İçerik değiştir

Siyasal İslam’ın Kalesi Olarak İmam Hatipler

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 162 yanıt verildi

#81 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 13:55

Hep zorlamamakdan söz ediyorsunuz;Gerçekden zorladığınızı falan mı zannediyorsunuz....
İlk değiller sonda olmayacaklar ancak İslamı tahrip işinde ellerinden geleni yapanlara başarı gözükmüyor...Sanki İslamın hayat kaynağı kendileriymiş gibi Kuran deyip hadis demiyen, kimi ruh hastası kimi ise kasıtlı olarak yetiştirilmiş sahtekar uyarıcılarla çevreverinde yumak olmuş bir avuç insana bu halk onlara sırt çevirerek gerekli dersi vermiştir bundan sonrada verecektir....Bu insanlar çeşitli kılıklarda ortaya çıkabilir kimi Kurandan ve Hadislerden çınbızladıklarını ortaya koyar,kimi Atatürk gibi bu milletin içinde değer bulmuş kişiliklerin arkasına sığınır,kimi kavmini ortaya koyar ancak hepsinin ortak noktası hangi değeri kullanacaklarsa ordan nefislerine uygun olan satır başlarını seçmeleridir...Tekrar edeyim bu maya bu gölde tutmadı tutmaz.....

Sayın kılıç

''Zorlama'' Sözcüğünü orada senin anladığın dilde kullanmadım.

Değerli kardeşim'e de Gerekli açıklamayı da yaptım.

Sevgili kılıç

Sünnet ve hadis gerçek sünnet ve hadis olmak şartıyla bize yardım ve kolaylık sağlar. Bu kolaylıktan neden kaçalım?Buna itiraz eden yok ki. Ancak buna dayanarak
Kur?an?ı herhangi bir biçimde yetersiz ve tatmin edemez göstermek küfür olmaz mı??????????.
Kısacası, bir insan sadece Kur'an'dan anladıklarını din olarak yaşasa Allah onu hiçbir hesap ve azaba çekmez. Çünkü Peygamberimizin esas görevi ve anlamı Kur'an'ı insanlığa iletmektir. Ötesi ayrıntıdır.

Bak! Kur'an defalarca ''Allah herşeyi gören ve bilen dir'', Diyor. Sen'in böyle düşüneceğini bildiği için O cevabını 1400 yıl önce vermiş.
Şöyle bir bakalım ne demiş??

Allaha din mi Öğretiyorsunuz?
Bunu ben sormuyorum (Hucurat Suresi 16.) Bunu Kur?an soruyor.

Şu serzenişlere bakın:
"Allah'a örnekler vermeye kalkmayın; Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Nahl, 74)
"Yoksa Allah'a yeryüzünde bilmediği şeyleri mi haber veriyorsunuz?" (Ra'd, 33)
"Siz mi daha iyi bilirsiniz, Allah mı?" (Bakara, 140)

Atatürke sığınmaya gelince!
Ben sadece orada; Atatürkün Hilafet ve Halifelikle ilgili olarak söylemine birtek kelime ve yorum katmadan seni bilgilendirmek için yazdım. Senin ısrarla savunduğun yalan yanlış düşüncelerine bır ışık tutar da daha gerçeklere sarılarak düşünmeni sağlar diye yazdım.. BU ATATÜRKÜN ARKASINA SIÐINMAKMIDIR????????
Evet o günlere bakarsak Atatürk çok doğru tesbitler yapmış.
Osmanlının Türkmen dönemi Sıçrama, yükselme, genişleme, rafah ve mutluluk dönemidir. Hilafet sonrası ise içine kapanma ve düşüşe geçme dönemidir.

Sevgili kılıç

Ben delillerle ve tarihi gerçeklerle AYETLERLE Hilafetin İslam dışı zulum, sefalet ve siyaset kurumu olduğunu anlatıyorum.
İşin acı tarafı nedir biliyormusun.Din üzerinden mevki rütbe makam sahibi olanlar bilinçli olarak KUR'ANI TÜRK HALKINDAN KÖŞE BUCAK SAKLAMIŞ ve İltifat görmüş .Kur'anı Duvardaki asılı yerinden alıp İnsanlığın önüne koyanlar'a ise DECCAL deyip Taşlamaya devam ediliyor.

selam ve sevgilerimle.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.08.2009 - 14:20

#82 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 14:04

Eğitim-Sen'in verdiği rakamlara göre İmam Hatip okulu açma rekoru Süleyman Demirel'in elinde bulunuyor.

· 1951-1959 / Adnan Menderes / 19 adet

· 1962-1963 / İsmet İnönü / 7 adet

· 1965-1971 / Süleyman Demirel / 46 adet

· 1974-1975 / Bülent Ecevit / 29 adet

· 1975-1978 / Süleyman Demirel / 233 adet

· 1978-1979 / Bülent Ecevit / 4 adet

· 1979-1980 / Süleyman Demirel / 36 adet

· 1984-1989 / Turgut Özal / 90 adet

· 1990-1992 / Mesut Yılmaz / 23 adet

· 1992-1994 / Süleyman Demirel / 12 adet

· 1994-1995 / Tansu Çiller / 13 adet

· 1995-1997 / Diğer Hükümetler / 97

imam hatip liselerini başımıza bela eden siyasetçileri gördünüz mü?
süleyman demirel bu gün; "başörtülüler arabistan'a gitsin" diyecek kadar faşistt biz zihniyette. ergenekondan birisi tutuklanıca ciğeri yanıyor. cülent ecebit'i de bilmeyen yok. anlı şanlı ismet paşa da siyasal islam'ın kalelerinden 7 tane açmış.

