SEKRETER TACİZİ
İşadamı kendisine sürekli mesaj çeken eski sevgilisinden şikayetçi oldu
Gönül ilişkisine girdikten sonra işten çıkaran patronunu SMS bombardımanına tutan sekreter mahkemelik oldu. Sekreterin ‘huzur bozmaktan’ 1 yıl hapis cezası isteniyor
Adana’da ticaretle uğraşan E.P. (27) 2.5 yıl önce N.T.’yi (24) sekreter olarak işe aldı. E.P. bir süre gönül ilişkisine de girdiği N.T.’yi daha sonra işten çıkarttı. Sekreterini işten çıkarttıktan sonra yaklaşık 1.5 yıl boyunca cep telefonuna aşk mesajları gelen E.P. savcılığa şikayette bulundu. Yapılan araştırmada mesajları işten çıkartılan sekreterin gönderdiği anlaşıldı.
Özür diledi kurtulamadı
N.T. ve ailesi özür dileyince şikayetinden vazgeçen E.P., telefon ve mesajlar devam edince, eski sevgilisi hakkında 6 Kasım 2007’de ‘cep telefonuyla taciz’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı da, sekreter hakkında eski erkek arkadaşının huzurunu bozduğu gerekçesiyle 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
Tutuksuz yargılanacak olan N.T., karakoldaki ifadesinde, şunları söyledi “Onun yerinde çalışırken aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Daha sonra işten ayrılmamı istedi, ayrıldım. 6 ay birlikte olduk. Bu sürede zaman zaman darıldık. Bu arada telefonlaşıp, mesajlaştık. Mesajları ben yazdım. Hakaret ve tehdit unsuru yoktur. Mesajlarıma kendisi de karşılık verdi. Dava açtığı için tamamen bağımı kopardım. Beni istemeyen kişiyi ben de istemem. Suç işleme kastım yoktu. ”
‘Şimşekten korktum’
Sekreter N.T.’nin eski sevgilisine cep telefonuyla çektiği iddia edilen ve dava dosyasına delil olarak geçirilen mesajlardan bazıları şöyle: “Seni yanlışlıkla çaldırdım. Biraz önce şimşekten korkumdan yatağıma geçerken elektrik kesildi. Bakmadan çevirdim. Mum yakarken. Pardon. Özür dilerim. Bir daha olmaz. Anladığından eminim. Neyse... iyi geceler.”, “Tamam son kez aradım. Ne desem. Allah büyük. Tekrar özür dilerim. Büyük ve olgun davrandığın için teşekkür ederim. Numaran bu mesajdan sonra yok, sildim. ”
VATAN