Aslında kaos var diyecektin herhalde....Dünyanın işleyişini açıklaması beklenen her zihinsel kurgunun mantıkla uyumlu olması gerekir, çünkü dünya mantıkla uyumlu şekilde işler.mantığın bittiği yerde inanç başlar. mantıklı olması gerekmez inanışların.
Mantıkla uyumlu olmayan bir zihinsel kurgu mantıkla uyumlu olan bir gerçeği modelleyemez ve açıklayamaz.
Kuran'daki Çelişkiler
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 00:01
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 00:01
Allah'ın salağı seni. !Seni sıkan konu başlıklarını niye okuyorsun?sıktın iyice aptal yaratık.
Kendine kastın mı var? Canının sıkılmasından mazoşist zevk mi alıyorsun?
Mazoşist zevk almak günah değil midir?
Sanane benim neyi okuyup okumamamdan.
Sen gitte kendini uçurumdan at.
Aptal.!
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 00:17
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 00:19
Kaos mantığa tabidir. Fiziğin kaos teorisi adında bir alt dalı mevcuttur. Kaos, denklemlerle ifade edilebilen bir yapıya sahiptir.Aslında kaos var diyecektin herhalde....
Dünyanın işleyişini açıklaması beklenen her zihinsel kurgunun mantıkla uyumlu olması gerekir, çünkü dünya mantıkla uyumlu şekilde işler.mantığın bittiği yerde inanç başlar. mantıklı olması gerekmez inanışların.
Mantıkla uyumlu olmayan bir zihinsel kurgu mantıkla uyumlu olan bir gerçeği modelleyemez ve açıklayamaz.
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 00:53
Dünyanın işleyişini açıklaması beklenen her zihinsel kurgunun mantıkla uyumlu olması gerekir, çünkü dünya mantıkla uyumlu şekilde işler.
mantık kendi içinde var zaten. hala anlamamakta ısrar ediyorsun. ama zihinsel kurgu senin mantığına uymak zorunda değil. sen sanki sana uymak zorundaymış gibi hissediyorsun. basit bir örnek senin bu kadar bağnaz olman benim mantığıma aykırı. bu kadar ısrar etmen. forumdakilerin seni istememesine rağmen kalmaya çalışman,insanalrın inançlarına saldırman,tehditlerin mantık dışı davranışlar. ama bu hareketlerin sana göre bir mantığı var. islamiyetinde kendi içinde bir mantığı var. ve insalar inanıyor bu seni rahatsız etmemeli. hali hazırda mantıklı ve tutarlı hiç bir iddan yokken.
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:01
Mantık görece değildir. İnsandan insana değişmez. Senin mantığın benim mantığım diye bir ayrım anlamsızdır.zihinsel kurgu senin mantığına uymak zorunda değil. sen sanki sana uymak zorundaymış gibi hissediyorsun.
Mantık evrenseldir ve Kuran evrensel mantığa aykırıdır.
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:08
Oh be
Edit: Seviye
Bu mesaj Elric tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.03.2006 - 01:10
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:09
Yazmıyacaktım ama..Mantık görece değildir. İnsandan insana değişmez. Senin mantığın benim mantığım diye bir ayrım anlamsızdır.zihinsel kurgu senin mantığına uymak zorunda değil. sen sanki sana uymak zorundaymış gibi hissediyorsun.
Mantık evrenseldir ve Kuran evrensel mantığa aykırıdır.
Mantık ve her kavram görecelidir..
çünkü bak dedim ve bana göre değişti.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:11
Düzenleme: Yanıt Ekle yerine Alıntı işlevinin kullanımı
Bu mesaj Elric tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.03.2006 - 01:16
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:22
Gönderim zamanı 13.03.2006 - 01:45
Bakınız son 15-16 post alaka ötesi..
No sweet perfume that would torture you more than this..."