;P

#83 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 14:18

Hadis ve sünnetlerin inkarı, bize Kuran yeter aldatmacası....

sünneti de inkâr ediyorlar. Sünneti Kur'an-ı kerimden farklı bir şey zannediyorlar. Bunların asıl maksadı Kur'an-ı kerimi inkârdır. Edille-i şeriyyeden, dindeki dört delilden üçü inkâr edilince, herkes kendi anladığını doğru kabul edecek, herkesin anladığı din olacak. Böylece insan sayısı kadar din meydana gelecek. Bir kaos yaşanacak. Maksatları İslamiyet’i yıkmaktır. Fakat buna muvaffak olamayacakları Kur'an-ı kerimde bildirilmektedir. Mealen (Onlar, ağızları ile [sihir, kehanet diyerek] Allah’ın nurunu [Allah’ın dinini, kitabını, delillerini] söndürmeye yelteniyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de, Allah nurunu tamamlayacaktır) buyuruluyor. (Saf 8)

Hemen sonra, (Allah peygamberini hidayet ile [Kur'an ile, mucize ile] ve hak din ile gönderendir) buyuruluyor. (Saf 9)

Kur'an-ı kerimde gaybı ancak Allahü teâlânın bildiği yazılıdır. Allahü teâlânın gaybı bildirdiği kimseler de vardır. Mealen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, gaybdan bazılarını yalnız peygamberlerden dilediğine bildirir.) [Cin 27]

Gaybdan bilmek Peygamberlerin mucizesidir. Evliyanın gaybdan bildiği kerametleri de yine Peygamber efendimizin mucizesinin devamıdır. (Redd-ül-muhtar)

Bu âyet-i kerimede bazı gaybları Allahü teâlânın peygamberlere bildirdiği açıkça yazılıdır. Peygamber efendimiz de, Allahü teâlânın kendisine bildirdiği gaybları, gelecekte olacak hadiseleri bildirmiştir. Mesela Deccal’ın ve Hazret-i Mehdi’nin geleceğini bildirmiştir. Hâşâ Peygamber efendimiz yalan mı söylemiştir? Kur'an-ı kerimde mealen (O, [Resulullah] vahyedilenden başkasını söylemez) buyuruluyor. (Necm 3)

Sünnet, Kur'andan ayrı değil
Necm suresindeki âyet-i kerime Peygamber efendimizin din hakkında bildirdikleri Allahü teâlânın vahyettiğinden başka olmadığını bildirmektedir. Kur'an-ı kerimde yine mealen buyuruluyor ki:
(Peygamber size neyi verdiyse onu alın, neyi yasakladıysa ondan da sakının!) [Haşr 7]

Kur'an-ı kerimde, Resulullaha itaatin Allah’a itaat olduğu, Ona isyan edenin Allah’a isyan etmiş olduğu çok yerde bildirilmektedir. [Nisa 80]

Yine Kur'an-ı kerimin çok yerinde (Allah’a ve Resulüne itaat), (Allah ve Resulüne isyan) ifadeleri çok yerde geçer. (Nisa 13-14)

Sünneti, Kur'an-ı kerimden ayrı göstermek büyük sapıklıktır. Çünkü Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Kâfirler, Allahü teâlânın emirleri ile, peygamberlerinin emirlerini birbirinden ayırmak istiyorlar.) [Nisa 150]

Nasıl kanunlar, Anayasadan ayrı kabul edilmezse, sünnet de, yani hadis-i şerifler de Kur'an-ı kerimden ayrı değildir. Onun açıklamalarıdır. Nasıl, tüzükler, yönetmelikler, kanunlara aykırı kabul edilmiyorsa, icma ve kıyas-ı fukaha da sünnete aykırı değildir. Kıyas, Kur'an-ı kerimin ve hadis-i şeriflerin açıklamasıdır. Sünneti Kur'an-ı kerimden ayrı, kıyası [âlimlerin ictihadlarını] hadis-i şeriflerden başka göstermeye çalışanlar, dalalet ehlidir. (Mektubat-ı Rabbani)

Peygamberimizin düşmanları
Bir yazar diyor ki: "Peygamberin bir mucizesi vardır. O da Kur'andır. Kur'an mucize olarak yetmiyor mu da başka mucizelere ihtiyaç hasıl olsun? Bir şeyin farz veya haram olması, ancak Kur'anın söylemesi ile mümkündür. Kur'anda olmayan farz ve harama itibar edilmez. Peygamberin ve âlimlerin sözleri, Kur'ana uymuyorsa alınmaz. Mukallidlik çok kötüdür. Peygambere uyan onun mukallidi olur. Mukallid, aklını kullanmamış olur. Kur'an sık sık Aklını kullan derken, bir mezhebe, bir âlime, bir peygambere uyan aklını kullanmış olamaz. Mukallid olur. Kur'anı herkes anlar. Bunda sahabenin veya âlimlerin bizden bu hususta bir üstünlüğü yoktur. Benim yazdıklarımdan doğru olanları alın! Bunda da ölçü sadece Kur'andır."
Buna cevap verir misiniz?
CEVAP
İslam âlimleri, asırlardır bu tip insanlara cevap vermişlerdir. Kitapları böyle iddialara cevaplarla doludur. Her şey yazılmıştır, eksik bir şey bırakılmamıştır. Zaman zaman bu kitaplardan nakiller yapıyoruz. Tek tük de olsa böyle insanların ağlarına takılan kimseler oluyor. İyi niyetli kimselerin bunların tuzağına yakalanmamaları için İslam âlimlerinin eserlerinden nakiller yapıyoruz.

