İçerik değiştir

* * * * - 3 Oylar

Şimdi Ben Burda Kendi Kendime Bişeyler Karalayabilirim de mi..?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 393 yanıt verildi

#321 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 10.10.2011 - 20:04

üstüme doğru bööle sıkı bir sıkıntının çöreklenmeye başladığının farkındayım. Gönderilen Resim

bazı yaşananların, ki cidden zordu; onların bir şekilde sona ermiş olmasının,
bu sona erişin ardından yeni bir hayat şekline alışmak gerekliliğinin böyle bi
daralmaları olacak elbet. ve eski daraltılar da üstüne daha bir gelecek insanın,
inadına.şerefsizler... =( / :P

yazın fazlasıyla çalışmak fırsatı çıkmasının ne büyük bir nimet olduğunun da
farkındayım, belki bin kere şükretmişimdir Gönderilen Resim. o hızlı tempoda bir sürü şeyi
düşünmediğimin, düşüncelere gömülmeye fırsat ve zaman bulamadığımın
farkındayım, şimdi daha çok boş zamanım olduğu içindir ki bazı düşüncelerin
daha bir bastırdığının da...

şunun da farkındayım ki düşüncelerle, onlar senin düşmanlarınmış gibi bir
havayla mücadele etmeye çalışmak işini zorlaştırır, kafanda durmadan
'bunu düşünmemeliyim, onu ve şunu da düşünmemeliyim, böyle düşünmemeliyim,
öyle ve şöyle de düşünmemeliyim' şeysiyle dolaşmak yanlıştır, 'şunu düşünmemeliyim'
diye bastırdığı her anda 'şunu' daha da şiddetle düşünüyordur insan -bir bakıma-.

elden gelecek şey, bu iç cızlatıcı, can sıkıcı, bunaltıcı, pasifize edici düşüncelere
karşın günlük aktivitelerden kopmamak, ve mümkünse bunlara aktivite eklemek;
benim açımdan yani, bana iyi gelecek olan budur sanki, bu olabilir.

evde olduğum günlerde de çalışırım ben, öyle gerekiyor, zira tezgahın bir kısmı
el yapımı takıyla dönüyor ve kışın, bunların satışı düştüğünde bile çalışmak,
hazırlamak gerekir zira yazın illa ki artıyor ve hatta yetiştirmek bayaa zorlaşabiliyor
bile; 3-4 ay kadar bir süre için.

ama şu anda bu da yeterli değil bana. yetmeyecek gibi...

okumaya gömülebilirim biraz, ya da 'ingilizce tekrarlıycam biraz, hiç değilse lise
ingilizcem kaybolmasın' şeysine girişebilirim, ki girişicem de; ama o da yetmeyecek.
sanırım hareketli birşeyler yapmam gerekiyor.

parama kıyıp bir kaç aylığına bir spor salonuna yazılmaya 1-2 saat kadar önce
-nerdeyse- karar verdim, muhtemelen önümüzdeki hafta da uygulamaya geçerim.

biraz fazlaca hareket etmenin, bedeni çalıştırmanın faydasına bayaa inanıyorum,
bilmemney taşından takınıp sinirle sıkıntıyla başedebileceğime inandığımdan daha
çok; bu sezon bu konulara takılan çok kişi gözledim, müşteriler arasında.

bilmem, belki şu taş işinin de bir mantığı vardır ama o, taşın kendisinden çok
kişinin inancıyla ilgilidir gibi geliyor bana, iyi bir ağrı kesici olduğuna inandığın
zaman bayram şekerinin de baş ağrını dindirebilecek olması gibi.

ben koluma taşı takıp bu sıkıntıyı alıp alamayacağını beklemektense, ki pek de
ciddiye alamıyorum, öyle de bi dezavantajım var, fazlaca ticari bir hal aldı bu taş
işleri sanki. öyleyse ben dee....

daha fazla hareket edicem, evet yaa... spor yapiim ben...=)

Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2011 - 20:08

ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...

#322 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 10.10.2011 - 20:25

yaa, yapmayın bak. n'olur yahu...

çevrenizdeki erkeklere, mesela eşleri onları aldattığında erkek değil de topmuşlar
gibi, onlar namusları (!) elden gittiği halde aval aval bakınan boynuzlu bir
organizmaymışlar gibi davranmayın, o havaya girmelerinde katkınız olmasın,
olmayıversin. n'olur yaa, ölür müsünüz?

