"adam doğru söylüyor abi, helal olsun, taşı nasıl da gediğine koydu"... şeklinde tezahürat etmek istiyorum
Bu dünyada her türlü katakulliye rıza gösterip, öbür dünyayı makbuz karşılığı satın almaya kalkan... Kaç euroysa ödeyip, cennette tapu kapmaya çalışan Şark kurnazı onlar.
İnsanların zaafları, yanlışları v.s. vardır; mesela dindar diye nitelenen insanlar para hırsı yüzünden yimpaş v.b.lerine para kaptırdılar , diğer bazı insanlar da gene aynı para hırsıyla off shore'lara para kaptırmadılar mı?
Ama "her türlü katakulliye rıza gösterip" diyerek insanları suçlamak nedir? Bu kadar kolay ve kapalı kötülemeyi ben anlayamıyorum, bu ifadenin anlamı ne? Bu sözden anlam çıkarabilmek için insanın ön yargıları olması lazım, "bizim insanımız hakediyor canım, az bile" gibi.
"Öbür dünyayı makbuz karşılığında satın almaya çalışan" .... ben bu müftülere, kadılara da bayılıyorum yani, en dürüst kendileri
Hz.Ali (r.a) bir savaşta, bir müşrikle karşı karşıya gelmiş. Müşrik adam Hz.Ali (r.a)’nin kılıcını kafasının üzerinde görünce, hemen Allah ve Resulüne iman getirmiş ve bu sebeple af dilemiş. Büyük halife, adamın yalan söylediğini ve kendilerine zarar vereceğini düşünerek adamı öldürmüş. Savaş bittikten sonra bu hâl, Hz.Ali (r.a)’nin vicdanını rahatsız etmiş ve bu yüzden Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’e durumu anlatmış. Efendimiz (s.a.v)’in tepkisi çok sert ve katı: “Kalbini açıp baktın mı?”
Din gibi bir konuda ahkam kesmekten utanmıyorsun bari biraz bilgin olsun...
Deniz feneri olsun, yimpaş v.s. konular olsun eleştirilecek konu çok ama bu şekilde değil...
Bu konuyu burada bitirip "Yılmaz özdil"e bir paragraf açalım, ya da başlık? Evet, önceden dolmuş bir insan değilsek bu yazı sitilini insan niye sever?