Peygamber efendimizin binden fazla mucizesinin görüldüğü tevatürle sabittir. Eshab-ı kiram tevatürle bildirmiştir. Bunları inkâr eden, Eshab-ı kiramın sözüne inanmayan, Kur'an-ı kerime nasıl inanır? Çünkü Kur'an-ı kerimi toplayan da Eshab-ı kiramdır. Eshab-ı kiramda - hâşâ - yalancılık olursa, onların topladığı Kur'an-ı kerime nasıl itimat edilir? Bazı dinsizlerin dediği gibi, "Kur'anı indiren biziz, koruyan da biz olacağız" diye bir âyet niye uydurmasınlar? Zaten yabancı din düşmanlarının asıl gayesi de budur. Kur'an-ı kerime olan itimadı sarsmaktır. Önce hadis-i şeriflere olan itimadı sarsıyorlar, sonra da Kur'an-ı kerime olan itimada gölge düşürmeye çalışıyorlar.

Yazar, (Kur'anda olmayan şeylere, [hadis-i şeriflere, Eshab-ı kiramın ve âlimlerin hükümlerine] itibar edilmez) diyor. Kur'an-ı kerimde bizim anlamamız mümkün olmayan çok şey vardır. Mesela namazların nasıl kılınacağını Kur'an-ı kerimden öğrenmemiz mümkün değildir. Hadis-i şeriflere veya İcmaya bakmadan bilmemiz mümkün olmaz. Bunlar, (Kur'an Kur'an...) diyerek Peygamber efendimizi devreden çıkarmak istiyorlar.

Resulullaha tâbi olmak
Yazar, "Kur'an varken başka şeye ihtiyaç yok" diyerek hadis-i şerifleri inkâra kalkışıyor. Halbuki Kur'an-ı kerimin bir çok yerinde (Allah’a ve Resulüne tâbi olun!) buyuruluyor. Peki Allah’a tâbi olmak yetmiyor mu da "Peygambere de tâbi olun!" buyuruluyor? Peygamber efendimiz, Allahü teâlânın bildirdiklerini bize anlatıyor, açıklıyor. (Onun söylediği vahiyden başka bir şey değildir) buyuruluyor. (Peygamber size neyi emrettiyse onu alın, neyi yasaklamışsa ondan vazgeçin!) buyuruluyor. Peygamber efendimize uymak Allah’tan gayriye uymak değildir. Kur'an-ı kerimde (Bilmiyorsanız âlimlere sorun!) buyuruluyor. Âlimlere sorup onlara tâbi olmak da Allah’tan gayriye tâbi olmak değildir. Allahü teâlânın emrine uymak olur. Mukallid, aklını kullanarak Peygamberimize ve âlimlere tâbi olmuştur.

Eshab-ı kiramın ilminin, faziletinin üstünlüğü Kur'an-ı kerimle, hadis-i şeriflerle sabittir. Hepsinin istisnasız Cennetlik olduğu yine Kur'an-ı kerimde açıkça bildiriliyor. Hadis-i şerifte de (Eshabımdan birine uyan, hidayete kavuşur) buyuruluyor. Tâbiin, Eshab-ı kirama uyduğu için kıymetli oldular. Yani onları taklit ettikleri, onların mukallidi oldukları için kıymetli oldular.

Yazar, "Benim yazdıklarımdan doğru olanları alın” diyor.
Ben doğruyu yanlışı biliyorsam senin yazılarını niçin okuyayım?

Allahü teâlâ, böyle yazarlara değil, Allah’a, Resulüne ve âlimlere tâbi olmamızı emrediyor. İşte bunun için biz kendi anladıklarımızı değil, Peygamber efendimizin ve âlimlerimizin bildirdiklerini ölçü kabul ediyoruz. Herkes aklına uyarsa, insan sayısı kadar din meydana çıkar. Buna din değil dinsizlik denir.

Peygamberimizi inkâr edenler
Bazı insanlar, yabancıların etkisi altında kalarak, "Yalnız Kur'ana uyalım. Kur'andaki dine uyalım!" diyerek Resulullah efendimize tâbi olmayı ve onun sünnetlerini inkâr ediyorlar. Kur'an, Peygamberimize tâbi olmayı emretmiyor mu?

Dinimizi yıkmak isteyen yabancıların bir kısmı, "Yalnız Kur'an", "Kur'andaki din" gibi ifadelerle Peygamber efendimize tâbi olmayı reddederek dinimizi bozmaya çalışıyorlar. Bir kısmı da sadece "Kur'an ve Sünnet" diyerek dinimizin dört kaynağından ikisi olan İcma ve Kıyas-ı fukahayı kaldırmaya çalışıyorlar. Halbuki Kur'an-ı kerimde çok yerde Allahü teâlâ, hem kendine, hem de Peygamberine uymayı emrediyor.

Din düşmanlarının iddia ettikleri gibi Allahü teâlâ "Yalnız bana uyun, bana itaat edin" demiyor, çok yerde "Allah’a ve Resulüne itaat edin!" buyuruyor. [A.İmran 32, 132, Nisa 13, 59, 69, Enfal 1, 20, 24, 46, Tevbe 71, Nur 52, 54, Ahzab 31, 33, 71, Muhammed 33, Feth 17, Hucurat 14, Mücadele 13, Tegabün 12]

Allahü teâlâ, (Allah’a ve Resulüne itaat edin!) buyurduğu gibi, (Allah’a ve Resulüne isyan etmeyin!) de buyuruyor. [Nisa 14, Enfal 13, Tevbe 26, 63, Ahzab 36, Mücadele 5, Haşr 4, Talak 8, Cin 23]

Cenab-ı Hakkın tekrar tekrar (Bana ve Resulüme uyun, Bana ve Resulüme karşı gelmeyin!) buyurması, işin öneminden dolayıdır. Resule uyan, Allah’a uymuş olur. Nitekim Kur'an-ı kerimde (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur) buyuruluyor. (Nisa 80)

