İçerik değiştir

- - - - -

Kuran'daki Çelişkiler

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 580 yanıt verildi

#301 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 10:29

Nereden Allah'ın insanlara çirkin işleri yapılmasını emrettiği düşüncesine vardı anlayamadım.

4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31.

Ayrıca 17:16'ya dikkatli bakalım.

"Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz."

İkinci cümlede, elebaşların kötülük işlemesi sayesinde Allah'ın istediğinin olduğu anlatılır ("orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir"), yani Allah'ın buyurduğu, elebaşların itaat ettiği, ve böylece Allah'ın hükmünün gerçekleşmesine vesile olan emir, kötülük edilmesi emridir. Zaten yukarıda atfedilen birçok ayet, Allah'ın kötülük emredebildiğini kanıtlamaktadır.

Sevgiler.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.03.2006 - 10:36

#302 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 10:58

hayır spark..iyi oku o ayeti...orada Allah kötülüğü emretmiyor. Allah itaati emrediyor..Allah itaati emretmesine rağmen onlar kötülük işliyor.. "Biz itta emrettik de onlar orada kötülük işlediler." diyor ayet.
Bir kere itaat ne demek..Allah'a iman demek, Allah asla fenalığı emretmez..Böyle saçma şey mi olur..Allah itaati emrediyor, ama o şımarık elebaşıları fenalıklarına devam ediyor..Anladın mı..Bir kere bak, mantıklı olarak düşün, şimdi, Allah eğer kötülük emretseydi Allah yolunda ömrünü yaşayan itaatkar elebaşılarına emrederdi, ki onlar kötülük işlesin ve onları helak edeyim..Ama burada "o şımarık elebaşıları" diyot ayet..Yani zaten kötü ve itaatsiz olan bir kavme kötülüğü niçin emretsin Allah, direkt helak ederdi olur biterdi..Mantıklı ol lütfen. Allah o sapmış kavmin yola gelmesi için uyardı onları, itaati emretti..Fakat onlar kötülüklerinden dönmediği için o toplumu yok etti...İşte bu kadar spark..İnkar edemezsin bunu..Sen kimi uyutmaya çalışıyorsun..Hey gidi hey...
Sen o ayetin içeriğini ya iyi anlayamamışsın ya da anlamışsın da anlamamazlıktan geliyorsun...Senden ricam daha analizci gözlerle incele...

............................şşşşt sessiz ol!.................................

#303 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 11:31

Allah asla fenalığı emretmez..Böyle saçma şey mi olur..

4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31.

Okumadığınız belli. Okuyunuz.

Konu kapanmıştır.

#304 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 11:43

ehe , spark amca konuştu. kapandı dedimi kapanmıştır :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#305 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 14:54

hey basireti bağlanmış kul!! sana söylüyorum..
sen kafana göre konu açıp da konu kapayamazsın...bütün müslüman alemini ilgilendiren hatta bütün insanlığı ilgilendiren şeyler söyleyip, haksız suçlamalar yapıp da görüş sunan insanları susturamazsın...böyle bir hakkın yok...zaten sizin gibiler söyleyecek şeyi kalmadıklarında işte böyle konu kapanmıştır der geçer...Kur'an ı benden iyi bilemezsin sen...Arapçan dahi yoktur eminim...eğer ayet yorumlamak istiyorsan önce Arapçayı öğren ve Kur'anı aslından çevir...Ayrıca Kur'an tefsirlerini oku, çok değerli zatların çok değerli eserleri var bu konuda...Sen ki üç kuruşluk din bilginle ayet yorumlamaya kalkıyorsun..Tefsir senin işin mi be hey cahil.. :P Sen ki henüz daha küçük çocukların dahi ne demek istediğini anlayacağı bir ayetin ne dediğini anlayamıyorsun...Yemin ediyorum sana kahkahalarla gülüyorum...
sana daha söylenebilecek hiçbir şey yok inan...
ne halin varsa gör..
eyvallah.
ve size söylüyorum bu forumun düğer üyeleri(spark sen bakmasan da olur) şu sözün güzelliğine bakın "haksızlığı hak iddia edenlerden hal dava etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir, bir saygısızlıktır"

#306 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 15:47

Allah asla fenalığı emretmez..Böyle saçma şey mi olur..

dedin.

4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31 aracılığı ile Allah'ın zaman zaman fenalık emrettiğini kanıtladım.

Dolayısı ile konu kapandı. Daha ne konuşuyorsun anlamıyorum. Anlama kıtlığın mı var?