şakasını bile yapmayın belki de, adamlar 'ne için öldürücem, namusum için
öldürdüm' diye sapır sapır döküyorlar bir cinsi, daha demin verdi haberlerde.

günahtır be. değil midir? niye? Gönderilen Resim

bazı bireyleri bir evlilik boyunca belki yirmi, belki otuz kere aldatılan bir cinsin
bireylerinin aldattıkları için öldürülmesi reva mıdır?

evlilik kalmaz ortalıkta, kellemi ortaya koyarım ki parmakla gösterilecek kadar
az evlilik kalır bu memlekette; her bir erkek aldatması boşanmaya sebebiyet
verse...

insanlar ister boşanır, ister bir şekilde idare eder; size ne? burda aklımdan geçen
daha argo bir soru aslında da, şeyttirmedim söyleyeyim.

o havaya, o şekilde düşünmeye meyilli insanların daha da bir meyilli hale gelmelerine
sebep olmayın, beni kaaale alacak birileri olur da bunu okursa, cidden rica ediyorum.

öldürmek olmaz yaa, valla olmaz, olmaması lazım, oha! valla bak...

düşün kü bu cins, benim cinsim; tecavüze uğradığında bile esas boynu bükük olan
taraftır memlekette, kirlenmiştir, arzalanmıştır, defolu hale gelmiştir; bilmemne...

ayıp ama, böyle adalet olmaz...

böyle adaletsizlik olmaz; demek istiyorum.

'bu cins, bu memlekette eziktir' derken kastedilen, işte esas bu tarz şeylerdir; benden yana...

ha, yerine göre daha bir artisttir, nasıl da artisttir hem de, evet. ama biraz da şöyle bak;
'olmak zorunda bırakılmış' da olabilir. her zaman ve herkes için değil; ama ihtimal dahilinde,
kişiye göre, hikayeye göre, şartlara, eğitime, görgüye göre...mecburen artist, mecburen
sinsi, yer yer...

ki bütün yatırımı gençliğe, güzelliğe yapması durumunda da, kısa veya orta vadede
kârlı gibi görünse de bazen, aslında en çok kendi başını yer; zira gençlik de geçer,
güzellik de...

Gönderilen Resim

#323 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 11.10.2011 - 10:17

geri geliyorum sevgili başlık bayadır ihmal etttim seni ama yazacak çok şeyim var baya bi isyan edesim var bir nevi rehabilitasyon işlevi görecek bana burası ::
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#324 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 12.10.2011 - 01:02

hani bazı sanatçılar vardır adını sanını bilmeyiz ama bi şekilde seviyoruzdur aklımızda falan yer etmiştir, bu da benim beğendiğim bi sanatçıydı. masayı kurmaya üşenip gazete serdim bi şeler atıştırırken bi köşesinde gördüm, bizans kraliçesi ölmüş yazıyodu okudum üzüldüm.

kara murat filmlerinde ille cüneyt abimizle yatardı bu abla ama gerçekten hoştu güzeldi, yoksul ve hasta bi son yıllardan sonra ölmüş, belki yakınları arkadaşları benim kadar üzülmedi zaten unutulmuştu, çok kötü yaşayıp bu hale düşmüşse de üzücüydü mükemmel yaşadığı halde bu hale düşmüşsede. adını hala bilmiyorum oysa demin okuduydum.Allah rahmet eylesin.
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#325 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 14.10.2011 - 00:42

sen, kendin 27-28 yaşındayken 14-15 yaşında kızı evine, hayatına, nikahına,
koynuna alırken iyi...Gönderilen Resim

daha yeni yeni evliyken, eşinin bir erkeğe nasıl davranılacağını falan bilmediği
bahanesiyle sağa sola sarkarken iyi Gönderilen Resim; sana göre sabi sübyan sayılacak kızla
evleniyosun, düşükzekalı ve hatta zekasız adam; sen öğretmezsen, öğretemezsen
kimden öğrenecek bitakım şeyleri! Gönderilen Resim

sonracıma, sen eşinden 2 çocuğu yaparken iyi Gönderilen Resim, eşin onlarla her türlü ilgilenir,
sen de bir yandan dışarda çalışır, ona göre bir sosyal yaşantı edinir, yüksek
maaşının, arabanın, saçıp savurmanın şeysiyle genç kadınlarla görüşürken iyi Gönderilen Resim,
arabana biri binip, biri inerken iyi Gönderilen Resim, eşine sürdürmediğin arabayı onlara verirken
iyi Gönderilen Resim...

