TAVA LOKUM
HAMUR İÇİN
1 KG UN
YARIM PAKET YAŞ MAYA
1 ÇAY BARDAÐI SIVI YAÐ
1 ÇORBA KAŞIÐI TUZ
1 KÜÇÜK KASE YOÐURT
SU
HARÇ İÇİN
400 GR KIYMA
2 ADET KÜÇÜK PATATES
2-3 ADET YEŞİL BİBER
4 TANE ORTA BOY SOÐAN
2 KÜÇÜK DOMATES
KARABİBER,PUL BİBER, TUZ
VE 1 PAKET MARGARİN.(YARISINDAN AZINI TEREYAÐI OLARAK DA KULLANABİLİRSİNİZ)
HAZIRLANIŞI :
İLK HAMURUMUZU YAPALIM.1 KG UNU DERİN BİR KABA DÖKELİM.İÇİNE YOÐURDU YARIM PAKET MAYAYI,TUZU VE SIVI YAÐA AKTARALIM.DAHA SONRA AZAR AZAR SU EKLEYEREK HAMURUMUZU YOÐURMAYA BAŞLAYALIM.(SU ÇOK SOÐUK OLMASIN)İYİCE YOÐURALIM HİÇ PÜTÜRLÜK KALMIYICAK.HAMUR OLDUK TAN SONRA ÜZERİNİ TEMİZ BİR NEMLİ BEZLE ÜZERİNİ KAPATIP KABIMIZIN ETRAFIDA BİR BEZLE SARILIP SICAK MUHAFAZA EDEBİLECEÐİMİZ BİR ODADA 1/1.30 SAAT MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
HARCIMIZI HAZIRLARKEN EVVELA SOÐANLARIMIZI İNCE İNCE KIYIYORUZ BERABERİNDE YEŞİL BİBERLERİ DE KIYARAK BAHARATLARIYLA BERABER İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.PATATESLERİMİZİ İLK ÖNCE HAŞLIYORUZ.HAŞLANAN PATATESLERİ, RENDELEDİÐİMİZ YA DA KÜÇÜK KIYDIÐIMIZ DOMATESLERİ VE KIYMAYI SOÐANLI BİBERLİ KARIŞIMA KATARAK İYİCE YOÐURUYORUZ.
HAMUR İYİCE ŞİŞİP BÖYLEEEE DAÐ GİBİ KABARDIKTAN SONRA ,ARTIK İÇLEMEYE BAŞLAYABİLİRİZ.HAMURDAN KURABİYE PARÇASI BÜYÜKLÜÐÜNDE KOPARIP YUVARLAK Bİ ŞEKİLDE ELİMİZİN ORTASI KADAR AÇIYORUZ.İÇİNE HARCIMIZDAN BOLCA KOYUYORUZ.KAPATIRKEN DE YİNE YUVARLAK Bİ ŞEKİLDE KAPATIYORUZ...
SON İŞLEM OLARAK 1 PAKET MARGARİNİMİZİ ERİTİP HER BİR İÇLEDİÐİMİZ HAMUR PARÇASINI ERİTİLMİŞ MARGARİNE BATIRIP,YUVARLAK FIRIN TEPSİSİNE DİP DİBE DİZİYORUZ.
ISITILMIŞ FIRINDA AYARI ÇOK YÜKSEK OLMAMAK ŞARTIYLA 45 -50 DAKİKA PİŞİRİYORUZ
İŞTE PİŞMİŞ HALİDE BU : )
AFİYET OLSUN .....