İçerik değiştir



- - - - -

Gül, Erbakan'ı Affetti


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 36 yanıt verildi

#21 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 Mesaj

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 14:02

suçsuz yere yargılanmadı!!! kurduğun cümleyi bir oku istersen.

"suçsuz yere soruşturuldu" demen gerekirdi ama zaten "suçsuz yere yargılandı" bile olsa kurulabilecek en saçma cümlelerden biri bunlar. Çünkü mahkemeler niçin var? Suçlu mu suçsuz mu bunu anlamak için; yani sadece suçlular değil, suçsuzlar da sorgulanır ve yargılanırlar.

eğer bu kişi suçsuz olduğu halde dava sonucunda suçlu bulunup hapse atılsaydı ancak o zaman sen kalkıp da adaletsizlikten bahsedebilirdir.

Ayrıca yedi cihan duydu gibi söylemler de çok komik, biz kendimiz çalıyoruz kendimiz oynuyoruz desene sen şuna! Deliller ortaya konulup, iddianame açıklandığından beri davanın tarafları dışında bütün itirazlar bir bir azaldı, hangi yedi cihan bu?

ben zaten ilgili konuyu açtım

#22 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 15:36

Cumhurbaşkanları arasında af yetkisine en çok başvuran kişi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oldu.

Sık sık af yetkisine başvurmasından dolayı, “Teröristleri affediyor” suçlamalarına hedef olan Sezer, 7 yıllık görev süresi boyunca 261 mahkûmu affetti.

Abdullah Gül’ün üçüncü affı

Cumhurbaşkanlarından Kenan Evren 27 ve Süleyman Demirel 100 mahkûmun cezaevinden çıkmasını sağlamıştı.

Turgut Özal da görevde kaldığı 4 yıllık süre içinde 21 mahkûmu affetmişti.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise göreve geldiği günden beri Erbakan’ın affıyla birlikte bugüne kadar 3 kez af yetkisine başvurmuş oldu. Gül, Erbakan’dan önce 2 mahkûmu daha affetmişti.

Bu mesaj dokuzharf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.08.2008 - 15:37


Değişiklikler Kaydedildi...

#23 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 Mesaj

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 16:08

cumhurbaşkanlığı açıkladı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasadan kaynaklanan söz konusu yetkisini kullanması dolayısıyla yapılan bazı değerlendirmelerde de, “aynı davada yargılandığı” veya “sanık olduğu davadaki” hükümlüyü ya da kendisini affettiği gibi, tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve hukuka aykırı iddialara yer verilmektedir.

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız bu göreve seçilmelerinden önce de söz konusu ceza davasının sanığı değildir. Anılan dava, kapatılan Partinin Genel Başkanı, iki Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Muhasibi ile 71 il yöneticisi hakkında açılmıştır. Üstelik dava neticesinde, Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Muhasibin suça konu herhangi bir eylemlerinin olmaması sebebiyle beraatlerine karar verilmiştir. Bu itibarla, o tarihte dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan, malî konularla hiçbir ilgisi bulunmayan ve beraat eden bu kişilerden farklı bir durumda olmayan bir kişinin, sanığı olmadığı ve yargılanmadığı bir davadan dolayı suçlu gibi gösterilmeye çalışılması hiçbir hukukî ve ahlâkî ilkeyle bağdaşmamaktadır.


bazıları gene kendileri pişirip kendileri yiyor!!

#24 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 16:14

Köşk'ten 'Af' açıklaması
"Erbakan'a af ile ilgili haberler Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmaya yönelik."

Cumhurbaşkanlığı, Eski Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kalan hapis cezasının kaldırılması nedeniyle medyada çıkan haberlerin “yanıltıcı” olduğu gerekçesiyle açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Yapılan bazı değerlendirmelerde de, ‘aynı davada yargılandığı’ veya ‘sanık olduğu davadaki’ hükümlüyü ya da kendisini affettiği gibi, tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve hukuka aykırı iddialara yer verilmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada, Eski Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kalan hapis cezasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilmesi sonrasında çıkan bazı haberler nedeniyle açıklamada bulunulması gereği görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, yapılan haberlerin “haksız ve yanıltıcı değerlendirmeler” içerdiği kaydedilirken, “Anayasanın 104’üncü maddesinin ikinci fıkrasının (B) bendine göre ‘sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak’ Cumhurbaşkanının yürütme alanına ilişkin görev ve yetkileri arasında bulunmaktadır” denildi.