oğlun problemli bir ergen, sonra da problemli bir genç olup; binbir
türlü arıza çıkarırken, ve o soralarda sen artık eşinle ayrı yaşıyorken, oğlun da
eşinin yanındayken iyi Gönderilen Resim...çocuğun her türlü arızasıyla, yok ot falan kullanmasıyla,
it kopuk arkadaşlarıyla, onlara katılıp işlediği vukuatlarla eşin ilgilenirken, hiç değilse
lise diploması alabilsin diye öğretmenlere, müdürlere dil dökerken, bi karakola, bi
hastaneye koştururken iyi Gönderilen Resim...

kadın, hayatında başka sorunlar ve sorumluluklar da var ve onlarla da ilgilenirken,
nevri dönmüş vaziyette bir ağır hasta babasına, bir gün aşırı sorun çıkartan oğluna
-oğlunuza- koştururken iyi, koşturan sen olmadığın sürece, arada bir bir miktar para
çıkmak dışında sana düşen birşey olmadığı sürece...iyi...Gönderilen Resim

ama, 'oğlumuzu psikiyatra götürücem, bu seferinde sen de gel, bir seferinde olsun sen
de gel, beraber konuşalım, bi'şeyler yapalım' dediği zaman 'ben artık onun adını duymak
istemiyorum'; nası yaa? nası? Gönderilen Resim

bu kadın da daha 38-40 yaşında kadın, oğlunun yaşındayken kucağında bebek vardı,
17-18 yaşındayken; o da diyemez mi 'ben artık onun adını duymak istemiyorum, uğraşmak
istemiyorum?

kolay değil o çocukla başa çıkmak; ama sana da düşmezse, kime düşer, bana mı? Gönderilen Resim

kolay ama de mi, sen delikanlı çağındaki çocuğu sokakta, ortalık yerde, muhtemelen
beş para etmez tipler de olsalar arkadaşlarının arasında evire çevire döversin, üstüne
düşeni yapmış olursun. Gönderilen Resim

muhtemelen siyah boyalarla boyanmış saçlarını, bıyıklarını savura savura, takım
elbiselerini veya marka eşortmanlarını giyinmiş dışarda dolanırken gören de
bi adam zanneder. Gönderilen Resim

insan elinden geleni yapar da 'olmadı, başedemedim' der o ayrı. ama önce bi; elinden
geleni yapar, çaba sarfeder, oraya götürür, buraya götürür, bir yere yatırmak lazımsa
yatırır. kadın her şeyi ayarlamış be, bi eşlik edeceksin, kendi oğlunuz için. püü, kalıbına
tüküreyim! Gönderilen Resim

#326 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 15.10.2011 - 16:52

geçende pek takılmadığım bir kanalda bir izdivaç programına tosladım, bi 10 dakka
kadar izledim; beni düşündüren bir durum vardı.

orta yaşlarda bir kadına, yine o yaşlarda bir erkek talip olmuş, telefonda konuşuyorlar.
adam 'bu iş olacak olsa bile küttedenek olacak değil ya, birkaç ay görüşülür, 1 yıl
görüşülür, öyle bakılır' havasında. kadın hiç o duruşta değil, 'biz genç miyiz, okul mu
bitiricez, işimizi mi elimize alıcaz, neyi beklicez ki, olursa evleniverelim'; havasında.
sunucu da kadından yana; 'yok öyle, biz 1 ayda bağlıyoruz bu işleri' şeklinde
dolanıyor.

iyi halt ediyorsunuz. Gönderilen Resim

şaşaladım ben ama, benim kuşağın bu işlere böyle baktığını sanmaz mıyım neyim?
daha çok, kadının acelesini anlamadım. yani, şöyle iyi-kötü olur bi model denk düşse,
herhalde birkaç hafta içinde evleniverecek. 'kuşak farkı'nı şey olarak hissettim, yaş
farkı olarak değil de bakış açısı farkı olarak =); benim kafa o şekil çalışmıyo ya. bunca
yıldır yaşıyorum, geçen zamanla, birsürü arkadaş evliliğinin aldığı şekilleri görmüşüm,
özenilecek şeyler kadar; özenilmeyecek şeyleri de görmüşüm.filmin, hemen hiç bir zaman;
afişte vaad edildiği kadar güzel olmadığını :P...

