İçerik değiştir

- - - - -

Kuran'daki Çelişkiler

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 580 yanıt verildi

#141 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:08

6:101 Allah'ın hiçbir şart altında çocuğu olamayacağını iddia etmektedir. 39:4 ise Allah'ın evlat edinme aracılığı ile çocuk sahibi olabileceğini iddia etmektedir. Çelişki ortadadır.

Ben çelişki göremedim..
Senin yorumuna göre bir çelişki var ama bana veya "bize" (gıcıklığa devam edilmektedir) göre yok.

Hatta bir önceki ayete bakman daha mantıklı:
"Bir de cinleri Allah’a bir takım ortaklar yaptılar. Oysa onları o yarattı. Bilgisizce Allah’a oğullar ve kızlar da uydurdular. O, onların niteledikleri şeylerden uzaktır, yücedir."

Yok yahu çelişki falan. Bu senin kötü niyetinden kaynaklanıyor sırf :P

6:101 ve çevresindeki ayetler elbette Allah'ın çocuğu olamayacağı savını desteklemektedir. Bu surenin anafikri, teması budur. 6:101 ve çevresindeki ayetlerde Allah'ın hiçbir şekilde, hiçbir şart altında çocuk sahibi olamayacağı anafikri ifade edilmektedir.

Ama 39:4'te Allah'ın evlat edinerek çocuk sahibi olabileceği açıkça belirtilmiştir. 6:101 ve çevresindeki ayetlerle çelişki ortadadır.

#142 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:11

* Şarap iyi midir kötü müdür? 2:219'da içki (dolayısıyla şarap) günahı yararından büyük olarak, 5:90'da da Şeytan'ın işi pislik olarak tanımlanmaktadır. Ama 47:15 ve 83:22-25'te Cennet'teki şarap ırmaklarından söz edilmektedir. Şeytan'ın işi pisliğin Cennet'te ne işi vardır?

iddan senin yorumuna dayalıdır.dolayısıyla şarap senin eklemendir.bu nedenle çelişkide sana aittir.

"Şarap" benim eklemem değildir. Sözkonusu ayetlerde "şarap" ve "içki" (alkollü içecek) kelimeleri açıkça kullanılmıştır. Çelişki ortadadır.

#143 Melih

Melih

Giggity Giggity Goo!

• Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:12

e "ortada" deme işte be adam :P
Ortada olsa şu an ben de o çelişkiyi görürdüm. Saf mıyım yani? Hii bana saf dedi. Dava edeyim ben seni..
2000 - 2010

bit.gifladybug.gif

#144 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:13

* Firavun, İsrailoğulları'nın erkek çocuklarını ne zaman öldürtmüştür? Musa peygamber olup Firavun'a dinini anlatınca mı (40:23-25), yoksa Musa daha çocukken mi (20:38-39)?

bu iddada tarihsel bilgi eksikliği var. islami ve ya islami olmayan bir çok arih kitabıı açarsa. firavuun musanın doğumuna yakın gördüğü bir rüyayı tabir eden kişiler ona ''israilogullari içinden bir çocuk dünyaya gelecek, Misirlilarin helâkina ve senin kralliginin yok olmasina sebep olacak. Dogacagi zaman da iyice yaklasti'' demişlerdir. bunun üzerine firavun yei doğmuşbütün erkek çocuklarının öldürülmesini emretmiştir. arada zama geçip musa dini tebliğ edince yie aynı yola başvurmuş oğullarını öldürün demiştir. tarih kitaplarını açıp araştırma yapsan. bu iddaı buraya yazmazdın sanırım.

Tarih kitapları muhatabım değildir. Benim bu bağlamda muhatabım Kuran'dır. Kuran'da aynı olay hakkında çelişen iki iddia bulunmaktadır. Çelişki ortadadır.

#145 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:15

e "ortada" deme işte be adam :P
Ortada olsa şu an ben de o çelişkiyi görürdüm. Saf mıyım yani? Hii bana saf dedi. Dava edeyim ben seni..

