(Innsbruck - Tivoli Neu)
İspanya 4 - 1 Rusya (Goller : D.Villa dk. 20, 44, 75, Fàbregas 90+1,Pavlyuchenko 86)
(Salzburg - EM Stadion Wals-Siezenheim) Yunanistan 0 - 2
İsveç(Goller : Ibrahimović dk. 67, Hansson dk. 72)
kardeşim İspanya hep zevk verdi bugüne kadar bu yadsınamaz gerçek,lakin sonuca gittiğini görenler bugün 40 yaş üzeri, hadi 1984 finalinde Platini'nin ''Ölü Yaprak'' vuruşu ile Real Madrid'li Arconada'nın kucağının altından kaçırmasına vesile olduğu şut ile kaybettiği kupa finaliyle görenlerle birlikte taş çatlasın 20 küsür senedir İspanya bizim gibi futbol severleri bu tür organizasyonlarda hep hüsrana uğrattı...Kendi ülkem Türkiye'den geçiyorum (ki alternatif Dünya Şampiyonasında final oynamış asıl vatanım Kırım dahil) bu İspanya'nın hiç olmazsa yine bir final görmesini çok istiyorum (Emilio Butraganeo'dan bu yana hep sevdim İspanya'yı)...ve bugün saolsunlar yüreğime umut serptiler...La Liga'da uçan David Villa,boş adam olmadığını da gösterdi saolsun...gari ben zaten ülkemden bi uçarılıık beklemiyorum oluversin İspanya şampiyon...Hollanda ile final oynayıp tabii
İsveç'te bize örnek olabilecek bir yapıda aslına bakarsan...37 yaşında bir Larsson milli takımında hala oynuyorsa (misal 40 yaşında Maldini takımın isteği üzerine hala futbola devam ederken) bizim de bazı şeyleri örnek almamız gerekiyor İsveç'ten...niye...pivot forvetin yokken hava topu oynuyorsan İsveç'e bakacaksın,37 yaşında oynar mı bir futbolcu...oynarmış meğer diyeceksin...37'lik birini almam diyorsan,muadili bir forveti milli takıma alacaksın o zaman kardeşim...benim dem vurduğum yaş dediğin bir takım için bahane değildir...Larsson hala kurtarıcı vasfında...bizde de olabilirdi 37'lik bir Hakan Şükür...canları saolsun
Rusya için kurtarıcı kim olacak dersen...bu adam Guus Hiddink'ten gayrısı değildir hacım...takımda kaleci Akinfeev ve benden bir hafta sonra doğmuş Pavlyuchenko'dan başka da Guus Hiddink'e yardımcı olacak adam yok gibi geliyor bana...Guus Hiddink 2002 G.Kore mucizesinden sonra bir Rusya mucizesi yaratsın isterim de zahar...endüstriyel futbola karşı SSCB sempatizanlığı yapmak isterdi gönül 1988 yılının bir yaz günü ama zaman çabuk geçti be...
Euro2008 resmi sitesinden güzel bilgilerle bitirelim yazıyı 20 sene önceki kupaya değinerek
1988Avrupa Şampiyonu : PSV Einhoven (Hollanda)
Avrupa'da Yılın Futbolcusu : Marco van Basten (AC Milan) (Hali hazırda Hollanda'nın Teknik Direktörü
Eurovision Birincisi: Céline Dion (İsviçre) Ne partez pas sans moi (Celine şimdi Kanadalı bildiğim kadarıyla)
Avrupa Altın Ayakkabı Kazananı (en çok gol atan futbolcu): Tanju Çolak (Galatasaray AS) (39 Gol) (Tanju geziniyor orda burda...kader işte)
Nobel Barış Ödülü : Birleşmiş Milletler Barış Gücü
100 m Birincisi : Carl Lewis (ABD) Olimpiyat Rekoru 9.92 (Ben Johnson Dünya rekoru kırıp dopingli çıkınca kazanmıştı)
Formula 1 Şampiyonu: Ayrton Senna - McLaren (Brezilya) (1994'te San Marino pistinde 7. turda 210 km. hızla Tamburello Dönemecine girip duvara bindirene kadar Formula 1'de en büyük pilottu...hala da öyle bizim gibi küçüklüğünden beri Formula takip eden gençler ve yaşlılar için)
En İyi Film Oscar: Rain Man(Dustin Hoffman-Tom Cruise)
Bu mesaj Denio tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.06.2008 - 15:52