şimdik, biriyle tanışırsın, sen kişiyi ve olayı ciddiye alırken onun ciddiye almadığını
görürsün, veya da senin gibi ve kadar ciddiye almadığını; işine gelmez uzak durursun,
onu anlarım. senin gayet ciddiye aldığın, üstüne bir gelecek inşa etmeyi planladığın,
o yolda hayaller kurduğun bir durum, karşındaki için sadece bir vakit geçirme şeysidir,
yine işine gelmez uzak durursun, onu da anlarım.

ve fakat, hayatında âcil bir durum, âcilen bir başka hayata sığınma isteği - ki hayal
kırıklığına da varabilir, yeni hayatın eskisini aratması da olasıdır-, ciddi bir yoksulluk,
açlık, sahipsizlik, blablabla...olması dışında, hele ki ve ille de orta yaşlı birinin, evlenmek
için bu derece aceleci ve hevesli olmasını anlamam, anlamadım. Gönderilen Resim

çocuğuna tavsiye etmeyeceğin temel bir şeyi kendin, koştura koştura yapmış
oluyosun, bi de o var. Gönderilen Resim

koskoca kadın, evlilik kararı almadan önce bir erkekle geçirilecek birkaç ayı niye çok
bulur yahu, evli olup da yapamayacağın, çok acelesi olan, -belki- cinsellik dışında ne
var ki o kadar Gönderilen Resim ? adamın 'hemencik evlenelim, hatta mümkünse şuracıkta evlenelim'
tavrında olmamasını aldılar; adamın son derecede ciddi ve iyi niyetli iki kadının -sunucuyla
iki- ağır ve oturaklı duygularını algılayamayan, aklı fikri oynaşmakta olan biri olması
noktasına getirdiler nerdeyse yahu. ha, adam öylesine takılan, dalgacı, evlenmek isteyen
bir kadın için uygunsuz bir model olabilir tabii...de, ne bileyim ben, kadın da kendisiyle
hemencecik evlenip bitakım sorunlarını çözebilecek birinin peşinde belki, olabildiğince
sömürebileceği; nerden belli? Gönderilen Resim

böyle işte...=)

#327 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 15.10.2011 - 22:07

çoook uzun yıllar önce evlenmeyi değil kariyer yapmayı düşündüğü için yollarımızı ayırdığımız bir hatun kişi vardı ben erkek olduğum halde bastırırken o 30 dan önce evlenmicekti şimdi ben 30 unda bekarım o daha 26-27 civarında ama çocuğu yürüyor la ;P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#328 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 18.10.2011 - 00:06

- 3 aylık program için para yatırdım, spor salonuna kaydoldum, yarın da başlıycam.
haftada 3 gün düşünüyorum, herhalde 1 saat kadar yeter. hayatıma birdenbire
donk! diye düşen, belli bir süreden sonra ister istemez alıştığım; çünkü alışmazsa
başedemez insan, ve aklımı fikrimi moralimi bayaa bi hırpalayan bir dönemden
sonra...yeni, ve kendisine alışmam gereken bir yaşama formunun bu ilk kışını
fazla daralmadan atlatmak için elimden gelen herşeyi yaparım; elde var bir. =)

- yaradılışla, dünyanın düzeniyle, olaylarla, insanlarla ilgili sorularımın dinle ilintili
olması durumunda karşılaştığım bazı tepkilere gıcığım. allah beyin vermiş, benimkisi
de bi şekilde çalışıyor, veya da ben öyle zannediyorum :P; içinde soru ve kuşku
da barındıracak tabii. sanki bööle, bu tür konulara kafa göz yararcasına, insanları
çileden çıkarmak istercesine gereksiz küfür, hakaret ve aşağılama sözleri kullanarak
dalmak suretiyle anarşist olduğunu zanneden sözlük yazarıyım yahu, değilim ki,
gayet normal ve hanım bir şekilde kurcalarım ben kurcaladığım açıyı, kimin yanında
ne kadar esnetebileceğimi de aşaa-yukarı kestirebildiğimi sanıyorum, birdenbire
'sen müslüman değil misin?' şeysiyle falan karşılaşınca da benim nevrim dönüyor Gönderilen Resim.
hayır, işi küttedenek oraya vardıracaksan ben de sana ortalıkta ileri derecede
müslüman kılığında gezen ama pratiklerine baktığın zaman ferah ferah 'allahsız'
diyebileceğin milyon tane model göstereyim, onları n'apıcaz? Gönderilen Resim eşşek kadar
insanım, benim kuşkumun günahı, herhalde bana yazılır; sen ne demeye o kadar
paniğe kapılıyosun ki? öf yaa! Gönderilen Resim