#307 miskin

miskin

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 21:21

* İlk Müslüman kimdir? Muhammed mi (6:14, 6:163), İbrahim mi (3:67), yoksa İsa mı (3:52, 5:110-111)?

sen varya sen yaptığın iş tamamen saldırı
işin ilginç yönü ben olsam bu ayetlerle saldırı yapmazdım eğer forumdaki diğer kişilerde açıp okuyacak olursalardı tamamen saçmaladığını görmeleri gerekirdi toplum olarak fazla meraklı olmamız ve okumamız senin ne kadarda çok işine yarıyor değilmi

.... yalnız bir noktada daha terettüdüm var sanırım sende okumamışsın okusan keinlikle çıkarırdın

varya sen bana zorla kuran okutuyorsun ya ne diyeyim sana

kim hazırlamışsa terettüt olduğunu gstermez ki
ya ne bileyim bakış açısı farklı mesala iblis hem şeytan hemde cin olabilir değilmi
ama benim buraya bunu yazmam senin için hiç bir şey ifade etmiyecek değilmi
tamamen senin inanmak isteyip istememenle ilgili tıpkı inananlar gibi değilmi

yine merakımı bağışla ama diğerlerinin inanması seni neden bu kadar rahatsız ediyor.
acaba misyonermisin yoksa içinde bir yerlerde inanman gerektiğine dair bir ses geliyorda bu seni rahatsız mı ediyor.

#308 elma

elma

venus at her mirror

• Kurucular
  • 6.785 Mesaj

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 23:56

Ayrıca 17:16'ya dikkatli bakalım.

"Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz."

İkinci cümlede, elebaşların kötülük işlemesi sayesinde Allah'ın istediğinin olduğu anlatılır ("orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir"), yani Allah'ın buyurduğu, elebaşların itaat ettiği, ve böylece Allah'ın hükmünün gerçekleşmesine vesile olan emir, kötülük edilmesi emridir. Zaten yukarıda atfedilen birçok ayet, Allah'ın kötülük emredebildiğini kanıtlamaktadır.

Sevgiler.

17.16

"Bir ülkeyi helâk etmek istediğimizde, o ülkenin zenginlik sebebiyle şımarmış elebaşılarına (iyilikleri) emrederiz; buna rağmen onlar orada kötülük işlerler. Böylece o ülke, helâke müstahak olur; biz de orayı darmadağın ederiz."

Âyet, müfessirler tarafından şöyle anlaşılmıştır: Bir ülkeyi helâk etmek istediğimizde, o ülkenin varlıklı ve şımarmış kişilerini çoğaltırız. Bu suretle onlar kötülük işlerler; böylece o ülke helâke müstahak olur.

Buna da açıklama gerekiyor mu?

Allah'ın kötülük emrettiğini kanıtladığını iddia ettiğiniz tüm ayetleri okudum ve sizin "okuduğunu anlamama" probleminiz olduğu kanısına vardım. Ya da şöyle diyeyim, okuduğunuzu canınızın istediği gibi anlıyorsunuz.

Birşey ispatlamayadığınız gibi komik bir duruma da düştünüz.

Sayenizde Kutsal kitabımızı daha yakından inceliyorum, teşekkür ederim.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki konu kapatma yetkiniz yoktur.

;)
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#309 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 08:14

Allah'ın kötülük emrettiğini kanıtladığını iddia ettiğiniz tüm ayetleri okudum ve sizin "okuduğunu anlamama" probleminiz olduğu kanısına vardım.

Atfettiğim ayetlerde, Allah'ın dilediğini iyi yola, dilediğini kötü yola yönlendirdiği, aşağı yukarı benzer tabirlerle, tekrar tekrar ifade edilmektedir.

Okuduğunu inkar etmekte inatçıysan bu senin sorunundur. Ben kanıtımı sunmuş bulunmaktayım ve haksızlığından ötürü çaresizliğe düşüp kişisel saldırı seviyesine inmiş tarzınla muhatap olmak niyetinde değilim.

#310 sonkale30

sonkale30

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 230 Mesaj
  • İlgi Alanları:fikir, siyaset, harp

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 08:55

duygusuz, elma, budala
:msn111: :msn111: :msn111:
bu alkışlar size
bu adam ya Turan Dursun'un ikinci versiyondan çırağı, veya (büyük ihtimalle) acemi misyoner.

#311 sonkale30

sonkale30

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 230 Mesaj
  • İlgi Alanları:fikir, siyaset, harp

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 08:59

prozag'ı unutmuştum :msn111:

#312 elma

elma

venus at her mirror

• Kurucular
  • 6.785 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 10:59

Okuduğunu inkar etmekte inatçıysan bu senin sorunundur. Ben kanıtımı sunmuş bulunmaktayım ve haksızlığından ötürü çaresizliğe düşüp kişisel saldırı seviyesine inmiş tarzınla muhatap olmak niyetinde değilim.

Okuduğumu anlama kabiliyetim vardır. (kanaatimce sizin kabiliyetiniz de okuduğunuzu istediğiniz gibi anlama üzerinedir.)

Çaresizliğe düşmek tabiri ancak sizin gibi çelişkide olanlar için kullanılabilir.

Benim için her problemin mutlaka bir çözümü vardır, bu çözümü ben bulmuş olsam da olmasam da! Dolayısıyla şahsım adına bir çaresizlik pek de söz konusu olamaz.

Muhattap alınmaması gereken biri varsa bu kişi ancak sen olabilirsin.
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#313 Serra

Serra

I'm Back !!

