İçerik değiştir

Meclis'te Tekme Tokat

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 15 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 17.04.2008 - 22:12

Gönderilen Resim

MECLİS'TE BÜYÜK KAVGA

ANKARA/ TBMM Genel Kurul’u linç girişimine sahne oldu. Meclis tarihinde cinayetler bile yaşandı ama ilk defa 200 kişilik bir parti grubu topluca bir vekili hedef aldı.

Seçildiği günden bu yana tek başına muhalefet partisi gibi çalışan Kamer Genç, dün AKP’lilerin sabrını taşırdı. AKP’liler Genç’e saldırdı. 221 AKP’li vekilin, neredeyse tamamının saldırısına uğrayan Genç’i, CHP’liler araya girerek kurtardı.

GENÇ, BAŞBAKAN'I ELEŞTİRDİ

Türkiye ile Katar arasında Ekonomik İşbirliği Anlaşmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülürken, kürsüye gelen Kamer Genç, Başbakanı eleştirdi. Erdoğan’ın Katar dönüşü iki gündür kayıp olduğunu anımsatan, Cumhurbaşkanı Gül’e verilen armağanlar ile ilgili eleştirilerde bulunan Genç’e; AKP Afyon milletvekili Halil Aydoğan, başta olmak üzere bazı milletvekilleri laf attı. Genç ise, “Her zaman birini görevlendiriyorlar ben kürsüye gelince laf atmak için. Bugün de siz mi görevlisiniz? Siz benim muhatabım değilsiniz. Başbakan gelsin o yanıt versin” dedi.

ARAYA CHP'LİLER GİRDİ

AKP’liler bu sözlere yoğun tepki gösterdi. Kamer Genç konuşmasını tamamlayıp yerine oturduğunda ise bu kez AKP’li Zeyid Aslan ve Mustafa Cumhur, Kamer Genç’in oturduğu yere giderek, bağırmaya başladılar. Araya CHP’li Eşref Karaibrahim’in girmesine rağmen, Genç’e ulaşan AKP’liler yumruk ve tekme attılar.

AK PARTİLİ'LER HÜCUMA GEÇTİ

Kargaşa büyümeye başlayınca tüm AKP’li vekiller Kamer Genç’in oturduğu bölüme doğru adeta hücuma geçti. CHP’liler de kavgayı ayırmak için aynı bölgeye gittiler. Kamer Genç, saldırılardan kurtulmak için kulise kaçtı. Ancak, AKP’liler Genç’i kovalamaya devam etti. Kuliste de CHP’liler Genç’in etrafına adeta etten bir duvar örüp, olayı yatıştırmaya çalıştılar. AKP’liler ise koltuk ve kanepelerin üzerine çıkarak, Kamer Genç’e ulaşıp, tekme ve yumruklarla vurmaya devam ettiler. İdare Amirleri’nin devreye girmesine karşın, olay dakikalarca sürdü. Kulis polislerinin de izleyici gibi seyrettiği olaylar, basın mensuplarının da kulise inmesiyle yatıştı.

GİTMEDİ OTURDU

Kuliste bir süre CHP’lilerin ‘korumasında’ oturan Genç, Meclis’ten ayrılması isteklerine karşın, Genel Kurul’a yeniden girdi. Genç, tüm saldırılara karşın herhangi bir darbe almadığını da iddia etti. Ancak bir çok vekil gibi kendisinin de üstü başı darmadağındı.

MUHALEFET TERK ETTİ

Oturum yeniden açıldığında, Başkan Güldal Mumcu, milletvekillerini uyardı.

Söz alan AKP’li avni Doğan, Genç’in baş.bakan ve cumhurbaşkanına hakaret ettiğini ileri sürdü. Doğan, “Birileri bize laf atarken, sizin orada mutlu oturmanız size yakışmaz “ dedi. Bu sözlere CHP’liler tepki gösterdi. Bunun üzerine yeniden gerginlik başladı. Karşılıklı laf atmalardan sonra, MHP ve CHP’liler topluca Genel Kurul'u terk etti.

