İçerik değiştir

- - - - -

Diyanet Depremi Böyle Anlatırsa...

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 24 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 11:56

Diyanet depremi böyle anlatırsa...

Muğla'da, 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma' projesi kapsamında imamlara ve kadın din görevlilerine deprem ve zararlarının nasıl azaltılacağı konusunda seminer verildi

Seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç.Dr. İsmail Karagöz, depremin Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihan olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ise dermemin Allah'ın bir imtihanı olmadığını, yeryüzü hareketi olduğunu kaydetti.
Türk Kızılayı, 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'yla protokol imzalayarak deprem ve zararlarının azaltılması konusunda, Türkiye genelinde, birlikte eğitim çalışması yapma kararı aldı. Protokol gereği imamlar ve kadın din görevlileri, doğal afetler konusunda uzman kişiler tarafından eğitilmeye başlandı. Eğitilen din görevlileri de camilere gelen cemaati, öğrendikleri konusunda bilgilendirdi.

İlçe müftüleriyle birlikte 15'i kadın 60'ı erkek toplam 75 din görevlisinin izlediği seminerde konuşan Doç.Dr. İsmail Karagöz konuşmasında, depremin, Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihan olduğunu söyledi. Depremi bir musibet olarak niteleyen Doç.Dr. İsmail Karagöz “Allah insanları sürekli imtihan eder. Bu imtihan sonucunda sabredenler Allah katında yücelir. Allah onların günahlarını siler. Hayır ve şer Allah'tan geliyor. Allah bazı toplumları doğal afetlerle imtihan eder. Deprem de Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihandır. Olağanüstü hallerde insani boyut değil ilahi boyut ön planda tutulmalı. İnsanlara sabretmeyi öğretmeliyiz. Deprem sonrasında sabrederek zararlarından kurtuluruz. Doğal afet geçiren birine neden bu hatayı yaptığını sormak yerine Allah'a yönlendirmeliyiz” dedi.
Depremin bir imtihan olmadığını belirten Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ise “Deprem Allah'ın takdiri, gazabı ve imtihanı değil. Bu yeryüzü hareketidir. Tektonik hareketlerin ve kırılmaların bir nedenidir. Allah çok merhamet edicidir, çok bağışlayıcıdır. Bu ayetlerde açıkça belirtilmiştir. Depremler kesinlikle bir imtihan değildir. Fakat depremleri bir ders olarak görüyorum. Önce tedbirini al sonra tevekkül getir. Biz önce topluma depremden korunma bilinci vermeliyiz. Bu konuda toplumun büyük kesimiyle iç içe olan din görevlilerimize büyük görev düşüyor” diye konuştu.
Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, afet zararlarını en aza indirmekte, din görevlilerimize büyük görevler düştüğünü söyledi.
********************************************************************************

Doğrudur,Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç.Dr. İsmail Karagöz ve temsil ettiği zihniyette başlıbaşına bir doğal afet.Allah bu tür afetlerle bizlerin,en azından ben gibilerin sabrını imtihan eder.Ben kul Metin,Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç.Dr. İsmail Karagöz'e ve temsil ettiği zihniyete sabrediyor,böylece Allah katında yüceliyor ve sevapları kapıp günahlarımı sildiriyorum.Yaşasın cennet.

580023663830.jpg

#2 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 12:36

Dinimiz İslam a göre bu dünya imtahan dünyasıdır...İnsanlar başlarına gelen hadiselere takındıkları tavırlarla da imtahan olurlar...Bunda garipsenecek ne var anlamadım.Adam önlem almayın mı diyor?

"Depremin bir imtihan olmadığını belirten Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ise “Deprem Allah'ın takdiri, gazabı ve imtihanı değil. Bu yeryüzü hareketidir. Tektonik hareketlerin ve kırılmaların bir nedenidir...." İnanlara göre yer yüzünde Allahın izni olmadan yaprak bile kıpırdamaz.İnanmıyanlar ise değişik yorumlarda buluna bilir...Işıkara kendinle ilgili bölüme bakıp, işin İslami kısmın devletin din işlerinde yetkili organına bırakmalıydı.
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 TgK

TgK

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 305 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 12:38

Bu konuya cevap yazacak arkadaşlardan ricamdır: Lütfen oturup da ciddi ciddi cevap vermeyin. Biz Müslümanlar olarak bu dünyanın imtihan sahası olduğunu çok iyi biliyoruz, Diyanet İşleri'nin açıklamasında da bir sorun yok. Ebarah'a Diyanet'i ATATÜRK'ün kurmuş olduğunu hatırlatın, yeter...

#4 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 13:06

Benim düşüncemde,Atatürk dedimi akan sular durmuyor,akmaya devam ediyor sevgili TgK.

580023663830.jpg

#5 TgK

TgK

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 305 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 13:28

Pek öyle göstermiyordunuz da ondan dedim efendim. :)

#6 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 13:42

Düşüncem ne dememi gerektiriyorsa onu demeye gayret ediyorum.Derken de,bu düşüncelerimi destekleyen kişi,kurum,kuruluşun mahiyeti ikinci planda geliyor benim için.

Yine "pek öyle göstermediğim halde", (alıntı yapacaktım ama bu yorum vesilesiyle belirteyim) AKP koruculuk sistemini iyileştirmek,olmazsa tamamen kaldırmak niyetindeymiş.Kaldırıldığında AKP'ye ilk alkış ve tebrik benden olacak .Sevgili PACKMAN'dan bir beğeni daha almaya kararlıyım. :)

580023663830.jpg

#7 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 15:02

Bir din adamının bu şekilde düşünmesi doğal olmakla birlikte misyonu gereği olması gerekendir belkide ancak toplumu bu şekilde yönlendirmesi yanlıştır.