• Üyeler
  • 8.125 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 12:19

ya arkadaşlar anlamıorum be arkadaş kuranın neresinde çelişki buluo.. ya objektif bakamıo bazı şelere yada artık bilemiorum yani...

kuran bu lkadar çelişkilerle dolu bi kitap diil aksine dünya olaylarının hepsi içinde şifrelenmiş..

çelişki olan konularda hadislerden yada başka kaynaklardan giderilebilir...
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#314 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 14:04

Söz konusu olan ayetleri okudum.
ve Spark'ın büyük bir hata işliyor olduğunu bir kez daha anlamış oldum..
O ayetlerde Allah'ın insanları sapkınlığa yönelttiğine ve kötülüğü emrettiğine dair geçen bütün cümleleri yanlış anlamış yada yanlışl anlamak istemiştir.
Şimdii.
Örnek olarak onun iddi ettiği ayetlerde biri olan 4:88. ayeti yazıyorum
"Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki alah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı (tepetaklak) etmiştir. Allah'ın saptırdığını doğru yola mı getirmek istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığı kimse için asla (doğruya ) yol bulamazsın"

Bu ayette Spark sadece "Allah'ın saptırdığını doğru yola mı getirmek istiyorsunuz" cümlesini görmüş, onun önündeki ve arkasındaki cümlelere bakmamış ve yorumunu Allah dilediğini saptırıyor şeklinde yaptırmıştır. (Tıpkı diğer ayetlerde yaptığı gibi)

Bu ayetin yorumu: Allah peygamberler ve kitaplar göndererek insanların akıl ve iradelerine yardımcı olmuş, onlara hidayeti, yolların en doğrusunu göstermiş, ona davet etmiştir. Bütün bunlara rağmen aklını ters çalıştıran ve sapık yollara iradesiyle yönelen kimselerin sapmalarına da izin vermiş, iradelerine uygun neticeyi yaratmıştır. Allah'ın saptırması bu manadadır ve bunca inayete (iyiliğe ve lütufa) rağmen sapanları kimse yola getiremez.

Buada görüldüğü gibi Allah dilediğini saptırmamıştır, o itaatsizler "kendi ettikleri" yüzünden kendi iradeleriyle bu yola girmiş ve Allah da onların iradelerine uygunneticeyi yaratmıştır.

#315 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 14:26

Zorlama bir yorum olmuş. Bir insanın sapmasına izin vermekle onu saptırmak aynı şey değildir. Farklı anlamlar ifade eden iki farklı tabir sözkonusudur. Allah, meramını doğru dürüst anlatabilecek mükemmeliyetteyse, "sapmasına izin verme" meramını anlatmak için "sapmasına izin verme" tabirini kullandırdı. "Saptırdım" diyorsa bizzat saptırmıştır. Kuran'da ne yazıyorsa ifade edilen da odur. Kullanılan tabir duru ve direkttir. Allah'ın kelamını tahrife teşebbüs etmek bir Müslüman'a yakışmamaktadır.

#316 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 20:17

1. o yorumu ben yapmadım, Medine-i Münevvere'de 1400lü yıllarda basılmış bir Kur'an- Kerim'de yazıyor o yorum...Yoksa sen daha mı iyi bilirsin..AmanAllah'ım büyük alimsin.. :msn32:

2.Ayrıca iddianda bulunurken sadece saptırmak kelimesinin üzerinde durmaktasın, orada gözden kaçırdığın çok önemli bir nokta var ki o da:Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı (tepetaklak) etmiştir
İşte, ayetin bu kısmını görmek işine gelmiyor değil mi? İşine gelmiyor evet..Yoksa o cümlenin ve o ayetin içeriğini sen de anlıyorsun..Ama gözlerini kendi ellerinle bağlıyorsun..işine gelmiyor...

ve de...

3. sen o çirkef diline benim müslümanlığımı hiç bulaştırma dostum...güldürme beni....

#317 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 20:23

Ve sen sadece kelimelerle oynamaktasın..cümlelerin içeriğine hiç bakmıyorsun...halbuki mana cümlededir ve o cümlenin önündeki ve ardındaki ona yardımcı mahiyetindeki diğer cümlelerdedir.
İşine gelen kelimeleri Kur'an-ı Kerim'imizden çıkarıp işine geldiği gibi kullanıyorsun..yaptığın bir çocuk oyunundan ibarettir...

#318 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 21:05

Allah açıkça "saptırdım" diyorsa, saptırmıştır. Allah meramını nasıl anlatacağını bilir.

Allah'ın kelamı "saptırdım" diyorsa, bu kelamı "sapmasına izin verdim" şeklinde tahrif etmek, ne senin, ne de bir başkasının haddi değildir. Bunu iddia etmek bile küstahlığın son raddesidir. Ayrıca günahtır.

Konu kapanmıştır.

#319 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 21:07

Ve sen sadece kelimelerle oynamaktasın..

Kelimelerle oynayan, Allah'ın kelamını tahrif eden sensin!

Kendi suçunu ne hakla benim üzerime atıyorsun!

Titre ve kendine gel!

#320 miskin

miskin

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 21:11

Titre ve kendine gel!

:msn11: buda güzel