Görmeyecek kadar saf olduğunu düşünmüyorum. Görüyorsun ama kabullenmiyorsun. Bu başka bir sorundur. Bu sorununun sebepleri konu kapsamımızın dışındadır. Belki başka bir konu başlığı altında tartışılabilir.

#146 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:20

* Firavun, Musa'yı ve İsrailoğulları'nı kovalarken kurtulmuş mudur (10:92) yoksa boğulmuş mudur (17:103, 28:40, 43:55)?

yukarda açıkladığım idda gibi yine tarihsel bilgi eksikliğin var. ayetlerdede geçen olay aynı şekildedir. firavun boğulmuştur. fakat insanlara ibret olması için cesedi kurtarılmıştır. hatta bir vakitte kızıldenizde sece halinde bozulmamış bir ceset bulumuştu. ingilterede kraliyet müzesinde olabilir tam hatırlamıyorum hala sergilenmekte. ve bu ayetleri okuyan müze ziyaretcileri müslüman olmuştu. seni çelişki var demen tarihsel bilgi eksikliği ve yanlı tutumundan. bu ayetleri müslümanlar mucize olarak dünyaya sundular.

Ölmüş biri kurtarılamaz. Cesedi çıkarılabilir ama bu bir kurtarma değildir. Zorlama bir yorum olmuş.

Kızıldeniz'de secde halinde bulunan ceset iddiana ise sadece gülebiliyorum. Bu konuda herhangi bir kanıt sunmadığın sürece bunu asılsız (ve oldukça yaratıcı!) bir masal saymaktan başka alternatifim yoktur.

#147 Melih

Melih

Giggity Giggity Goo!

• Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:22

Gıcığım ben :)
2000 - 2010

bit.gifladybug.gif

#148 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 12:25

* Kuran'ı kim anlayabilir, kim anlayamaz? Arapça bilen herkes mi anlayabilir? "Kuran gayet açık bir Arapça'dır." (16:103) Sadece Allah mı anlayabilir? "Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir." (3:7) Akıllı insanlar mı anlayabilir? "(Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar." (3:7)

3:7. O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.

ayet gayet açık. sen ve senin gibileri anlatıyor:)bazı ayetlerin peşine düşüp fitne çıkarmak isterler deniyor ki bu sensin. senin kalbinde bir eğrilik var ( insan vucudu ve tasarımı hakkındaki yorumlarının sebebinide anlıyoruz burdan) olmadık yorumlarını yaptığınıda söylüyor bunuda uzun zamandır okuyoruz zaten. gördüğü gibi kuran seni kaç yüz yıl önceden söylemiş. kader budur.sevgili sparkullah.

3:7'nin son cümlesinde belirtilen akıl sahipleri, kalplerinde eğrilik olanlar değil, ilimde derinleşmiş olanlar, yani Kuran'ı anlama konusunda uzmanlaşmış kişilerdir, ulemadır. Dolayısı ile Kuran'ı anlayanın sadece Allah mı yoksa hem Allah hem ulema mı olduğu 3:7 içinde çelişkidedir. 3:7'nin kendi içinde çelişmesinin yanısıra 16:103'le de çelişmektedir.

#149 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:14

Kızıldeniz'de secde halinde bulunan ceset iddiana ise sadece gülebiliyorum. Bu konuda herhangi bir kanıt sunmadığın sürece bunu asılsız (ve oldukça yaratıcı!) bir masal saymaktan başka alternatifim yoktur.

konuyla ilgili bir başlık açtım. ordan okuyp gülebilirsin. iddalar bana değil. ingiliz arkeloglara aittir.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#150 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:21

Tarih kitapları muhatabım değildir. Benim bu bağlamda muhatabım Kuran'dır. Kuran'da aynı olay hakkında çelişen iki iddia bulunmaktadır. Çelişki ortadadır.