Resulünün emri, kendi emrinden ayrı değildir. Onun için Kur'an-ı kerimde (Peygamber size neyi verdiyse onu alın, neyi yasak ettiyse ondan sakının!) buyuruluyor. (Haşr 7)

Allahü teâlâ, sadece bizim peygamberimizi değil, diğer kavimlerin peygamberlerini de kendilerine itaat edilsin diye göndermiştir. Nitekim Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Biz her peygamberi ancak Allah’ın izniyle itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64]

Diğer peygamberlerin de (Allah’tan korkun, bana uyun!) buyurduğu çeşitli âyet-i kerimelerde bildirilmiştir. (Mesela Şuara 126, 144, 163, 179)

Bu kadar vesika karşısında, gerçekten Allah’a inanan, Onu seven kimsenin Resulünün bildirdiklerine de uyması şarttır. Nitekim Kur'an-ı kerimde (Ey peygamberim, de ki, "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun!") buyuruluyor. (A. İmran 31)

Cenab-ı Hak, Kur'an-ı kerimde peygamberine itaat etmenin kendisine itaat etmek olduğunu bildiriyor. O halde, peygamberine itaat edilmedikçe, Ona itaat edilmiş olmaz. Bunun pek kesin ve çok kuvvetli olduğunu bildirmek için de (Muhakkak böyledir) buyurdu. Bazı doğru düşünmeyenlerin bu iki itaati birbirinden ayrı göstermelerine meydan vermedi. Yine Allahü teâlâ, (Kâfirler, Allah’ın emirleri ile peygamberlerinin emirlerini birbirinden ayırmak istiyorlar) buyurdu. [c.1, m.152]

Allahü teâlâ, emre uymakta kendi ismi ile Resulünün ismini birlikte bildirdiği gibi, iman hususunda da beraber bildirmiştir. (Yalnız bana iman edin) demiyor. (Allah’a ve Resulüne iman edin!) buyuruyor. (Mesela Araf 158, Nur 62, Nisa 136, Feth 9, 13, Hadid 7, Saf 11, Tegabün 8)

Yabancı İslam düşmanları (Kur'ana, Kur'andaki İslama uyun! Yalnız Kur'an) diyerek Peygamber efendimizin, âlimlerin bildirdiklerini Kur'an-ı kerimden farklı göstermeye çalışıyorlar. Bu İslam düşmanlarına, (Biz her zaman Kur'an-ı kerime uyuyoruz. Kur'an-ı kerim bize, Resulullaha ve âlimlere uymamızı emrediyor) demeliyiz.

Kur’anı insanlara açıkla
Eshab-ı kiram, Peygamber efendimize, Kur’an-ı kerimin açıklamasını sorarlardı. Allahü teâlâ, (Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir peygamber gönderdik) buyuruyor. (Bekara 151)

Demek ki, Peygamber efendimiz, Kitabın [Kur’an-ı kerimin] dışında, bir de hikmet getirmiştir. Allahü teâlâ hikmet ehlini de övmüştür:
(Allah; hikmeti kime dilerse, ona verir. Kime de hikmet verilmişse, muhakkak ona çok hayır verilmiştir.) [Bekara 269]

Hikmet, fen manasına geldiği gibi, fıkıh ilmi anlamına da gelir. İmam-ı Şafii hazretleri, (Bu âyetteki hikmetten maksat, Resulullahın sünnetidir. Önce Kur’an zikredilmiş, peşinden hikmet bildirilmiştir) buyuruyor. Kur’an-ı kerim açıklamasız öğrenilseydi, Peygamber efendimize, (tebliğ et yeter) denilirdi, ayrıca (açıkla) denmezdi. Halbuki, açıklanması da emredilmiştir:
(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]

(Biz bu Kitabı, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye sana indirdik.) [Nahl 64]

Bu âyet-i kerimeler, açıklamayı gerektiren âyetlerin bulunduğunu gösterdiği gibi, bunu açıklamaya Resulullah efendimizin yetkisi olduğunu da göstermektedir. Kur’an-ı kerimde her bilgi vardır. Ancak açık değildir. Peygamber efendimiz bunları vahiy ile öğrendi ve ümmetine bildirdi.

Hazret-i Cebrail, Peygamber efendimize gelip, beş vakit namazın her şeyini bizzat tatbiki olarak öğretti. Peygamber efendimiz de, (Namazı benim kıldığım gibi kılın) buyurdu. (Buhari)

Kur’an-ı kerimden namazın kılınış şeklini öğrenmemiz mümkün değildir. Peygamber efendimizin bildirdiği namaz şekline, Emevi namazı, Osmanlı namazı veya işkence namazı demek, Allah’ın Resulüne yapılan çirkin bir iftiradır. Müslümanlar, böyle sapıkların oyununa gelmemelidir.

Din düşmanlarını iyi tanımalı
Din düşmanları asırlardır, dinimizi içten ve dıştan yıkmaya uğraşmışlar ve hâlâ da uğraşıyorlar. Bütün çalışmalarına rağmen yıkamadıklarını görünce, dini bozmaya, yanlış yorumlar yapmaya çalıştılar. Din böylece kendiliğinden yıkılmış olur. Bunun için de, dinimizdeki dört delilin (Kur’an, sünnet, icma ve kıyas’ın), üçünü inkâr edip sadece (Kur’an) diye ortaya çıkıyorlar. Onu da kendi anladıkları gibi yorumluyorlar. Böylece müslümanlık adında başka bir din meydana çıkı

Hadis-i şerifler yalanlanınca ne olur? Allahü teâlâ, Kur'an-ı kerimde, Resulüne (Kur'an-ı kerimi insanlara açıklayasın diye sana indirdik) buyuruyor. Peygamber efendimiz de bunu açıklamıştır. Açıklamalara inanılmazsa, ortada din diye bir şey kalmaz. Namazın nasıl kılınacağı, zekatın nasıl verileceği asla bilinemez. Herkes kendine göre bir namaz şekli meydana çıkarır.