-“KAMUOYUNU YANILTMA AMAÇLI”-

Açıklamada, cumhurbaşkanlarının bu yetkisinin sadece hürriyeti bağlayıcı cezaların hafifletilmesi veya kaldırılması ile ilgili olduğu ve Anayasa’nın 104. maddesindeki duruma uygun hükümlüleri kapsadığı belirtildi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanları bu yetkilerini, kendiliğinden değil, hükümlünün söz konusu şartlara uyup uymadığını belirleyen Devlet hastanesince verilen sağlık kurulu raporu ve bunu teyid eden Adlî Tıp Kurumu raporlarına dayanan Adalet Bakanlığının ilgilinin dosyasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine sunması üzerine kullanmaktadır.

Affa ilişkin bütün işlemler ise, hükümlünün veya avukatlarının ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı müracaat üzerine savcılıklar tarafından yürütülmekte ve bu şekilde tekemmül ettirilen dosyalar Cumhurbaşkanının takdirine sunulmaktadır. Bu sebeple, basın ve yayın organlarında isimleri geçen, ancak yukarıda belirtilen işlemleri tamamlanmadığı ve dosyaları Cumhurbaşkanlığına intikal ettirilemediği için durumları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından değerlendirilemeyen bazı kişilerden söz ederek çifte standart iddiasında bulunmak iyi niyetten uzaktır ve bu ithamlar kamuoyunu bilinçli olarak yanıltmayı amaçlamaktadır” denildi.


-“CUMHURBAŞKANI SANIK DEÐİLDİR”-

Yapılan açıklamada, yetkinin sadece ilgilinin cezasının hafifletilmesini veya kaldırılmasını kapsadığı ifade edilerek, Erbakan hakkında devam eden hukuk davasında ödemesi istenen Hazine alacağının da affedildiğine ilişkin yorum ve değerlendirmelerin ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasadan kaynaklanan söz konusu yetkisini kullanması dolayısıyla yapılan bazı değerlendirmelerde de, “aynı davada yargılandığı” veya “sanık olduğu davadaki” hükümlüyü ya da kendisini affettiği gibi, tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve hukuka aykırı iddialara yer verilmektedir. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız bu göreve seçilmelerinden önce de söz konusu ceza davasının sanığı değildir. Anılan dava, kapatılan Partinin Genel Başkanı, iki Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Muhasibi ile 71 il yöneticisi hakkında açılmıştır” denildi.

Açıklamada dava ile ilgili olarak ise dava neticesinde, Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Muhasibin suça konu herhangi bir eylemlerinin olmaması sebebiyle beraatlarine karar verildiğine işaret edildi. Açıklamada, “Bu itibarla, o tarihte dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan, malî konularla hiçbir ilgisi bulunmayan ve beraat eden bu kişilerden farklı bir durumda olmayan bir kişinin, sanığı olmadığı ve yargılanmadığı bir davadan dolayı suçlu gibi gösterilmeye çalışılması hiçbir hukukî ve ahlâkî ilkeyle bağdaşmamaktadır” ifadesi kullanıldı.

-“CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEDEN ÖNCE AKLANDI”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili olarak görev yaptığı dönemde, dokunulmazlığı sebebiyle Maliye Bakanlığı tarafından söz konusu Hazine alacağının tahsili için hakkında tazminat davası açıldığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:
Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla görevinin sınırları gözönünde bulundurularak, malî konularda sorumluluğunun bulunmaması sebebiyle davanın reddine 19 Nisan 2007 tarihinde, yani Cumhurbaşkanı seçilmeden önce karar verilmiştir. Bu sebeplerle, söz konusu af kararı ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yapılan gerçeğe aykırı yorum ve değerlendirmelerin kamuoyunu yanıltma ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratma amacına yönelik olduğu düşünülmekte ve bu yöndeki yayınlar iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır.”

ANKA

Demek ki neymiş; Cumhurbaşkanları keyfi olarak kimseye af uygulayamıyormuş. Hani Cumgurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bilmem kaç teröristi AF etti diyenlere duyurulur...


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#25 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 Mesaj

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 16:36

çuvaldızı batırmadan önce iğneyi de kendine batırsaydın arkadaşım. mesela biz de gül'e çok yüklendik, kanuni hakkı var ama zamanında sezere çok yüklenenler utansın deseydin, diyebilseydin keşke

#26 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 16:57

Gül daha dün 1 bugün 2 o makama oturalı. Daha neyi kim yüklenmiş ? O görevi yapan kişiler arasında en rahat bir konumda. Ona karşı laf edecek muhalefet bile yok karşısında. *heyo)

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#27 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 Mesaj

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 17:00

tamam dostum *heyo ama ne gül şetyan ne de bir başkası bir melek. gri renkleri kabul etmek gerek. işini doğru yapmayanı denetlemek lazım. bu ülkede muhalefet adam gibi olsa, meydan akpye de kalmazdı. ama muhalefet yok!!

#28 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 17:43

Gül seçileli baya bir zaman oldu.


Ben bilgilendirme amaçlı yazdım o yazıyı.
Sevgiler sunuyorum *heyo

Değişiklikler Kaydedildi...

