Zamanında yasaklanan şarkılardan örnekler sunalım.ilk şarkı benden gelsin. Ferdi Tayfur - Azapsiz de ekleyebilirsiniz. isim, video veya link olarak.
Yasaklı Şarkılar
Gönderim zamanı 22.07.2008 - 00:48
Zamanında yasaklanan şarkılardan örnekler sunalım.ilk şarkı benden gelsin. Ferdi Tayfur - Azapsiz de ekleyebilirsiniz. isim, video veya link olarak.
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 18.11.2008 - 02:22
hayat bayram olsa
insanlar elele tutuşsa birlik olsa
uzansak sonsuza..."
şarkısı bi dönem yasaklanmış "gomonist misiniz la" gerekçesiylen
*ben suyumu kazandım da içtim
ekmeğimi böldüm de yedim
alkışı duydum, ihaneti gördüm
sesim de oldu, sessizliğim de
seviştiğim de oldu benim
dizeleri de trt denetleme kurulu tarafından "allahın suyunu nası kazanıyon lan, ne demek istiyon" yanıtı almış ve "kazandım da içtim" kısmı "kana kana içtim" şeklinde değiştirilmiştir
*barış mançonun lambaya püf de diye bir şarkısı var trt tarafından çok erotik bulunmuş ve yasaklanmış
*müslüm gürses' in kapansin camiler açilsin meyhaneler sözlerini içeren şarkısı da malum sebepten dolayı yasaklanmış kasetleri toplatılmıştır.
*bir zamanlar ormancı türküsü,ormancıların devlet memuru oldukları ve dolayısı ile devlete yergi ve sitem yapıldığı gerekçesiyle bir dönem yasaklanmıştır.
*kızılcıklar oldu mu
selelere doldu mu
gönderdiğim çoraplar
ayağına oldu mu
şeklindeki halk ezgisi*, o dönem ki sovyetlerin, türkiye'deki örgütlere "her şey hazır mı? devrim yapıyor musunuz, gönderdiğimiz silah vs muhimmat elinize ulaştı mı?" gibisinden mesajlar taşıdığından yasaklandığı rivayet olunur...
öldüm ya şarkılara sebeplere bak
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"
Gönderim zamanı 23.12.2008 - 06:32
"Insanları askerden soğutuyor ve intahara sürükletiyor" açıklamasıyla yasaklanmıştı.
Gönderim zamanı 29.12.2008 - 17:22
♥
Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.
♥
Gönderim zamanı 15.03.2009 - 22:04
insanlar ne kadar az düşünürlerse o kadar çok konuşurlar.
Gönderim zamanı 16.03.2009 - 13:13
Gönderim zamanı 19.07.2009 - 17:43
*kızılcıklar oldu mu
selelere doldu mu
gönderdiğim çoraplar
ayağına oldu mu
şeklindeki halk ezgisi*, o dönem ki sovyetlerin, türkiye'deki örgütlere "her şey hazır mı? devrim yapıyor musunuz, gönderdiğimiz silah vs muhimmat elinize ulaştı mı?" gibisinden mesajlar taşıdığından yasaklandığı rivayet olunur...
ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...
Gönderim zamanı 22.12.2009 - 13:57
Dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe/Sırf sana benziyor diye/Usulca sokulup merhaba dedim.
Tanıdık bir huzur aradım/Şaşkın bakışlarında dün/Bildik bir söz bekledim/Eskiden kalma öylesine
Konuştu birşeyler söyledi/Beklediğim sözler bunlar değil/Yüzüme baktı, gözlerime/Ama senin gibi değil. /Anladım ki hiç kimse/Hiç kimse sen değil/Hiç kimse senin kadar./Canımdan öte can değil.
Yasak gerekçesi ise Türk kadının tanımadığı hiç bir erkeğe selam vermeyeceği...
Gönderim zamanı 22.12.2009 - 14:01
Gönderim zamanı 22.12.2009 - 16:06
amatör - burhan çaçan lİselİ | izlesene.com
burhan çaçan - liseli#11
Gönderim zamanı 22.12.2009 - 17:16
kesinlikle hak veriyorum yasaklı şarkıların başını bunun çekmesi lazım
sapık adam liselinin kısa eteginden gerdanının beyazlıgından sanane dimi
birde o cocukların üçüdemi aşık bu kıza
son olarak o kızın yolu hangi yol öle oglanlara bakarak gofret ısırmalar falan ben utandım
Gönderim zamanı 22.12.2009 - 17:30
dedüğün gibi, "sapık adam" var, sübyancılık ya da sübyencilik var, bi kızın peşinde 3 eerkek var ve hiçbişekilde kavga etmiyolar,aksine iyi de anlaşıyolar,yani demek oluyo ki grupsex denilen rezil iğrenç dejenere toplum adeti de var(pü kahretsin bunları), sonra vatandaşı lise önlerinde arabadan sonses müzik açıp (mesela bu şarkı) liseli götürm.. öhhöm afedersin liseli ayartmaya teşvik ve gaza getirme var,kısacık etekvar, dar elbise var, çok kötü şeyler var la bu klipte,yasaklansın. toplatılsın,bana verilsin,ben yakarım.
Bu mesaj pennywise tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.12.2009 - 17:31