Sigara Yasağı 19 Mayıs'ta Başlıyor!
Gönderim zamanı 15.05.2008 - 16:47
Şimdi koskoca genelkurmay başkanı sigara içmek için dışarı mı çıkacak yaw
na(h)sıl çıkar dışarı sigara içmek için Yaşar Paşa.
Gönderim zamanı 15.05.2008 - 18:59
Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.
(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)
Gönderim zamanı 16.05.2008 - 13:03
Artık binaların yanı sıra çadır ve güneşlik gibi yerler de sigara yasağının uygulanacağı “kapalı alanlar” olacak.
Pazartesİ gününden itibaren sigara yasağının uygulanacağı yerler şu şekilde sıralanıyor:
* Sabit veya seyyar bir tavanı ya da çatısı (çadır, güneşlik vb) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup, yan yüzeylerin toplam alanının yarısından daha azı açık bulunan yerler, ’kapalı alan’ olarak değerlendirilecek.
n Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorlar dahil, her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan, birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alalarına ve taksiler dahil, karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu tolu taşım araçlarında tütün ürünleri tüketilmeyecek.
Güvertede de sınırlama
* Yaşlı bakımevlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak gördüğü birimlerde ve ceza infaz kurumlarında, şehirlerarası veya uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde, tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlar, toplam kapalı alanın yüzde 10’unu geçemeyecek.
* Gemilerde güvertede sigara içilebilecek alan da, toplam alanın yüzde 10’unu aşamayacak.
* Sigara alanları, koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmiş ve standartlara uygun, havalandırma tertibatıyla donatılmış, tavanı, kapı ve penceleri dışında 4 tarafı sert zemin veya duvarla kaplı olacak. Mekanik kapanan kapıları olacak.
* Alanların duvarlarında tütün ürünleri kullanımının zararlarını anlatan sağlık uyarıları, görülebilir yerlere asılmış olacak ve kapılarında “sigara odası” olduğunu belirten uyarı yazıları bulunacak.
* Bu alanlara 18 yaşından küçükler giremeyecek.
* Dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil, ilk ve orta öğretim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı alanlarıyla birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecek.
Tiryakiler aynı katta
* Kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi mümkün olmayan ticaret merkezi, iş hanı, sinema, tiyatro, havaalanı, otogar, spor ve eğlence tesisi, alışveriş merkezi gibi yerlerin içinde olup, tütün ürünlerinin tüketilmesine müsaade edilmeyen alanlardan tecrit edilmemiş ve hava geçişi engellenmemiş şekilde faaliyet gösteren lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketilmeyecek.
* Otelcilik işletmelerinin, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalarında standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacak. Tahsis edilen bu odaların, mümkün olduğunda aynı kat, koridor gibi müstakil ve tecrit edilebilir ayrı bölümlerde yeralmasını sağlanacak.
* Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılmayacak. Bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde, bu alanlar, toplam seyir alanının yüzde 50’sini geçmeyecek. Buralar, ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlenecek.
VATAN
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 16.05.2008 - 13:22
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 20:16
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 22:58
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 23:03
No sweet perfume that would torture you more than this..."
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 23:22
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 23:22
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 23:23
Gönderim zamanı 18.05.2008 - 23:33
Eşiniz içiyorsa sizin bırakmanızın anlamı yok
Eşlerden birisinin sigara içmesinin, diğerinin de sigaradan olumsuz etkilenerek akciğer kanserine yakalanma riskinin aynı boyuta taşıdığı bildirildi. Uzmanlar, eşlerden birisinin sigara içiyor olmasının, diğerinin sigara içmemesinin farkı olmamasına ve sigara içmekle içmemesi arasında farkı kalmadığı uyarısında bulunuyor.
Bu cümlenin neresine tıklasak da ilgili sayfaya zıplasak...
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 00:17
mutlu musunuz
ben içmeye gidiyom
gidin nereye şikayet ederseniz edin
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 00:49
sağlıklı yaşam bikbikleri için gelsin son sigaramın derin dumanı
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 00:53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 01:02
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 01:15
neyse durun bir tane daha yakayımda geliyorum; bugünü dünya sigara içenler günü ilan ediyorum sabaha kadar sigara içerek kutlayacam
[Bebeğim Öldü]
Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 01:16
Neysem yasaklar başladı.Harabe de kapalı bir mekan olduğuna ve bir arada bulunulduğuna göre yasaklar burda da geçerli...
epruapastrof fobi adı gibi oldu.eprufobia efenim sen şu kenara geç bakayım vellin gelene kadar bekle orda azıcık.
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 10:02
Verimli, yaptığı yazılı açıklamada, yarından itibaren yürürlüğe girecek Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile kontrollü sigara içilebilen günlerin başlayacağını anımsatarak, sigaranın ana maddesi olan nikotinin kişinin beyin mekanizmasında bağımlılığa yol açan etken madde olduğunu belirtti.
Nikotin yoksunluğunun da psikiyatrik sınıflandırmalar içerisinde yerini bulan bir sendrom olduğunu bildiren Verimli, nikotin yoksunluğunun kişide sinirlilik, hareketlilik, mutsuzluk ve ağlama isteği, saldırganlık, terleme, titreme ve ateş basmaları, vücutta uyuşmalar, tahammülsüzlük ve dürtüsellik gibi sonuçlar doğuran önemli bir sendrom olduğunu kaydetti.
Nikotin yoksunluğunun diğer maddelerde olduğu gibi yıkıcı olmadığını, bir müddet sonra kendiliğinden geçtiğini dile getiren Verimli, “Bu sebeple o sırada sigara içme isteği üst safhada olan bireyin herhangi bir kişi veya mekan sahibi tarafından engellenmesi, kişinin tepkisine ve maalesef şiddet içerikli davranışlara yol açabilecektir. Bunun için 'nikotin yoksunluğuna' alışılana kadar kimseyle tartışılmamalı, bir müddet karşılıklı uzlaşı sağlanmalıdır” dedi.
Hürriyet
Tamam epru' gel şu köşede sana alışma yeri yaptık ses çıkarmayacağız sana söz
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 10:04
Gönderim zamanı 19.05.2008 - 11:22
bak bugün sürekli yasalara karşı geliorum, içeri filan girersem temiz camasırlarımı shy getirsin, kirlileri ece götürsün bi ayşe teyze bulsun ,cırtlatmadan temizletsin,shy 'a versin o bana yine temiz çamaşır getirmiş olsun . devir daim yabalım argadaşlar, dostluklar kötü günde şoolur, şooolur işte