Evet dünya bir imtihan sahası ve tanrı da binalarımızı hangi kalite de yaptığımızı imtihan ediyor şeklinde bir yaklaşım da beklemiyoruz ancak toplumu kadercilikten öte depreme karşı daha duyarlı davranmalarını yönlendirici şekilde mesajlar vermeleri gerekledir diye düşünüyorum.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#8 pashacigo

pashacigo

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 11 Mesaj
  • İlgi Alanları:yok

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 15:35

bencede acıklama da gocunulması gereken bir durum yok.ama şunu belirtelim zamanında diyanet işleri spor la ilgili birkaç açıklama yaptıktan sonra takım kurdular bazı kişileri transfer ettiler.hatta motor takımı oluşturup kenan sofuoğlunu aldılar:) şimdide acaba muteahhitliğe mi girecekler diye düşündürmüyorda değil:)

#9 Lvnt

Lvnt

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 37 Mesaj

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 20:19

İsmail Karagöz'ün haberde verilen ilk cümleleri insanları biraz rahatlatmak yönünde olabilir. Katılmadığım yorumları var, bunları tartışmanın yeri bu başlık değil sanırım.

Ahmet Mete Işıkara'nın da haklı olduğu yerler var. Deprem de Allah' tan. İlla ki O'nun takdiri. Burada saçmalamış. Tevekkül meselesinde biraz biraz durumu düzeltir gibi olmuş.

İki açıklama da ilginç geldi bana biraz =)

Eğer vermeyi istemeseydi, istemeyi verir miydi?

#10 hüfyaa

hüfyaa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 08:23

herkes kendi tarzına uygun yaklaşmış,neticede isteyen istediğini alır,beğenmeyen hiç
birini almaz,falan filan.. : )

aynı şeyin,bakılabilecek bir sürü açısı var..

doğal afet bi anlamda kaderdir,engelleyemezsin..vaktini saatini bilemezsin,bilsen;
doğanın her hareketini durduramazsın..ama dayanıksız,çürük,yetersiz malzemeyle
yapılmış yapıların yıkılmasını falan tam anlamıyla kader olarak alamazsın,bunu,insan
ve toplum olarak bazı şeyleri düzgün ve vicdanlıca yapmakla engelleyebilirsin zira..veya,
insanların bu konuda bilgisiz bırakılması düpedüz kader olmasa gerek,ya da sonrasında,
zarar görmüş yerlere ve kişilere yardımcı olunabilecek şartların yetersizliği;aynı şekilde
bunu da organize edebilirsin,edebilmelisin,çünkü sana bunu yapabilecek akıl fikir
verilmiş;mesela,vicdan da verilmiş..ama kullanmadığın olur o ayrı.. : p

dini inanç gereği,deprem allah'ın takdiridir,ama ışıkara da muhtemelen şunu demek
istemiş olmalıdır: 'allah,-hadi şu kullarıma doğal afet vermek suretiyle canlarını yakacak
bi imtihan yapayım da görsünler günlerini- düşüncesiyle afet vermez,bu;oluşturulmuş
evrenin yapısı ve şartları gereğidir,maksat eziyet değildir..' eğer ki doğal afetleri tanrıya
bağlayan bir inancın yoksa bile,nereye bağlarsan bağla,bu topluluğun insanlarına karşı,
böyle bir konuda 'allah'ın bu işlerle ne ilgisi var' demeye kalkmazsın,tahmin etmiyorum,
doğru olmaz,akıllıca olmaz,tuhaf olur,gereksiz olur..ne lüzum..

doğal afet geçiren birine 'neden bu hatayı yaptığı' niye sorulsun ki zaten :D ,ama
dandik bir binayı yapana,yapılmasına izin verene 'ne lan bu kepazelik?' diye sorulabilir
mesela.. : )

önce tedbirini al sonra tevekkül getir;gayet de mantıklı bi yaklaşım bence..

blablabla.. : )

Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.05.2009 - 08:26

ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...

#11 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 15:22

Deprem bahane, maksat Diyaneti eleştirmek..

Değişiklikler Kaydedildi...

#12 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 20:26

Diyanet de bahane amaç İslamı eleştirmek....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#13 TgK

TgK

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 305 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:11

İslam da bahane, ortak payda halk düşmanlığı...

#14 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:18

Devam edin güzel gidiyorsunuz,daha yokmu?

580023663830.jpg

#15 TgK

TgK

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 305 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:21

Yok, sadede geldik, derdiniz halkla...

#16 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:28

Halk=Diyanet: Pöh..eşittirin sağına ve soluna hiç gelmemesi gereken kavramlar.

580023663830.jpg

#17 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:31

Siz ikisinide görmezden geldiğiniz için tabiiki o sözünüz doğru.

#18 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:36

Sağdakine,tümduyu organlarım ebediyen kapalı kalacak.

580023663830.jpg

#19 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:39

Soldakiyle alakanız yokki sağdaki ile alakanız olsun ebarah. Güldürdünüz beni :D

#20 K@LPSİZ

K@LPSİZ

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.160 Mesaj

Gönderim zamanı 08.05.2009 - 21:48

Merak buyurmayın sağdakilerinde umurunda diil ebarah:)

Bu mesaj Çirkin Prens tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.05.2009 - 21:51

Kimsenin adı dudaklarımı kandıramadı...