İnsan nedir tanımlayabilirmisiniz?
Zeka insanın yüzde kaç bütünlüğünü oluşturur?
İnsanı zekamı yöntiyor, zekamı insanı yönetiyor?
Bilinç nedir?
Akıl nedir?
Beynin görevi nedir?
Gönderim zamanı 02.12.2008 - 02:42
Gönderim zamanı 02.12.2008 - 03:25
tanımlayabiliriz,ne sandın biz kendimizi bilen insanlarızİnsan nedir tanımlayabilirmisiniz?
Zeka su mu ki insanın bilmemkaçıdır diyelim.hem hangi zeka,bir sürü zeka tanımlaması ve çeşitleri var ama zekanın kendisinin yeryüzündeki insan sayısınca çeşidi var.bu soru arızalıZeka insanın yüzde kaç bütünlüğünü oluşturur?
Zeka ve insan birbirinden bağımsız şeyler değil,o yüzden bence bu soruda da arıza var.Devlet mi başbakanı yönetiyor,başbakan mı devleti yönetiyor diyemezsin,dersen siyasetçi olursun Şimcik devlet başbakanlık gibi bir çok kurumdan oluşan bir yapıdır.Bu işlevsel düzene devlet denir ve kendileri bu düzeneğin elemanlarından oluşur.İnsan da zeka gibi bir çok unsurdan meydana gelir.Zeka insanı yönetmez,insan da zekayı yönetmez.İnsan zeka gibi bir çok yapıdan oluşan fonksiyonel bir yapıdır.edilgen olabilmesi için dışardan (başka bir sivri zeka tarafından) müdahele olması gerekir.(Bknz.iç cerrahi müdaheleler)İnsanı zekamı yöntiyor, zekamı insanı yönetiyor?
Bilinç nedir?
Bknz. Psikolojiye GirişAkıl nedir?
Bknz.Nöroloji ana bilim dalı Nörolojiye girişBeynin görevi nedir?
Gönderim zamanı 02.12.2008 - 19:09
Bu mesaj mitch tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 02.12.2008 - 19:10
Gönderim zamanı 02.12.2008 - 19:44
Concern for truth is a higher order acquired cognitive orientation
that reflects an underlying philosophy which presupposes an objective reality
that is not always perceived by our senses.
Gönderim zamanı 02.12.2008 - 22:23
Hadi ya pardon abi özür dilerim,bi daha yapmam.alıntıyı anlamadım sizden aldıydım ama.Sizin sorularınız üzerinden meseleyi şeyetmiycek miydik Bi de tavsiye etmeden mi cevap vercez onu sorcaktım.nasıl yorumluycazki öylekine kendi düşüncelerimizi şey edip.Dostum burası felsefe bölümü, alıntı tavsiye bölümü değil.
E biz de kendi düşüncelerimizi verdiydik zaten,sen de karar ver ama Google da arasaydınız o zaman.bizim düşüncelerimizle karşılaşmazdınızGooglede bende arayabilirim bunları, ben kişisel görüşlerinizi almak istedim.
Gönderim zamanı 03.12.2008 - 01:19
Vay be, etkilendim. Şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına. Her ne kadar farklı sahalardan sorular sormuş gibi görünsen de belirli bir bakış açısından bunları işleyip kaynaştırabilirsin ve bunu yapacağını umuyorum lakin ağzındaki baklayı hemen çıkarmayacaksan da ucunu göster; yani bütün bunlara farklı gözle bakmamızı sağlayacak bir cümle yaz.
Ben hemen kestirimde bulunmayı sevmem, "başlıkta yazıyor işte, insanı nasıl tanıyabiliriz sorusu ana konumuz, diğerlerini de insanı tanımlama açısından ele alın" dediğini varsayabiliriz ancak madem ki konuyu sen açtın, bu perspektifi senden duyalım, konuları birbirine yapıştıran sen ol. Öncelikle senin aklında neler var?
Gönderim zamanı 03.12.2008 - 04:12
Hakikat(gerçek-doğru) için kaygı[lanmak], sonradan edinilmiş idrakî(bilişsel) bir yönelimdir ki bu, arkasında "nesnel bir gerçeklik" varolduğunu varsayan bir felsefeyi yansıtır; (ama) bu [nesnel gerçeklik] zihinsel olarak her zaman algılanamaz.