Din düşmanlarının bir kısmı da, (Biz Buhari, Müslim gibi hadis kitaplarının tamamını değil, bir kısmına inanmıyoruz) diyor. Peki bir kısmı yalan ise, ötekilerin doğru olduğuna nasıl inanılır? Bir tane yalan bile olsa, ötekilere nasıl itimat edilir? Zaten onların maksadı da bu. İşine gelmeyen hadis-i şeriflere uydurma diyerek dini yıkmaya çalışıyorlar.

Eğer herkes sadece Kur’an-ı kerim ile amel edebilseydi, Peygamber gönderilmezdi. Herkes bu Kur’an ile amel etsin denirdi. Kur’an-ı kerimde Allah ile birlikte Resulüne de uyulması emrediliyor:
(Allah’a ve Resulüne itaat edin, onların emirlerine uyun!) [Enfal 20]

(Resule itaat eden [onun emrine uyan], Allah’a itaat etmiş [onun emrine uymuş] olur.) [Nisa 80]

(Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü Allah’tan [Kur'an-ı kerimden] ve Resulünden [Sünnet-i seniyyeden] anlayın!) [Nisa 59]

[Elbette bu "anlayın” emri de âlimler içindir. Başkaları, âlimlerin anladıkları hükme uyar. Çünkü Kur'an-ı kerimde (Âlimlere sorun!) buyuruluyor. (Nahl 43)

Sünnete inanmayan
Bu konudaki hadis-i şeriflerden birkaçı da şöyledir:
(Sünnetimi kabul etmeyen benden değildir.) [Müslim]
(Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi]
(Bir zaman gelir "Kur'andan başka şey tanımam" diyenler çıkar) [Ebu Davud]

(Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar olur. Şöyle ki, kendisine benden bir hadis söylenince "Resulullah böyle şey söylemez. Bunu bırak, Kur'andan söyle" derler.") [Ebu Ya’la]

(Kur'ana ve sünnete uyan hiç sapıtmaz.) [Hakim]
(Kur'anda bildirilen hükümler kadar bana daha başka hükümler de bildirildi.) [İ.Ahmed]

Hazret-i Cebrail Kur'an-ı kerimi getirdiği gibi, açıklaması olan sünneti de getirdi. (Darimi)

Allahü teâlâ, Maide suresinin 3. âyetinde (Bugün, dininizi [İslam’ı] tamamladım) buyuruyor. Tamamlanan din için yeni bir Resule, yeni bir kitaba ihtiyaç olur mu?

Allahü teâlâ, bütün kitaplarda Peygamber efendimizin geleceğini bildirmiştir. O geldikten sonra da, (Peygamberim) diyen yalancıların çıkacağını bildiği için (Ondan sonra nebi [Peygamber] gelmeyecek) buyurmuştur. Hadis-i şeriflerle de bu husus iyice açıklanmıştır.

Kur’an-ı kerimi kendi görüşüne göre yorumlayana, Sünneti kabul etmeyene, hadis âlimlerine inanmayana sözümüz yoktur...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#84 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 14:47

Kendi Yorumunu yazman daha iyi olurdu .

Bak ben orada ne yazmışım.

Sünnet ve hadis gerçek sünnet ve hadis olmak şartıyla bize yardım ve kolaylık sağlar. Bu kolaylıktan neden kaçalım?Buna itiraz eden yok ki. Ancak buna dayanarak
Kur'an'ı herhangi bir biçimde yetersiz ve tatmin edemez göstermek küfür olmaz mı??????????.
Kısacası, bir insan sadece Kur'an'dan anladıklarını din olarak yaşasa Allah onu hiçbir hesap ve azaba çekmez. Çünkü Peygamberimizin esas görevi ve anlamı Kur'an'ı insanlığa iletmektir. Ötesi ayrıntıdır. Demişim.
Hazreti Peygamber'e isnat edilen yalanları din diyemi kabul edlim şimdi.
Referans Kur'andır. Kur'anla örtüşen çakışan hadis ve sünnete kim karşı çıkmış ki ben böyle birşey yazmışmıyım?
Şimdi Emevi despotizminin iktidar hırsıyla dine soktuğu yalanları DİN OLARAK Kabul etmemiz isteniyor.
Buyur sen kabul ediyorsan et.

Kısaca söylersek Yüce peygamberin Yürüyen Kur'an dediği İslama büyük emeği geçmiş Hz ALİ'Yİ Öldüren işte bu zihniyet.
Peygamberin Torunlarını öldüren işte bu zihniyet.
İmamı Azam Ebu Hanifeyi , Kafir oldu diye zindanlarda işgenceler altında süründüren, bilgisinde ısrar edince zehirleyip öldüren işte bu zihniyettir.
Neden? diye sorarsak!

Tek kelimeyle söylersek Para.

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.08.2009 - 18:01
bir üstteki mesajın tamamını alıntılamıyoruz

#85 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 15:29

Yukardan kopya yapmanınaz gerek yok...

