İçerik değiştir



- - - - -

" Sporların Anası " Atletizm


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 40 yanıt verildi

#1 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.08.2009 - 23:49


Gönderilen Resim

Citius, Altius, Fortius (Daha Hızlı, Daha Yüksek, Daha Güçlü)


Atletizm nedir?

İnsanın koşma, yürüme, atma ve atlama gibi en doğal hareketlerindeki gücünü, dayanıklılığını, süratini, çabukluğunu, hünerlerinin geliştirmek ve artırmak için yaptığı çalışmalara ve kurallara bağlanmış spor yarışmalarının tümüne atletizm denir.

Bir pist ve alanda yapılan, dünyanın en eski sporu ve bütün öteki sporların temeli olan atletizm, tüm diğer spor dallarında olduğu gibi, insanın mükemmel yaratılış özellikleri ile varolmuştur. Bu ekonomik, anatomik yapı sayesinde atletizm dünyanın en popüler branşlarından biri olma özelliğini elde etmiştir. Zaman, mesafe ve yükseklik gibi unsurlar atletizmi diğer spor dallarından ayırmıştır. Sınırlayıcı faktörler günden güne aşıldıkça, daha kısa zamanda, daha uzağa ve daha yükseğe ulaştıkça yeni rekorlar kırılmakta ve atletizm dünyada daha cazip ve daha popüler hale gelmektedir.

Atletizm, insanın tüm güç ve yeteneğinin neredeyse tümüyle kullanılmasını gerektirir.

Atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma dallarında birbiriyle yarışırken, aynı zamanda kendi güç ve yeteneklerinin sınırlarını tanır, bunları geliştirmeye çalışırlar.


(tr.wikipedia.org, suskunduygular.gen.tr)

...Gelecek yazı: Atletizmin Dalları

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.08.2009 - 06:42


#2 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.08.2009 - 06:17

Gönderilen Resim

Atletizmin Dalları :

- Koşular:
a ) Sürat Koşuları: Pist ve alan sporlarında; kısa mesafe atletlerinin bütün güçleriyle koşmasına dayanan, en süratli olanı belirleyen yarışlardır. Bir diğer ismi de kısa mesafe koşularıdır. Bu tür yarışmalarda koşucunun sürati ve dayanıklılığı yanında, temposunu değerlendirmesi de büyük önem taşır.
b ) Orta Mesafe Koşuları: Orta mesafe koşuları, kısa mesafe koşuları ile uzun mesafe koşuları arasında sürat ve güç ögelerinin her ikisine de gereksinim duyulan yarışlardır.
c ) Uzun mesafe koşuları: Uzun mesafe koşuları, finish’te atağa kalkmanın orta mesafede olduğu kadar önem taşımadığı, her şeyin tempoya bağlı olduğu son derece sağlam bir yapı isteyen koşulardır.
d ) Bayrak Koşuları: Takımların 30 cm boyundaki tahta veya metal bir sopayı (stafeti), elden ele geçirerek ve sırayla koşarak yaptıkları yarışlardır.
e) Engelli Koşular: Eşit aralıklarla yerleştirilmiş engelleri aşarak, koşmaya dayanan hafif atletizm sınıfından pist ve alan sporudur.
f ) Engelli / hendekli: Olimpik hendekli koşusu 3000 metre koşulan ve erkekler arasında yapılan bir yarışmadır.

Gönderilen Resim

- Yol Yarışları :
a ) Maraton: Atletizmde en uzun mesafeli (42.195 m), sert tabanlı yollarda gidiş dönüş olarak yapılan mukavemet koşusudur.
b ) Yürüyüş: Bir spor dalı olarak yürüyüş, adımların zeminle temasını kaybetmeden hızla ilerlemeye dayanan, Olimpiyat Oyunları'nda yer alan, hafif atletizm dalında bir spordur.
c ) Kır Koşuşu: Kırsal alanlarda inişli-çıkışlı toprak üzerinde yapılan uzun mesafe koşusudur.
d ) Yol Koşusu: Kış koşularının değişik bir türü olup, şehir içindeki ana cadde ve sokaklarda koşulur.

- Birleşik Yarışlar :
a ) Dekatlon (10'lu yarışma) : Sürat, kuvvet, ve beceri isteyen karışık yarışmalardır.
b ) Heptatlon (7'li yarışma): Dekatlon gibi sürat, kuvvet ve beceri isteyen, bayanlar arasında yapılan ve yedi daldan oluşan kombine yarışmalardır.

Gönderilen Resim

- Atmalar :
a ) Gülle Atma: Metalden yapılmış, küre biçimindeki güllenin, erkekler ve bayanlar tarafından omuz hizasından en uzak mesafeye atılmasını içeren, hafif bir atletizm spor dalıdır.
b ) Cirit atma: Cirit ağaçtan veya metalden yapılan bir mızrağın hız alınarak koşulup, atılmasını içeren hafif bir atletizm spor dalıdır.
c ) Disk atma: Yuvarlak yassı bir ağırlığın fırlatılmasına dayanan, hafif atletizm sınıfından pist ve alan sporudur.
d ) Çekiç atma: İki elle tutulan küresel ağırlığın, bir daire içinden dönerek ve hız alınarak, karşıya fırlatıldığı alan sporudur.

Gönderilen Resim

- Atlamalar :
a ) Yüksek atlama: Koşarak hız kazandıktan sonra sağlam iki dik sehpanın arasındaki çıtanın üzerinden atlayarak yapılır.
b ) Uzun atlama (Tek adım atlama) : Tek sıçrayışta en uzak mesafeye ulaşmaya dayanan pist ve alan sporudur.
c ) Üç adım atlama: Üç adım atlama; sıçrama, adım atma ve atlama biçimindeki üç ayrı kesintisiz hareketin ard arda yapılarak, en uzak mesafeye ulaşmaya dayalı pist ve alan sporudur.
d ) Sırıkla atlama: Yatay bir çıtanın üstünden bir sırık yardımıyla atlamaya dayanan bir atletizm dalıdır.


(kutuphanemiz.blogcu.com)

...Gelecek yazı : Atletizmin tarihçesi

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.08.2009 - 06:39


#3 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 02:53

Gönderilen Resim


Atletizmin Tarihçesi

Yunanca’ da kavga, mücadele ve savaş anlamına gelen “athlos” kelimesinden gelen 5000 yıllık tarihe sahip atletizm sporu, yarışma haline dönüşmeden önce yaşamlarını avcılıkla sağlayan insanlar koşma, atma ve atlamayı temel gereksinim olarak kullanmaktaydı.

İrlandalılar ve Yunanlılar ilk olarak yarışma düzenleyen medeniyetlerdir.

Eski İngiliz ve İrlanda eserlerinde, İrlanda’ deki atletik yarışmaların yer aldığı Tailteann Oyunları’ nın M.Ö 2000 yıl öncesinde düzenlendiği yazmaktadır. Eski Yunanda da atletizm aynı tarihlere rastlamaktadır. Homeros İlyada’ sında cenaze törenleri sırasında atletizm yarışmalarının düzenlendiğinden bahsedilmektedir.

M.Ö 776 – M.S 393 yılları arasında yapılan antik olimpiyatlarda atletizm müsabakalarının önemli yer tuttuğu görülmektedir. Tam sınırları bilinmemekle birlikte antik olimpiyatları Yunanistan’ da Olimpia’ daki kutsal vadide düzenlenmiş, hiç kesintiye uğramadan 1200 yıldan fazla devam etmiştir. Olimpiyat müsabakalarında en eski rekorların M.Ö 776 da olduğu belirlenmiştir. M.Ö 724’ e kadar olimpiyat oyunlarında sadece bir branşta müsabaka yapılmıştır. Stadia Yarışı adı verilen bu yarışın uzunluğu 192 metre idi. M.Ö 724’ den itibaren Diaulus adı verilen iki Stadia Yarışı, M.Ö 720’ de yaklaşık 24 Stadia’ yı içeren doliçhus yarışı, pentatlon (M.Ö 720), güreş (M.Ö 688) ve pankreation (M.Ö 680) branşları eklenmiştir. Yarışların yapıldığı Stadia’ nın zemini kumla döşeli olup, atletler çıplak ayakla yarışmışlardır.

IV – XII. yüzyıllar arasında antik olimpiyatların yapılmamış olması sebebiyle bu tarihler arasında atletizm hakkında kaydedilmiş bilgi bulunmamaktadır. 12. – 14. yüzyıl arası savaşlarda okçuluğun önem kazanması ve atletizme ters düşmesi sebebiyle krallar atletizmi yasaklamışlardır. 17. yüzyıla gelindiğinde soylular, askerler arasında çeşitli iddialı atma, atlama ve yürüyüş gibi atletizm müsabakaları düzenlenmiştir. Bu müsabakaları 18. yüzyılda hız ve mesafe koşuları takip etmiştir.

Gönderilen Resim

Atletizm yarışmaları düzenli olarak ilk kez 1825’ te Londra’ da yapılmıştır.
Modern atletizmin başlangıcı İngiltere’ de ilk resmi yarışların yapıldığı 1840 tarihi olarak kabul edilmektedir. 1861 yılında ilk atletizm kulübü İngiltere’ de kurulmuş ve adına da Mincino Lane Athletic Club denmiştir. 1866 yılında ilk şampiyona düzenlenmiş olup; 1877 yılında ise İngiltere ve İrlanda ilk uluslar arası müsabakayı yapmıştır. Sonrasında 1895’ de New York Atletizm Kulübü ve Londra Atletizm Kulübü arasındaki yarışmalarla devam edilmiştir ve yarışmalar Amerika, Kanada, Avustralya ve Avrupa’ ya yayılmıştır.

1896 yılında ilk modern olimpiyatlar yapılmıştır.
Modern olimpiyatların başlarında atlama branşları günümüz olimpiyatlarında yapılanlardan farklıydı. Atlayıcılar kilolarla atlarlardı. Bu kiloların ne için kullanıldığı bilinmemekle birlikte tarihçiler kiloların kullanılmasını atlayıcıların sıkı bir şekilde düşüşünü sağlamak için olduğunu belirtmektedir. Disk atıcılarının kullandıkları disk günümüzde kullanılan diskten çok daha ağırdı ve taştan yapılmıştır. cirit ise atma elinin ilk parmağına sırım sarılarak atılırdı. 1896’ da Athens’ de 13 ülkeden 285 sporcu 10 branşta ilk olimpiyat madalyalarını kazanmak için yarışmıştır.

Gönderilen Resim

Günümüzde tüm dünyada uygulanan atletizm kuralları 1912 yılında Stockholm Olimpiyat Oyunları yapıldıktan sonra, 17 Temmuz 1912 tarihinde Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu’ nun oluşumu için Stockholm’ da bir kongre yapılmış ve bu tarihi kongre Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Şili, Danimarka, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Norveç, Rusya, İsveç, İngiltere ve Amerika Birleşik Devleti olmak üzere toplam 17 ülkenin katılımıyla gerçekleşmiştir. Olimpiyat oyunları uluslar arası yarışmaların gelişimi sebebiyle atletizm için uluslar arası bir yönetim kurumuna acil ihtiyaç vardı. Kural ve tüzüklerin evrensel prensipleri ve tüm dünyada kabul edilebilecek ortak amatör tanımı ile birlikte Dünya ve Olimpiyat Oyunları rekorlarının güvenilir bir şekilde kaydı gerekli hale gelmişti.