- belli bir uyku şeysini aldıktan sonra -ama henüz uykuya doyacak kadar vakit
geçmemişken- uyandığımda, uzanıp da telefonun saatine baktığımda, daha ne
kadar erken olduğunu gördüğümde, hele ki sabah dışarı çıkacaksam; anlık olarak
pek mesut oluyorum daha uyuycam diye, hemen de dalıveriyorum tekrar. =)

- bi de şey var, ben rüyalarımı hatırlamam pek, bazen, belli ki sıkıntılı bir rüya
görüyorum, gözümü açıyorum galiba, üzgünüm böyle, hatırlamadığım o durum
her neyse onun içinde olmaktan, veya da tanığı olmaktan falan...hatta bayaa bi
üzgün olduğum da oluyor, belki de korkmuş; neyse işte. bunun gerçek olmadığını
anladığın o an var ya, o ânın keyfi de çok güzel, çok çabuk gelip geçiyor ama
hakkaten güzel. =)

#329 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 19.10.2011 - 19:53

cumhurbaşkanı sınır birliklerini denetledi ve moral verdi haberini görünce o zamanlar geldi aklıma.

böyle önemli kişiler gelecek diye günler öncesinden başlayan temizlik göstermelik verilen gıcır gıcır elbiseler güzel yemekler, komutanların insancıl tavırları.. aynı kişiler değilmi ki oraya 15 ay ömründen vererek gelen gençlere ana avrat söven döven ezen tipler.

sayın liderler, ziyarete falan gitmeyin moral vermiyorsunuz aksine bir sürü eziyete sebep oluyorsunuz, en ufak bi hata yapanın hayatı kayar, endini diskoda bulşanları zaten saymaya gerek yok. offf Allah kolaylık versin tüm başta doğu ve g.doğudakilere sonra bütün kardeşlerimize.
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#330 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 21.10.2011 - 00:21

askerler nöbette uyuyor bu yüzden kayıp veriyoruz vb die hiç ömründe o şartları yaşamamış ve empati yapmamış kişiler var, bu askerler bir anda eşek gibi spora ve eğitime başlıyolar neredeyse uykusuz neredeyse aç operasyonlara gönderiliyorlar, dinlenmeden sırtta 30-40 kiloluk çantalarla dağ bayır demeden yürümek ve üstüne mevzide uyumadan nöbet tutmak çok kolay ya bilmeyene.

en acısıda çok sevgili komutanlardan yenilen muhteşem yaratıcı küfürler, birkaç örnek verim kendi askerliğimden.. Ananınızn a... beton döker s.....m, Ananın a.... çam dikerim gölgesinde seni s... gibi güzel lafları duyunca zaten muhteşem olan psikoloji daha bi güzel oluyo ::

bi tanesinde bölük komutanı bütün suları toplayıp döktürmüştüde millet susuzluktan kırılmıştı bu adamlarlamı başarı gelecek bu şerefsizlerin adlarıda aklımda çok milliyetçi biriyim ama bunların adı geçerse üzülmeyeceğim. bize dışardan düşmana gerek yok çünkü.
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#331 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 24.10.2011 - 23:01

- beynime 'tezgah açmadığın günlerde eve kapanma, daralırsın' diye bir talimat
verdim, evek. Gönderilen Resim

fakat beynimin bunu 'tezgah açmadığın günlerde eve uğrama, daralırsın; yatmadan
yatmaya gel yeter' şeklinde algıladığından kuşkulanıyorum. Gönderilen Resim

- bir akşam trene atlayıp, gece boyunca trende bulunaraktan sabahleyin uzak bir
şehirde inip, gün boyunca öölece gezip dolandıktan sonra aynı günün akşamında
trene binip geri dönmeyi ciddi olarak düşünüyorum, yapasım var, yapabilirim.

- dün kızımla kadıköy'de gezerken, ben bir mağazanın içinde ve kendisi de dışardayken
birden içeri dalıp boynuma atladı, sarıldı, dolandı, öyle birşeyler yaptı. Gönderilen Resim

o kapının önündeyken yanından bir grup genç erkek geçmiş, içlerinden biri kenara
oturup yüksek sesle ve üzüntüyle annesine seslenmiş; arkadaşları da avutmaya
çalışmışlar. ne bileyim, çocuk yeni kaybetti annesini belki de Gönderilen Resim. kızım da buna
tanık olunca bi...öyle işte yani...

