En iyi Allah bilir. Saptırdım diyorsa saptırmıştır. Allah'a yalancı mı diyorsun?1. o yorumu ben yapmadım, Medine-i Münevvere'de 1400lü yıllarda basılmış bir Kur'an- Kerim'de yazıyor o yorum...Yoksa sen daha mı iyi bilirsin..
Kuran'daki Çelişkiler
Gönderim zamanı 07.03.2006 - 21:13
Gönderim zamanı 07.03.2006 - 21:52
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 09:09
Bu yüzden İslam'ın tutarsızlığının ortaya konması ve insanların aydınlatılması hayati önem taşımaktadır.
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 12:13
Gayrimüslümler'e mi keşke en azından bir gülün adını okusaydın
seni acemi misyoner rahatsız mı etti gülün adı seni yoksa sizin okumanız yasak mı
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 12:33
Tarih tarafından kaydedilmiş ve günümüzde bile süregelmekte olan İslam kaynaklı insanlık suçlarından sözediyorum.
Ben burada Kuran'ın Müslümanlar tarafından Gayrimüslümler'e uygulanmasını emrettiği vahşetten sözediyorum.
"Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir." (8:39)
Misyonerlik ithamın için de özür dilemeni talep ediyorum. İthamının herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır.
Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.03.2006 - 12:34
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 12:35
sen bana niye size yasak onu söle
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 12:44
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 13:55
İslam adındaki tutarsız din ha...Vay canına...seni ufaklık...senin her gün onlarca insanın İslamiyet'in yüceliğini ve tutarlılığını görüp de Müslüman olduğunu bilmiyorsun sanırım...
Ama nereden bileceksin..At gözlüğüyle bakmaktasın..Sen ki kaderin dahi ne demek olduğundan zerre kadar haberi olmayan bir acizsin.. Ve bu kendini aydınlatamaz aciz halinle insanları aydınlatacaksın öyle mi...
Ha ha..Aynı Nasrettin Hoca'nın işine döndü bu da, mum üstünde kazan kaynatacaksın...Tam komedisin, cehaletinle güldürüyorsun bizleri, devam et tam gaz...heyt bee kim tuttar seni...
Haksız sesini duyurmaya çalışıyorsun, ama vızıldamaktan ileri gidemiyorsun...Haberin olsun...İyi günler...İyi çalışmalar..
Bu arada Umberto Eco harika bir yazar...Gülün Adı'nı herkese tavsiye ederim...
............................şşşşt sessiz ol!.................................
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 14:34
Sırf sivrilmek ve dikkat çekmek uğruna tüm bu yaptıkların..Eminim özel hayatında pasif ve dışlanmış bir kişisin...Açığı burada kapatmaya çalışıyorsun...
Eminim buna...
Aaaaaa yoksa ben de mi sana hakaret ettim...
Ne olur yalvarıyorum, beni yönetime şikayet etme.....
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 14:37
Bana uyarı verilsin. Uyarı limitim dolsun. Siteye girmem engellensin.
3 gün sonra açılacaksa Yönetim'e şikayetin anlamıda kalmıyor , verilen cezanında. Zaten çocuk oyuncağına döndü bu uyarılar.
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 15:00
Tüm yerli yabancı tefsircilerin ve tüm İslam aleminin bildiği ve ne dediğini anladığı bir ayetin sen mi açıklayıp aksini iddi edeceksin...Diyorum ya..Bir sivrisineğin verdiği tahribattan ileri gidemez senin çabaların..Vız vız vız...
Küstah sensin, Allah'a şirk koşan sensin bunu başta söyleyeyim.
Tüm yerli yabancı tefsircilerin ve tüm İslam aleminin bildiği ve ne dediğini anladığı bir ayetin sen mi açıklayıp aksini iddi edeceksin...Diyorum ya..Bir sivrisineğin verdiği tahribattan ileri gidemez senin çabaların..Vız vız vız...