#29 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 20:57

hukukun ve hatta bürokrasini evrak üzerinden hareket etmesinin kimi yobaz kafalarda çarpıtılarak ifadesidir.

bir cumhurbaşkanının, önüne gelen evrak üzerinde ağır hastalıkları bulunduğu bu sebeple bu süreçten sonra herhangi bir çatışmaya katılmasının olası olmadığı yazan kişileri affetmesidir bu olay aslında. cumhurbaşkanının tek tek teröristi ziyaret edip sorgulama şansı da yok.

bunlardan bir çok terörist diye nitelendirilen, "bir" evet yalnız "1" kişi çatışmada yakalanmıştır.

ama bizim din istismarcılarımız provakatif söyleme girişmek için payda olacak ya, raporu veren doktoru değil cumhurbaşkanını irdeler.

o değil de bu haberleri yapanların, bu art niyetli insanların finansman kaynağı nedir? bir deniz feneri skandalı vardı unutturulmaya çalışılan ne oldu?

alıntıdır yeterlidir...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#30 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 21:11

Sayın Abdullah Gül'ü, Ülkücü Rektör Rıza Ayhan'ı tekrar Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne getirdiği için tebrik ediyorum. Sayın Sezer döneminde Alevi-Solcu kadrolaşması doruk noktasındaydı. Bu yüzden Gül'ün bu davranışını görmezden geliyorum. İnşallah üniversitelerimizde Ülkücü-Türkçü kadrolaşma ivme kazanır.

#31 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 21:33

............






önce hakaret etmeden düşünceni savunmayı bilmelisin..



editine edit öncelikle bir toplumu zan altında birakan kişilere gerekli yaptırımı uygulamalısın ....

Bu mesaj lasrocas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.08.2008 - 23:00

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#32 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 22:04

Atatürkçü olmak kendilerine mahsus bir şeymiş gibi davranıp, Türkiye'nin büyük çoğunluğunu oluşturan Sünni toplum üzerinde, ''yobaz'', ''gerici'' gibi ithamlarla baskı kurmaya çalışan kişileri üniversitelerimizden uzaklaştıran Gül'ü tekrardan tebrik ediyorum. Kendisini sevmesem de bu davranışı bence takdire şayandır. Ama biz zamanı gelince kendisine de bir güzellik(!) yapacağız. *ne

''Eşşek aynı eşşek, ama semeri değişik'' kabilinden kendine ''akıllı'' süsü verip, beğenmediği toplumun değer yargıları ile oynarak geçimini sağlamaya çalışan asalaklara, toplumun sadece bir adım önünde olduğunu unutup, topluma tepeden bakan ''sözde aydın'' ve ''sözde Atatürkçü'' zımbırtılara da, geçmişte olduğu gibi, ''Her hesabın bir tersi, her zulmün bir süresi var. Bir tilki hükmü varsa, bir de Bozkurt Töresi var.'' diyorum. Ateşler yanar, Kurultay toplanır, bu savaş bizim için toy olur.



#33 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 23:18

Konu erbakan.. ve ona geçilen kıyaktır..

sol sağ meselesi yada alevi sunni meselesi değildir....

sizin gibi değişik inanışlı ve değişik görüşlü kişileri zan altında bırakıp karalamaktansa, Susmak size en iyi cevap olacaktır..
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#34 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 23:23

Sizin için bir Sağ-Sol ya da Alevi-Sünni meselesi olmayabilir. Ama benim için bir Sağ-Sol ya da bir Alevi-Sünni meselesidir ve bence olmalıdır.

Bu arada ben kimseyi karalamıyorum. Eğer öyle bir şey düşünüyorsanız şikayet ederseniz olur biter.

Bu mesaj Romanesque tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.08.2008 - 23:23


#35 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 23:27

Azıcık konudan uzaklaşıyor muyuz nedir desem...

Konuya istinaden.

denio aslında açıklamış ben de ek yapam

gerçekte cumhurbaşkanı affetmiyor

adli tıp rapor veriyor adalet bakanlığı istiyor başbakanlık onay veriyor.Cumhurbaşkanı da önüne gelen kararı imzalıyor ya da imzalamıyor.Sanırım yanlış kişiyi suçluyoruz gibi..

Tabii oratada suçlanacak durum varsa.O da sanırım kişiden kişiye değişir..
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#36 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.08.2008 - 23:34

Aslında ben de shy'in dediklerini diyecektim de konu farklı yerlere saptı gibi oldu. Tabii Denio'ya da katılmamak elde değil yani...

#37 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 22.08.2008 - 12:26

Ahmet nejdet Sezerde teröristleri affeti denmeside bir okadar tuhaf olmuyormu?
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

33 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 33 ziyaretçi, 0 gizli