- dün kızımla kadıköy'de gezerken 27 yaşlarında bir bayan arkadaş aradı, eşi de kendi
yaşlarında, 15 aydır falan evliler. kendince problemleri var evliliğinde işte, herhalde
sıkılıp dışarı çıkmış, çay kaave içelim mi bir yerlerde diye beni aradı; zannediyorum.
evde olmadığımı öğrenince, kızımla gezdiğimi; özendiğini hissettim. şu kadarcık zamandır
evli genç bir karı-koca, bu güzel havada, belki de baharımsı havaların sonuncusunda
çıkmış beraber geziyor olsaydılar diye düşündüm; içim şeyoldu. sonra bugün karşılaştık,
'benden çok geziyor' dedi benim için; 'gençliğimden utanıyorum' =). yarı şakaydı / yarı ciddi.

- dün kızımla kadıköy'de gezerken, meydanda teröre karşı yürüyüşün bir kısmına denk
geldik. bunu demişken; merak ettiğim bir kitabı aldım, 'bildiğin gibi değil'. alt başlığı
'90'larda güneydoğuda çocuk olmak'. o röportajları okuyup, bu olup bitenlere hak
verecek hali yok insanın; benim gibi pek milliyetçi olmayan insanların bile o damarına
değen günler bunlar. ama, çocukluk çağında etrafında o anlatılan tarzda olaylar
dönen insanların...evet, bir çeşit haksızlığa uğradıklarını düşünebilirsin, onlara; kıyasla
çok daha zor bir kader yazılmış olabileceğini.

çünkü benim çocukluğumda da birsürü zor şeyler vardı, ama mayına basıp kafasının
gövdesinden ayrıldığını görmedim hiç bir arkadaşımın, ya da liseye giderken altı
kilometre yol yürümedim, ya da eve gelen bir kurşunun hamile yengemin göbeğinde
patladığına tanık olmadım.

şunu düşündüm evet : yoksunlukları olan bir çocukluğun bile, istanbul'un üsküdar'ında
çekileniyle mardin'in nusaybin'inde çekileni bayaa farklı herhal.

#332 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 25.10.2011 - 08:51

bu aralar dört dönmemde, 'durursam kendimi dinlerim' şeysinin etkisi olabilir,
biliyorum. bir orta bulucam illaki, ama işte, bu kış... bu kışa da niye bu kadar önem
atfediyorsam... galiba, üstümde bir burukluk, bir mahzunluk, bir tuhaflık oluşturan
bu yeni yaşama formuna bu kararık, kasvetli, ıslak, puslu, soğuk dönemde bi
alışırsam, sonrasına daha bir alışırım; gibi düşünüyorum. sanki...Gönderilen Resim

görünüşe bakarsan yürütüp gidiyorum. çok zorda da hissetmiyorum kendimi öyle.
ama içimde bu yeni halle tam bir uyum ve barış sağlamış değilim. bir mahzunluk
var işte. insan herşeyle de yenişemez ki, belki onu da öylece, o varlığıyla kabul
etmek lazım. varsa var, n'apalım; gibisine. Gönderilen Resim

#333 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 25.10.2011 - 09:06

ve şehir harekete geçer
dilenciler boya sürer belki açık yaralarına
açık yara görüntülü yerlerine tenlerinin
daha acıklı görünsün diye...
ofise yerleşen büro elemanı gibi yerleşirler
uygun yerlerine caddelerin...
herkesin biraz karnı ağrıyordur belki
bilemezsin...

ve şehirde sesler başlar
inşaatlarda hareket.
inşaatları başlarına geçmiş insanların
evvelsi günkü tarihle; kaydedilsin...
önünde koca bir ömür var sanılanların
ömrü bu kadarmış meğer, bu kadar biçilmiş...
hayat, biz başka planlar yaparken
başımıza düşen depremlerdir, ve saldırılar, ve baskınlar
ve pusular, ve tecavüzler, ve falan filan...
gazetede okur, ekranda seyredersin
sana yazılmış mı öyle birşeyler
onlar bilmiyorlardı
sen de bilemezsin...

ve şehir kışın soğuktur, yazın sıcak
baharda bazen ılık, bazen serin.
bugün sabah oldu, yarın belki olmayacak
bunu bilirmiş gibi başlarsın gününe
ama aslında bilemezsin...

