Bu gün ak partinin mitingi nedeniyle gazlı çeşmede idim, müthiş bir kalabalık vardı
ama, beni kalabalıkdan ziyade vatandaşın görüşü entrese ediyordu , dolayısı ilede
çoğu kimse ile kendi kendime reportaj yapayım dergibi bir fikir geçti , ve bir
çok kimse ile görüşmek konuşmak fırsatı buldum, hepsinden olumlu görüşler aldım ak
parti adına. yalnız bir arkadaş vardıki, onun verdiği cevaplar beni bayağı etkilediği
içinde , verilen cevapları burada sizlerle paylaşmak istiyorum .
-Merhaba arkadaşım
-merhaba
-nerelisiniz
- sinoplu
-buraya nereden katılıyorsunuz
-esen yurttan
- beni yanlış anlamayınız ama sinopdan daima chp kazanır yani sinop zonguldak
gibi batı karadeniz bölgesi genelde chp ye meyyaldir ,siz nasıl olduda
buraya gelebildiniz
-Haklısınız üstadım, benim anam babam hatta dedem dahi chp li idi
-yani şimdi değillermi,
-hayır, çünkü artık gözümüz açıldı, ve biz bize hizmet getirene oy verme kararı aldık
-nasıl yani size özel bir hizmetmi geldi-
-Hayır yanlış anlaşıldı galiba, bakınız biz sayın nurettin sözeni kendi oylarımızla
istanbulun başına getirdiğimizde, bayram havasında idik, çünkü çamur çiğnemekten kurtulacaktık
su taşımaktan kurtulacaktık, artık elektirik kesintimiz olmayacaktı , çünkü böyle vaad edili
yordu, ve biz bu vaadleri gerçek zannederek dalanın yıkılması ile, nureddinin gelmesini
bayram havasına dönüştürmüştük, ama ne yazıkki daha ikinci senesinde verilen vaadlerin
hepsinin boş olduğunu gördük,ve sözen giderken bir chpli olarak şahsen ben hüngür hüngür
ağlıyordum , çünkü onun seçilebilmesi için, çevremdeki insanlara binbir vaadde bulunmuş
tum, bütün vaadlerim şimdi yüzüme çarpılıyordu, işte deniyordu işte çöp dağları,
işte susuzluktan boğulan istanbul, işte su tankerleri altında ezilen çocuklarımız,
diye benim çevrem bana çıkışıyordu , buna rağmen yine chp ye oy veriyordum ,ve tayyip bey
geldi istanbula, adamın elinde sanki sihirli deynek vardı, istanbulu özel kamyonlarla bir
haftada temizletti adam, adam beş senede istanbulu gerçekten öyle bir değiştirdiki şahsen
hem inanamıyor hemde adama imreniyoırdum, işte o zaman babamla şöyle bir karara vardık,
oğlum bundan sonra bize yani halka hizmet edene bizde hizmet etmeliyiz,yıllardır
savunduğumuz bu chp yide gördük denedik, işte refahıda görüyoruz ,chp bizi rezil etti
komşuların çıkışlarını gördün, bundan sonra takım tutar gibi parti tutmak yok,
dedik, kimki bu halka hizmet ediyor, bizde onlara hizmet edeceğiz ,bu refah olur anavatan olur
demokrat parti olur kim olursa diyerek karar aldık, o gün bu gün ben parti deyil hizmete göre
oy kullanıyorum,
-Ama chp daha güzelini yapacağını söylüyor şimdi
- onu geçeceksin kardeşim, biz yıllarca onu çok ama çok denedik sabahlara kadar benzin
ve tüp gaz kuyruklarında beklediklerimi unutmadım .
- ama haksızlık etmeyelim o günler öyle gerektiriyordu belki
-yahu o gün dediğin daha dün 1998 2001 arası görmedinizmi TÜRKİYEYİ adamlar nerede ise
batıracaklardı
bu söze karşı artık daha ne diyebilitrdimki ALLAHIM partiye deyilde vatandaşa
hizmet götürene hizmet edenlerden eylesin