bu postu atanın sen olduğunu düşünürsek ve senin tutarlı bir insan olduğuna inanırsak. muhammed için ortaya attığın iddaları sorgulamak zorunda kalırız. tutarsızlığınız size zarar veriyor. tartışmak yerine bir bilim olan tarih dalını ona ait araştırmaları yok saymanız iyi bir huydeğildir. size olan güvenirliğin azalmasına yol açacaktır bu söylem. aynı anamda muhammed vb bir çok iddanızın temelsiz olduğunu ortaya çıkaracaktır. ben islami ya da dini bir tarih kitabıda demedim. bubütün tarih kitaplarında yazılanbir olgudur. konuyla ilgili sinama filmlerindede aynı şekilde gösterilmiştir.

#151 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:30

"Şarap" benim eklemem değildir. Sözkonusu ayetlerde "şarap" ve "içki" (alkollü içecek) kelimeleri açıkça kullanılmıştır. Çelişki ortadadır.

dolayısıyla şarap kelimeleri sizin ekleminizdir. dianet mealinde dolayısıyla şarap kelimeleri geçmemektedir. yine sizin paylaştığınız bir ayette kuran şarap ırmakları tanımını kullanmıştır. görüldüğü üzere şarap orjinal haliyle kullanılıyor kuranda. söz konumuz ayette ise sadece içki kullanılmıştır. ayette ne ''şarap'' ne de ''dolayısıyla şarap'' geçmektedir. iddalarınız kendi yorumlanız üzerinden değil orjinal metin üzerinden olmalıdır ki tartışalım.

#152 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:35

"Siz" ile Hıristiyanlar'a sesleniliyor. "Allah'tan başka kulluk ettikleriniz" ile de Hıristiyanlar'ın Allah yerine kulluk ettikleri İsa kastediliyor. Her iki grubun da cehennemlik olduğu belirtiliyor.

surenin tümünü okursan siz ile kast edilenleri hristiyanlar olmadığını anlarsın. islam inancına göre isa peygamberdir. isadan sonra gelenler isa nın söyledikelrini değiştirmiştir. senin söylediği gibi bir durum olsa. insanlardan herhang biri tanımadığı herhangi birini tanrı ilan etse o kişiyi cehennemlik yapacaktır. görüldüğü üzere bu idda gayet mantık dışıdır.islami inanç insanların kendi yaptıklarından sorumlu olduğu ifade eder. bilinçsizce yapılan şeylerden bile sorumlu tutulmazlar. daha doğru ve tutarlı söylemlerinizi bekliyorum.

#153 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:41

6:101 Allah'ın hiçbir şart altında çocuğu olamayacağını iddia etmektedir. 39:4 ise Allah'ın evlat edinme aracılığı ile çocuk sahibi olabileceğini iddia etmektedir. Çelişki ortadadır

bu benim yazdıklarıma karşılık verdiğin cevap.

* Allah'ın bir oğlu olabilir mi (39:4), olamaz mı (6:101)?

bu ise seni iddanın orjinali.

Görüldüğü üzere çocuğu olurmu olamazmıda avzgeçip evlatlık edinirmi edinemezmiye döndürdü iddanı. sonuç olarak ilk iddanın çürümüş olduğunu kabul etmiş oluyorsun. şöyleki evat edinme hususuna gelirsek. ayette gayet açık ve nettir isteseydi deniyor. zaten islami inanca göre allahın istemesi yeter. ol demesi kafidir. bu islami inanca göre çelişki değil tamamlayıcı ve doğrulayıcı bir ayettir. yine ayette gayet açık şekilde o(allah) bundan uzaktır,yücedir deniyor. bu nedenle burda çelişki olduğunu idda etmek biraz saçma geliyor bana. bu kadar açık ve netken.