ÖFKE ÖZLÜK İÇİN Mİ?

Kavga yatıştıktan sonra Kamer Genç ve CHP'li vekiller; AKP'lilerin asıl öfkelerinin Genç'in konuşmasından değil, kısa bir süre önce milletvekillerinin özlük haklarına koruyan önergenin kabul edilmemesinden kaynaklandığını ileri sürdüler. AKP'lilerin tekrir-i müzake ile Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda kaldırılan milletvekillerinin özlük haklarının yeniden verilmesi önergesine CHP karşı çıkmıştı. Tek başına kalan AKP önergeyi veremedi ve 4 yıl milletvekilliği yapanların emekliliği hak etmesine ilişkin önergeyi verememişlerdi. Önergeden vazgeçilmesinin hemen ardından Genç kürsüye gelince; ortalık karıştı. İddiaya göre; AKP'lilerin asıl öfkesi buradan kaynaklanıyor.

Kaynak

#2 DuMaN

DuMaN

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 980 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik müzik müzik <br>rock müzik,<br>Elektrogitar<br>

Gönderim zamanı 17.04.2008 - 22:48

KaVGa ŞiDDeT GeReKiRSe KaN!! BuNLaR iSTeDiKLeRiNi HeR ŞeKiLDe YaPMaYa HaZıR... NaSıL oLSa DoKuNuLMaZLıKLaRı VaR NaSıL oLSa SaLT ÇoÐuNLuKLaRı VaR... 1 ToN KöMüRe 500 YTL Ye aLDıKLaRı oYLaRLa... DüŞMeZ KaLKMaZ BiR aLLaH DiYoRuM BaŞKa BiRŞeY DeMiYoRuM...
HaRaBe YaN GeLiP YaTMa YeRi DeÐiLDiR!!!

#3 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 18.04.2008 - 00:45

Yok yok bu kamer amcaya iyi bile sabrettiler..

#4 DuMaN

DuMaN

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 980 Mesaj

Gönderim zamanı 18.04.2008 - 01:08

Kamer amcayı çok sevdiğimden değil sitemim. ama ondan daha güzel muhalefet yapan yok bunlara inan :) tv de dizi film izleyeceğime meclis Tv yi izliyorum yeterince şarz ve deşarz oluyorum gülmek içinde küfretmek içinde güzel bi kanal *zong

#5 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 18.04.2008 - 01:10

Muhalefet kavramının da içi boşaltılmş o zaman :)

#6 DuMaN

DuMaN

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 980 Mesaj

Gönderim zamanı 18.04.2008 - 01:16

herşeye karşı çıkışları yedi bitirdi beni :) dün gece yine meclis tv de artvinin bir belediye merkezi yerleşiminin yerini değiştiriyorlar belde sakinlerinin yerin değişmesi konusunda bir talepleri yok. hatta değişmemesi için imza felan toplamışlar ama işte salt çoğunluk merkezi 5 km ileriye taşıyorlar bir sürü masraf ve maliyette cabası.

Bu mesaj AcKoPeK tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.04.2008 - 01:23

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 19.04.2008 - 10:34

Dokunulmazlıklarını kaldırsınlarda, halk bir dokunsun şu herşeye ve herkese dokunma merakı olan vekillere. '' Gürültü patırtı olsun. Bizim halkımız meraklıdır magazin olaylarına. Onlar bunları seyrede dursun, hissettirmeden onların gelecekleri ile ilgili yasaları geçiririz. uhları bile duymaz.'' Vurun Abalıya. (Eski bir Türk filmi aklıma geldi bir anda <_< )

Bu mesaj Mollaömeroğlu tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.04.2008 - 10:35

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#8 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 19.04.2008 - 23:31

