İçerik değiştir

Yargıya Bırakmam İntihar Ederim - Kenan Evren

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 18 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 10:54

http://www.hurriyet....mp;hid=11946628

Kenan Evren CHP 12 Eylül yargılansın diye AKP ile müzakerelere başlayınca Ertuğrul Özkök'e açıklamalarda bulunmuş.
Referandum yapılsın eğer Kenan Evren yargılansın kararı çıkarsa yargıya bırakmam intihar ederim demiş.
Darbe yapmak için referandum yapmamış olan Kenan Evren'in darbeden sonra kendi yarattığı anayasnın, yargının eline düşmenin ölmekten beter olduğunu anlamış olmalı ki bu gün iki gazeteye böyle açıklamalar yapmış.

Şimdi de bu çıktı gündeme bakalım daha neler göreceğiz.

#2 BucuK

BucuK

: вєş’є вєş vαя :

• Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 11:02

geçen yardı ya hani darbe "yapanlar şöyle akıllı" diye bişiy
ahaa nerde bunda akıl?
chpnin bu hamleyi gerçekte ne için yaptığını anlayamayacak kadar bunun zakası.
chpnin varolan davaları "hesaplaşma" olarak görmesinden ileri geliyor, eğer gerçekten hesaplaşmak istiyorsan bunları da yargılayalım diyor
yani davaları resmi kanallarla hicvetmekten başka bişiy değil

.

Bu mesaj on3bucuk tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 26.06.2009 - 11:03

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

Pembeler içinde uçuk MAVİ

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 12:01

Yooook ölmek o kadar kolay olmamalı... Bu ülkenin binlerce gencine kıyacaksın, ortalığı kan gölüne döndüreceksin, 10 larca yılını çalacaksın, 5 para etmeyen canınla ödeyip temize çıkacaksın.... Ölüm mazsumlar için kurtuluştur, katiller için değil...

O itin ölmeside yargılanmasıda yitirdiğiiz yılları, canları, kardeşi kardeşe düşman edilmiş olmasını geri getirmeyecek ama birileri bilecek! Tarih şaşmaz... Katil katildir!

İntihar edermiş, yarında yaşını ileri sürer ohh ne ala, asılan kesilen insanların yaşı yoktu? 5 para etmeyecek hayatlarla bu ülkenin değerleri geri gelmez, başka türlü göz yaşı döksün...

[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…

#4 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 13:14

Hala Nü resimler yapıyormu ki? Yoksa Yunus Emre'nin şiirinde söylediği gibi;

Kuruyuduk yaş olduk ayak olduk baş olduk
Kanatlandık kuş olduk uçtuk elhamdülillah

mı ?

Darbeciler geliyor yaygaraları yapıpta , birileri darbe yapanın sırtını sıvazlarsa

bunda ters giden birşeyler var. Bunlara göre ya darbe güzel birşey yada darbeci dayıları oluyor!

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#5 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 14:21

Yargıya Bırakmam İntihar Ederim

Gerek yok katakulli var paşam.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#6 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 16:19

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın kenan.Umarım kendi ellerinle yükselttiğin devlet çöplüğüne gömülürsün.Allah senin cesedine halkın değil mezarlığını çöplüğünü bile nasip etmesin.ne yazıkki senin cesedin bu ülkede ortada kalmaz.Sana layık olan bi top arabası,sen dar ağacına tırmanamayacak kadar alçak bi adamsın,kaldıki intihar edeceksin...
referandum yapılırsaymış da evet çıkarsaymış da intihar edermiş.chp de çarşaf açılımından sonra evrene açılmaya karar verdi,hangi köyü unutturacaksa.Tayyip bu anayasayı değiştirme sürecine acilen dalış yapmalı.Yoksa bu chp ve yargıdaki uzantıları işin suyunu çıkaracak.Tabi Tayyip de anlaşmadıysa...Bu ne biçim ülkeyse önemli kararların hepsi meclisten başka heryerde alınıyor.Görüp duyan da derin stratejileri olan büyük mü büyük bir devlet sanacak."mecliste görüşemiyoz herşeyi DTP liler var" saçma.Toplanmışlar su birikintisinin etrafına işeyip duruyorlar.İşemeyle gölet olmaz orası,bari kirletmeyin!!!