#154 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:58

"sırat", "köprü" ya da "köprüsü" kelimeleri Kuran'da bir kez bile geçmemektedir. Hurafeden ibarettir. Bu konuda şüpheli olanlar sözkonusu kelimeleri Kuran'da aratabilirler.

ÂL-İ İMRÂN
(185) Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
bu ayettede ifade edilmiş mahşerde toplanılacak yer ile cenet arasındadır cehennem. diğer ayetlerde ifade edildiği gibi. bir çok ayette bu husus açıklandığına göre mantık olarak cehennemi görüp geçilecek bu nedenle hayali bir köprü olmasıgerekmektedir.

birde fatiha suresi bilinen bir suredir.
Sırat'elleziyne en'amte aleyhim; gayrıl mağdubi aleyhim ve laddaalliyn.
meali : Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

#155 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:06

Küfür, Kuran'da gayrimüslüm inanca sahip olmak anlamında kullanılır. 31:15'te de 9:23'te de anne ve baba kafirdir. Varolduğu iddia edilen fark yoktur.

bu iddanı kanıtlaman zor. gayri müslümle kafir aynı kavram değildir. en basitinden alaycılık olması gerekir kafir için. bir müslüman da küfre giren terimler ve davranışlarda bulunabilir. araştırmanı tavsiye ederim.

#156 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:13

* Yahudiler Cennet'e mi (2:62, 5:69) Cehennem'e mi (3:85) gidecektir? Hıristiyanlar Cennet'e mi (2:62, 5:69) Cehhenem'e mi (3:85, 5:72) gidecektir? 5:69'da Cennet'e layık görülen Hıristiyanlar'ın sadece 3 ayet sonra, 5:72'de, Cehennem'e layık görülmesi özellikle ilginçtir

bu iddayı kuran okumayıp sadece beyin fırtınası yapanlarda çözebilir.
hristiyanlık ve yahudilik islam inancına göre temelde allahın emirleri ve onun doğrultusundadır. musa ve isa allahın peygamberleridir. fakat onlara inananlar ölümlerini ardından aslına sadık kalmayıp değiştirmiş ve tahrip etmişlerdir. islam inancı ve kuran bunu ifade ediyor. doğal sonuç olarak değiştirilmeden önce inanan kimseler allahın emir ve buyruklarını yerine getirmiş olacaklardır. değiştirenler ve değiştirenlerin yolundan gidenler ise cezalandırılcaklardır.
Örnek olarak vakti zamanında kapatılan siyasi partileri verebiliriz. başlangıçta devletin yasalarınauygun kurulup, tüzel hayatlarıı devam ettirmişlerdir. fakat ilerleyen zamanlarda devletin yasalarına uymadıkları ortaya çıkınca kapatılmışlardır.

#157 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:21

* Günahlardan kim sorumludur? 17:13-15 ve 53:38-42'ye göre herkes sadece kendi günahlarından sorumludur. Ama Kuran, Muhammed zamanında yaşayan Yahudiler'i, binlerce yıl önce başka Yahudiler'in bir buzağı putuna taparak işledikleri günah için suçlamaktadır. (2:92-93)

Bakara suresi
91. Onlara, “Allah’ın indirdiğine (Kur’an’a) iman edin” denilince, “Biz sadece bize indirilene (Tevrat’a) inanırız” deyip, ondan sonra geleni (Kur’an’ı) inkâr ederler. Halbuki o ellerinde bulunanı (Tevrat’ı) tasdik eden hak bir kitaptır. De ki, “Eğer inanan kimseler idiyseniz daha önce niçin Allah’ın peygamberlerini öldürüyordunuz?”
92. Andolsun, Mûsâ size açık mucizeler getirmişti de, arkasından sizler nefislerinize zulüm ederek buzağıyı ilah edinmiştiniz.
93. Hani, Tûr’u tepenize dikerek sizden söz almıştık, “Size verdiğimiz Kitab’a sımsıkı sarılın; ona kulak verin” demiştik. Onlar, “Dinledik, karşı geldik” demişlerdi. İnkârları yüzünden buzağı sevgisi onların kalplerine sindirilmişti. Onlara de ki (Tevrat’a beslediğinizi iddia ettiğiniz) imanınızın size emrettiği şey ne kötüdür, eğer inanan kimselerseniz!