Sanki şimdi dokunulmazlık kalksın diyenler yarın iktidar olsalar dokunulmazlıklarını kaldıracaklarmış gibi peki bunlar daha evvel iktidar olmadılarmı neden dokunulmazlıklar kalkmadı...Nasıl olsa çözümsüzlük olacağını bildikleri için kalksın diye çığlık atıyorlar...Evet bence de kalkmalı ama suistimalde edilmemeli bazı çıkar odaklarınca...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#9 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 20.04.2008 - 00:34

Aynen öyle.
Bugün akp , yarın bir başka parti başta.
Dokunulmazlığın kalkmasını herkes istiyor ama kaldıran yok.
Chp baştan beri istiyormuş gibi gözüküyorda , kuzum iktidara gelemediler ki dokunulmazlığı kaldırsınlar.
Öncelikli iş iktidara gelmek. :icecream:

Değişiklikler Kaydedildi...

#10 genis pencere

genis pencere

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 102 Mesaj

Gönderim zamanı 09.05.2008 - 12:40

sen koskoca başbakanın cumhurbaşkanının karılarına varana kadar ağzına sakız yaparsan onlarda dayanamazlar tabiii.vekil de olsa onlar insan...ama yine de yanlıştı...kamer genci kendi haline bırakmak lazım...çiçek sulasın o bolbol... :)
VE İNSAN...

#11 _RomantizmA_

_RomantizmA_

Pembeler içinde uçuk MAVİ

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 09.05.2008 - 18:23

Bir başkasıda ihale peşinde koşsun *rose

Türlük'e hakareti serbest bırakanlar nedense kendileri hakkında soru sorulunca celalleniyor; oysa bu ülkenin değerlerine bile hakaret ediliyor, kendilerini yoksam o değerlerdende mi üstün görüyorlar... ha unuttum sayın(!)(apoya denilen sayın ifadesi gibi işte art niyet yok...) başbakanın mehdi olma ihtimali vardı değil mi *heyo

Pencere ne kadar geniş olursa olsun görmek istediğin kadarını görebiliyon, anlamak lazım ::

[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…

#12 cuci987

cuci987

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 11.05.2008 - 16:44

yani haber de haber olsa. ne kadar abartmislar. hadi bir kac kisi kendine hakim olamadi ama 200 kisinin birden adamin uzerine yurumesi...inanmak zor. ustelik saldiriya ugrayan adama hic bi sey olmamasi cok ilginc.

turk medyasina hic inanmiyorum artik.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)

Gönderilen Resim

#13 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 12.05.2008 - 00:23

Sözün bittiği yerde kötek başlar...İnsan üzülüyor...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#14 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 08.06.2008 - 10:12

AKP’liler Kamer Genç’i neden dövdü? İşte şimdiye dek yazılmayan gerçek.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği son türban kararıyla ‘midesine yumruk yiyen’ AKP, bu darbenin etkisi yüzünden kendini iyice kaybetti. AKP ve yandaş medya, kararı veren yargıçları hedefe koydu. AKP medyasının ‘hücum botu’ Star, okurlarına “Bu bir savaştır. Kararı tanımayın. Siz de hukuksuzluk yapın” dedi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’nun kaleminden çıkan bu satırlar, aslında AKP’nin de bilinç altını yansıtıyor. AKP ve medyası, “Ergenekon”cuları tutuklayan mahkemeleri “meşru” aleylerinde karar verenleri ise “gayri meşru” olarak görüyor. Hukuk dışılığı öneren gazete yazarı ise, içine düştüğü çelişkiyi bir türlü fark edemiyor. Karaalioğlu’nun dile getirdiği ifadeler, “Mahkemeler meşru değilse, AKP cezaevlerini neden boşaltmıyor?” sorusunu da gündeme getiriyor.