belki evinde biri, yarın sabah uyanmayacak
-ki ben bunu yaşadım-
ama ölmüş de olmayacak...tam olarak yaşar gibi de...
bir tuhaf zamanlar yaşanacak
sonra evinden biri, yarın sabah da uyanmayacak
ama bu sefer, tam olarak ölmüş olacak
-ki ben bunu da yaşadım-.
ama gece yatarken bilmiyordum
sadece yedi-sekiz saat sonrası
işte,
bilemezsin...

sabah sabah esti öyle. okuyana sabırlar dilerim. :P

#334 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 25.10.2011 - 14:19

30 nisan 2003 olması lazımçok önemli bir operasyona gidilecek herkes çok titiz bi şekilde hazırlandı bindik kamyonlara gidiyoz bingölün genç ilçesine ve ciddi ciddi ilk defa tırsıyom bi görevden can bu la cidden çok tatlı. görev mahalline varmak üzereyken birden kamyonlar geri dönüşe geçti herkes içten içe seviniyor ama sebebi belirsiz gece 3 sıraları yani 1 mayısa geçildi herkeste bi tahmin biri diyo 1 mayıs olayları çıkmıştır diğeri diyo şov yapıldı vb neyse dönerken anayoldan alakasız bir yola saptıydık. çeltiksuyu diye bi köye girdik meğer biz yoldayken bingöl depremi olmuş YİBO yıkılmıştı yüz küsür öğrenci kalıyomuş bu yibo da çoğu da ölmüştü tesbih tanesi gibi dizmişlerdi sabilerin cesetlerini hayatımın en kötü günlerinden biriydi.

şimdi van depremi geldi aklıma, bingöl terör konusunda van dan daha berbat bir yerdi üstelik 3 gün önce 2 şehiti kucağımızda taşımıştık ama bir tek askerden kötü bi laf duymadım hepimiz adeta yırtındık bir kişiye bile faydamız olsa iyidir diye.

şimdi bu psikolojiyi yaşamamış ankaradan öteye gezmeye bile gitmemiş kişilerin facebooktan ekşi sözlükten depremde yardım edilmemesi vb tarzda yazıları inanılır gibi değil tuzu kuru klavye silahşörleri devlet yardım etmesin diyor teröristler gelsin kurtarsın oh olsun daha beteri olsun vb diyor ya işte bu da bence vicdani bi terördür.

sanırım bu kişilere bırakılsa oralarda kürt devleti de kurulsa olur hani ver kurtul durumu.
gidin bi ölümü hissedin bi ceset göründe o zaman göreyim durumunuzu, şu sosyal paylaşım siteleri çıktı mertlik bozuldu la Gönderilen Resim
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#335 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 25.10.2011 - 23:58

ne güzel yaa. yani düpedüz, doğal, süssüz püssüz gözlemler ve onların uyandırdığı
hisler olması bakımından. keşke arada bir virgül de kullansan. yazsana bunlardan
daha.

yalnız, tikkatini cımbızlarım; 'yazsana' şeklinde rica etmişim, 'buraya yazsana'
şeklinde değil. Gönderilen Resim / Gönderilen Resim / :P

#336 Lamos

Lamos

Kelyu

• Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj

Gönderim zamanı 26.10.2011 - 00:26

Şu Pac'ın mesajını okuyunca aklıma bi' sözlükte gördüğüm başlık geldi.

Bordo berelilerden esinlenilmiş bir başlık: Bordo Klavyeliler

Tam da son olaylardan sonra bi' entry vardı:

son olaylardan sonra genel kurmay tarafından acilen klavye altına alınmış yağız delikanlılardır.

son gelen bilgilere göre 250 bin bordo klavyeli olaylardan sonra operasyon için oturdukları koltuklara sabitlendi. ayrıca operasyonda kullanılmak üzere çok sayıda w-a-s-d tuşarı silinmemiş klavye, 78 bin adet logitech kablosuz lazer mouse ve bunlara ait pedler olay bölgesine doğru yola çıktı.

bunlara ek olarak sadece ctrl-c ve ctrl-v tuş kombinasyonlarına sahip özel donanımlı klavyeler operasyon bölgesini yoğun olarak bombalamakta.