günah için suçlamaktadır ifaden senin yorumundan öte değildir. islam inancına göre 91 de ifade edildiği gibi kuran tevratı tasdik eden bir kitapdır. 92 de de atalarının yaptığı yanlış kendilerine hatırlatılıyor. şimdi sahip çıktıkları tevrata musa zamanında yüz çevirdikleri hatırlatılıyor. 93 te de olayın devamı anlatılıyor ve deniyor ki imanınızın size emrettiği şey ne kötüdür, eğer inanan kimselerseniz! . geçmişteki hatalardandolayı onları suçlamak değil geçmişi hatırlatarak aynı yanlışları yapmamaları anlatılıyor. bu idda biraz havada kalmış sanırım.

#158 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:26

* Zinanın cezası nedir? 24:2'ye göre zina yapan kadın veya erkeğe yüz değnek vurulmalıdır. 4:15'e göre zina yapan kadına müebbet ev hapsi uygulanmalıdır. 4:16'ya göre zina yapan erkek tövbe edip ıslah olursa hiçbir ceza uygulanmamalıdır.

daha öncede yazılmıştı. 24 : 2 zinadan bahsediyor. 4:15 4 şahit ile kanıtlanmış fuhuş yapan kadından, 4: 16 fuhuş yapan kadın ve erkekten bahsediyor. 3 ayette birbirinden farklı durumlar anlatmaktadır. birbirlleriyle çelişmesi imkansızdır. burdaki çelişki yazarın yorumlarından ya da yanlı tutumundan kaynaklamaktadır.

#159 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:33

* Allah insanı doğru yola mı iletir (10:35) yoksa keyfine göre istediğini doğru yola, istediğini sapkın yola mı iletir (4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31)?

10:35. De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?” De ki: “Hakka Allah iletir.” Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?”
ayette ifade edilenden ne anladığınızı bilmiyorum. ortada bir tanrılaştırma var. ifade ediliyorki alaha ortak koştuklarınızmı sizi hakka iletecek. bu zaten kuranın her yerinde vardır. allaha ortak koşulanlardan medet ummanın bir faydası olmayacağı anlatılıyor. doğal olarak diğer verdiğiniz ayetlerle çelişme imkanı zaten yoktur.

#160 Prozzi

Prozzi

The aTTaLiaN

• Üyeler
  • 1.801 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 16:50

* 10:90'a göre Firavun, boğulmak üzere iken tövbe etmiş ve Allah'a iman etmiştir. 10:91'e göre Firavun hayat boyu isyandaydı, kafirdi. 10:92'ye göre Firavun'un tövbesi kabul olunmuş ve Firavun kurtulmuştur. Firavun'un sadece bedenen değil, ruhen de kurtulduğunu kanıtlamak için 10:103'e başvurabiliriz: "Sonra resûllerimizi ve iman edenleri kurtarırız. (Ey Muhammed!) Aynı şekilde üzerimize bir hak olarak, inananları da kurtaracağız." Ama 4:18'e göre hayat boyu günah içinde yaşayanların son anda ettiği tövbelerin kabul edilmesi mümkün değildir.

islam inancınagöre allah herşeyi bilendir. yine islam inancına iman için kalp ile tasdik ve dil ile ikrar gelir yani kalben iman edip bunu dil ile söylemesidir. firavun iman ettim demiş olabilir. ama kalben iman edip etmediği allahın bileceği bir durumdur. iman etmemişte olabilir. öleceğikesinleşmiş bir durumda iman ettiğini söylemiştir. burda sadece allahın bileceği bir x etkeni vardır. bu nedenle çelişki aramak biraz garip olmuyormu ?