AKP “yandaşları”nı bir arada tutup partinin dağılmasını engellemeye çalışırken, hukuka karşı açtığı savaşın dozunu da yükseltiyor. Bu sırada, komik ve traji komik sahneler de yaşanıyor. AKP’li hukukçular, “Mahkemenin kararı meşru değildir” diyebiliyor. AKP böylece, sıkışmışlığını, hukuku yok sayarak çözmeye çalışıyor.
TÜRBAN ÖZGÜRLÜK MÜ?

Kapatma davasının açılmasının ardından, “Erken seçime gideriz” diyerek meydan okuyan AKP, bunu yapamayacağını gördüğü an, hedefe yargıçları koyuyor. Bir yandan ise “din istismarı” yeniden devreye sokuluyor. Kadınları ikinci sınıf konumuna sokan “türban’’ ne yazık ki; “özgürlükmüş” gibi sunuluyor. Türbana kapatılan kadının, ‘cinsel obje’ haline dönüştürüldüğü ise gözlerden kaçırılıyor. Gericiliğin simgesi türban, “özgürlük bayrağı”ymış gibi dalgalandırılıyor.

AKP yaptığı din istismarıyla, aslında çözümsüzlüğünü saklamayı amaçlıyor. İslamiyet’in değerlerine saygılı olduğunu söyleyenler, ABD’nin Irak’ta cami basmasına, kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’in hedef tahtası haline getirilmesine ise nedense ses çıkarmıyor.

Bunları gözden uzak tutan ve medyasında sorgulatmayan AKP’nin, erken seçime gidemeyeceği de anlaşılıyor. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in neden dayak yediği araştırıldığında, AKP’nin “erken seçim kararı alamayacağı” çok net bir şekilde ortaya çıkıyor.

YAZILMAYAN GERÇEK

Kapatma davasının açılmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları toplanır. Erdoğan’a akıl veren kurmaylar, “Erken seçime gidersek kapatma davası düşer” der. Erdoğan bu görüş üzerine, “O halde hazırlıkları yapın” talimatı verir. Bunun üzerine, AKP içinde çalışma başlatılır. Ancak Meclis’e ilk kez giren milletvekilleri bu görüşe sıcak bakmaz. Çünkü; Meclis’e yeni girmişlerdir. Bu yüzden, seçime gitmeleri, milletvekilliğinden kaynaklanan yasal haklarını kaybetmelerine sebep olabilir. Zira; seçim sonrası yaşanacak tabloda kimin yeniden TBMM’ye girip giremeyeceği belli değildir.

AKP’li vekiller bu yüzden, Erdoğan’ın kurmaylarına bir teklifle gider: “Milletvekilliğimizden doğan haklarımız garanti altına alınsın. Seçime girip kazanamasak bile, vekilliğin tüm haklarından yararlanalım. Aksi taktirde, erken seçim kararı alınmasına onay vermeyiz.”

“Genç vekiller”in bu önerisi Erdoğan’a iletilir. Erdoğan bunun üzerine, “Vekillerle bir de ben konuşayım” der. Ardından da “30’arlı toplantılar” başlar. Meclis’e ilk kez giren “genç vekiller” aynı düşünceyi, Başbakan’a da iletir. Başbakan, işin içinden çıkamadığını görünce, kurmaylarına talimat verir: “Bu öneriyi CHP’yle görüşün. CHP’nin desteğini alarak seçim hazırlığı başlatın. Genç milletvekillerinin yasal hakları garanti altına alınsın.”

CHP HANGİ CEVABI VERDİ?

Bunun üzerine, AKP’li kurmaylar, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’a gider. AKP’liler, “Biz seçime gitmek istiyoruz. Ancak genç vekillerin özlük hakları talebi var. Bize destek verin, 1 yılını dolduran vekiller, emeklilik haklarını kazansın” der. CHP’li Anadol, bu öneri üzerine, “Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın bu konudaki talimatı kesin. Biz bu öneriye destek veremeyiz. Seçime gidecekseniz yeterli çoğunluğunuz var. Karar alın hemen gidelim” cevabını verir.