Buraya yazarken korktum, tırstım, çekincelerim oldu ama yine de cesaretimi toplayıp "Yanıt Ekle" şeysini kullandım ve birazdan "Gönder"e basacam. :D Pişman mıyım. Hayır, İleride olur muyum onu da zaman gösterecek :P

#337 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 26.10.2011 - 14:10

sonra deprem yardımları doğru dağıtılmıyor yağma var vb diye toplumsal olaylar patlak verdi (bakınız van depreminde aynısı var) bingöl merkezde büyük bir yürüyüş olmuştu polis müdahale etmiş bir vatandaş ölmüştü tabi haber değeri yoktu çünkü orası istanbul değildi neyse.

polis olayları bastıramayınca (daha doğrusu yetkileri kuş olunca) o zaman ohal yetkilerine sahip jandarma komando alayından destek istenmiş bizim alayda bir sonraki görevi almış.

o gün bütün gün hazırlandık askerler zaten bozuk psikolojili hani birilerini dövsek rahatlıcaz eğitimde askerin yarısı eylemci oluyo diğer yarısı dalıyo tabi kasklar falan var ama eylemcilerde bunlar olmuycak çok güzel dövecez ne de olsa ohal yetkimiz var iple çekiyoz yarını ::

derken yarın oldu meydanda yerimizi aldık sayımız nerdeyse eylemci sayısına yakın, bende şanslı günümdeyim silahlı değil robocopluyum yani dövebilecem ::

komutanlardan biride bırakın size saldırmayı bir kişi bile yan gözle baksa dalın diyince iyice coştuk hadi bir kişi baksın ya bir kişi baksın nolurr falan ::

derken o azgın kalabalık denen topluluk dünyanın en uysal en şirin insanları oluverdi polise direnen bu kalabalıktan tek bir çıt çıkmazmı yav hatta en büyük asker bizim asker diye bile bağırdılar.

işte bu yüzden bazı yerlerde ohal geri gelmeli bak o zaman taş atanlar molotof atanların muhtelif yerlerine girmiyomu o molotoflar ::

neyse işte o enerjiyle geri döndük ama valla içimde kaldı ya hani başka birilerine patlamak varken git kendi kendine deşarj ol durumunun tıpkısı :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#338 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj

Gönderim zamanı 26.10.2011 - 23:37

şimdik bakın arkadaşlar, ingilizce o kadar zor bir dil değil, acık gayret göstertsek
hepimiz öğrenebiliriz. Gönderilen Resim

this is my page; mesela...

bu benim sayfam; demektir. Gönderilen Resim

this; 'bu' demek...is; yardımcı fiildir, yanında mutlaka kullanacaksın. my; 'benim'
demek, page; 'sayfa...

my page : benim sayfa...m.Gönderilen Resim

bu cümleyi, öznesini de değiştirerek olumsuz cümleye çevirecek olursak: Gönderilen Resim

burada 'this is' yerine 'it is' kullansak daha şey duracak, öyle hatırlıyorum.

it; 'o' demektir. is; yine yardımcı fiil, yanında mutlaka kullanacaksın. your; 'sizin'
demek, 'not'da ingilizce'de olumsuzluk ekidir, birşeye 'değil' anlamı verir. Gönderilen Resim

toparlayacak olursak :
it is not your page
o (bu) değil sizin sayfa

türkçe'de 'bu değil sizin sayfa' gibi bir ifade olmadığından, ne şekilde düşünüyoruz:
bu sizin sayfanız değil; şeklinde...Gönderilen Resim / Gönderilen Resim

yarın (tomorrow) : Gönderilen Resim

simple present tense (geniş zaman) : Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

#339 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 28.10.2011 - 19:54

Peki tüm bunları 3 farklı dilde daha anlatabilir misin?
O zaman herkes inanacaktır senin sayfan olduğuna.
İnanmasalarda denemekten ne zarar gelir ya
hadi hadi nolur nolur Gönderilen Resim

#340 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2011 - 03:10

birgün buraya yazmayı kestiğimde sırra kadem bastığımda çok ararsın burda olsaydıda yazsaydı dersin yukarlardan bize bakıp gülümsüyordur falan dersin ama vakit çok geç olur (duygu sömürüsü)

al başlığını başına çal ya aman ben lutfediyom oysa buraya yazarak (rest)

nolur şurda bende yazsam en azından birbirimizin mesajlarını okuruz bu vesileyle en az bir kişi okumuş lur bazı yerlere uğrayan bile yoktur (polyanacı açı)

birgün gidicem buralardan ama sen istediğin için değil ben istediğim için :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...