İnsan Vücudu Berbat Bir Tasarım Örneğidir
Gönderim zamanı 19.01.2006 - 17:48
Ancak 20. yüzyılın bilimsel bulguları,canlılardaki tasırımların “kademe kademe gelişim” iddiasıyla açıklanamayacağını ortaya koymuştur.Canlı bedenlerin tek bir parşçası bile eksik olsa hiç bir işe yaramayacak organlarla doludur.Sadece bu “indirgenemez kompleks” organlar dahi,canlılığın doğal etkenlerle açıklanamayacağını ve Allah tarafından kusursuzca yaratıldığını açıkça ispatlamaktadır.
Örneğin kulağınızın dışarıdaki sesleri duyabilmesi, çok sayıda küçük organın zincirleme reaksiyonu sayesinde mümkün olur.bunlardan birini, örneğin orta kulaktaki “çekiç” kemiğini çıkarın, yada yapısını bozun, artık hiçbir şey duymazsınız.kulağınızın duyması için;dış kulak zarı,örs,çekiç ve üzengi kemikleri, iç kulak zarı, salyangoz, salyongoz sıvısı, algılayıcı hücreler,bu hücrelerin titreşimleri algılamalarını sağlayan tüycükler,hücrelerden beyne giden sinir ağı ve beyindeki duyma merkezi gibi farklı elemanların her birinin eksiksiz olarak var olması gerekir.Sistem “aşama aşama” gelişmez, çünkü ara aşamaların hiçbiri herhangi bir işe yaramayacaktır.
İşte “indirgenemez komplekslik” denen bu kavram, Darwinist teoriyi en temelinden yıkmaktadır.İşin ilginç yanı, darwin’in de bu konuda büyük bir endişe duymuş olmasıdır.Türleri Kökeninde şöyle yazmıştır:
“Eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kompleks bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilse, teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır.Ama ben böyle bir organ bulamadım...”
Darwin, 19, yüzyılın ilkel bilim düzeyi içinde böyle bir organ bulamamış veya bulmak istememiş olabilir.Ancak 20. yüzyıl bilimi, canlılığı en ince deteylarına kadar incelemiş ve gerçekte canlı yapılarının çoğunun indirgenemez komplekslik özelliğine sahip olduğunu göstermiştir.bu nedenle Darwin’in teorisi korktuğu gibi “kesinlikle yıkılmış”tır.
Yusufcuklar kanatlarını kendi üzerlerine katlayamaz.Ayrıca uçma kaslarının kanatları hareket ettirme şekli diğer böceklerinkinden farklıdır.Sırf bu özellikleri nedeniyle evrimciler yusufcukların “ilkel böcekler” olduğunu iddia ederler.
Oysa yusufcukların uçuş sistemi bir tasarım harikasıdır.Dünyanın önde gelen helikopter üreticisi Skorsky, son modelinin tasarımını yusufcuğu örnek alarak gerçekleştirmiştir.Bu projede Skorsky’e yardım eden IBM firması, yusufcuğun resmini bilgisayara yükleyerek çalışmaya başlamıştır.Bilgisayarda yusufcuğun havadaki manevraları da göz önüne alınarak 2000 adet özel çizim gerçekleştirmiştir.Çalışma sonunda yusufcuktan alınan örneklerle Skorsky ‘in asker ve mühimmat taşımak için ürettiği yeni modeli ortaya çıkmıştır.
Gönderim zamanı 19.01.2006 - 21:58
Gönderim zamanı 19.01.2006 - 23:23
Bu sav geçersizdir çünkü indirgenemez olduğu iddia edilen organlar indirgenmiş halleri ile de daha düşük kapasitede işe yararlar. Örneğin kemik yapısı henüz gelişmemiş kanatlar, canlının kanat çırparak havada kalmasını sağlayamasalar da, yüksek bir yerden süzülerek yere inmesini sağlarlar. Renk algılama konileri henüz gelişmemiş bir göz, buna rağmen karanlık ve aydınlık ortamları ayırdederek canlının avlanmasını ve düşmanlarından kaçmasını kolaylaştırır. Kulağın yapısına gelince, bu kemikler elbette ki bir nesildeki canlılarda yokken aniden bir sonraki nesildeki canlılarda varolmaz, azar azar gelişirler, ve kemik yapısının duymaya daha meyilli olduğu canlılar sese diğerlerinden daha duyarlı olur.
Gönderim zamanı 19.01.2006 - 23:28
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 00:00
Maymunlar, hominid canlıları ile başlayan evrim sürecinin sonucunda doğal çevrelerine iyice adapte olmuş ve bir evrim platosuna ulaşmışlardır.
İnsanlar da hominid canlıları ile başlayan başka bir evrim süreci sonucunda, daha değişik çevre şartlarına uyum sağlayacak şekilde daha değişik bir adaptasyon geçirmişlerdir.
Çevre şartları değiştiği sürece canlıların çevreye adaptasyonu da sürecek, canlılar geçici bir süre için yer edindikleri evrim platolarından kurtulacak, evrimleşerek daha değişik canlı türlerine dönüşeceklerdir.
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 06:40
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:41
Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.01.2006 - 11:41
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:49
Sadece insanı değil yeryüzündeki bütün canlıları Allah yaratmıştır.Ve kainatı , maymunları....
Ama biz boşuna konuşuyoruz değil mi sen çürümüş tezleri savunmaktan vazgeçmeyeceksin.Senin için üzülüyorum.
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:54
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 12:20
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:18
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:22
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:45
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:04
* * *
Susuyorum..
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:26
Ben, insanlığının potansiyelini neden kullanmadığın konusunda itiraz edilemeyecek derecede sağlam bir mantık ileri sürerken, sen beş yaşındaki çocuklara layık kelime oyunları ile eğleniyorsun.
Muhatap alınmaya layık değilsin.
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:29
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:30
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:32
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:37
* * *
Susuyorum..
Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:37
Onun çocukça davranışlarına destek çıkıyorsan maalesef sen de muhatap alınmaya layık değilsin.uyarayım hacı spark ayıp ettin...glamor bizden...çekeyim kulağını