Stockholm’ da yapılan bu toplantı inceleme mahiyetinde olmasına rağmen, IAAF kayıtları bunu ilk toplantı olarak kabul etmektedir. IAAF bir yıl sonra Berlin’ de (1913) yapılan Kongrede ilk tüzüğünü kabul etmiş ve ilk üyelik listesinde 34 ülke yer almıştır. J. Sigfrid Edström (İsveç) başkan olarak ve Kristian Hellström fahri sekreter olarak seçilmiştir. Uluslararası yarışmalar için ilk teknik kurallar, 1914 yılında Fransa’ nın Lion kentinde yapılan üçüncü Kongrede yeni fahri sekreter Hilding Kjellman (İsveç) tarafından takdim edilmiş ve üyelere benzer kuralları kendi ülke yarışmalarında kabul edip uygulamaları için anlatılmıştır.

2001 yılında Edmonton’ da yapılan 43, Kongrede – IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) olarak yeniden isimlendirilmiş ve merkezinin (büronun) Monako’ ya taşınması kararı alınmıştır. 2002 yılından itibaren IAAF merkezi Monako’ dan faaliyetlerini sürdürmektedir. Günümüzde IAAF’ a bağlı 212 ülke bulunmaktadır.

Gönderilen Resim

IAAF'e bağlı altı federasyon ise şunlardır:
AAA – Asya Atletizm Federasyonu (Asya)
CAA – Afrika Atletizm Federasyonu (Afrika)
CONSUDATLE – Güney Amerika Atletizm Federasyonu (Güney Amerika)
EAA – Avrupa Atletizm Federasyonu Avrupa (Avrupa)
NACACAA – Orta ve Kuzey Amerika Atletizm Federasyonu (Kuzey Amerika)
OAA – Okyanusya Atletizm Federasyonu (Okyanusya )


(adanaatletizm.org, tr.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
Atletizmde ilkler

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.09.2009 - 03:05


#4 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.09.2009 - 08:31

Gönderilen Resim

Atletizm Sporunda İlkler

- Atletizmde düzenli yarışlar ilk kez 1825'te Londra'da yapıldı.
- Modern anlamdaki atletizmin başlangıcı, İngiltere'de ilk resmi yarışmaların yapıldığı 1840 yılı kabul edilir.
- 1861'de ilk atletizm kulübü İngiltere'de, "Mincino Lane Athletic Club" ismiyle kurulmuş ve 1866'da da ilk şampiyona düzenlendi. 1877'de de İngiltere ve İrlanda atletleri ilk uluslararası karşılaşmayı yapmışlardır.

- Günümüzde tüm dünyada uygulanan atletizm kuralları, 1912'de Stockholm'de 5. Olimpiyat Oyunları yapıldıktan sonra kurulan ve bugün 181'den fazla ülkenin üye olduğu uluslararası bir kuruluş olan (İnternational Ameteur Athletic Federation) Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından saptandı. Merkezi Londra'da olan IAAF 1913'te kuruluşunu tamamlayarak Birleşmiş Milletler'in de ilk genel sekreteri olan Norveçli atlet Trygve Lie'yi genel sekreterliğe seçti.

- 1917'de Fransa'da kurulan bir ulusal örgütle bayanlar da atletizm yarışmalarına katılmaya başlamışlardır. Katılımın artması nedeniyle 1921'de de Bayan Spor Federasyonu (FSFI) kurulmuştur.
- 1928 Oyunları, IAAF ve FSFI'nın ortak gözetimi altında beş dalda yapılmış, ancak 1936'da IAAF'in, bayan atletizm yarışmalarını da müsabakalara katmasıyla FSFI feshedildi.

- Atletizm, 1896'dan beri olimpiyatların en temel spor dallarından biri olmuş, resmen tanınan ilk Dünya Kupası 1977'de, ilk Dünya Atletizm Şampiyonası 1983'te yapıldı.

- Olimpiyatlarda bayanlar arası yarışmalar düzenli olarak 1967'de düzenlenmeye başlandı. Olimpiyat Oyunları'nın dışında kalan uluslar arası yarışmalara katılacak atletlerin saptanması konusunda ortaya çıkan anlaşmazlıklar, 1979'da Atletizm Kongresi'nin (TAC) kurulmasına yol açtı.

Gönderilen Resim

- Yurdumuza atletizmi ilk sokan ise, Galatasaray Lisesi'nin Fransız asıllı beden eğitimi öğretmeni Curel'dir. 1870 yılında ilk idman bayramını düzenleyerek, öğrencileri Kağıthane'ye götürmüştür. Burada koşu, atma, atlama yarışları yaptırdı.
- Türkiye'de gerçek anlamda atletizm, 1896 yılında İstanbul'da Kurtuluş Kulübü'nde başladı. Bu kulübün atletlerinden Constantin Devecis ve Çelebioğlu, 1906 yılında Atina'da düzenlenen ara olimpiyat oyunlarına katılmışlardır.


(bedenegitimi.s5.com)

...Gelecek yazı: Dünyada Atletizm

#5 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.09.2009 - 10:06

Gönderilen Resim

Dünyada Atletizm

- Dünya Atletizm Şampiyonası; iki yılda bir düzenlenen, Atletizm sporunda Olimpiyat Oyunları'ndan sonra en prestijli yarışma olan organizasyondur. İlk olarak 1983 yılında Helsinki'de düzenlendi. Tüm hakları Uluslararası Atletizm Federasyonu'na (IAAF) ait olan ve başlangıçta dört yılda bir olarak düşünülen şampiyona, 1991'den sonra iki yılda bir yapılmaya başladı.

- IAAF Dünya Salon Atletizm Şampiyonası; ilk olarak Mart 1987 yılında Indianapolis, ABD'de düzenlendi. İki yılda bir yapılmaktadır. Daha önce Dünya Salon Oyunları olarak düzenlenmekte idi.

- Avrupa Atletizm Şampiyonası; Avrupa Atletizm Birliği ( EAA) tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası atletizm turnuvasıdır. İlk kez 1934 yılında İtalya'nın Torino kentinde yapıldı.

(tr.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
Türkiye'de Atletizm

#6 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.09.2009 - 14:25

Gönderilen Resim




Türkiye'de Atletizm

Ülkemizde atletizmi ilk olarak başlatan Galatasaray Lisesi’ nin Fransız asıllı Beden Eğitimi öğretmeni Curel’ dir.
1870’ de öğrencilerini Kağıthane’ ye götürerek ilk idman bayramını düzenlemiştir. O gün koşu, atma, atlama branşlarında müsabakalar düzenleyerek dereye girenlere çeşitli ödüller vermiş arkasından pilav ziyafeti vermiş ve sonraki yıllarda bu gün “pilav günü” geleneğine dönüşmüştür. Robert Koleji’ nde de aynı yıllarda atletizm faaliyetleri düzenlenmiştir.

1896 yılında İstanbul’ da Kurtuluş (Tatavla) Kulübü’ nde gerçek anlamda atletizm başlamış ve bu kulüpten Constantin Devecis ve Çelebioğlu 1906 yılındaki Atina’ daki ara Olimpiyat Oyunlarına katılmışlardır.

İlk Türk atleti Çanakkale savaşlarında şehit düşen ve aynı zamanda futbolcu olan Galatasaraylı Celal İbrahim’ dir.

Gönderilen Resim
Celal İbrahim

Bunu Şair Kazım ve Bedri Yıldırım izlediler. 1912 yılında Stockholm’ de yapılan Olimpiyat Oyunlarına Robert Koleji atletlerinden Vahran Papazyan ve Mıgıryan katıldılar.

Birinci Dünya Savaşı sırasında diğer spor dalları gibi atletizmde de duraklama görüldü bu sönük yılların atletizmdeki başarılı isimleri olarak Silifke’ li Şükrü Dölek, Halil Bey, Selahattin Bey, Nurettin Otmar Savcı, Asım Bey ve Mesut Özok ön plana çıktılar.

1922 yılında kurulan İdman Cemiyetleri İttifakı’ na dahil olan Atletim Federasyonu, faaliyete geçti ve ülkemizdeki ilk ciddi atletizm yarışmaları başladı. Bunu Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kurtuluş ve Beyoğlu Sporun yarışmalara getirdiği rekabet havası izledi.

Türk atletizm tarihinde ilk Türkiye Şampiyonası yarışmaları, 05 Eylül 1924’ de Eskişehir’ de yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu 1924 yılında IAAF’ a üye oldu.

1924 Paris Olimpiyat Oyunlarına Burhan Felek başkanlığında katılan atletlerimiz hiçbir varlık gösteremediler. Bu tarihten sonra getirilen Alman Alexy Abrahams, Amerikalı Mr. Louis ve Macar Ratkai Gula isimli antrenörler atletlerimizin eğitimi ve gelişmelerinde önemli pay sahibi oldular. Bu antrenörlerin eğitim çalışmaları ile Ömer Besim Koşalay, Rauf Hasağası, Adil Giray, Şekip Engineri, Suat Hayri Ürgüplü, Haydar Aşan, Unvan Tayfuroğlu, Vildan Aşir Şavaşır gibi atletler yetişti.

1930 yılında Atina’ da yapılan Balkan Oyunlarında 100 m. 11.1 sn derecesiyle ikinci gelen Semih Türkdoğan’ ın kazandığı gümüş madalya uluslararası yarışmalarda atletizm dalında kazanılmış ilk madalyadır.

Bu yıllarda Mehmet Ali Aybar, Naili Moran, Cezmi Or, Cahit Önel, Çetin Şahiner, Muzaffer Baloğlu, Osman Çoşgül ve Doğan Acarbey’ de uluslar arası düzeyde başarıyla ülkemizi temsil etmişlerdir. Özellikle Türkiye’ nin ilk büyük atleti Ömer Besim Koşalay 13 yıl süren atletizm yaşamı boyunca altı ayrı dalda 29 Türkiye Rekoru kırmıştır. Bu atletleri de Raif Emergen, Füruzan Tekin, Rıza Maksut İşman gibi atletler izlediler. İlk bayan atletlerimiz ise 1926 yılında yapılan 50metre branşında yarışan Neriman Tahsin, Emine Abdullah ve Mübeccel Hüsamettin’ dir.

1932 Balkan Oyunlarında gülle atma branşında Veysi Emre, 1939 Balkan Oyunlarında 100 – 200 m. branşlarında Muzaffer Baloğlu altın madalya kazandılar. Bu dönemin en önemli maratoncusu ise Şevki Koru’ ydu.

Gönderilen Resim Gönderilen Resim
Ruhi Sarıalp

Savaş sonrası yıllarda, atletlerimizin en parlak derecesini ise 1948 Londra Olimpiyat Oyunlarında üç adım atlama branşında bronz madalya kazanan Ruhi Sarıalp yapmıştır. Sarıalp, Londra Olimpiyatlarındaki başarısının tesadüf olmadığını 1950 yılında Avrupa Atletizm Şampiyonasında üç adım atlamada 14.53’ lük derecesiyle Avrupa üçüncüsü olarak ispatlamıştır.