Yukarıdaki yazıyı iyi okumadığınız ve ya anlamadığınız ve ya işinize geldiği şekilde alladığınız anlaşılıyor...Yine karışmış fikir dünyanızı başkalarının fikir dünyasını karıştırmak için kullanıyorsunuz....Gerçek hadis ve sünnet! bunlara kim karar veriyor ?Siz mi yani bunlar şimdiye kadar belli değildi de bir kaç aklı evvel geldi bunları ayıklıyı verdi öylemi?...Söylediğiniz ve yazdığınız herşey tarihde daha evvelde söylenmiş cevaplarıda verilmiş şeyler,ama zaten siz bunu biliyorsunuz,amaç nefislere göre bir din oluşturmak olunca cevaplara inanmamak, ayetleri kafamıza göre tefsir etmek, hadisleri cımbızlamak vaz geçilmez oluyor...Hz Aliyi öldüren bu zihniyetmiş.Hasan ve Hüseyin efendilerimiz öldüren bu zihniyetmiş komik olmayın, nereler bağlıyorsunuz hayret verici bişey.Bu saydığınız şahıslar bizim BAŞ TAÇIMIZDIR..Sakın sizi kandırmış olmasınlar....Bunun yanında şehit edilen Hz Osman, Hz Ömerde öyle nedense bunlardan bahsetmemişsiniz...Dedim ya cınmızlamakda bu zihniyetin üzerine yok....ASIL ZALİMLER Hz Ali ye ve Peygamber Torunlarına sahip çıktıklarını iddea ederken "Benim Ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız kurtulursunuz" diyen Allah Resulünün diyer Ashabına küfür edenlerdir...

#86 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6.906 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 15:32

waranko; her mesaja alıntı yapma mecburiyeti neden hissediyorsunuz?

Mesajlarımızı düzenlememizden mi korkuyorsunuz?

Kime hitap ettiğinizi anlayamamızdan mı?

Hele bir üst mesajı alıntılama, tebrik ettim *lol

Rica ediyor, uyarıyorum. ALINTI İŞLEVİNİ GEREKSİZ YERE KULLANMAYINIZ!

teşekkürler :blink:

...

#87 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 15:36

Güvenilir isimlerin eserlerinde geçen,kurana uygun hadislere kimsenin bir şey dediği yok.

Piyasada,hadisler adı altında milyonlarca eser bulunmakta.Ayrımsız bunların hepsi uıygundur demek doğru değildir.

Dört halifeyi de katledenlere lanet olsun.Bunların katillerini sevenlere,bu katillerin isimlerinin başına Hz. sıfatını koyanlara lanet olsun.

Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'i katleden zihniyet ve bu zihniyetin temsilcileri,İslamiyet'in yüzkarasıdır.

580023663830.jpg

#88 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 15:54

Hadisler hiç bir zaman pazara cıkmamıştır ki cahil insanlar onları ayıklasın, bunlar zeten zamanında ehil kişilerce tasnif edilmiş sağlamlar bize iletilmiştir zayıf olanların yanında zayıf ibaresi vardır.Ancak sahte diye nitelendireceğimiz hiç bir hadis O güvenilir dediğiniz hadis alimlerinin kitaplarında yer almaz....Şimdi bazılarına ne oluyorda kendi fikirlerine uymayan hadisleri tartışmaya açma yetkisini kendilerinde görüyorlar...

Bazı sahabileri sevdiğini idea ederek İslamla uzakdan yakından alakası olmayan garip inanışları din adı aldında yaşayan, kendi aralarında dahi birlik bereberlik ve fikriyat uyumu saglayamıyan bir çok gurupun yaptıklarıda İSLAMIN yüzünü ağırtmamaktadır....

#89 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 15:59

Beyazıt sahaflar çarşısındaki sözde hadis kitaplarını alın inceleyin,ağzınız açık kalsın.Bir de geceleri sahur programlarında tv ekranlarına çıkan sözde alimlerinin saçmalıklarına kulak verin.

580023663830.jpg

#90 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6.906 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 16:19

Ayrım yaptığımdan sormuyorum, merak ettim, ebarah siz Alevi misiniz?

...

#91 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 16:30

Beyazıt sahaflar çarşısındaki sözde hadis kitaplarını alın inceleyin,ağzınız açık kalsın.Bir de geceleri sahur programlarında tv ekranlarına çıkan sözde alimlerinin saçmalıklarına kulak verin.

Yavaş be abi,hadis alimleri kurulu başkanı ve alimölçer gibisin he...Bu tür sözler bence İslam'a saldırı içeriyor:)

#92 ebarah

ebarah

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 17:02

Sevgili Rebel,

Ben de sorulmasından,insanın dininin,dilinin,ırkının,mezhebinin,inancının,mezhebinin sorulmasından hiç hoşlanmam.Bunlar öğrenilmeden,bilinmeden insana insan olduğu için değer verilmesinden,insan olduüu için dinlenilmesinden,ön yargılı yaklaşılmamasından yanayım.

Bu nedenle bu soruna cevap vermek istemiyorum.Klasik söylemle sadece insanım.

Hırsızlık yapmadım,kimsenin namusuna göz dikmedim,haram yemedim,gıybet yapmadım,insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım,haksızlıkların,kendime yapılmasa bile karşısında olmaya gayret ettim.Böyle ise,insan olmam dışında başkaca bir kimliğe,sıfata ihtiyaç duymamın anlamı olmasa gerek.Bu anlamsızlığın başkaları tarafından da olmasını isterim.

Atlantisli dostum,

İslama esas saldırının,bu tür hurafe kitaplardaki bilgilerle yapıldığını anlamak için alim olmaya gerek yok.Açarsın bir hadis kitabı,okusun,ilgili bilgi uyduruksa kendisini belli ediyor zaten.En kısa zamanda bu uyduruk bilgilerden derlemelerle saldırınınn boyutlarını açıklayacağım.

580023663830.jpg

#93 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6.906 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 17:06

Sevgili ebarah : ben cevabımı aldım , teşekkür ederim.

...