#7 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 16:48

Yine zayıf,tansiyonumu yükseltecek yanıma dokunulmuş...

Allahın cezası,postal tabanı suratlı,eli kanlı insan müsvettesi herif.16 yaşındaki Erdal Eren'i,adli tıpın ispatlayarak belgelediği,işlemediği suçu işlemiş sayarak ve idamına yol vermek için yaşını büyülterek katlettin.

Eren gibi daha nice fidanı,sağdan,soldan kesip biçtin.Allahtan dilerim,sürüm sürüm sürünerek can verirsin.

Aslında benim aklımda senin için,Taksim meydanında uygulanacak bir muamele var ama buralarda dile getirmek istemiyorum.

Şerefsiz,haysiyetsiz,ahlaksız,namussuz...daha ne kadar hakaret var ise hepsi olan adi yaratık.Bu kadar..

580023663830.jpg

#8 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 17:28

Ne hazindir dimi Erdal'ın hikayesi. Hatırlattın ciğerim sızladı.

Bu ülkede darbenin böyle de bir yanı olduğunu, gücü elinde tutanların kendilerini hem yasama hem yürütme hem yargı yerine koyduğunda bu gibi hazin daha bir çok olay'a imza attıklarını hala bilmeyen, bilip bilmemezlikten gelen hatta bu gibi durumların oluşmasını isteyenler olduğunu bilmek Erdal'ın hikayesinden dahada hazin geliyor bana. ki bunların çoğu Erdal'ın dava arakdaşları.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#9 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 18:39

Bu evrenin en vahim tarafı da yine olsa yine yapardım yine asardım demesi.Bu adama bu cesareti verenleri de yargılamalı ama halk vicdanında.Malesef adalet mülkün temelinde,kaz ki çıkarasın.
Gerçi bu süreçler hep sancılı geçmiştir.Aslında umut etmemiz gereken sancıların kesilmemesi.Yoksa birileri doğal olmayan sancı vermeye kalkabilir.(kavramlar o kadar hor kullanılıyor ki sunni sancı demeye korktum :) )

#10 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 26.06.2009 - 19:44

zaten ahın gitmiş vahın kalmış intihar edip belki bi kaç safa duygu sömürüsü yaparım die düşünüyo heralde :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#11 lasrocas

lasrocas

SaKLıMdASıN

• Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 00:09

en iyi cvp degil mi?Gönderilen Resim
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#12 İnterpret

İnterpret

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 10 Mesaj

Gönderim zamanı 06.07.2009 - 20:17

Yakın zamanda kv ırağı izlemiş olmalı paşa :)

#13 Who am I

Who am I

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 06.07.2009 - 20:30

benimde anlamadığım birşey var bundan bir kaç yıl önce deniz baykal ve kenan evren görüşüyorlardı , ama ne zaman bülent arınç , kenan evren ve hilmi özkök bir okul açılı yaptılar , ve ardından ergenekonda büyük operasyonlar patlak verdi bu olaydan sonrada deniz baykal kenan ewrene büyük bir cephe aldı acaba gizli tanık kenan evrenmi hep aklımda bu konu :) buyrun resim altta

Gönderilen Resim

Bu mesaj schaffhausen tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.07.2009 - 20:30

Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#14 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 06.07.2009 - 20:52

benim anlamadığımda hükümlü olmayan bi insanla "üstelik eski cumhurbaşkanı bu kişi her ne kadar darbeci de olsa" fotoğraf çekilmek neden kötüleniyor..