Allah, saptırdım dediklerini kendi ettikleri yüzünden saptırmıştır, anladın mı..Bak dikkat et: KENDİ ETTİKLERİ YÜZÜNDEN saptırmıştır..Kişi kendi yaptıklarından mükelleftir, ve öbür dünyada ona göre derecelendirilecektir..Misal: sen...Sen sapmış bir kulsun..Allah seni saptırmıştır, KENDİ ETTİKLERİN YÜZÜNDEN. İtaatsizliğin ve inançsızlığın yüzünden..Ayetin sadece saptırdımkelimesini görme, hemen ondan önceki cümleyi de gör: HALBUKİ ALLAH ONLARI KENDİ ETTİKLERİ YÜZÜNDEN TEPETAKLAK ETMİŞTİR, yani saptırmıştır... Ok...
ve tıpkı bu ayette yazıldığı gibi Allah'ın saptırdığını asla kimse doğru yola getirmez, ona doğru yok bulunamaz...Tıpkı sen...Ne yazık...Bu hayata geliş maksadından habersiz bir cahil..Hayvanlar bile bu dünyaya niçin geldiklerini bilirler hatta bitliker bile..Hayvanlar ve bitkiler sürekli zikir halindedir, sen ise küfür halindesin...anla dereceni nerelerdesin....
Ayet şudur:"Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı (tepetaklak) etmiştir. Allah'ın saptırdığını doğru yola mı getirmek istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığı kimse için asla (doğruya ) yol bulamazsın"
Bu dostoğru ayet, senin haline ne de uygun düşmüş, yoksa bu yüzden mi bu ayeti de seçtin...
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 16:00
Allah "saptırdım" diyorsa aksini sen mi iddia edeceksin?Tüm yerli yabancı tefsircilerin ve tüm İslam aleminin bildiği ve ne dediğini anladığı bir ayetin sen mi açıklayıp aksini iddi edeceksin...
Bu ne küstahlıktır, bu ne cürettir!
Sen kendini ne sanıyorsun! Hangi kimlikle Allah'ın kelamını tahrif ediyorsun!
Allah ne dediğini bilmiyor mu! Allah'ın kelamını düzeltmek, dediğini demiş olması gerektiğini düşündüğünle değiştirmek senin ne haddine!
Bu konuda söylenecek bir şey kalmamıştır.
Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.03.2006 - 16:03
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 16:05
Bu konuda tek bir ayet yoktur. Ondan fazla ayet vardır. Hepsinde Allah'ın bazı insanları saptırdığı, kötü yola yönlendirdiği açıkça belirtilmeltedir.Ayet şudur
Bu ayetlerin hepsini daha önceki bir iletimde atfettim. Merak edenler lütfen okusunlar ve senin gibilerin tuzağına düşmesinler.
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 17:18
ben dediğin tüm ayetleri tek tek okudum gördüm..
ve ben sana dedim ki evet Allah saptırdım kelimesini kullanmıştır, ama bunun ne mana ihtiva ettiğini o ayetin bir önceki cümlesinde izah etmiştir..
işte o ayet: "Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı (tepetaklak) etmiştir. Allah'ın saptırdığını doğru yola mı getirmek istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığı kimse için asla (doğruya ) yol bulamazsın"
Allah, kendi ettikleri yüzünden yani özgür iradeleriyle ittat atmeyen kullarını bu halleri yüzünden tepetaklak etmiş yani saptırmıştır..KENDİ ETTİKLERİ YÜZÜNDEN..
Bak spark sen aynı şeyleri söyledikçe ben de aynı şeyleri söyleyeceğim...ve söz konusu ayetleri buraya yazıp herkesin görmesini sağlayacağım...
senin okuduğunu anlama özrü olan bir kimse olduğunu cümle alem görecek..
şimdilik eyvallah..
az sonra döneceğim sana tekrar...
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 17:22
hah hah...
konuştukça batıyorsun..