Olimpiyat oyunlarında yarışan ilk bayan atletimiz Üner Teoman’ dır. 1948 Londra Olimpiyat Oyunlarında 100 m. branşında yarışmış ve serisinde 4. olarak elenmiştir.

1955 yılında 800 m.’ de Akdeniz ve Balkanların en büyük atleti olan Ekrem Koçak, Dünya Ordulararası Şampiyonluğunu kazanarak, bir sezon içinde erişilmesi çok güç başarılara ulaştı. Bunu Gül Çıray (Akbaş), Muharrem Dalkılıç’ ın başarıları izledi. Olimpik alanda bir başka başarılı atletimiz, 1968 Meksika Olimpiyat Oyunlarında maraton branşında 4. olan İsmail Akçay’ dır. Aynı yıl Atina’da yapılan Balkan Oyunlarında maraton koşan İsmail Akçay ve Hüseyin Aktaş’ ın altın ve gümüş madalya kazanmaları da bu dönemin önemli başarılarıydı.

Dünya atletizmi dev adımlarla ilerlerken Türk atletizmi bir hayli gerilerde kalmıştı. 1970’ li yıllarda Veli Ballı maratonda Mehmet Yurdadön ve Sadık Salman kros koşularında, Ali Aydın cirit atamada, Sermet Timurlenk 800 m.’ de, Mehmet Tümkan orta mesafede, Ekrem Özdamar yüksek atlamada, Aşkın Tuna üç adım atlamada, Nurullah Candan dekatlonda, Neşe Çetin orta mesafede, Ülker Kutlu orta ve uzun mesafede uluslar arası müsabakalarda önemli dereceler elde ederek kürsüye çıkan sporcularımız olmuştur.

Gönderilen Resim
Süreyya Ayhan

Durgunluk 1980’ li yıllarda da sürmüştür. Bu durgunluk Semra Aksu’ nun 1983 Balkan ve 1987 Akdeniz Oyunlarında elde ettiği ikincilik ve üçüncülük dereceleriyle biraz olsun aşıldı. Ayrıca, Mehmet Terzi ve Ahmet Altun maratonda, Mehmet Yurdadön ile Necdet Ayaz krosta ve uzun mesafelerde büyük başarılar kazanarak uluslar arası pek çok müsabakada madalyalar aldılar. 1989 – 1994 yılları arasında atletizmde bir atılım olmuştur ve bu yıllarda çoksayıda Türkiye rekoru kırılmıştır.

1990’ lı yıllarda Serap Aktaş maraton branşında uluslar arası müsabakalarda altın madalya alan ilk sporcumuz olmuştur. Fatma Yüksel uzun atlamada, Ekrem Ay Gülle atmada, Murat Ayaydın uzun ve üç adım atlamada, Gülsüm Durak yüksek atlamada, Aksel Gürcan 100-200 m. ‘lerde Ruhan İşim sırıkla yüksek atlama ve 110 m. engellide, Alper Kasapoğlu dekatlonda, Cengiz Kavaklıoğlu 100 m.’ de, Zeki Öztürk 1500 – 5000 -10000 m.’ de Filiz Türker (May) 100 m. engelli yarışmalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişler ve madalya kazanmışlardır.

2000 yılında Eşref Apak çekiç atamada Dünya Gençler Şampiyonluğunu, Sidney Olimpiyat Oyunlarında Süreyya Ayhan yarı final koşma başarısını göstermiştir. Orta mesafe atletlerimizden Süreyya Ayhan 2002 yılında kazandığı Avrupa Şampiyonluğu ile atletizm tarihimizde alınan ilk Avrupa Şampiyonluğu olma özelliğini taşıyor. Yine 2003 yılında Süreyya Ayhan’ ın 1500 m.’ de kazanmış olduğu ikincilik te bir ilkti.

Elvan Abeylegesse 2002 yılında Avrupa Kros Şampiyonasında üçüncü 2003 yılında ise ikinci olmuştur. 2004 yılına gelindiğinde ise Atina Olimpiyat Oyunlarında Eşref Apak çekiç atmada üçüncü olarak ülkemize Ruhi Sarıalp’ ten sonra olimpiyatlarda madalya kazandırmıştır. Yine 2004 yılında Elvan Abeylegesse’ de bir ilke imza altı ve 5000 m.’ de Dünya Rekorunu kırdı.

2005 yılında ülkemizde yapılan Avrupa 10000m Kupasında Sporcumuz Elvan Abeylegesse 1. Olarak altın madalya kazanmış olup şampiyona rekoru hala kendisinde bulunmaktadır.

2006 yılında Halil Akkaş, hem Dünya Salon Şampiyonasında hem de Avrupa Salon Şampiyonasında dördüncü olmuştur. 2006 Avrupa Kros Şampiyonasında 23 yaş altı kategorisinde Binnaz Uslu altın, Türkan Erişmiş ise bronz madalyanın sahibi olmuşlardır.

Gönderilen Resim
Elvan Abeylegesse

2007 yılı Federasyonumuz açısından çok başarılı geçen ve ilklerin yaşandığı yıllardan birisi olmuştur. Avrupa Salon şampiyonasına katılan Halil Akkaş 3. Kez dördüncü olmuştur. Avrupa Atmalar Kış Kupasında Olimpiyat 3. sü sporcumuz Eşref Apak Çekiç Atma’ da, Disk Atma branşında da Ercüment Olgundeniz 3. Olmuştur. Elvan Abeylegesse 2007 yılında yapılan 11. Avrupa 10 Bin Metre Kupasında Ülkemize altın madalya kazandırmıştır. Japonya’da yapılan Dünya Atletizm Şampiyonasında 5000m ‘de Elvan Abeylegesse 2. Olarak gümüş madalya almıştır.

Avrupa 23 Yaşaltı şampiyonasında Sporcumuz Nevin Yanıt 100m Engelli ‘de ülkemize altın Madalya kazandırmış, aynı zamanda Sprint branşın da Ülkemize kazandırılan ilk madalya olarak yerini almıştır. Aynı yarışmada Kemal Koyuncu 5000m’de 3. Olmuş, 23 Yaşaltı Avrupa Kros şampiyonasında ise 1. olarak ülkemize altın madalya kazandırmıştır.

Dünya Dağ Koşuları Şampiyonasında Ahmet Aslan 1. olarak altın madalya almış, Avrupa Dağ Koşusunda Mahmut Uruçlu da 3. olmuştur.


(taf.org.tr)

...Gelecek yazı: Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.09.2009 - 14:38


#7 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2009 - 08:27

Gönderilen Resim

Dünya Atletizm Şampiyonası

Dünya Atletizm Şampiyonası, ilk olarak 1983 yılında Helsinki'de yapıldı.
Başlangıçta dört yılda bir olarak düşünülen şampiyona, 1991'den sonra iki yılda bir yapılmaya başladı.

Dünya Atletizm Şampiyonası, 200'ün üzerinde ülkenin katılımıyla, en geniş kapsamlı spor organizasyonları arasında yer alır.



Bugüne kadar yapılan Dünya Atletizm Şampiyonaları:
(Yıl - Kent - Tarih - Stadyum - Katılan Atlet Sayısı)


1983 - Helsinki - 7 ile 14 Ağustos 1983 arası - Olympiastadion - 1355
1987 - Roma - 28 Ağustos ile 6 Eylül 1987 arası - Stadio Olimpico - 1451
1991 - Tokyo - 23 Ağustos ile 1 Eylül 1991 arası - National Olympic Stadium - 1517
1993 - Stuttgart - 13 ile 22 Ağustos 1993 arası - Gottlieb Daimler Stadium - 1689
1995 - Göteborg - 5 ile 13 Ağustos 1995 arası - Ullevi Stadium - 1804
1997 - Atina - 1 ile 10 Ağustos 1997 arası - Olympiako Stadio - 1882
1999 - Sevilla - 20 ile 29 Ağustos 1999 arası - Estadio Olímpico de la Cartuja - 1821
2001 - Edmonton - 3 ile 12 Ağustos 2001 arası - Commonwealth Stadium - 1677
2003 - Paris - 23 ile 31 Ağustos 2003 arası - Stade de France - 1679
2005 - Helsinki - 6 ile 14 Ağustos 2005 - Olympiastadion - 1688
2007 - Osaka - 24 Ağustos ile 2 Eylül 2007 - Nagai Stadyumu - 1978
2009 - Berlin - 15 ile 23 Ağustos 2009 - Olympiastadion - 2101


(tr.wikipedia.org)

... Gelecek yazı:
1983 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.09.2009 - 08:53


#8 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.09.2009 - 15:29

Gönderilen Resim

1983 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Helsinki, Finlandiya
Tarih: 7 - 14 Ağustos 1983
Katılan ülke sayısı: 153
Katılan atlet sayısı: 1355
Karşılaşma sayısı: 41
Stadyum: Helsinki Olympic Stadium

Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de yapılan şampiyona, IAAF Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilkiydi.


Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmalarında aşağıdaki sonuçlar alındı.

100 m: Marlies Göhr (Doğu Almanya), 10.97
200 m: Marita Koch (Doğu Almanya), 22.13
400 m: Jarmilla Kratochvilova (Çekoslovakya), 47.99 (Dünya rekoru)
800 m: Jarmilla Kratochvilova (Çekoslovakya), 1.54.68
1500 m: Mary Decker-Slaney (ABD), 4.00.90
3000 m: Mary Decker-Slaney (ABD), 8.34.62
100 m engelli: Bettine Jahn (Doğu Almanya), 12.35
400 m engelli: Ekarerina Fesenko-Grun (Sovyetler Birliği), 54.14
4 x 100 m: Doğu Almanya, 41.76
4 x 400 m: Doğu Almanya, 3.19.73

Gönderilen Resim
Marita Koch

Uzun Atlama: Heike Dreschler (Doğu Almanya), 7.27 m
Yüksek Atlama: Tamara Bykova (Sovyetler Birliği), 2.01 m

Gülle Atma: Helena Fibingerova (Çekoslovakya), 21.05 m
Disk Atma: Martina Opitz-Hellmann (Doğu Almanya), 68.94 m
Cirit Atma: Tiina Lillak (Finlandiya), 70.82 m

Heptatlon: Ramona Neubert (Doğu Almanya), 6714

Maraton: Grete Waitz (Norveç), 2.28.09

Gönderilen Resim
Carl Lewis

- Erkekler yarışmalarında aşağıdaki sonuçlar alındı.