Ancak AKP’li vekiller kararlıdır. Öneri tekrarlanır: “Genç CHP’li vekiller de var. Böylece onlar da bu haktan yararlanır.”

CHP’li Anadol’un cevabı nettir: “Bir süre önce de (gazi haklarından faydalanma) diye bir öneri ortaya attınız. Buna karşı çıktık. Ama toplum bizim de buna onay verdiğimizi sandı. Yakınlarımıza bile anlatamadık. Bu yüzden, yeni vekillere (emeklilik hakkı) tanıyacak bir kararın altına imza atmayız. Buyurun seçim kararını hemen alın.”
ÇOK KIZDILAR

AKP’li vekiller, Erdoğan’ın talimatı üzerine yaptıkları görüşmeden, sinirle çıkar. Tarih 18 Nisan 2008’dir. TBMM kürsüsünde ise Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç konuşmaktadır. AKP’nin sinirini bozan Genç, Erdoğan’ın Katar’da ne aradığını sormaktadır.

CHP’li Anadol’un yanından hışımla çıkan vekiller, Kamer Genç’in sözleri üzerine, öfke patlaması yaşar. Genç birdenbire yumrukların, tekmelerin ve küfürlerin hedefi haline gelir. “Erken emeklilik” hakkını elde edemeyen AKP’li vekiller, “hınç”larını Kamer Genç’ten çıkarır.
Sizce AKP bu tablodan sonra “erken seçim”e gedebilir mi?

“Genç vekiller”i ikna edemediği için şimdilik zor görünüyor. O yüzden, AKP’nin “Oylarımız yüzde 53’e çıktı” demesinin hiçbir geçerli yanı bulunmuyor. AKP, kafası karışan tabanını ve vekillerini bir arada tutmak için, yandaş medya eliyle sürekli olarak “Güçlüyüz” mesajı veriyor.

AKP güçlüyse, ve oyları yüzde 53’se, neden hemen seçime gitmiyor?

AKP'den CHP'ye şok teklif (Kaynak)

Hırsını başkasından çıkartmak bu olmalı.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#15 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 12.06.2008 - 11:18

AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz'ün DSP sıralarına
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim

ne güzel temsil ediliyoruz

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#16 nirvana74

nirvana74

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 88 Mesaj
  • İlgi Alanları:BASKETBOL TAEKWAN-DO YÜZME BİLGİSAYAR KİTAP GEZMEK DOÐA ADRENALİN İÇEREN HERŞEY İLGİ ALANIMDADIR

Gönderim zamanı 14.06.2008 - 23:08

Toplum olarak zaten bir çok çevreden insanı barındıran bir toplumuz ve ejdadımız 4 bir diyarda at koşturup her millete kendi inancında yaşama hakkını vermiş haklarını korumuş sosyal yaşantılarını sürdürebilme haklarını sağlamış Ama günümüzde bakıyorumda kurtuluş savaşından bu yana şu ülke için vatanı ve milleti adına bir tek fidan bile dikilmemiş en basitinden öss denen saçmalık insanların okuma haklarını elinden alıyor üstüne üstlük lisede okuyosunuz ama illaki dershaneye gitmezseniz olmaz o zaman okula neden gidiyoruz neden devlete vergi veriyorum benim özlük haklarımı koruyamıyor ama rahibeler her türlü her yerde giriş çıkış yaparken ben inancım yüzünden okuyamıyorum yahudiler başları kapalı sakalları uzun sim siyah kıyafetleriyle gezerken onlara saygı duyuyosunuzda benim başıma takıyosunuz ama ne yönetenlerin ne de seçilenerin yüzde kaçı TÜRK evladı ben bunu merak ediyorum artık sadece kimliğimizde T.C vatandaşı yazsın diye kimlik verdiklerimizi bir izlesek koltuk değilde hizmet için o meclise giren kaç tane millet vekili var ben onu merak ediyorum meclis şahsi menfaatlerin toplantı yeri olmuş kim nederse desin