#94 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 17:37

Yukardan kopya yapmanınaz gerek yok...

Yukarıdaki yazıyı iyi okumadığınız ve ya anlamadığınız ve ya işinize geldiği şekilde alladığınız anlaşılıyor...Yine karışmış fikir dünyanızı başkalarının fikir dünyasını karıştırmak için kullanıyorsunuz....Gerçek hadis ve sünnet! bunlara kim karar veriyor ?Siz mi yani bunlar şimdiye kadar belli değildi de bir kaç aklı evvel geldi bunları ayıklıyı verdi öylemi?...Söylediğiniz ve yazdığınız herşey tarihde daha evvelde söylenmiş cevaplarıda verilmiş şeyler,ama zaten siz bunu biliyorsunuz,amaç nefislere göre bir din oluşturmak olunca cevaplara inanmamak, ayetleri kafamıza göre tefsir etmek, hadisleri cımbızlamak vaz geçilmez oluyor...Hz Aliyi öldüren bu zihniyetmiş.Hasan ve Hüseyin efendilerimiz öldüren bu zihniyetmiş komik olmayın, nereler bağlıyorsunuz hayret verici bişey.Bu saydığınız şahıslar bizim BAŞ TAÇIMIZDIR..Sakın sizi kandırmış olmasınlar....Bunun yanında şehit edilen Hz Osman, Hz Ömerde öyle nedense bunlardan bahsetmemişsiniz...Dedim ya cınmızlamakda bu zihniyetin üzerine yok....ASIL ZALİMLER Hz Ali ye ve Peygamber Torunlarına sahip çıktıklarını iddea ederken "Benim Ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız kurtulursunuz" diyen Allah Resulünün diyer Ashabına küfür edenlerdir...

Alıntı yapmamın sebebi yanıt verirken muhatabımın yazısına kelime kelime cümle cümle yanıt vermek.. Konuya dahil olmak isteyen arkadaşlarada kolaylık sağlamak
Ayrıca Alıntı yapmaya teknik imkanım olduğuna göre neden böyle bir rahatsızlık duyuyorsunki.

Ben senden yukarıda kopyala yapıştır yaptığınız YAZININ KENDİ YORUMUNUZ OLARAK GÖNDERMENİZİ İSTİYORUM.

Ayrıca ben size açık ve net yazdım sen hala aynı şeyleri söylüyorsun. Sen benim yazdıklarımı iyi kavramış ana fikri anlamış olsaydın şu yukardaki KOPYALA YAPIŞTIRI yapmazdın

Yazdıklarımı kelime kelime okumanı tavsiye ederim.
Bak öncekimesajlarına bana verdiğin cevapların tamamı NİYET OKUMAKLA DOLDURULMUŞ MESAJLARLA DOLU.

ŞİMDİ SON KEZ ÖNCEKİ YAZDIÐIM ÇOK ÖNEMLİ BİR SATIRI TEKRAR ÇOK BÜYÜK HARFLARLA YAZARAK DİKKATLİ OKUMANI İSTİYORUM

Tekrar ediyorum Kendi Yorumunu yazman daha ŞIK olur . KOPYALA YAPIŞTIR İNSANLARIN BİLGİ SEVİYENİ GÖSTERMEZ.

Bak ben orada ne yazmışım.

Kur'an'ı herhangi bir biçimde yetersiz ve tatmin edemez göstermek küfür olmaz mı??????????.
Kısacası, bir insan sadece Kur'an'dan anladıklarını din olarak yaşasa Allah onu hiçbir hesap ve azaba çekmez. Çünkü Peygamberimizin esas görevi ve anlamı Kur'an'ı insanlığa iletmektir. Ötesi ayrıntıdır. Demişim.
Hazreti Peygamber'e isnat edilen yalanları din diyemi kabul edlim şimdi.
Referans Kur'andır. Kur'anla örtüşen çakışan hadis ve sünnete kim karşı çıkmış ki ben böyle birşey yazmışmıyım?
Şimdi Emevi despotizminin iktidar hırsıyla dine soktuğu yalanları DİN OLARAK Kabul etmemiz isteniyor.
Buyur sen kabul ediyorsan et.

#95 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6.906 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 17:44

Böyle kocaman yazınca daha mı dikkate değer buluyoruz sizi :eyvah:

Kur'an-ı Kerim tartışmasız İslamiyetin tek rehberidir.
Peygamber efendimizin hadisleri ve sünnetleri ise: yapılırsa 'hoş olur' diye geçmektedir Kur'an 'da..
İki üç tane kendini bilmez çıkıp : hadis yoktur, çarpıtılmıştır, hurafedir, yalandır, yanlıdır dese noooolur, demese noooolur?

Hadi size iyi akşamlar : bu günlük oruçlu olarak (hani islamın şartı olan) bu kadar tahammül edebileceğim..

...

#96 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 18:07

Rebel senin canın sıkılıyor galiba. Ya da okuduğunu anlamıyorsun.

Burada hadis yoktur diyen kim ? Hadise inanmayan kim ?

Söylenmeyen şeyleri söylenmiş gibi gösterip onun üzerinden yorum yapıyorsunuz.

#97 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 18:18

Ayrım yaptığımdan sormuyorum, merak ettim, ebarah siz Alevi misiniz?

Şu sorulan soruya bakarmısınız?
Türkiyeyi bekliyen en korkunç badirelerin önünü açacak bir soru.

Türk insanını birbirine vurduracak bir soru.

Sırayla gider Türkiye Ortadoğunu önce mezhep çatışmalarıyla sonra Tarikat çekişmeleriyle ORTA DOÐUNUN EN KAHIRLI ÜLKESİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR.

Sevgili eberah

Verdiğin ağırbaşlı yanıtın ağırlığ REBEL'i ezdi geçti.