Gönderim zamanı 03.12.2008 - 08:31
abicim hedef göstermesene,ne kadar ayıp yakışır mı kara murata. mitch her ne kusur ettik ise affola,kusura bakma,özür dileriz ama sen de alınganmışsın bayağıAçıkçası "atlantisli" ile benim mesajlarımı karıştırdığını düşünmek isterdim, ama böyle bir durum yok anlaşılan.
Gönderim zamanı 18.04.2009 - 14:02
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:06
"" İnsan "" bunu felsefede ararken NİTSCHE nin insan tanımına evet dedim çünkü sınıflandırması ve tanımlaması " ? " işaretini kaldıracak kadar önemliydi....İnsan nedir tanımlayabilirmisiniz?
Zeka insanın yüzde kaç bütünlüğünü oluşturur?
İnsanı zekamı yöntiyor, zekamı insanı yönetiyor?
Bilinç nedir?
Akıl nedir?
Beynin görevi nedir?
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:11
Hadi ya pardon abi özür dilerim,bi daha yapmam.alıntıyı anlamadım sizden aldıydım ama.Sizin sorularınız üzerinden meseleyi şeyetmiycek miydik Bi de tavsiye etmeden mi cevap vercez onu sorcaktım.nasıl yorumluycazki öylekine kendi düşüncelerimizi şey edip.
E biz de kendi düşüncelerimizi verdiydik zaten,sen de karar ver ama Google da arasaydınız o zaman.bizim düşüncelerimizle karşılaşmazdınız
şaka bir yana felsefe sadece cevap verme veya bulma değil,aynı zamanda soru sorma sanatıdır.Hatta bazılarına göre felsefede soru sormak cevabını bulmaktan daha ehemmiyetlidir.O zaman benim Felsefe bölümünde sorulan bir soruyu eleştirmemden daha doğal bişi yok...bu arada bunları da google da bulabilirsin,kusura bakma yazdık ama
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:15
Bu mesaj Makrow tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.11.2009 - 17:24
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:24
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:25
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:27
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:32
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:46
Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.11.2009 - 18:01
bir üstteki mesajın tamamını alıntılamıyoruz (shy)
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 18:04
Gönderim zamanı 25.11.2009 - 19:37
Gönderim zamanı 26.11.2009 - 01:14
değişken doğrular zamana göre değişen doğrular muhakkak vardır verdiğin örnekte çok güzel ama bide şu taraftan bakmak lazım ne o zaman doğruydu nede şimdi doğru duragan evren olgusu o zaman yapılan bir hata doğru kabul edilmiş sadece ama salt doğru olmadığını anladık zamanla ..... herhangi bi yanılgıyı doğru kabul etmek sonra o değilde bu doğrudur demek zaman kaybından başka bişey değil ne yazıkki ....Dogruya baktıgımızda bunun muallak bır tanım oldugunu ve mutlak dogru gıbı kavramların bu bılınmezlıkten dogdugunu dusunuyorum.
Nasıl mı?
Dogru kavramlarının dunune ve bugunune bakalım..herhangı bır ornek gıbı.
Benım ornegın Duragan evren olurdu
Eınsteın'ın nevton hayranlıgından dolayı yaptıgı bır hata. Duragan evren o gun gecerlı bır tanımken 1965ten bugune E.Hubble tarafından kızıla kayma kesfedılıp Evrenın duragan-yıldızların sabıt olmadıgı fıkrı gecerlı.
Yanı bana gore dogru zamana gore degısıyor. Dun dogru olan bugun yanlıs oluyor..Yanlıs mı oluyor? hayır adı yanlıs degıl hata oluyor. Yanlıslar duzeltılemez,ama hatalar duzeltılebılır
Insanoglu hata yaptıgı surece felsfesının hakkını verır;Bakınız karl popper
Sızce?
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
VPN nedir? Örnek VPN uygulamaları ve dikkat edilmesi gerekenler |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Siyanür nedir? Siyanür zehirlenmesi nasıl olur (KISACA – ÖZET) |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|