Bu benim ilk anketim aynısından varsa özür dilerim
Dünyanın en iyi futbolcusu
Gönderim zamanı 20.06.2008 - 18:21
Bu benim ilk anketim aynısından varsa özür dilerim
Gönderim zamanı 20.06.2008 - 21:17
Bu sebebten dolayı: "drogba" diyorum
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 20.06.2008 - 21:40
hee burda ukala ukala ahkam kesiyom ya ben birazdan çay döktüğüm yeri paspaslayıp masayı bezle temizleyeceğim o üzüyor beni,yere de bisküvi kırıntıları dökmüşüm onlarıda süpürmek gerek...oof neyse bmaç başlıyor şimdi
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 21.06.2008 - 08:46
Denio, bizim takıma alalım mı? Ne olacak ki bakan babamız var 1-2 şinik mısıra alırız. Halil Ünal'da altına bir araba verir.
AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...
Gönderim zamanı 21.06.2008 - 20:59
Maradona demişsin, o dönem arjantin milli takımının kadrosunu biliyor musun?
çok iyi bir kadroydu, iyi hatılıyorum eğer vasat bir kadro olsaydı maradona da bişi yapamazdı. mesela maradona demir çelik karabükspor'a transfer olsaydı o dönem, orda etkili olabilir miydi? o dönemin napoli takımı da iyi bir takımdı maradona üzerine kaymak oldu. mucize filan değildi
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 21.06.2008 - 21:32
Gönderim zamanı 21.06.2008 - 23:50
valdano,buruçaga,ruggeri gibi isimler var hatırladığım aynı kadro 90 dünya kupasında da mücadele etmişti,hayal meyal hatırlıyorum ki sonraları çok defa izledim o maçları bir kaç beta kasette kayıtlı maçları vardı...ve ilginçtir o senin çok iyi dediğin kadro dünya kupası sonrası fifanın belirlediği turnuvanın en iyileri kadrosuna şampiyon takımdan sadece Maradonayı sokabilmiş ayrıca...zaten benim de dediğim oyuncu kalitesinin başarıyla ölçülmesi değil, dünyanın en iyi futbolcusu olabilmek başarıyla ölçülür diyorum ben...şu örnekte benim demek istediğim daha iyi anlaşılır belki, hani o ''La Mano di Dio'' var ya İngiltere maçı...ilk gol ''Tanrının Eli'' ve 8 kişiyi çalımlayıp attığı (ki bu en bariz örnek) ikinci gol aha işte o... var mı bildiğin başka bir örnek futbolcu böyle...Shevchenko ve Zidane buna en çok yaklaşan adamlar olabilir kulüp ve ülke bazında ve aldıkları dünyanın en iyi oyuncusu ödülleriyle..Zidane Juventus ve Real Madridle bir çok kupa kazandı ayrıca ulusal çapta dünya kupası ve avrupa şampiyonluğunda takımına diğerlerinden daha çok katkılı oldu...Shevchenko milanla yakaladığı başarıyı Ukrayna'yı dünya kupasında çeyrek finale taşıyarak sürdürdü...çok fazla olmadık isimler düşünmeden herkesin yakından tanıdığı Cristiano Ronaldo'ya gelelim...bu sene ligde Man Utdyi attığı 40 küsür golle taşıdı,şampiyonlar ligi başarısı tartıışılmaz gelelim ulusal turnuvaya,biliyoruz ki elendiler ki Portekiz çok kaliteli oyunculardan oluşmasına rağmen ...işte fark burda meydana çıkıyor...iyi futbolcu,kaliteli futbolcu olmak ayrı şey dünyanın en iyi futbolcusu olmak çok ayrı şey...dünyanın en iyi futbolcusu takımının oyununu şekillendirir oyunuyla diğer arkadaşlarını hatta taraftarı bile ateşler,her sorumluluğu kendisine yükletir...bu arada hollanda 1-1 yaptı...kaliteli oyuncu verilen görevi yapar,yeteneğini ve kalitesini de bu göreve yansıtır,gol atar gol kurtarır bu şekilde gider...sıralamada ki isimler çok kaliteli oyuncular bu gerçek ama hiçbiri,inatla iddia ediyorum,Napoli mucizesini evet alemaolu,carecalı,carnevaleli,di napolili oyuncuların olduğu takım olan Napolinin mucizesini yaratan ve Arjantin'i şampiyon yapan Maradona gibi olamazlar...ya da içindeki genç isimler ileriki yıllarda yanıltabilirler belki ama şimdilik böyle birşey yok...ve evet Maradona,D.Ç.Karabükspor'a hatta İsdemir İskenderunspor'a hatta o seneler mücadele eden Tarsus İdman Yurdu Erkutspor'a hatta kapanan Siirt Köy Hizmetleri YSEspor'a, Sönmez Filamentspor'a,Seydişehir Alüminyumspor'a da gelseydi evet mucize yaratırdı...Denio hacım, futbolcu kalitesi başarıyla ölçülmez bence,
Maradona demişsin, o dönem arjantin milli takımının kadrosunu biliyor musun?
çok iyi bir kadroydu, iyi hatılıyorum eğer vasat bir kadro olsaydı maradona da bişi yapamazdı. mesela maradona demir çelik karabükspor'a transfer olsaydı o dönem, orda etkili olabilir miydi? o dönemin napoli takımı da iyi bir takımdı maradona üzerine kaymak oldu. mucize filan değildi
bir de şunu düşün...bugünlerde kim sadece bir futbolcuyu görebilmek adına maça gidiyor
dıptıs ış tıs bitsedegitsek bitsedegitsek
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 23.06.2008 - 10:44
sonrada denyonun fikriyle yorum yaparsak bu sene bence oynadıgı takımları başarıya götürmek adına en cok yolu Rusya milli takımında da oynayan Zenit li Archavin kat etti ... önce Zenit takımı ile kimsenin aklına bile gelmeyen bir eufa kupası ... sonrasında ceyrek finalde Hollandayı darmadagın edip rusyanın galibiyetinin mimarı oluşu ...
bugüne kadar nerdeymiş , gelmiş 27 yaşına , bi sene denk gelip iyi oynamış falan denilebilir ama zenit gibi bir takım bir daha böyle bir başarıyı zor yaşar
bu futbolcu tarihe yazdırdı adını ...
ama tabiki şuan dunyanın en iyi oyuncusu Messi
her gece efkarım , gözümdeki yaşım , sigara dumanım ...
sen benim ,
damardaki kanım , alnımdaki yazım , şanlı BEŞİKTAŞIM ...
Kalbimin en orta yerinde , büyük bir yangın var alevler içinde ...
Beşiktaş sana yemin olsun , bitmeyecek sevdan , mezarımda bile ...
Gönderim zamanı 25.06.2008 - 18:50
C.RONALDO