Gönderim zamanı 25.04.2006 - 12:41
Gönderim zamanı 25.04.2006 - 18:46
Gönderim zamanı 30.04.2006 - 18:38
Bu mesaj eruh80 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.04.2006 - 18:39
Gönderim zamanı 30.04.2006 - 18:41
Gönderim zamanı 03.05.2006 - 12:49
bu konuya uzuncu bir aradan sonra cevap verebiliyorum.ama inanın çok üzüldüm.Hatta kahroldum diyebilirim.Böyle bir iddiayı ortaya atan kişinin cahilliğine veriyorum ama görüyorum ki Mübarek kitabımız Kur'an-I Kerim'in arkasında duranların da cahilliği önemsenmeyecek kdar az değil.
Arkadaşlar!Siz ne yapıyorsun?İsteyerek ya da istemeden gühah işleyebilirsiniz.Bu konuda lütfen dikkatli olun.
O cahil arkadaşıma sorum olacak?Kur'an-ı Kerim nasıl indirildi biliyormu?Ve Neden indirildi?
Kur'an-ı Kerim Olaylar karşısında indirildi.Örnekleyelim.israiloğullarıinsanlardan en üstün yaratılanıydı.Kur'an-ı Kerim'de yazar.Ama sonradan yaptıklarından dolayı lanetlendiler.Ve cenehhemlik oldular.Kur'an-ı Kerim 'de bu da yazar.O yüzden bizim uyanık arkadaşımız sadece ilk cümleleri almış onlarla kafanızı karıştırmaya çalışıyor.1400 yıllık kitapta kimse hata görmemeis de bu zat mı görmüş.Yapmayın Allah(cc) aşkına
Sadece önerim kendiniz açıp okuyun.
En güzel günler sizinle olsun
Sevgiler
Gönderim zamanı 05.05.2006 - 09:01
Sizi bilmiyorum, ama benim dikkatimi öteden beri çeken bir nokta var.
"Allahu ekber" = Allah en büyük olandır veya Allah en büyüktür. Demek.
Burada açık bir kıyaslama söz konusu değil mi?
Allah'a en büyüktür, sıfanın ulanmasının bir sebebi olmalı, zira akla daha küçük, orta kuvvette diğer ve benzeri varlıkların, Tanrıların da olmaklığı ihsas edilmiş oluyor.
Soru şu; madem ki veya değil mi ki Allah en büyüktür, o halde: Kimden veya kimler? Bu mukayese kim ile kimler arasında yapılmaktadır?
Bu sözden, benim anladığım, Allaha göre daha küçük olan başka Tanrıların , farz edildiğidir.
Malum ki, bütün iptidai (Sumerler-Romalılar-Antik Yunan dinlerinde), (hatta hristiyanlıkta bile üçleme-teslis var) Tanrıların birden çok olduğundan bahsedilir. Ve bunlar, isim isim, kademe kademe (görev ve güçlerine göre) sayılıp, sıralanirlardı.
Öte yandan ama Kuranda, " La ilahe illallah" denerek, Allahtan başka ilah olmadığı beyan edilir.
Madem Allahtan başka ilah yoktu ve yoktur, o halde, birinci sözde ifade edilen sıfatın gerekcesi ne idi, nedir?
Bu bir çelişme değil midir?
Bu mesaj Muharip tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.05.2006 - 09:14
Gönderim zamanı 05.05.2006 - 09:18
Neden acaba islamiyet arbistanda doğdu: Çünkü arapça çok zengin bir dildir. Ekber in türkçeye çevirisinden bahsediyorsun '' En Büyük''
''Ekber'' in arapça ve sadece ''Allaha'' ait olduğunu düşün bence...
http://www.enfal.de/ezan.htm
<!--aimg--><!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->
Gönderim zamanı 05.05.2006 - 10:48
Sizin başka işiniz yokmu madem merak ediyorsunuz böyle internet üzerinden ne kadar bilgiye sahip olduğunu bilmediğiniz insanlardan değil ülkemizin yetiştirdiği profesörlerden öğrenin.Bu yaptığınız sizin gerçekten ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor.bir arkadaş bir kardeş olarak uyarayım.Kafanıza takılanları Kur'an-ı Kerim'den okuyun.anlayamadığınız kısımları da fıkıh kitaplarından.bilip bilmeden cahilce yazılar yazıp günha da girmeyin.
En güzel günler sizinle olsun
sevgiler