#98 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 18:26

Böyle kocaman yazınca daha mı dikkate değer buluyoruz sizi :eyvah:

Kur'an-ı Kerim tartışmasız İslamiyetin tek rehberidir.
Peygamber efendimizin hadisleri ve sünnetleri ise: yapılırsa 'hoş olur' diye geçmektedir Kur'an 'da..
İki üç tane kendini bilmez çıkıp : hadis yoktur, çarpıtılmıştır, hurafedir, yalandır, yanlıdır dese noooolur, demese noooolur?

Hadi size iyi akşamlar : bu günlük oruçlu olarak (hani islamın şartı olan) bu kadar tahammül edebileceğim..

Bu ülkenin son çeyrek yüzyılda yaşayarak gördüğü en altı çizilesi, en ibret dolu gerçeklerden biri de şu oldu:

Dinden-imandan-mukaddesattan en çok söz edenler, bu değerleri fütursuz biçimde maddî çıkara, siyasete, servete tahvil eden dinci takımı olmuştur. En cilalı, en hararetli din nutukları onlardadır ama dinin temel amacı olan ahlaktan en az nasibi olanlar da onlardır.
Dinin temel düşmanları olan yalancılık, kamu hakkı talanı, iftira, insana kötülük (diri diri insan yakmak dahil) bu dinci takımın sıradan eylemleri olmuştur. Son otuz yıl boyunca ekranlar bunların rezillik ve sefillikleriyle reyting rekorları kırdı.

Menfaatleri için çiğneyemeyecekleri ahlak ilkesi, çamur atmayacakları haysiyet, rencide etmeyecekleri hak söz konusu değildir.

Özellikle iftira, bunların baş ibadeti, birinci dereceden siyasal sermayeleridir.

Tam bu noktada, size şu Kur’ansal gerçeği aklından çıkarmamasını öneriyorum:

Kur’an, bu ümmetin, öz Peygamberi’nin eşine zina suçu iftirası attığını bize uzun uzun anlatmaktadır. Bunu sebepsiz göremeyiz. Kur’an bu yolla bizi, Müslüman ümmetin zaaflarından birine karşı uyarmaktadır.
İftira atma zaafı, siyaset dincisi ekiplerde şaşmaz bir kişilik yapısına dönüşmüş bulunuyor.

Bu kafanın ve bu çürümüşlüğün, İslam dünyasını, o arada Müslüman Türkiye’yi getirdiği yer ortadadır.

BU SEBEPLE BU DİNCİ TAKIMININ ÇIKARI İÇİN UYDURMAYACAÐI SÖZ ATMAYA ÇEKİNMEYECEÐİ İFTİRA YOKTUR.

İFTİRA VE YALANLARI DİN YAPAN TAPAN SİZLERİ UYDURULMUŞ ATALAR DİNİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM.

#99 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6.906 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 18:28

Hiç bir şeyin ezip geçtiği yok, şu konuyu okuyanların çoğu bence anlamıştır anlayacağını yeterince :)

Klasik ayrımlar söz konusu işte :eyvah: Ben mezheplere inanmıyorum, onaylamıyorum. Sadece müslümanım gerisi hikaye.. Arkadaş biraz fanatiklerindendi ondan sordum *ühü
Elinizi gördüm sayın waranko, yenildiniz :eyvah:

Edittt : imla hatası **)

Bu mesaj REBEL tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.08.2009 - 18:31

...

#100 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 19:22

Bu ülkenin son çeyrek yüzyılda yaşayarak gördüğü en altı çizilesi, en ibret dolu gerçeklerden biri de şu oldu:

Dinden-imandan-mukaddesattan en çok söz edenler, bu değerleri fütursuz biçimde maddî çıkara, siyasete, servete tahvil eden dinci takımı olmuştur. En cilalı, en hararetli din nutukları onlardadır ama dinin temel amacı olan ahlaktan en az nasibi olanlar da onlardır.
Dinin temel düşmanları olan yalancılık, kamu hakkı talanı, iftira, insana kötülük (diri diri insan yakmak dahil) bu dinci takımın sıradan eylemleri olmuştur. Son otuz yıl boyunca ekranlar bunların rezillik ve sefillikleriyle reyting rekorları kırdı.

Menfaatleri için çiğneyemeyecekleri ahlak ilkesi, çamur atmayacakları haysiyet, rencide etmeyecekleri hak söz konusu değildir.

Özellikle iftira, bunların baş ibadeti, birinci dereceden siyasal sermayeleridir.

Tam bu noktada, size şu Kur’ansal gerçeği aklından çıkarmamasını öneriyorum:

Kur’an, bu ümmetin, öz Peygamberi’nin eşine zina suçu iftirası attığını bize uzun uzun anlatmaktadır. Bunu sebepsiz göremeyiz. Kur’an bu yolla bizi, Müslüman ümmetin zaaflarından birine karşı uyarmaktadır.
İftira atma zaafı, siyaset dincisi ekiplerde şaşmaz bir kişilik yapısına dönüşmüş bulunuyor.

Bu kafanın ve bu çürümüşlüğün, İslam dünyasını, o arada Müslüman Türkiye’yi getirdiği yer ortadadır.

BU SEBEPLE BU DİNCİ TAKIMININ ÇIKARI İÇİN UYDURMAYACAÐI SÖZ ATMAYA ÇEKİNMEYECEÐİ İFTİRA YOKTUR.

İFTİRA VE YALANLARI DİN YAPAN TAPAN SİZLERİ UYDURULMUŞ ATALAR DİNİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM.

Sizi tebrik ediyorum. Ama ne yazık ki internet cehaletin önüne geçmek için yeterli olmuyor.