İçerik değiştir

- - - - -

Muhalefet liderleri Köşk'e çıkıyor

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 6 yanıt verildi

#1 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

Sırdan öte ne var ki

• Üyeler
  • 18.713 Mesaj

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 11:16

Sivil toplumdan sağduyu çağrılarının yapıldığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül CHP ve MHP liderlerini Çankaya Köşkü'ne davet etti. Davetin gündemi dış politika ancak siyasetteki yüksek tansiyonun her iki görüşmede de öne çıkması bekleniyor.

Gül, Baykal'ı bugün saat 12.45'te öğle yemeğinde konuk edecek. MHP lideri Bahçeli de saat 16.00 da Köşk'e çıkacak.

Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda ilk görüşmeyi önceki gün Meclis Başkanı Köksal Toptan'la yapmıştı. Gül'le görüşme sonrası Toptan, "Türkiye'nin, şiddetle yumuşama ortamına ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Baykal ile bir araya geleceği yemeğin gündeminde, Irak'a yapılan sınır ötesi operasyon ve ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin Ankara temasları bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan davetle ilgili verilen bilgide, Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK şubat ayı toplantısı sonrasında güvenlik sorunları, Güneş operasyonu, Irak'la ilişkiler, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ziyareti hakkında Meclis'teki siyasi parti liderleri ile görüşme yapmak istediği belirtildi.

CHP lideri ile 20 Mart'ta gerçekleşmesi planlanan görüşme, Cheney'nin ziyareti nedeni ile bugüne ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, davetin AK Parti'ye kapatma başvurusundan önce yapıldığının altını çiziyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yemek davetinde bulunan Abdullah Gül, diğer parti liderlerini de ayrı ayrı Çankaya Köşkü'ne davet edecek.

Görüşme, sivil toplum kuruluşlarının bugün 81 ilde yaptığı sağduyu çağrısının ardından gerçekleşmesi bakımından da önem taşıyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, DTP yönetimiyle yeni bir görüşme yapmayacak, Gül, önceki hafta DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'le Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmişti.

81 ilden "Türkiye İçin Sağduyu" çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğündeki 7 kuruluş, ''Türkiye İçin Sağduyu'' başlıklı bir bildiri yayımladı. Bildiri 81 ilde aynı anda kamuoyuna okundu.

AKP'ye kapatma talebi, Ergenekon soruşturması ve Anayasa değişikliği tartışmasıyla başlayan gerginliğin toplumun geneline ve ekonomiye yansımasından endişe duyan sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

TÜSİAD'dan sonra; memur, işçi, işveren, çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayi temsilcisi olan TOBB, TİSK, TESK, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Hak-İş ve Türk-İş başkanları bugün İstanbul Çırağan Sarayı'nda bir araya geldi ve "Türkiye İçin Sağduyu" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, bugünlerde en çok sağduyu ve serinkanlılığa ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

İstanbul'da açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye bugünlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçmektedir. Ülkemizin bu kritik dönemden hiçbir yara almadan çıkması, hepimizin ortak dileğidir. Uluslararası finansal krizin dalgalarını hissetmeye başladığımız bugünlerde, iktisadi tedbir arayacağımıza hala sağduyu arıyor olmamız, bir talihsizliktir" dedi.

Kaynak: http://www.cnnturk.c...&haberID=441746

Bu mesaj Ysf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.03.2008 - 11:17

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...

#2 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 13:11

Bakalım bu köşke çıkmalar hangi gerginliklere sebep olacak.Artık tansiyonun düşürmesi beklenen şeyler bile gerginblik sebebi...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 KaKTüS

KaKTüS

Fethiye'li...

• Dokunulmazlar
  • 6.837 Mesaj
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 13:15

Biri şu köşkü bombalasın, zerre üzülmem... Zaten eski Çankaya değil orası, o kadar tadilattan sonra... Üzülürsem 2 tuğlaya, bahçedeki çiçeğe-böceğe üzülürüm...
geldin.buldun...Gönderilen Resim...sevdim.güldüm...

#4 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 13:45

Üzülüp üzülmemek sizin bileceğiniz iş.Ama bu tip çağrılar yanlış ve baş ağrıtıcı olabilir...

#5 KaKTüS

KaKTüS

Fethiye'li...

• Dokunulmazlar
  • 6.837 Mesaj
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 13:50

Ya tam kudurmalı deniz, ya tam durulmalı anlayışıyla yaklaşmıştım... Bazen bir galeyan gerekir, şu herkesin diline doladığı dengelerin su yüzüne çıkması için...
geldin.buldun...Gönderilen Resim...sevdim.güldüm...

#6 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 27.03.2008 - 14:27

Ben anlıyorumda.Anlamıyanlar olabilir...Her beğenmediğimizi uçurmak hoş olmasa gerek...

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 29.03.2008 - 09:48

Gönderilen ResimGönderilen ResimGönderilen Resim

Siyasetçiler geri adım atmayacakta , osman ağanın keçisi mi geri adım atacak.
Kim çıksa kürsüye ''ben geri adım atmam , onlar atsın'' diyor.

Bir Köprüde Karşilaşmiş
Inatçi Iki Keçi
Hah Hah Hay
Büyük Keçi Demiş;
Yol Ver Ben Geçeceğim
Hah Hah Hay

Hep Huysuzluk Inatçilik
Bu Keçilerin Suçu
Hah Hah Hay
Küçük Keçi Demiş;
Eğer Verirsem öleceğim
Hah Hah Hay

Tam Köprünün Ortasinda
Iki Keçi Toslaşmiş
Hah Hah Hay
Ikiside Suya Düşmüş
Onlari Göreler şaşirmiş
Hah Hah Hay

Keçilerin Inatçisi
Suya Düşer Boğulur
Hah Hah Hay
Insanlarin Inatçisi
Kim Bilir Ki Ne Olur
Hah Hah Hay

ALINTI

Bu mesaj Mollaömeroğlu tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.03.2008 - 10:25

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...