İnsan vücudunun, deneyimsiz bir mühendislik öğrencisinin bile yapmayacağı tasarım hataları ile doludur. Bu hataları açıklamanın iki yolu vardır: Ya insan vücudunu tasarlayan varlığın beceriksiz ve aptal olduğu kabul edilmelidir, ya da insan vücudunun her zaman mükemmel sonuca ulaşamayan evrim sürecinin bir sonucu olduğu kabul edilmelidir.
Bu hatalardan bazılarını sayalım:
İnsan iskeletinin leğen kemiği, ağırlık merkezini ön tarafa eğecek şekilde öne eğimlidir. İnsan leğen kemiği, bu özelliğiyle yumrukları üzerinde dayanarak yürüyen goril ve orangutanlardaki leğen kemiğine eşdeğerdir. Goril ve orangutanların duruşları ile uyumlu olan bu kemiğin yapısı, insan vücudunda yersiz ve abestir. İnsan vücudunun iki ayak üzerinde durabilmesini sağlamak ve leğen kemiğinin bu eğilimini düzeltmek için, insan omurgası dibinde keskin bir şekilde içe eğim yapmaktadır. Bunu zarif bir tasarım olarak adlandırmak imkansızdır. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da goril ve orangutan iskeletinden insan iskeletine uzanan evrim sürecinin bir sonucudur.
İnsan ağzında, ağzın boyutuna oranla aşırı derecede fazla sayıda diş vardır. Daha az dişle çiğneme işlemi daha verimli bir şekilde halledilebileceği halde insan ağzı 32 dişe sahiptir. Bu durum, ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da memeli hayvan çenelerinin insan ağzına doğru evrimleşme sürecinin bir sonucudur.
İnsan kafatasının kemik yapısı, gorillerin ve orangutanlarınki ile topolojik olarak birebir eşdeğerdir, ama daha büyük bir beyni taşıyabilmek için yüz ve çene kısımlarındaki kemiklerin sıkışmasına sebep olmuştur. Bu durum, kan dolaşımını güçleştirmektedir. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da goril ve orangutan kafatasından insan kafatasına uzanan evrim sürecinin bir sonucudur.
Apandisit insan vücudunda hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Bu yetmezmiş gibi, bazen iltihaplanarak ağrıya ve ölüme sebep olabilmektedir. Yapısı, otobur maymunlarda bulunan ve bitkileri sindirmekte kullanılan kör bağırsağın yapısını andırmaktadır, ama bu bağırsağın basitleştirilmiş ve etkisizleştirilmiş halidir. Apandisitin varlığını açıklamanın iki yolu vardır. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da otobur maymunlardaki kör bağırsağın evrimleşmesi sürecinin bir sonucudur.
Buna ek olarak bademcikler, kuyruksokumu kemiği gibi birçok tasarım hatası bulunmaktadır.