iki parti belirler . CHP başörtüsü karşıtlığına , AKP'de başörtüsü yandaşlığına oynuyor . Bu iki partinin de görüşlerini ateşli bir şekilde savunan güçlü tabanları var . Mesela CHP ; ne yaparsa yapsın , Muhafazakar-Milliyetçi kesimden oy alamayacağını gayet iyi biliyor . Onun için de paso başörtüsü karşıtlığına oynayarak , naylon Atatürkçü entel kesimin oylarına sahip oluyor . AKP'nin durumu da zaten ortada ... :=)

Bu mesaj Belligerant tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.02.2008 - 22:37

#4 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 22:39

hayırlısı olsun. belki gelişmelerle birlikte akp ye ciddi bir anamuhalefet doğar. malumunuz akp karşısında ciddi muhalefete ihtiyacımız var. mevcut tabloda, yapılacak her türlü seçimde, toplum zihniyetinde alternatifsiz olan akp, %47' lerin çoook üzerine çıkacaktır.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#5 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 22:42

Evet Baykallı yada Baykalsız bu partinin halktan destek alamayacağı ortada.
Yeni bir oluşum şart ve bu oluşumun da halka halkı AKP'den iyi yöneteceğini çok iyi anlatması lazım. İkna etmesi lazım.
Aslında o yol da kesik gibi geliyor ya bana neyse.

Bu mesaj Antipolitik tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.02.2008 - 22:43

#6 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 22:48

Bu senaryoda üçüncü bir oyuncuya yer yok hocam . :=) Zaten CHP'nin başına gelecek olan adam , şuan popüler olana alternatif olmak için gelir . Aba altından sopa gösterme hesabı ... <_<

#7 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:10

Çağdaş düşünen Türkiyenin bütün değerlerini kabul eden statükoya ve oligarşiye karşı duruş sergileyip belli bir zümreyi değil değil milletin bütününü kucaklayan en önemlisi proje üreten bir CHP ye bu ülkede büyük ihtiyaç var.

Ancak bu saatten sonra bu CHP ile olmaz. Ne zaman ki bu ülkenin güvenini alabilecek yeni bir oluşum meydana gelir. Projeleri ile halkı ikna eder o zaman belki.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#8 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:17

Evet değişmesi lazım.
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#9 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:33

İzmir Chp Kalesi diye tabir edilir.
Bu istifanın ardından başka yerlerde de istifalar çoğalacak kanısındayım ki haberde de belirtilmiş.

Değişiklikler Kaydedildi...

#10 GökceN

GökceN

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 2.389 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:36

baykal yaşlandı partıye genç bır lıder lazım.
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#11 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:46

Allah uzun ömürler versin , Deniz Baykal ölmeden bu CHP'de Genel Başkan değişimi olmaz . Baykal , Kemal Derviş gibi bir adamı öğüttü yanında . Siyasetin şeylerindendir yani ... :=) Bir istifa durumunda da tek aday Mustafa Sarıgül olur . Mustafa Sarıgül'de Sosyal Demokrat zımbırtılar ile muhafazakar değerleri harmanlayıp yeni bir CHP duruşu sergileyebilir .

#12 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:47

SArıgül ihraç edilmişti sanırsam.

#13 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:52

Adam ihraç edilmiş sadece , ölmemiş . :=)

#14 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 03.02.2008 - 23:54

Sarıgül gelecekse baykal her zaman tercihimdir. Sevmiyorum o herifi, itici geliyor, kukla gibi..

#15 pennywise

pennywise

Buranın müptelasıdır

• Üyeler
  • 3.435 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 00:05

sol birlesmezse olmaz
seher vakti kurşun sıktım görümceme

#16 _KajmeraN_

_KajmeraN_

...::: UFAKLIK :::...

• Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 00:14

Çağdaş düşünen Türkiyenin bütün değerlerini kabul eden statükoya ve oligarşiye karşı duruş sergileyip belli bir zümreyi değil değil milletin bütününü kucaklayan en önemlisi proje üreten bir CHP ye bu ülkede büyük ihtiyaç var.

wale kesinlikle haklısın... Ki sosyal demokratlığı parti tüzüğünden çıkarıp uygulamaya koysa çok çok yararlı olabilecek diye düşünüyorum...

Nasılki irtica söylemleriyle birilerinin yıpratılmasına karşıysak; deniz baykal üzerinden CHP nin gözden çıkarılmasınada karşı durmalıyız...

Neyse...Ülkem için Hayırlısı olur inşallah ::

...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...

#17 benyinegeldim

benyinegeldim

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 22 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 00:15

Tamam işte,
nane, limon kabuğu, zencefil
ülke grip olmuş solu birleştirin
hhhaaaaapşuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!
Sen çok yaşa "T.C"
Sol dan bir nane olmaz...........

#18 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 00:23

Tek Yol Devrim ::

#19 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 01:16

Bence CHP'nin , Genel Başkandan çok zihniyet değişikliğine ihtiyacı var . Gidiyorlar , Türk Milletini , yani kendi vatandaşlarını rejim için tehlike görüp , Atatürk'e şikayet ediyorlar . Asıl yobaz bu zihniyettir işte ...

"Ölülerden medet ummak, medeni bir cemiyet için, şindir(lekedir)." 1925 (Atatürk - Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması)

Atatürk yaşasaydı bunları ne yapardı çok merak ediyorum .

#20 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 02:00

Dün Tv'de izledim..Mitinge giden başı kapalı bi kadına vebalı gibi bakıyolardı..Ne işin var senin burda dedi kadının biri..Kadında mahçup , ben dinimin gereği takıyorum falan diyo..Çıkarın kafanızdakini öyle gelin demez mi diğer kadın,şeytan dedi gir Tv'nin içine o kadının saçını başını yol..Çok sinirlendim.

Bence psikolojik sorunlular..Anıtkabir'e gidince ne oldu?Ne değişti? Atatürk kalktı mı yerinden? Ya da birşey mi söyledi..

Gidip bi başında dua okumazlar,dakikada bir şikayete giderler...Sanki Anitkabir şikayet kutusuda , şikayetlerine cevap gelicek..Oyuncağa çevirdiler iyice.. :)
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)