100 m: Carl Lewis (ABD), 10.06
200 m: Calvin Smith (ABD), 20.14
400 m: Bert Cameron (Jamaika), 45.05
800 m: Willi Wubeck (Batı Almanya), 1.43.65
1500 m: Steve Cramm (İngiltere), 3.41.59
5000 m: Eamon Coghlan (İrlanda), 13.28.53
10000 m: Alberto Cova (İtalya), 28.01.04
110 m engelli: Greg Foster (ABD), 13.42
400 m engelli: Edwin Moses (ABD), 47.50
3000 m steeplechase* : Patriz Ilg (Batı Almanya), 8.15.06

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m: ABD, 37.86 (Dünya Rekoru)
4 x 400 m: SSCB, 3.00.79

Gönderilen Resim
Edwin Moses

Üç Adım Atlama: Zdzislaw Hoffmann ( Polonya), 17.42 m
Uzun Atlama: Carl Lewis (ABD), 8.55 m
Yüksek Atlama: Gennady Avdeyenko (Sovyetler Birliği), 2.32 m
Sırıkla Atlama: Sergei Bubka (Sovyetler Birliği), 5.70 m

Gülle Atma: Edward Sarul (Polonya), 21.39 m
Disk Atma: Imrich Bugir (Çekoslovakya), 67.72 m
Cirit Atma: Detlef Michel (Doğu Almanya), 89.48 m
Çekiç Atma: Sergei Litvinov (Sovyetler Birliği), 82.68 m

Dekatlon: Daley Thompson (İngiltere), 8666

20 km yürüyüş: Ernesto Canto (Meksika),1.20.49
50 km yürüyüş: Ronald Weigel (Doğu Almanya), 3.43.08

Maraton: Robert De Castella (Avusturya), 2.10.03


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. Doğu Almanya 11 - 8 - 6 - 25
2. ABD 8 - 9 - 7 - 24
3. SSCB 5 - 5 - 10 - 20
4. Çekoslovakya 4 - 3 - 2 - 9
5. Batı Almanya 2 - 5 - 1 - 8
6. İngiltere 2 - 2 - 3 - 7
7. Polonya 2 - 1 - 1 - 4
8. Finlandiya 1 - 1 - 1 - 3
8. İtalya 1 - 1 - 1 - 3
8. Jamaika 1 - 1 - 1 - 3
NOT: Aynı madalya sayısına sahip olan Finlandiya, İtalya ve Jamaika 8.sırayı paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
1987 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.09.2009 - 04:21


#9 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.09.2009 - 16:59

Gönderilen Resim

1987 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Roma, İtalya
Tarih: 28 Ağustos - 6 Eylül 1987
Katılan ülke sayısı: 159
Katılan atlet sayısı: 1451
Karşılaşma sayısı: 41
Stadyum: Stadio Olimpico

Dünya Atletizm Şampiyonalarının ikincisi olan Roma Dünya Atletizm Şampiyonası'nda aşağıdaki sonuçlar alındı.


Gönderilen Resim

- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Silke Möller (Doğu Almanya), 10.90 (Şampiyona Rekoru)
200 m: Silke Möller (Doğu Almanya), 21.74 (Şampiyona Rekoru)
400 m: Olga Bryzgina (SSCB), 49.38
800 m: Sigrun Wodars (Doğu Almanya), 1.55.26
1500 m: Tatyana Dorovskih (SSCB), 3.58.56 (Şampiyona Rekoru)
3000 m: Tatyana Dorovskih (SSCB), 8.38.73
10 000 m: Ingrid Kristiansen (Norveç), 31.05.85


Gönderilen Resim
Rosa Mota

Maraton: Rosa Mota (Portekiz), 2 saat 25.17 (Şampiyona Rekoru)

10 km yürüyüş: İrina Strakhova (SSCB), 44.12 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Ginka Zagorçeva (Bulgaristan), 12.34 (Şampiyona Rekoru)
400 m engelli: Sabine Busch (Doğu Almanya), 53.62 (Şampiyona Rekoru)
4 x 100 m: ABD, 41.58 (Şampiyona Rekoru)
4 x 400 m: Doğu Almanya, 3.18.63 (Şampiyona Rekoru)

Uzun Atlama: Jackie Joyner-Kersee (ABD), 7.36 (Şampiyona Rekoru)
Yüksek Atlama: Stefka Kostadinova (Bulgaristan), 2.09 (Dünya Rekoru)

Gülle Atma: Natalya Lisovskaya (SSCB), 21.24 (Şampiyona Rekoru)
Disk Atma: Martina Hellmann (Doğu Almanya), 71.62 (Şampiyona Rekoru)
Cirit Atma: Fatima Whitbread (İngiltere), 76.64 (Şampiyona Rekoru)

Heptatlon* : Jackie Joyner-Kersee (ABD), 7128 (Şampiyona Rekoru)

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

Gönderilen Resim
Sergey Bubka

- Erkekler yarışmaları:

100 m: Carl Lewis (ABD), 9.93 (Dünya Rekoru)
200 m: Calvin Smith (ABD), 20.16
400 m: Thomas Schönlebe (Doğu Almanya), 44.33
800 m: Billy Konchellah (Kenya), 1. 43.06 (Şampiyona Rekoru)
1500 m: Abdi Bile (Somali), 3.36.80
5000 m: Said Aouita (Fas), 13.26.44
10000 m: Paul Kipkoech (Kenya), 27.38.63 (Şampiyona Rekoru)
110 m engelli: Greg Foster (ABD), 13.21
400 m engelli: Edwin Moses (ABD),47.46 (Şampiyona Rekoru)
3000 m steeplechase* : Francesco Panetta (İtalya), 8.08.57 (Şampiyona Rekoru)

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: (ABD), 37.90
4 x 400 m bayrak : (ABD), 2.57.29 (Şampiyona Rekoru)

Üç Adım Atlama: Hristo Markov (Bulgaristan), 17.92 (Şampiyona Rekoru)
Uzun Atlama: Carl Lewis (ABD), 8.67 (Şampiyona Rekoru)
Yüksek Atlama: Patrik Sjöberg (İsveç), 2.38 (Şampiyona Rekoru)
Sırıkla Atlama: Sergey Bubka (SSCB), 5.85 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Said Aouita

Gülle Atma: Werner Günthör (İsviçre), 22.23 (Şampiyona Rekoru)
Disk Atma: Jürgen Schult (Doğu Almanya), 68.74 (Şampiyona Rekoru)
Cirit Atma: Seppo Räty (Finlandiya), 83.54 (Şampiyona Rekoru)
Çekiç Atma: Sergey Litvinov (SSCB), 83.06 (Şampiyona Rekoru)

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Torsten Voss (Doğu Almanya), 8680

20 km yürüyüş: Maurizio Damilano (İtalya), 1 saat 20.45 (Şampiyona Rekoru)
50 km yürüyüş: Hartwig Gauder (Doğu Almanya), 3 saat 40.53 (Şampiyona Rekoru)

Maraton: Douglas Wakiihuri (Kenya), 2 saat 11.48



Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. Doğu Almanya 10 - 11 - 10 - 31
2. ABD 10 - 4 - 6 - 20
3. SSCB 7 - 12 - 6 - 25
4. Bulgaristan 3 - 0 - 1 - 4
5. Kenya 3 - 0 - 0 - 3
6. İtalya 2 - 2 - 1 - 5
7. Birleşik Krallık 1 - 3 - 4 - 8
8. Portekiz 1 - 1 - 0 - 2
9. Finlandiya 1 - 0 - 0 - 1
9. Fas 1 - 0 - 0 - 1
9. Norveç 1 - 0 - 0 - 1
9. Somali 1 - 0 - 0 - 1
9. İsveç 1 - 0 - 0 - 1
9. İsviçre 1 - 0 - 0 - 1
NOT: Altı ülke 9.luğu (ve dolayısıyla 10.luğu) paylaştı.

(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org )

...Gelecek yazı:
1991 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.09.2009 - 04:22


#10 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 06:46

Gönderilen Resim

1991 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Tokyo, Japonya
Tarih: 23 Ağustos - 1 Eylül 1991
Katılan ülke sayısı: 167
Katılan atlet sayısı: 1517
Karşılaşma sayısı: 41
Stadyum: Olympic Stadium

Gönderilen Resim

- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Katrin Krabbe (Almanya), 10.99
200 m: Katrin Krabbe (Almanya), 22.09
400 m: Marie-José Pérec (Fransa), 49.42
800 m: Liliya Nurutdinova (SSCB), 1.57.50
1500 m: Hassiba Boulmerka (Cezayir), 4.02.21
3000 m: Tatyana Dorovskih (SSCB), 8.35.82
10 000 m: Liz McColgan (İngiltere), 31.14.31

Maraton: Wanda Panfil (Polonya), 2 saat 29.53

10 km yürüyüş: Alina İvanova (SSCB), 42.57 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Ludmila Engquist (SSCB), 12.59
400 m engelli: Tatyana Ledovskaya (SSCB), 53.11 (Şampiyona Rekoru)

4 x 100 m: Jamaika, 41.94
4 x 400 m: SSCB, 3.18.43

Gönderilen Resim
Katrin Krabbe


Uzun Atlama: Jackie Joyner-Kersee (ABD), 7.32
Yüksek Atlama: Heike Henkel (Almanya), 2.05

Gülle Atma: Huang Zhihong (Çin), 20.83
Disk Atma: Tsvetanka Hristova (Bulgaristan), 71.02
Cirit Atma: Xu Demei (Çin), 68.78

Heptatlon* : Sabine Braun (Almanya), 6672

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

- Erkekler yarışmaları:

100 m: Carl Lewis (ABD), 9.86 (Dünya Rekoru)
200 m: Michael Johnson (ABD), 20.01
400 m: Antonio Pettigrew (ABD), 44.57
800 m: Billy Konchellah (Kenya), 1.43.99
1500 m: Noureddine Morceli (Cezayir), 3.32.84 (Şampiyona Rekoru)
5000 m: Yobes Ondieki (Kenya), 13.14.45 (Şampiyona Rekoru)
10000 m: Moses Tanui (Kenya), 27.38.74

Gönderilen Resim
Yobes Ondieki

110 m engelli: Greg Foster (ABD), 13.06
400 m engelli: Samuel Matete (Zambiya), 47.64
3000 m steeplechase* : Moses Kiptanui (Kenya), 8.12.59

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: ABD, 37.50 (Dünya Rekoru)
4 x 400 m bayrak: İngiltere, 2.57.53

Üç Adım Atlama: Kenny Harrison (ABD), 17.78
Uzun Atlama: Mike Powell (ABD), 8.95 (Dünya Rekoru)
Yüksek Atlama: Charles Austin (ABD), 2.38 (Şampiyona Rekoru)

Sırıkla Atlama: Sergey Bubka (SSCB), 5.95 (Şampiyona Rekoru)

Gülle Atma: Werner Günthör (İsviçre), 21.67
Disk Atma: Lars Riedel (Almanya), 66.20
Cirit Atma: Kimmo Kinnunen (Finlandiya), 90.82
Çekiç Atma: Yuriy Sedykh (SSCB), 81.70

Gönderilen Resim
Mike Powell

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Dan O'Brien (ABD), 8812 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Maurizio Damilano (İtalya), 1 saat 19.37 (Şampiyona Rekoru)
50 km yürüyüş: Aleksandr Potashov (SSCB), 3 saat 53.09

Maraton: Hiromi Taniguchi (Japonya), 2 saat 14.57


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 10 - 8 - 8 26
2. SSCB 9 - 9 - 11 - 29
3. Almanya 5 - 4 - 8 -17
4. Kenya 4 - 3 - 1 - 8
5. İngiltere 2 - 2 - 3 - 7
6. Çin 2 - 1 - 1 - 4
7. Cezayir 2 - 0 - 1 - 3
8. Jamaika 1 - 1 - 3 - 5
9. Finlandiya 1 - 1 - 1 - 3
10. Fransa 1 - 1 - 0 - 2
10. Japonya 1 - 1 - 0 - 2
NOT: Fransa ve Japonya 10.luk sırasını paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org )

...Gelecek yazı:
1993 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.10.2009 - 03:57


#11 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.09.2009 - 21:52

Gönderilen Resim

1993 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Stuttgart, Almanya
Tarih: 13 Ağustos - 22 Ağustos 1993
Katılan ülke sayısı: 187
Katılan atlet sayısı: 1689
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Gottlieb Daimler Stadium

1993 Dünya Atletizm Şampiyonası, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 4.sü olan uluslararası organizasyondur.

Gönderilen Resim

- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Gail Devers (ABD), 10.82 (Şampiyona Rekoru)
200 m: Merlene Ottey (Jamaika), 21.98
400 m: Jearl Miles-Clark (ABD), 49.82
800 m: Maria Mutola (Mozambik), 1.55.43
1500 m: Liu Dong (Çin), 4.00.50
3000 m: Qu Yunxia (Çin), 8.28.71 (Şampiyona Rekoru)
10000 m: Wang Junxia (Çin), 30.49.30 (Şampiyona Rekoru)

Maraton: Junko Asari (Japonya), 2 saat 30.03

10 km yürüyüş: Sari Essayah (Finlandiya), 42.59

100 m engelli: Gail Devers (ABD), 12.46
400 m engelli: Sally Gunnell (İngiltere), 52.74 (Dünya Rekoru)

4 x 100 m: Rusya, 41.49 (Şampiyona Rekoru)
4 x 400 m: ABD, 3.16.71 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Gail Devers

Uzun Atlama: Heike Drechsler (Almanya), 7.11
Üç Adım Atlama: Anna Biryukova (Rusya), 15.09 (Dünya Rekoru)
Yüksek Atlama: Ioamnet Quintero (Küba), 1.99

Gülle Atma: Huang Zhihong (Çin), 20.57
Disk Atma: Olga Çernyavskaya (Rusya), 67.40
Cirit Atma: Trine Hattestad (Norveç), 69.18

Heptatlon* : Jackie Joyner-Kersee (ABD), 6873

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

- Erkekler yarışmaları:

100 m: Linford Christie (İngiltere), 9.87
200 m: Frankie Fredericks (Namibya), 19.85
400 m: Michael Johnson (ABD), 43.65
800 m: Paul Ruto (Kenya), 1.44.71
1500 m: Noureddine Morceli (Cezayir), 3.34.24
5000 m: Ismael Kirui (Kenya), 13.02.75
10000 m: Haile Gebrselassie (Etiyopya), 27.46.02

Gönderilen Resim
Colin Jackson

110 m engelli: Colin Jackson (İngiltere), 12.91 (Dünya Rekoru)
400 m engelli: Kevin Young (ABD), 47.18

3000 m steeplechase* : Moses Kiptanui (Kenya), 8.06.36 (Şampiyona Rekoru)

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: ABD, 37.48
4 x 400 m bayrak : ABD, 2.54.29

Üç Adım Atlama: Mike Conley (ABD), 17.86
Uzun Atlama: Mike Powell (ABD), 8.59
Yüksek Atlama: Javier Sotomayor (Küba), 2.40 (Şampiyona Rekoru)
Sırıkla Atlama: Sergey Bubka (Ukrayna), 6.00 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Javier Sotomayor

Gülle Atma: Werner Günthör (İsviçre), 21.97Disk Atma: Lars Riedel (Almanya), 67.72
Cirit Atma: Jan Zelezny (Çek Cumhuriyeti), 85.98 (Şampiyona Rekoru)
Çekiç Atma: Andrey Abduvaliyev (Tacikistan), 81.64

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Dan O'Brien (ABD), 8817 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Valentí Massana (İspanya), 1 saat 22.31
50 km yürüyüş: Jesús García (İspanya), 3 saat 41.41

Maraton: Mark Plaatjes (ABD), 2 saat 13.57


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 13- 7- 5- 25
2. Çin 4-2-2 -8
3. Rusya 3-8-4-15
4. İngiltere3-3-4-10
4. Kenya3-3-4-10
6. Almanya2-2-4-8
7. İspanya2-1-2-5
8. Küba2-1-0-3
9. Finlandiya1-2-0-3
10. Jamaika1-1-3-5
NOT : İngiltere ve Kenya 4.sırayı paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
1995 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.10.2009 - 21:36


#12 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.09.2009 - 04:18

Gönderilen Resim

1995 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Göteborg, İsveç
Tarih: 5 Ağustos-13 Ağustos 1995
Katılan ülke sayısı: 191
Katılan atlet sayısı: 1804
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Ullevi Stadium

IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 5.si olan bu uluslararası organizasyonda, daha önceki yarışlarda yer alan 3,000 metre kadınlar koşu yarışı, 5,000 metre olarak değiştirildi.

Gönderilen Resim

- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Gwen Torrence (ABD), 10.85
200 m: Merlene Ottey (Jamaika), 22.12
400 m: Marie-José Pérec (Fransa), 49.28
800 m: Ana Fidelia Quirot (Küba), 1.56.11
1500 m: Hassiba Boulmerka (Cezayir), 4.02.42
5000 m: Sonia O'Sullivan (İrlanda), 14.46.47 (Şampiyona Rekoru)
10 000 m: Fernanda Ribeiro (Portekiz), 31.04.99

Maraton: Manuela Machado (Portekiz), 2 saat 25.39
NOT: Maraton yarışı standart mesafenin 400 m altında koşuldu.

10 km yürüyüş: İrina Stankina (Rusya), 42.13 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Gail Devers (ABD), 12.68
400 m engelli: Kim Batten (ABD), 52.61 (Dünya Rekoru)

4 x 100 m: ABD, 42.12
4 x 400 m: ABD, 3.22.39

Gönderilen Resim
Hassiba Boulmerka


Uzun Atlama: Fiona May (İtalya), 6.98
Üç adım atlama: İnessa Kravets (Ukrayna), 15.50 (Dünya Rekoru)
Yüksek Atlama: Stefka Kostadinova (Bulgaristan), 2.01

Gülle Atma: Astrid Kumbernuss (Almanya), 21.22
Disk Atma: Ellina Zvereva (Belarus), 68.64
Cirit Atma: Natalya Şikolenko (Belarus), 67.56

Heptatlon* : Ghada Shouaa (Suriye), 6651

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)


- Erkekler yarışmaları:

100 m: Donovan Bailey (Kanada), 9.97
200 m: Michael Johnson (ABD), 19.79
400 m: Michael Johnson (ABD), 43.39 (Şampiyona Rekoru)
800 m: Wilson Kipketer (Danimarka), 1.45.08
1500 m: Noureddine Morceli (Cezayir), 3.33.73
5000 m: Ismael Kirui (Kenya), 13.16.77
10000 m: Haile Gebrselassie (Etiyopya), 27.12.95 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Michael Johnson


110 m engelli: Allen Johnson (ABD), 13.00
400 m engelli: Derrick Adkins (ABD), 47.98
3000 m steeplechase* : Moses Kiptanui (Kenya), 8.04.16 (Şampiyona Rekoru)

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: Kanada, 38.31
4 x 400 m bayrak : ABD, 2.57.32

Üç Adım Atlama: Jonathan Edwards (İngiltere), 18.29 (Dünya Rekoru)
Uzun Atlama: Iván Pedroso (Küba), 8.70
Yüksek Atlama: Troy Kemp (Bahamalar), 2.37
Sırıkla Atlama: Sergey Bubka (Ukrayna), 5.92

Gönderilen Resim
Donovan Bailey


Gülle Atma: John Godina (ABD), 21.47
Disk Atma: Lars Riedel (Almanya), 68.76 (Şampiyona Rekoru)
Cirit Atma: Jan Zelezny (Çek Cumhuriyeti), 89.58
Çekiç Atma: Andrey Abduvaliyev (Tacikistan), 81.56

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Dan O'Brien (ABD), 8695

20 km yürüyüş: Michele Didoni (İtalya), 1 saat 19.59
50 km yürüyüş: Valentin Kononen (Finlandiya), 3 saat 43.42

Maraton: Martín Fiz (İspanya), 2 saat 11.41


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 12 -2 -5 -19
2. Belarus 2 - 3 - 2 - 7
3. Almanya 2 - 2 - 2 - 6
3. İtalya 2 - 2 - 2 - 6
5. Küba 2 - 2 - 0 - 4
6. Kenya 2 - 1 - 3 - 6
7. Kanada 2 - 1 - 1 - 4
7. Portekiz 2 - 1 - 1 - 4
9. Ukrayna 2 - 0 - 1 - 3
10. Cezayir 2 - 0 - 0 - 2
NOT: Üçüncülüğü Almanya ve İtalya, yedinciliği ise Kanada ve Portekiz paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
1997 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.10.2009 - 15:44


#13 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.09.2009 - 05:55

Gönderilen Resim

1997 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Atina, Yunanistan
Tarih: 1 Ağustos - 10 Ağustos 1997
Katılan ülke sayısı: 198
Katılan atlet sayısı: 1882
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Olympic Stadium

1997 Dünya Atletizm Şampiyonası, IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) 'ın yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 6.si olan uluslararası organizasyondur.

Gönderilen Resim

- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Marion Jones (ABD), 10.83
200 m: Jana Pintuseviç (Ukrayna), 22.32
400 m: Cathy Freeman (Avustralya), 49.77
800 m: Ana Fidelia Quirot (Küba), 1.57.14
1500 m: Carla Sacramento (Portekiz), 4:04.24
5000 m: Gabriela Szabo (Romanya), 14.57.68
10 000 m: Sally Barsosio (Kenya), 31.32.92

Maraton: Hiromi Suzuki (Japonya), 2 saat 29.48

10 km yürüyüş: Annarita Sidoti (İtalya), 42.55.49

100 m engelli: GLudmila Engquist (İsveç), 12.50
400 m engelli: Nezha Bidouane (Fas), 52.97
4 x 100 m bayrak: ABD, 41.47 (Şampiyona Rekoru)
4 x 400 m bayrak: Almanya, 3.20.92

Gönderilen Resim
Gabriela Szabo

Uzun Atlama: Lyudmila Galkina (Rusya), 7.05
Üç adım atlama: Šárka Kašparkova (Çek Cumhuriyeti), 15.20
Yüksek Atlama: Hanne Haugland (Norveç), 1.99

Gülle Atma: Astrid Kumbernuss (Almanya), 20.71
Disk Atma: Beatrice Faumuina (Yeni Zelanda), 66.82
Cirit Atma: Trine Hattestad (Norveç), 68.78

Heptatlon* : Sabine Braun (Almanya), 6739

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

- Erkekler yarışmaları:

100 m: Maurice Greene (ABD), 9.86
200 m: Ato Boldon (Trinidad & Tobago), 20.04
400 m: Michael Johnson (ABD), 44.12
800 m: Wilson Kipketer ( Danimarka), 1.43.38
1500 m: Hicham El Guerrouj (Fas), 3.35.83
5000 m: Daniel Komen (Kenya), 13.07.38
10000 m: Haile Gebrselassie Etiyopya 27.24.58

Gönderilen Resim
Tomáš Dvorák


110 m engelli: Allen Johnson (ABD), 12.93
400 m engelli: Stéphane Diagana (Fransa), 47.70
3000 m steeplechase* : Wilson Boit Kipketer (Kenya), 8.05.84

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: Kanada, 37.86
4 x 400 m bayrak : ABD, 2.56.47

Üç adım atlama: Yoelbi Quesada (Küba), 17.85
Uzun atlama: Iván Pedroso (Küba), 8.42
Yüksek atlama: Javier Sotomayor (Küba), 2.37
Sırıkla atlama: Sergey Bubka (Ukrayna), 6.01 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Abel Antón

Gülle atma: John Godina (ABD), 21.44
Disk atma: Lars Riedel (Almanya), 68.54
Çekiç atma: Heinz Weis (Almanya), 81.78
Cirit atma: Marius Corbett ( Güney Afrika), 88.40

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Tomáš Dvorák (Çek Cumhuriyeti), 8837 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Daniel García (Meksika), 1 saat 21.43
50 km yürüyüş: Robert Korzeniowski ( Polonya), 3 saat 44.46

Maraton: Abel Antón (İspanya), 2 saat 13.16


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 7 - 3 - 8 - 18
2. Almanya 5 - 1 - 4 - 10
3. Küba 4 - 1 - 1 - 6
4. Kenya 3 - 2 - 2 - 7
5. Ukrayna 2 - 4 - 1 - 7
6. Fas 2 - 1 - 1 - 4
7. Çek Cumhuriyeti 2 - 0 - 0 - 2
7. Norveç 2 - 0 - 0 - 2
9. Rusya 1 - 4 - 3 - 8
10. İspanya 1 - 3 -1 - 5
NOT: Çek Cumhuriyeti ve Norveç 7.sırayı paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
1999 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.10.2009 - 01:02


#14 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.10.2009 - 08:53

Gönderilen Resim

1999 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Sevilla, İspanya
Tarih: 20 Ağustos - 29 Ağustos 1999
Katılan ülke sayısı: 201
Katılan atlet sayısı: 1821
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Estadio Olímpico

1999 Dünya Atletizm Şampiyonası, IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 7.si olan uluslararası organizasyondur.

Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Marion Jones (ABD), 10.70 (Şampiyona Rekoru)
200 m: Inger Miller (ABD), 21.77
400 m: Cathy Freeman (Avustralya), 49.67
800 m: Ana Fidelia Quirot (Küba), 1.57.14
1500 m: Carla Sacramento ( Portekiz), 4.04.24
5000 m: Gabriela Szabo ( Romanya), 14.57.68
10000 m: Sally Barsosio (Kenya), 31.32.92

Maraton: Hiromi Suzuki (Japonya), 2 saat 29.48

10 km yürüyüş: Annarita Sidoti (İtalya), 42.55.49

100 m engelli: GLudmila Engquist (İsveç), 12.50
400 m engelli: Nezha Bidouane (Fas), 52.97

Gönderilen Resim
Ana Fidelia Quirot


4 x 100 m: ABD, 41.47 (Şampiyona Rekoru)
4 x 400 m: Almanya, 3.20.92

Uzun atlama: Lyudmila Galkina ( Rusya), 7.05
Üç adım atlama: Šárka Kašparkova ( Çek Cumhuriyeti), 15.20
Yüksek atlama: Hanne Haugland (Norveç), 19.99

Gülle atma: Astrid Kumbernuss (Almanya, 20.71
Disk atma: Beatrice Faumuina (Yeni Zelanda), 66.82
Cirit atma: Trine Hattestad (Norveç), 68.78

Heptatlon* : Sabine Braun (Almanya), 6739

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

- Erkekler yarışmaları:

100 m: Maurice Greene (ABD), 9.80 (Şampiyona Rekoru)
200 m: Maurice Greene (ABD), 19.90
400 m: Michael Johnson (ABD), 43.18 (Dünya Rekoru)
800 m: Wilson Kipketer ( Danimarka), 1.43.30
1500 m: Hicham El Guerrouj (Fas), 3.27.65 (Şampiyona Rekoru)
5000 m: Salah Hissou (Fas), 12.58.13 (Şampiyona Rekoru)
10000 m: Haile Gebrselassie (Etiyopya), 27.57.27

Gönderilen Resim
Iván Pedroso


110 m engelli: Colin Jackson (İngiltere), 13.04
400 m engelli: Fabrizio Mori (İtalya), 47.72

3000 m steeplechase* : Christopher Koskei (Kenya), 8.11.76

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: ABD, 37.59
4 x 400 m bayrak : Polonya, 2:58.91

Üç adım atlama: Charles Friedek (Almanya), 17.59
Uzun atlama: Iván Pedroso (Küba), 8.56
Yüksek atlama: Vyaçeslav Voronin ( Rusya), 2.37
Sırıkla atlama: Maksim Tarasov ( Rusya), 6.02 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Fabrizio Mori


Gülle atma: C.J. Hunter (ABD), 21.79
Disk atma: Anthony Washington (ABD), 69.08 (Şampiyona Rekoru)
Cirit atma: Aki Parviainen (Finlandiya), 89.52
Çekiç atma: Karsten Kobs (Almanya), 80.24

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Tomáš Dvorák ( Çek Cumhuriyeti), 8744

20 km yürüyüş: İlya Markov ( Rusya), 1 saat 23.34
50 km yürüyüş: Ivano Brugnetti (İtalya), 3 saat 47.54

Maraton: Abel Antón (İspanya), 2 saat 13.36


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 7 - 3 - 8 - 18
2. Almanya 5 - 1 - 4 - 10
3. Küba 4 - 1 - 1 - 6
4. Kenya 3 - 2 - 2 - 7
5. Ukrayna 2 - 4 - 1 - 7
6. Fas 2 - 1 - 1 - 4
7. Çek Cumhuriyeti 2 - 0 - 0 - 2
7. Norveç 2 - 0 - 0 - 2
9. Rusya 1 - 4 - 3 - 8
10. İspanya 1 - 3 - 1 - 5
NOT: Çek Cumhuriyeti ve Norveç 7. sırayı paylaştılar.


(tr.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
2001 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.11.2009 - 07:40


#15 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 00:37

Gönderilen Resim

2001 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Edmonton / Kanada
Tarih: 3 Ağustos – 12 Ağustos 2001
Katılan ülke sayısı: 189
Katılan atlet sayısı: 1677
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Commonwealth Stadium

2001 Dünya Atletizm Şampiyonası, IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 8.incisi olan uluslararası organizasyondur.

Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Zhanna Pintusevich (Ukrayna), 10.82
200 m: Debbie Ferguson (Bahamalar), 22.52
400 m: Amy Mbacke Thiam (Senegal), 49.86
800 m: Maria Mutola (Mozambik), 1.57.17
1500 m: Gabriela Szabo (Romanya), 4.00.57
5000 m: Olga Yegorova (Rusya), 15.03.39
10 000 m: Derartu Tulu (Etyopya), 31.48.81

Maraton: Lidia Simon (Romanya), 2 saat 26.01

20 km yürüyüş: Olimpiada Ivanova (Rusya), 1 saat 27.48 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Anjanette Kirkland (ABD), 12.42
400 m engelli: Nezha Bidouane (Fas), 53.34

4 x 100 m: Almanya, 42.32
4 x 400 m: Jamaika, 3.20.65

Gönderilen Resim
Stacy Dragila


Üç Adım Atlama: Tatyana Lebedeva (Rusya), 15.25
Uzun Atlama: Fiona May (İtalya), 7.02
Yüksek Atlama: Hestrie Cloete (Güney Afrika), 2.00
Sırıkla Atlama: Stacy Dragila (ABD), 4.75 (Şampiyona Rekoru)

Gülle Atma: Yanina Karolchik ( Belarus), 20.61
Disk Atma: Ellina Zvereva ( Belarus), 67.10
Cirit Atma: Osleidys Menéndez (Küba), 69.53 (Şampiyona Rekoru)

Heptatlon* : Yelena Prokhorova (Rusya), 6694

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

Gönderilen Resim
Hicham El Guerrouj


- Erkekler yarışmaları:

100 m: Maurice Greene (ABD), 9.82
200 m: Konstantinos Kenteris (Yunanistan), 20.04
400 m: Avard Moncur (Bahamalar), 44.64
800 m: André Bucher (İsviçre), 1.43.70
1500 m: Hicham El Guerrouj (Fas), 3.30.68
5000 m: Richard Limo (Kenya), 13.00.77
10000 m: Charles Kamathi (Kenya), 27.53.25

110 m engelli: Allen Johnson (ABD), 13.04
400 m engelli: Felix Sanchez ( Dominik), 47.49
3000 m steeplechase* : Reuben Kosgei (Kenya), 8.15.16

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: Güney Afrika, 38.47
4 x 400 m bayrak : Bahamalar, 2.58.19

Üç Adım Atlama: Jonathan Edwards (İngiltere), 17.92
Uzun Atlama: Iván Pedroso (Küba), 8.40
Yüksek Atlama: Martin Buss (Almanya), 2.36
Sırıkla Atlama: Dmitri Markov (Avustralya), 6.05 (Şampiyona Rekoru)

Gönderilen Resim
Jan Zelezny

Gülle Atma: John Godina (ABD), 21.87
Disk Atma: Lars Riedel (Almanya), 69.72 (Şampiyona Rekoru)
Cirit Atma: Jan Zelezny (Çek Cumhuriyeti), 92.80 (Şampiyona Rekoru)
Çekiç Atma: Szymon Ziółkowski (Polonya), 83.38 (Şampiyona Rekoru)

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Tomáš Dvořák (Çek Cumhuriyeti), 8902 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Roman Rasskazov (Rusya), 1 saat 20.31
50 km yürüyüş: Robert Korzeniowski (Polonya), 3 saat 42.08

Maraton: Gezahegne Abera (Etyopya), 2 saat 12.42


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. Rusya 5 - 7 - 6 - 18
2. ABD 5 - 5 - 3 - 13
3. Kenya 3 - 3 - 2 - 8
4. Almanya 3 - 3 - 1 - 7
5. Küba 3 - 1 - 2 - 6
6. Etyopya 2 - 3 - 3 - 8
7. Belarus 2 - 2 - 0 - 4
7. Romanya 2 - 2 - 0 - 4
9. Bahamalar 2 - 1 - 1 - 4
10. Fas 2 - 1 - 0 - 3
NOT: Yedinciliği Belarus(Beyaz Rusya) ve Romanya paylaştılar.


(en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
2003 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.11.2009 - 09:07


#16 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.10.2009 - 07:38

Gönderilen Resim

2003 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Saint-Denis, Fransa
Tarih: 23 Ağustos – 31 Ağustos 2003
Katılan ülke sayısı: 198
Katılan atlet sayısı: 1679
Karşılaşma sayısı: 42
Stadyum: Stade de France

2003 Dünya Atletizm Şampiyonası, IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 9.uncusu olan uluslararası organizasyondur.


Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Torri Edwards (ABD), 10.93
200 m: Anastasiya Kapachinskaya (Rusya), 22.38
400 m: Ana Guevara (Meksika), 48.89
800 m: Maria Mutola (Mozambik), 1.59.89
1500 m: Tatyana Tomashova (Rusya), 3.58.52 (Şampiyona Rekoru)
5000 m: Tirunesh Dibaba (Etiyopya), 14.51.72
10000 m: Berhane Adere (Etiyopya), 30.04.18 (Şampiyona Rekoru)

Maraton: Catherine Ndereba (Kenya), 2 saat 23.55 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Yelena Nikolayeva (Rusya), 1 saat 26.52 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Perdita Felicien (Kanada), 12.53
400 m engelli: Jana Pittman (Avustralya), 53.22
4 x 100 m: Fransa, 41.78
4 x 400 m: ABD, 3.22.63


Gönderilen Resim
Hestrie Cloete


Üç Adım Atlama: Tatyana Lebedeva (Rusya), 15.18
Uzun Atlama: Eunice Barber (Fransa), 6.99
Yüksek Atlama: Hestrie Cloete (Güney Afrika), 2.06
Sırıkla Atlama: Svetlana Feofanova (Rusya), 4.75 (Şampiyona Rekoru)

Gülle Atma: Svetlana Krivelyova (Rusya), 20.63
Disk Atma: Irina Yatchenko ( Belarus), 67.32
Cirit Atma: Mirela Manjani (Yunanistan), 66.52
Çekiç Atma: Yipsi Moreno (Küba), 73.33

Heptatlon* : Carolina Klüft (İsveç), 7001

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)


Gönderilen Resim
Kim Collins


- Erkekler yarışmaları:

100 m: Kim Collins (Saint Kitts and Nevis Federasyonu), 10.07
200 m: John Capel (ABD), 20.30
400 m: Tyree Washington (ABD), 44.77
800 m: Djabir Saïd-Guerni (Cezayir), 1.44.81
1500 m: Hicham El Guerrouj (Fas), 3.31.77
5000 m: Eliud Kipchoge (Kenya), 12.52.79 (Şampiyona Rekoru)
10000 m: Kenenisa Bekele (Etiyopya), 26.49.57 (Şampiyona Rekoru)

110 m engelli: Allen Johnson (ABD), 13.12
400 m engelli: Felix Sanchez (Dominik Cumhuriyeti), 47.25
3000 m steeplechase* : Saif Saaeed Shaheen (Katar), 8.04.39

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

4 x 100 m bayrak: ABD, 38.06
4 x 400 m bayrak : Fransa, 2.58.96


Gönderilen Resim
Sergey Makarov


Üç Adım Atlama: Christian Olsson (İsveç), 17.72
Uzun Atlama: Dwight Phillips (ABD), 8.32
Yüksek Atlama: Jacques Freitag (Güney Afrika), 2.35
Sırıkla Atlama: Giuseppe Gibilisco (İtalya), 5.90

Gülle Atma: Andrei Mikhnevich ( Belarus), 21.69
Disk Atma: Virgilijus Alekna (Litvanya), 69.69
Cirit Atma: Sergey Makarov (Rusya), 85.44
Çekiç Atma: Ivan Tikhon ( Belarus), 83.05

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Tom Pappas (ABD), 8750

20 km yürüyüş: Jefferson Pérez (Ekvator), 1 saat 17.21
50 km yürüyüş: Robert Korzeniowski (Polonya), 3 saat 36.03

Maraton: Jaouad Gharib (Fas), 2 saat 08.31 (Şampiyona Rekoru)


Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 8 - 7 - 1 - 16
2. Rusya 7 - 7 - 5 - 19
3. Francsa 3 - 3 - 2 - 8
4. Etiyopya 3 - 2 - 2 - 7
5. Belarus(Beyaz Rusya) 3 - 1 - 3 - 7
6. İsveç 2 - 1 - 2 - 5
7. Kenya 2 - 1 - 1 - 4
7. Güney Afrika 2 - 1 - 1 - 4
9. Fas 2 - 1 - 0 - 3
10. Yunanistan 1 - 1 - 2 - 4
NOT: Kenya ve Güney Afrika 7.sırayı paylaştılar.


(en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
2005 Dünya Atletizm Şampiyonası

#17 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 06:12

Gönderilen Resim


2005 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Helsinki, Finlandiya
Tarih: 6 Ağustos - 14 Ağustos 2005
Katılan ülke sayısı: 196
Katılan atlet sayısı: 1891
Karşılaşma sayısı: 47
Stadyum: Helsinki Olympic Stadium

2005 Dünya Atletizm Şampiyonası, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin(IAAF)yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 10.cusu olan uluslararası organizasyondur.


Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Lauryn Williams (ABD), 10.93
200 m: Allyson Felix (ABD), 22.16
400 m: Tonique Williams-Darling (Bahamalar), 49.55
800 m: Zulia Calatayud (Küba), 1.58.82
1500 m: Tatyana Tomashova (Rusya), 4.00.35
5000 m: Tirunesh Dibaba (Etiyopya), 14.38.59 (Şampiyona Rekoru)
10000 m: Tirunesh Dibaba (Etiyopya), 30.24.02

Maraton: Paula Radcliffe (İngiltere), 2 saat 20.57 (Şampiyona Rekoru)

100 m engelli: Michelle Perry (ABD), 12.66
400 m engelli: Yuliya Pechonkina (Rusya), 52.90


Gönderilen Resim
Yelena Isinbayeva


3000 m steeplechase* : Dorcus Inzikuru (Uganda), 9.18.24 (Şampiyona Rekoru)

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

20 km yürüyüş: Olimpiada Ivanova (Rusya), 1 saat 25.41

4 x 100 m: ABD, 41.78
4 x 400 m: Rusya, 3.20.95

Yüksek Atlama: Kajsa Bergqvist (İsveç), 2.02
Sırıkla Atlama: Yelena Isinbayeva (Rusya), 5.01 (Dünya Rekoru)
Uzun Atlama: Tianna Madison (ABD), 6.89
Üç Adım Atlama: Trecia Smith (Jamaika), 15.11

Gülle Atma: Nadzeya Astapchuk (Belarus), 20.51
Disk Atma: Franka Dietzsch (Almanya), 66.56
Çekiç: Olga Kuzenkova (Rusya), 75.10
Cirit Atma: Osleidys Menéndez (Küba), 71.70 (Dünya Rekoru)

Heptatlon* : Carolina Klüft (İsveç), 6887

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)


Gönderilen Resim
Ladji Doucouré (sağda)


- Erkekler yarışmaları:

100 m: Justin Gatlin (ABD), 9.88
200 m: Justin Gatlin (ABD), 20.04
400 m: Jeremy Wariner (ABD), 43.93
800 m: Rashid Ramzi ( Bahreyn), 1.44.24
1500 m: Rashid Ramzi ( Bahreyn), 3.37.88
5000 m: Benjamin Limo (Kenya), 13.32.55
10000 m: Kenenisa Bekele (Etiyopya), 27.08.33

Maraton: Jaouad Gharib (Fas), 2 saat 10.10

110 m engelli: Ladji Doucouré (Fransa), 13.07
400 m engelli: Bershawn Jackson (ABD), 47.30
3000 m steeplechase : Saif Saaeed Shaheen (Katar), 8.13.31

20 km yürüyüş: Jefferson Pérez (Ekvator), 1 saat 18.35
50 km yürüyüş: Sergey Kirdyapkin (Rusya), 3 saat 38.08

4 x 100 m bayrak: Fransa, 38.08
4 x 400 m bayrak : ABD, 2.56.91


Gönderilen Resim
Ivan Tikhon


Yüksek Atlama: Yuriy Krymarenko (Ukrayna), 2.32
Uzun Atlama: Dwight Phillips (ABD), 8.60
Sırıkla Atlama: Rens Blom (Hollanda), 5.80
Üç Adım Atlama: Walter Davis (ABD), 17.57

Gülle Atma: Adam Nelson (ABD), 21.73
Disk Atma: Virgilijus Alekna (Litvanya), 70.17 (Şampiyona Rekoru)
Cirit Atma: Andrus Värnik (Estonya), 87.17
Çekiç Atma: Ivan Tikhon (Belarus), 83.89 (Şampiyona Rekoru)

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Bryan Clay (ABD), 8732



Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 14 - 8 - 3 - 25
2. Rusya 7 - 8 - 5 - 20
3. Etiyopya 3 - 4 - 2 - 9
4. Küba 2 - 4 - 0 - 6
5. Belarus(Beyaz Rusya) 2 - 2 - 1 - 5
6. Francsa 2 - 1 - 4 - 7
7. İsveç 2 - 0 - 1 - 3
8. Bahreyn 2 - 0 - 0 - 2
9. Jamaika 1 - 5 - 2 - 8
10. Kenya 1 - 2 - 4 - 7


(en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.10.2009 - 06:15


#18 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 13:09

Gönderilen Resim

2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Osaka, Japonya
Tarih: 24 Ağustos - 2 Eylül 2007
Katılan ülke sayısı: 203
Katılan atlet sayısı: 1978
Karşılaşma sayısı: 47
Stadyum: Nagai Stadium

2007 Dünya Atletizm Şampiyonası, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin(IAAF)yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 11'cisi olan uluslararası organizasyondur.


Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Veronica Campbell (Jamaika), 11.01
200 m: Allyson Felix (ABD), 21.81
400 m: Christine Ohuruogu (İngiltere), 49.61
800 m: Janeth Jepkosgei (Kenya), 1.56.04
1500 m: Maryam Yusuf Jamal (Bahreyn), 3.58.75
5000 m: Meseret Defar (Etiyopya), 14.57.91
10000 m: Tirunesh Dibaba (Etiyopya), 31:55.41

Maraton: Catherine Ndereba (Kenya), 2 saat 30.37


Gönderilen Resim
Blanka Vlašić


100 m engelli: Michelle Perry (ABD), 12.46
400 m engelli: Jana Rawlinson (Avustralya), 53.31
3000 m steeplechase* : Yekaterina Volkova (Rusya), 9.06.57 (Şampiyona Rekoru)

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

20 km yürüyüş: Olga Kaniskina (Rusya), 1 saat 30.09

4 x 100 m: ABD, 41.98
4 x 400 m: ABD, 3 saat 18.55

Yüksek Atlama: Blanka Vlašić (Hırvatistan), 2.05
Sırıkla Atlama: Yelena Isinbayeva (Rusya), 4.80
Uzun Atlama: Tatyana Lebedeva (Rusya), 7.03
Üç Adım Atlama: Yargelis Savigne (Küba), 15.28

Gülle Atma: Valerie Vili (Yeni Zelanda), 20.54
Disk Atma: Franka Dietzsch (Almanya), 66.61
Çekiç atma: Betty Heidler (Almanya), 74.76
Cirit Atma: Barbora Špotáková (Çek Cumhuriyeti), 67.07

Heptatlon* : Carolina Klüft (İsveç), 7032

*Heptatlon ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)


Gönderilen Resim
Bernard Lagat (1113 forma no'lu)


- Erkekler yarışmaları:

100 m: Tyson Gay (ABD), 9.85
200 m: Tyson Gay (ABD), 19.76 (Şampiyona Rekoru)
400 m: Jeremy Wariner (ABD), 43.45
800 m: Alfred Kirwa Yego (Kenya), 1.47.09
1500 m: Bernard Lagat (ABD), 3.34.77
5000 m: Bernard Lagat (ABD), 13.45.87
10000 m: Kenenisa Bekele (Etiyopya), 27.05.90

Maraton: Luke Kibet (Kenya), 2 saat 15.59

110 m engelli: Liu Xiang (Çin), 12.95
400 m engelli: Kerron Clement (ABD), 47.61
3000 m steeplechase* : Brimin Kipruto (Kenya), 8.13.82

20 km yürüyüş: Jefferson Pérez (Ekvator), 1 saat 22.20
50 km yürüyüş: Nathan Deakes (Avustralya), 3 saat 43.53


Gönderilen Resim
Tero Pitkämäki


4 x 100 m bayrak: ABD, 37.78
4 x 400 m bayrak: ABD, 2.55.56

Yüksek Atlama: Donald Thomas (Bahamalar), 2.35
Uzun Atlama: Irving Saladino (Panama), 8.57
Sırıkla Atlama: Brad Walker (ABD), 5.86
Üç Adım Atlama: Nelson Évora (Portekiz), 17.74

Gülle Atma: Reese Hoffa (ABD), 22.04
Disk Atma: Gerd Kanter (Estonya), 68.94
Cirit Atma: Tero Pitkämäki (Finlandiya), 90.33
Çekiç Atma: Ivan Tsikhan (Belarus), 83.63

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Roman Šebrle (Çek Cumhuriyeti), 8676



Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 14 - 4 - 8 - 26
2. Kenya 5 - 3 - 5 - 13
3. Rusya 4 - 9 - 3 - 16
4. Etiyopya 3 - 1 - 0 - 4
5. Almanya 2 - 2 - 3 - 7
6. Çek Cumhuriyeti 2 - 1 - 0 - 3
7. Avusturya 2 - 0 - 0 - 2
8. Jamaika 1 - 6 - 3 - 10
9. Bahamalar 1 - 2 - 0 - 3
10. İngiltere 1 - 1 - 3 - 5


(en.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
2009 Dünya Atletizm Şampiyonası

#19 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 23:23

Gönderilen Resim


2009 Dünya Atletizm Şampiyonası

Ev sahibi kent: Berlin, Almanya
Tarih: 15 Ağustos - 23 Ağustos 2009
Katılan ülke sayısı: 202
Katılan atlet sayısı: 2101
Karşılaşma sayısı: 47
Stadyum: Olympiastadion Berlin

2009 Dünya Atletizm Şampiyonası, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin(IAAF) yönetiminde düzenlenen ve Dünya Atletizm Şampiyonalarının 12'ncisi olan uluslararası organizasyondur.

Gönderilen Resim


- Kadınlar yarışmaları:

100 m: Shelly-Ann Fraser (Jamaika), 10.73
200 m: Allyson Felix (ABD), 22.02
400 m: Sanya Richards (ABD), 49.00
800 m: Caster Semenya (Güney Afrika), 1.55.45
1500 m: Maryam Yusuf Jamal (Bahreyn), 4.03.74
5000 m: Vivian Cheruiyot (Kenya), 14.57.97
10000 m: Linet Masai (Kenya), 30.51.24

Maraton: Xue Bai (Çin Halk Cumhuriyeti), 2 saat 25.15


Gönderilen Resim
Xue Bai


100 m engelli: Brigitte Foster Hylton (Jamaika), 12,51
400 m engelli: Melaine Walker (Jamaika), 52.42
3000 m steeplechase* : Marta Domínguez (İspanya), 9.07.32

* Steeplechase; sadece 3000 metre olarak koşulan, geniş, yüksek engeller ve bir adet havuz üzerinden atlama şeklinde gerçekleştirilen bir atletizm dalıdır.

20 km yürüyüş: Olga Kaniskina (Rusya), 1 saat 28.09

4 x 100 m: Jamaika, 42.06
4 x 400 m: ABD, 3.17.83

Yüksek Atlama: Blanka Vlasic (Hırvatistan), 2.04
Sırıkla Atlama: Anna Rogowska (Polonya), 4.75
Uzun Atlama: Brittney Reese (ABD), 7.10
Üç Adım Atlama: Yargeris Savigne (Küba), 14.95

Gülle Atma: Valerie Vili (Yeni Zelanda), 20.44
Disk Atma: Dani Samuels (Avustralya), 65.44
Çekiç Atma: Anita Wlodarczyk (Polonya), 77.96 (Dünya Rekoru)
Cirit Atma: Steffi Nerius (Almanya), 67.30

Heptatlon* : Jessica Ennis (İngiltere), 6731

Heptatlon* ; yedili yarışmadır; sadece kadınlar yarışır. (100 m engelli koşu, 200 m koşu, 800 m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, cirit atma)

- Erkekler yarışmaları:


Gönderilen Resim
Usain Bolt


100 m: Usain Bolt (Jamaika), 9.58 (Dünya Rekoru)
200 m: Usain Bolt (Jamaika), 19.19 (Dünya Rekoru)
400 m: LeShawn Merritt (ABD), 44.06
800 m: Mbulaeni Mulaudzi (Güney Afrika), 1.45.29
1500 m: Yusuf Saad Kamel (Bahreyn), 3.35.93
5000 m: Kenenisa Bekele (Etiyopya), 13.17.09
10000 m: Kenenisa Bekele (Etiyopya), 26.46.31 (Şampiyona Rekoru)

Maraton: Abel Kirui (Kenya), 2 saat 06.54 (Şampiyona Rekoru)

110 m engelli: Ryan Brathwaite (Barbados), 13.14
400 m engelli: Kerron Clement (ABD), 47.91
3000 m steeplechase* : Ezekiel Kemboi (Kenya), 8.00.43 (Şampiyona Rekoru)

20 km yürüyüş: Valeriy Borçin (Rusya), 1 saat 18.41
50 km yürüyüş: Sergey Kirdyapkin (Rusya), 3 saat 38.35

4 x 100 m bayrak: Jamaika, 37.31 (Şampiyona Rekoru)
4 x 400 m bayrak : ABD, 2.57.86


Gönderilen Resim
Dwight Phillips


Uzun Atlama: Dwight Phillips (ABD), 8.54
Yüksek Atlama: Yaroslav Rybakov (Rusya), 2.32
Sırıkla Atlama: Steven Hooker (Avustralya), 5.90
Üç Adım Atlama: Phillips Idowu (İngiltere), 17.73

Gülle Atma: Christian Cantwell (ABD), 22.03
Disk Atma: Robert Harting (Almanya), 69.43
Cirit Atma: Andreas Thorkildsen (Norveç), 89.59
Çekiç Atma: Primož Kozmus (Slovenya), 80.84

Dekatlon (Atletizmde 10 yarıştan oluşan yarışma) : Trey Hardee (ABD), 8790



Gönderilen Resim
Madalya Dağılımı ve Sıralama:
(Ülke - Altın - Gümüş - Bronz - Toplam)

1. ABD 10 - 6 - 6 - 22
2. Jamaika 7 - 4 - 2 - 13
3. Kenya 4 - 5 - 2 - 11
4. Rusya 4 - 3 - 6 - 13
5. Polonya 2 - 4 - 2 - 8
6. Almanya 2 - 3 - 4 - 9
7. Etiyopya 2 - 2 - 4 - 8
8. İngiltere 2 - 2 - 2 - 6
9. Güney Afrika 2 - 1 - 0 - 3
10. Avustralya 2 - 0 - 2 - 4


(tr.wikipedia.org)

BİLGİ: 12'üncü Dünya Atletizm Şampiyonası 27 Ağustos - 4 Eylül 2011 günleri arasında Güney Kore'nin Daegu kentinde yapılacaktır.

...Gelecek yazı: Avrupa Atletizm Şampiyonası (Genel Bakış)

Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.10.2009 - 13:03


#20 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.10.2009 - 13:24

Gönderilen Resim


Avrupa Atletizm Şampiyonası (Genel Bakış)

Avrupa Atletizm Şampiyonası; Avrupa Atletizm Birliği ( EAA) tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası atletizm turnuvasıdır. Her organizasyonun değişik bir Avrupa ülkesinde yapıldığı Avrupa Atletizm Şampiyonası ilk kez 1934 yılında İtalya Atletizm Federasyonu tarafın­dan İtalya'nın Torino kentinde düzenlendi.

- Bugüne kadar yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonaları:
( Yıl / Kent, Ülke / Tarih / Stadyum )
1934 Torino,İtalya / 7-9 Eylül / Torino Olimpiyat Stadı
1938 Paris,Fransa / 3-5 Eylül / Stade Olympique Yves-du-Manoir
1942 Viyana,Almanya / 17-18 Eylül / Ernst Happel Stadyumu
1946 Oslo,Norveç / 22-25 Ağustos / Bislett stadion
1950 Brüksel,Belçika / 23-27 Ağustos / Heysel Stadyumu
1954 Bern,İsviçre / 25-29 Ağustos / Stadion Neufeld
1958 Stokholm,İsveç / 19-24 Ağustos / Stokholm Olimpiyat Stadyumu
1962 Belgrad,Yugoslavya / 12-16 Eylül / Stadion Partizana
1966 Budapeşte,Macaristan / 30 Ağustos-4 Eylül / Puskás Ferenc Stadion
1969 Atina,Yunanistan / 16-21 Eylül / Karaiskakis Stadyumu
1971 Helsinki,Finlandiya / 10-15 Ağustos / Helsinki Olimpiyat Stadyumu
1974 Roma,İtalya / 2-8 Eylül / Roma Olimpiyat Stadı
1978 Prag,Çekoslovakya / 29 Ağustos-3 Eylül / Stadion Evžena Rošického
1982 Atina,Yunanistan / 3-9 Eylül / Atina Olimpiyat Stadı
1986 Stuttgart,Batı Almanya / 29 Ağustos-3 Eylül / Neckarstadion
1990 Split,Yugoslavya / 26 Ağustos-2 Eylül / Gradski stadion u Poljudu
1994 Helsinki,Finlandiya / 7-14 Ağustos / Helsinki Olimpiyat Stadyumu
1998 Budapeşte,Macaristan / 18-23 Ağustos / Puskás Ferenc Stadion
2002 Münih,Almanya / 6-11 Ağustos / Münih Olimpiyat Stadyumu
2006 Göteborg,İsveç / 7-13 Ağustos / Ullevi

BİLGİ: 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası 27 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kenti Estadi Olímpic Lluís Companys stadyumunda yapılacaktır.


(tr.wikipedia.org)

...Gelecek yazı:
1934 Avrupa Atletizm Şampiyonası





Benzer Konular Daralt

4 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 4 ziyaretçi, 0 gizli