şimdi de kendini kurtarmak için insanları kendine çekmeye çalışıyor "insanlar tuzağına düşmesin" diyorsun...
dostum senin ne olduğunu herkes biliyor...
laf ebesi seni..
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 20:43
"Allah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm’a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir." (6:125)
"Allah kimi doğru yola iletirse, odur doğru yolu bulan. Kimleri de saptırırsa, işte onlar, ziyana uğrayanların ta kendileridir." (7:178)
"Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar." (7:186)
"İnkar edenler diyorlar ki: 'Ona (Muhammed’e) Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!' De ki: 'Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir.'" (13:27)
"Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah’ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (14:4)
"Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz." (16:93)
"Allah kimi doğru yola iletirse işte o, doğru yolu bulmuştur. Kimi de saptırırsa böyleleri için O’nun dışında dostlar bulamazsın. Onları kıyamet günü körler, dilsizler ve sağırlar olarak yüzüstü haşredeceğiz. Varacakları yer cehennemdir. Cehennemin ateşi dindikçe, onlara çılgın ateşi artırırız." (17:97)
"Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir." (35:8)
"Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah’ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur’an Allah’ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur." (39:23)
"'Ey kavmim! Gerçekten sizin için, o bağrışıp çağrışma gününden, arkanıza dönüp kaçmaya çalışacağınız ve sizi Allah’(ın azabından) kurtaracak kimsenin olmayacağı o Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek de yoktur.'" (40:32-33)
"Onların Allah’tan başka kendilerine yardım edecek dostları da yoktur. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir çıkar yol yoktur." (42:46)
Görüldüğü üzere, insanları saptıran bizzat ve sadece Allah'tır.
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 20:47
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 22:09
iyi hoş demişsin güzel. tarih boyunca zulumler vesaire derken. mesela haçlı seferlerini düzenleyen hristiyanlara karşı neden savaş açmadın. hristiyanlıktaki çelişkiler diye bir topic yok. ya da dünyayı hala elinde tutan yahudiler hakkında neden bir topic açmadın. ya da sırf bir inanış içindeler diye insaları öldüren ateistler için neden birşeyler yazmadın. mesela bir foruma gelip insanları inançları için ( dini inanışları için kimseyi öldürmemiş,kimseye zulmetmemiş insanlardır forumdakiler) aşağılayan,tahrik eden kendin hakkında neden bir topic açmadın. bu senin zavallı olduğunu kanıtlıyor sanırım. bir piskolog gözetiminde bu sorunlarından kurtulmayı denedinmi hiç ? denemelisin...Beni ilgilendiriyor, çünkü İslam adındaki tutarsız dine duyulan inanç, tarih boyunca Gayrimüslümler'e karşı işlenen binbir kötülüğe vesile olmuştur, olmaktadır, gelecekte de engellenmediği takdirde olmaya devam edecektir.
Bu yüzden İslam'ın tutarsızlığının ortaya konması ve insanların aydınlatılması hayati önem taşımaktadır.
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 22:49
Bu tür soruları daha foruma katılımımın ilk başlarında sorulmuştu ve daha o zamandan cevaplamıştım.mesela haçlı seferlerini düzenleyen hristiyanlara karşı neden savaş açmadın. hristiyanlıktaki çelişkiler diye bir topic yok.
Burası Türkiye'ye hizmet veren bir forumdur, ve Türkiye'nin demografik yapısı itibarı ile ezici Müslüman çoğunluğa hizmet veren bir forumdur. Dolayısı ile muhatabım Müslümanlar'dır. İslam'ı konu etmem kaçınılamaz. Hıristiyanlığı veya başka bir dini konu edemem, çünkü bu forumda muhatabım olmaz.
Gönderim zamanı 08.03.2006 - 22:54
Eleştirilerim inananlardan ziyade inançlara yöneltilmiştir.mesela bir foruma gelip insanları inançları için ..... aşağılayan,tahrik eden
Bunun sebebi de inançların çelişkili ve gerçeklere aykırı oluşudur.