haaaaadi bismillaa
"Şiir gibi" deyimi sana ne ifade eder ? hayatı,olanı-biteni sanat eserine dönüştürmeyi...harmonik,akıcı,göze kulağa hoş gelen ne varsa,önüne konuldu mu tadından yenmeyen tabir..bdı bıdı bıdı
ve şiir gibi kadınmısındır ?sanmam..zor ve zevkli kadınların şiir gibi olduğunu düşündüm birden..
Şiirsellikle Kadınsallık arasındaki ilişki sence nedir ?kadınsallık da regl gerçeği vardır..ve kadın regl olduğundan dinimizce yenmesi caiz değildir..
ancak şiirsellikde renk vardır..ve şiir renk renk bünyeye dolduğundan dinimizce caizdir.. bu ikisinin arasında ki ilişki ise sapıklıkdır..gereksizdir..niyedir ?
Senin için şiir yazan biri hiç oldu mu ?oldu.
Cevap evet ise ne hissettin ?kendimi dinazor gibi hissettim..ben ota b.ka ağlayan bir tip olduğumdan muhtemelen sümüklerimin dudağımın üstünde biriktiğini hissetmişimdir..
Hayır ise bu bir eksiklik midir ?kişiye, ilişkiye, kişilerin ilişkiye bakış açısına göre değişir ki bu..ama benim fikrim,hayırdan yana olurdu..hiç yapılmamış bişey eksiklik değildir,her an yapılma ihtimali var olduğu sürece
İnsanları koşulsuz severmisin ?hayır.yani koşuldan kasıt,çıkar değilse hayır diyorum ben buna..karşımdaki insanı gerçek anlamda sevmem için,onda bana dair bişeyler bulunması gerekir..her kim olursa olsun
Brecht demiş ki "İnsanları severim demek en büyük yalandır. Bu söz hırsızı da, katili de severim anlamına gelir." Brecht' e katılıyormusun ?sevmekden kasıt * oyy yavrum benim, gel seni bi alnından öpeyim,içli dışlı olalım,benim için çok önemlisin" gibi bişey değilse ve insanlara sırf insan oldukları için minimum değer atfetmeyi ifade ediyosa,katılmıyorum..yani sadece doğduklarından mütevellit bazı haklara sahipdir insanlar..katil,kurban,mağdur,iyi,kötü,vatan haini,kahraman, filan gibi subjektif payeler bu haklarla oynamaya muktedir olmamalı..yani bahsetmeye çalıştığım,insan sevgisi, kendini -daha insan- hissetmeyi sağlamak gibi bi ideale gebe..huff
"Melek gibi İnsan" deyiminin sendeki açılımı nedir. meleklerin erkek olduğu savına katılırsak, gay yahut erkek fatma demenin başka türlü bi yoludur
Hayatında bu açılıma uyan biri var mı ? Kim ?ben bu deyimi böyle açtıktan sonra,hayır demek daha sağlıklı olur gibime geldi bi an..sanki
İnsanların senin hakkında ne düşündüğü önemlimidir ?benim insanlar hakkında ne düşündüğüm önemlidir
İnsanları gerektiğinden fazla önemsediğini düşündüğün oldu mu ?değer verip de kazık yediğim zamanlar da oldu..
ve KİMENE dediğin durumlar olur mu? hepmi dersin ?kimene,diyebilmek için biraz umursamaz mı olmak lazım ne ..ha insanların ne düşündüğünü önemsemem ama "kimene" diyecek kadar da lakayıtlaşmam
Sevgi ve Nefret arasında kalın bir çizgi var denir ama ben ince bir çizgi olduğunu düşünürüm sen ne düşünürsün ?sevgi,yaradan gibi göreceli ve düşünen sayısı kadar karşılığı olan muamma ise ve nefret ,at gözlüğüyle görebileceğiniz mesafeden ibaret ise ve her ikiside yeterince başarıldığında üzülmeyeceğimizin garantisi yok ise,ben o çizgiyi ordan kaldırır,olmadığını iddia ederim..
Nefret ettiğin biri var mı ? varsa nefret etmeni sağlayan durum nedir ?var..yalan
Sence inat nedir ?zor olanı ortadan kaldırmaya yardımcı olan,sabırla performe edildiğinde tadından yenmeyen,ki doğru olsun ki yanlış, kişinin durduğu yerde sonuna kadar sağlam bi şekilde durma biçimi
Sence Gurur nedir ?mahkum eden
İnatçımısındır ?evet
Gururlumusundur ?evet.. hoş bi gıdıma da yaramadı bugüne değin ama,öyleyim herhalde
İnat ve Gurur arasındaki fark nedir sence ?biri "i" le başlıyo diğeri "g" ile .. ay bu nasıl soru wale
Kitap Okurmusun ?okurum ama çok sık değil..dönem dönem olur bana,ya film krizi ya kitap krizi ya oyun krizi ya adı herneyse krizi..o ara abartırım okuma izleme oynama işini..onun dışında kalan zaman diliminde ise,sık değil..bunu diyecektim ben aslında. evet
En sevdiğin Roman ?sükut diyarının gümüş kadınları
En sevdiğin Masal ?masal sevmezdim ki ben yea..ama ille de bişey denecekse,rapunzel diyelim
Sana ilk masalı kim anlattı ? ve neydi O masal ?abim..pinokyo
Masal anlatmayı severmisin ?ı-ııh
Yerinde olmak istediğin bir Roman, MAsal veya Hikaye kahramanı oldumu hiç ? oldu ise kim ve neden ?cıks olmadı..diye yazacktım ki tam aklıma hansel ve gratel in kurabiyeden evi,çikolatadan pencereleri falan gelince,hansel ve gratel diyesim geldi çok pis..ikisini de olmak istedim bi an ben.. hemen şimdi şu anda.. not: ben çikolata sevmem ha
Sen bir Masal olsa idin ismi ne olurdu ? (Kırmızı Başlıklı Kız, Sindirella gibi )salağın sevimli olanı
Genel olarak Masal kahramanları sence neden hep kız dır ?kızlar masal dinlemeyi daha çok seviyor diye olabilir,reyting kaygısından olabilir,masallar da görsellik önemlidir diye olabilir,hayal gücümüzün 90-60-90 sularında dolaşmasına hatta orada tıkılıp kalmasına yardımcı olmak için olabilir,sonra mesela sen sorasın diye olmuş olabilir
Bildiğin Erkek masal kahramanlarını yazarmısın ?tabii ki
pinokyo,robinhood,keloğlan,alaaddin,teri,namık kemal
Polyana senin için ne ifade eder ?olabilecek her şeye "eyvallah" çeken sürtüğü ifade ediyo valla..her şeyden gereksizce mutlu olabilen ağır vaka olduğunu düşünüyorum bi de. ve çocuklara bunu empoze edip,tepkisiz, embesil bi toplum oluşturma çabası içinde olduğundan mütevellit ayrı bi kılım
Polyanacılık oynamayı denediğin zamanlar oldu mu ? olduysa işe yaradımı ? yoook anam yok.. benlik mes'eleler değil bunlar kuzum
bu, çok şey soruların için sana ne desek azdır wale...
ne desek azdır ?