ihtilalleri tasvip etmek mümkün değil elbette ama ihtilal günlerini ve öncesindeki kaosu yaşayan bir genç olarak,bazı tespitlerde bulunmak istiyorum...ama daha öncesinde sizinle bir alıntıyı paylaşmak isterim....önceki yazılan postlardan anladığım kadarıyla pek hoşa gitmeyecek bir paylaşım olacak ama,olaya objektif yaklaşabilmek için,bardağa bir de öbür tarafından bakmakta fayda var..
buyrun paylaşmak istediğim alıntı;
“Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü..”
Bu söz son günlerde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın,”12 Eylül Generalleri Yargılansın” sözlerine cuk diye oturuyor...
Ne oldu...
Neden icap etti...
Ve nereden çıktı...
Bildiğim bir tek şey var o da geçmişi çabuk unutan bir millet olmamız.
Üniversitelerin açıldığı gün 23 gencin hayatını kaybettiğini unutan bazı kesimler iki de bir ortaya çıkıp “12 Eylül Paşaları Yargılasın” diyerek orta yere bir fikir atıyor sen oyna oynayabildiğin kadar...
Tamam 12 Eylül Generalleri Yargılansın ama...
Ondan önce 11 Eylül, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 v.s dönemin siyasetçileri, politikacıları, özellikle Türk siyasetine yön verenler yargılansın ondan sonra da eğer 12 Eylü’le gerek kalırsa o zaman ihtilalci Paşalar’da yargılansın...
12 Eylül 1980’e gelmeden önce önümüzdeki uzun yıllar var.
Bu süre zarfında ülkedeki huzur ve güveni sağlayamayan, gencecik fidanların toprağa düşmesini önleyemeyen, her şeyden önce bir Cumhurbaşkanı dahi seçmekte aciz durumda olan siyasiler neden yargılanmıyor?...
Türkiye’nin 12 Eylü’le gelmesinin tek nedeni o günkü siyasiler değil mi?.
Türkiye’nin 12 Eylül’le gelmesinin nedeni günlerce, haftalarca ve hatta aylarca bir Cumhurbaşkanı dahi seçemeyen parlamento değil mi?.
Hiç unutmam, o zamanlar sağ içerikli yayınlar (Gazete, dergi kitap) okuduğunuz zaman, solcuların saldırısına uğruyordunuz...
Yok eğer sol içerikli yayınlar okuyorsanız o zaman da sağcıların ve milliyetçilerin saldırısına maruz kalırdınız...
Başta merhum Uğur Mumcu olmak üzere çeşitli kesimlerin tanınmış kalemlerin eserlerini okumak o dönemde bırakın cesareti mangal gibi yürek isterdi...
Eğer, 11 Eylül günü “Ben Milletvekiliyim, ben politikacıyım veya ben siyasetçiyim” diyerek ortalıkta dolaşanlar arasında bir babayiğit varsa çıksın ortaya desin ki, “Biz 12 Eylül ihtilalini yani Paşaları çağırmadık, Paşalar canları istediği için ihtilal yaptı” desin de görelim...Çünkü, 12 Eylül ihtilalin nedeni ve hazırlayıcıların başında siyasetçiler geliyor.
Siz aylarca bir Cumhurbaşkanı’nı seçemeyen bir parlamento gördünüz üm?.
Bugün ortaya çıkıp 12 Eylül Paşaları yargılansın” diyen zihniyete sormak istiyorum, siz o dönem Zincirbozan’a gidenlerdendiniz... O zaman neden ortaya çıkıp da “Ne ihtilali” demediniz...
Ankara’da Bakanlıklarda, Kızılayda veya Ulusta paletlerin üzerinden kayıp giden tankların önüne neden çıkmadınız. Tankların önüne neden dikilmediniz?...
Ne oldu da bugün ortaya çıkıp, “12 Eylül Paşaları Yargılansın” diye yaygara kopartıyorsunuz...
Tamam. 12 Eylül Paşaları yargılansın ama önce siyasetçiler, parlamento çatısı altında bulunanlar yargılansın ondan sonra da Paşalar...
Bir dönem bakanlık bile yapan Agah Oktay Güner ne diyor biliyor musunuz?.
“Eğer 12 Eylül öncesi (Yani 11 Eylül 10, 9,8 v.s) Ecevit ve Türkeş evet diyerek seçime gitselerdi 12 Eylül diye ihtilal olmazdı...”
Onun için dir ki 12 Eylül bu Millet bu Devlet ve bu Ülke için hayırlı olmuştur...
12 Elül, aylarca ayak diretip bir cumhurbaşkanı dahi seçemeyen parlamentoya da tokat gibi inmiştir...
Tabii anlayana...
....................................................
gelecek yorumları duyar gibiyim