12 eylül kanunlarının en ateşli savunucusu olan partinin muhalefetide trajikomik..
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#15 turu

turu

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 82 Mesaj

Gönderim zamanı 14.07.2009 - 09:48

ihtilalleri tasvip etmek mümkün değil elbette ama ihtilal günlerini ve öncesindeki kaosu yaşayan bir genç olarak,bazı tespitlerde bulunmak istiyorum...ama daha öncesinde sizinle bir alıntıyı paylaşmak isterim....önceki yazılan postlardan anladığım kadarıyla pek hoşa gitmeyecek bir paylaşım olacak ama,olaya objektif yaklaşabilmek için,bardağa bir de öbür tarafından bakmakta fayda var..
buyrun paylaşmak istediğim alıntı;

“Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü..”

Bu söz son günlerde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın,”12 Eylül Generalleri Yargılansın” sözlerine cuk diye oturuyor...

Ne oldu...

Neden icap etti...

Ve nereden çıktı...

Bildiğim bir tek şey var o da geçmişi çabuk unutan bir millet olmamız.

Üniversitelerin açıldığı gün 23 gencin hayatını kaybettiğini unutan bazı kesimler iki de bir ortaya çıkıp “12 Eylül Paşaları Yargılasın” diyerek orta yere bir fikir atıyor sen oyna oynayabildiğin kadar...

Tamam 12 Eylül Generalleri Yargılansın ama...

Ondan önce 11 Eylül, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 v.s dönemin siyasetçileri, politikacıları, özellikle Türk siyasetine yön verenler yargılansın ondan sonra da eğer 12 Eylü’le gerek kalırsa o zaman ihtilalci Paşalar’da yargılansın...

12 Eylül 1980’e gelmeden önce önümüzdeki uzun yıllar var.

Bu süre zarfında ülkedeki huzur ve güveni sağlayamayan, gencecik fidanların toprağa düşmesini önleyemeyen, her şeyden önce bir Cumhurbaşkanı dahi seçmekte aciz durumda olan siyasiler neden yargılanmıyor?...

Türkiye’nin 12 Eylü’le gelmesinin tek nedeni o günkü siyasiler değil mi?.

Türkiye’nin 12 Eylül’le gelmesinin nedeni günlerce, haftalarca ve hatta aylarca bir Cumhurbaşkanı dahi seçemeyen parlamento değil mi?.

Hiç unutmam, o zamanlar sağ içerikli yayınlar (Gazete, dergi kitap) okuduğunuz zaman, solcuların saldırısına uğruyordunuz...

Yok eğer sol içerikli yayınlar okuyorsanız o zaman da sağcıların ve milliyetçilerin saldırısına maruz kalırdınız...

Başta merhum Uğur Mumcu olmak üzere çeşitli kesimlerin tanınmış kalemlerin eserlerini okumak o dönemde bırakın cesareti mangal gibi yürek isterdi...

Eğer, 11 Eylül günü “Ben Milletvekiliyim, ben politikacıyım veya ben siyasetçiyim” diyerek ortalıkta dolaşanlar arasında bir babayiğit varsa çıksın ortaya desin ki, “Biz 12 Eylül ihtilalini yani Paşaları çağırmadık, Paşalar canları istediği için ihtilal yaptı” desin de görelim...Çünkü, 12 Eylül ihtilalin nedeni ve hazırlayıcıların başında siyasetçiler geliyor.

Siz aylarca bir Cumhurbaşkanı’nı seçemeyen bir parlamento gördünüz üm?.

Bugün ortaya çıkıp 12 Eylül Paşaları yargılansın” diyen zihniyete sormak istiyorum, siz o dönem Zincirbozan’a gidenlerdendiniz... O zaman neden ortaya çıkıp da “Ne ihtilali” demediniz...

Ankara’da Bakanlıklarda, Kızılayda veya Ulusta paletlerin üzerinden kayıp giden tankların önüne neden çıkmadınız. Tankların önüne neden dikilmediniz?...

Ne oldu da bugün ortaya çıkıp, “12 Eylül Paşaları Yargılansın” diye yaygara kopartıyorsunuz...

Tamam. 12 Eylül Paşaları yargılansın ama önce siyasetçiler, parlamento çatısı altında bulunanlar yargılansın ondan sonra da Paşalar...

Bir dönem bakanlık bile yapan Agah Oktay Güner ne diyor biliyor musunuz?.

“Eğer 12 Eylül öncesi (Yani 11 Eylül 10, 9,8 v.s) Ecevit ve Türkeş evet diyerek seçime gitselerdi 12 Eylül diye ihtilal olmazdı...”

Onun için dir ki 12 Eylül bu Millet bu Devlet ve bu Ülke için hayırlı olmuştur...

12 Elül, aylarca ayak diretip bir cumhurbaşkanı dahi seçemeyen parlamentoya da tokat gibi inmiştir...

Tabii anlayana...

....................................................
gelecek yorumları duyar gibiyim *secret
halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

#16 Who am I

Who am I

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.041 Mesaj

Gönderim zamanı 14.07.2009 - 11:46

benim anlamadığımda hükümlü olmayan bi insanla "üstelik eski cumhurbaşkanı bu kişi her ne kadar darbeci de olsa" fotoğraf çekilmek neden kötüleniyor..

12 eylül kanunlarının en ateşli savunucusu olan partinin muhalefetide trajikomik..

fotoğraf çekilmesi kötülenmiyorki *secret sadece bir görüntüdür bu
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#17 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 14.07.2009 - 18:49

1960 anayasasının demokratik haklardaki genişliği, bu serbestliğe henüz hazır olamayn bizlere bi anlamda "aşırı oksijen zehirlenmesi" olarak yansıdı. hiç bir darbe tabiiki güzel bir şey değildir, adı üzerinde "darbe". yukarıdaki yazıya katılıyorum. bizleri askerin o düz mantığına bırakanlar utansın. yaşamayan tabiiki bilmez o dönemleri. akşamları sokağa çıkamamak, yolda giderken ne zaman yolun kesilip "dur! sağcımısın, solcu musun? sorgulaması yapılacak diye. %50 şansın vardır kurtulmak için toto gibi yani!!! bu gün okul açık mı? açık olsa bile derse girebilecek miyim? ders bitişi eve ulaşabilecek miyim? şu bölge solcu bölgesi, şu bölge sağcı bölgesi!!! aarkadaşlar kolay olmadı tabi. demokratik düşünceler tamamen şiddete, baskı kurma olayına dönüşmüştü. demokrasi değil tam bir kaos ortamıydı o günler. çoluk çocuğun elinde belinde silah özgür iradenle!!! bi tarafa "taraf" aolacaksın sağcı veya solcu olmamak daha da fena. her iki taraftan da sopa yemek kaçınılmaz bir kaderdi. kaçamazsın da, mermi her zaman senden daha hızlıdır çünkü.

kısacası ben derimki; allah ne o günleri yaşatsın, ne de darbe göstersin. bireyselleşemediğimiz müddetçe, demokratikleşemiyeceğimize, her zaman bir guruba dahil olma ihtiyacı hissedeceğimize inanıyorum. gurup olmak ta baskıya şiddete her daim açıktır. hani derlerya kontrolsüz güç güç değildir diye :S işte ondan.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#18 Who am I

Who am I

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.041 Mesaj

Gönderim zamanı 14.07.2009 - 20:55

Ne zaman güzel ülkemizde , Türkü ,Kürdü , Lazı , Çerkezi bir bütün olarak kabul edilir aynı ülkenin bir parçası olduğu tüm halkça kabul edilirse , sunnisi ,şiisi , alevisi ne zamaki birbirine saygı duyarsa , işte ozaman ne darbe olur nede ülkede terör kalır

#19 milas

milas

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 939 Mesaj

Gönderim zamanı 21.07.2009 - 16:35

edemezssin kiiiiiiiiiiiiiiiii
edemezsin kiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

gaza getirelimde belki eder.
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden