Tamam da o zaman araplar niye hristiyanlaşmadı.Kusura bakma bana çok komik geldi bu teori,nerden inandın bilmiyorum.İnandın diyorum çünkü bilmen imkansız.Yani haçlılar hristiyanlığı yaymak için başörtüsünü yaygınlaştırsın.Olacak iş gibi gelmiyor bana,çok saçma.Ben eliyle başörtüsü dağıtan misyoner görmedim.Genelde ellerinde incil ya da para olur.Hani arap menşeili bir teori olsa kültürel İslam tanımlarından yola çıkarak incelenir,ama bu türlüsü biraz saçma ve komik değil mi.Zaten yaşar nuri de bana göre komik bir adam.O doğru birşey söylediği zaman hangi saçma fikrine dayanak yapacak diye bakıyorum.Hem Yaşar Nuri bir din adamı ya da alimi değil mi.Bu adam siyasi parti kurup genel başkanı oldu.Laiklik neden elden gitmedi,en vahimi bu adamı ölümüne destekleyenler neden hep aşırı laiklik hassasiyeti olanlar.Bu adam niye onlarda alerji yapmıyor.Oysa tam bir anti-laik vehameti.Din alimi siyasi parti genel başkanı hem de kurucusu.Bu şu demek olabilir mi; aslında kemalistlerin laiklik umrunda falan değil,umurlarında olan güç ve iktidarı elde edebilmek ve bu yolda herşey mübahtır,herkesle konuşur herkesi destekleriz,yapabilirsek darbe de yaparız,ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca,gönlüyle gelmiyorsa tecavüz ederiz,düşmanımın düşmanı dostumdur.Savaştamıyız:) Ya da bu sorunun cevabı ne bi verebilirsen güzel olur...
Sevgili Arkadaşlar
Tek tek herkeze yazmaktansa bir kalemda yazmak daha iyi olur diye düşündüm. Çünkü konu dağılıyor.
Özalliklede İLAHİYATÇI, FELSEFECİ,
AVUKAT,YAZAR,SİYASETCİ Prof Yaşar Nurinin makalelerinin bir kımının toplandığı bu adresi seçtim.
Konular birkaç kelimeyle anlatılıp geçilecek gibi değil. Bu sebeple yine Prof Yaşar Nuriden alıntı yaptım. Tümünü baştan sona okumanızı tavsiye ediyorum Ayrıca her makalenin
altındaki yazılış tarihine çok dikkat etmeniz gerektiğini özllikle vurguluyorum . Bu adresten sadece bu topiğin konusuyla ilgili olan bölümü buraya yapıştırdım.
Sayın atlantisli
Arapların durumu ortada Vahabiliğin bir ingiliz oyunu oldğunu hatırlatmak isterim. ABD-AB bu bölgeyi ahtopotun kolları gibi sarmış vantualarıyla emip duruyor.
EMİRLİKLEREDE ABD'NİN OFİSİ GİBİ ÇALŞIYOR.
Konumuzla ilgili oarak buyurun aşağıdaki yazıyı okuyun
BOP meyanında Hıristiyanlaşma
Ilımlı İslam dedikleri ‘İslam’ı köleleştirme projesi’nin ılımı veya uyumu, sokaklara, okullara taşmaya başladı.
Hava meydanındaki panolarda yer alan ‘başörtülü’ kızın görünümü, İslam’ı değil, Hıristiyanlığı çağrıştırıyor. Tam bir rahibe kıyafeti. Sıkma başörtüsünün altında bir de saçlara vurulmuş bant var.
Evet, tam bir rahibe kıyafeti.
Ne denmek isteniyor? Misyonerlik faaliyetlerimiz meyvelerini vermeye başladı mı demek istiyorlar.
Bana göre onu demek istiyorlar. Álet olanlar bunu bilmeyebilir, anlamayabilir. Zaten anlasalardı bu iş buralara gelmezdi.
ABD ve AB’nin Haçlı kurmayları sevinebilirler. Hz. Muhammed’in resimleri artık okul kitaplarına girdi. Okullara ‘dağıtılan’ din dersi kitaplarındaki resimlerin büyük çoğunluğunun bu ülkeyi, bizi çağrıştıran hemen hemen hiçbir yanı yok. Tümü Batı’yı batılıyı ve Batı değerlerini çağrıştırıyor.
Bu yetmiyormuş gibi, kitaba bir de Hz. Muhammed resmi koymuşlar. İlk kez oluyor böyle bir şey. Dinci bir iktidar yapıyor bunu. Kitabı okuyan çocuklar, o resme bakarak kendilerine göre bir ‘Hz. Muhammed’ çiziyorlar. Bazılarını ben de gördüm. İçinde Köroğlu’na, Michael Jakson’a benzetilenler bile var.
Bu gidişin arkası, Hz. Muhammed ikonlarının camilere sokulması olabilir. Zaten en büyük dinci cemaatlerden biri, dergisine, ‘İsa gelecek, insanlığı kurtaracak’ diye kapak yapmadı mı?
Birileri üstü örtülü bir biçimde ‘Muhammed dönemi bitti, şimdi bizim dönemimiz’ demeye getiriyor. Halkın kesesi, kasası boşaltılırken ‘Efendimiz Hz. Muhammed’ yaftalı nutuklar atanlar bir de baktık ‘İsa gelmeden kurtuluş yok’ demeye başladılar. Yani, yeni efendileri Bush’un söylemine uygun bir kozmik kurtarıcı yarattılar.
Haçlı süperlere bu hizmeti verirken dayandıkları şey belli: Hurafe kitaplarındaki papazlardan devşirme hezeyanlar...
Bu ülke bunları nasıl yutuyor demeyin!
Dinin yozlaştırılması, dinin avukatlığını üstlenmiş siyaset dincilerince yapıldığında bu halk sesini çıkarmıyor. Bu halk, akıl almaz derecede acaip bir halk! Bana öyle geliyor ki, Allah da ona bu acaipliğine yakışır bir kader belirliyor.
Diyanet İşleri’ne, ek 16 bin imam-müezzin kadrosu vermeye kalktıklarında yazmıştım: Bunlar İslam’ı Hıristiyanlaştırıyor. Çünkü bir katrilyonla maaşa bağlanan bir din sınıfı yaratılmıştır. İslam buna asla izin vermez. Kur’an’da ve Hz. Muhammed’de böyle bir İslam yok. Bu ancak Yeşil Kuşak İslamı veya BOP İslamı olabilir. Bush İslamı da diyebilirsiniz.
Evet, bütün Siyasal İslamcılar, özellikle AKP dinciliği, İslam’ı Hıristiyanlaştırmaktadır. Bilerek veya bilmeyerek. Bizi ilgilendiren, sonuç.
Ve sonuç, bu!
BOP hizmetkârlığı da odur, AB uyduluğu da...
Hey gidi dünya hey! İslam’ın hizmetinde ıvazsız-garazsız bin yılı aşkın bir zaman canla başla çalışmış bu milletin topraklarında bakın bugün neler oluyor, neler yapılıyor. Malazgirt’te Alparslan’ın, Haçlı savaşlarında Selahaddin Eyyubi’nin, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in yanında şehit olanlar bu olup bitenleri nasıl seyrediyor acaba?
Kefensiz vücutlarından kan damlamıyor diyebilir misiniz?
Anadolu-İslam toprağında oynanan akıl almaz Haçlı oyunlarıyla bu oyunları hedefine vardırmada kullandıkları kadrolara baktığınızda şunu hemen görüyorsunuz:
Müslüman Anadolu’nun işini bitirmeye yönelik tarihsel Haçlı projesinde, BOP, AB ve siyasal İslam birbirini tamamlayan üç unsur.
Tanrım! Ne anlamlı bir teslis (üçleme) yarattılar!
Ben, BOP ve AB projelerinin hayata geçmesi için elinden geleni yapıp sonra da kıbleye dönerek tekbir alanların akıllarına da iman iddialarına şaşıyorum. Yüreğinde İslam’ın izzeti ve geleceği ile ilgili bir sevda taşıyanlar şu yapılanları yapamazlar. Demek ki kırılan, çatlayan bir şeyler oldu.
Yanılıyor olabilirim ama kanaatim şu:
Gücü Müslümanlardan alıp hizmeti Haçlılara sunanların namazlarının namaz olduğunu kabul etmek şöyle dursun, onlarla aynı safta kılınacak bir namazın kabul edileceğine de inanmıyorum.
Kur’anî ve Muhammedî bir müminin hiçbir niyazı bu yapılanlarla yan yana duramaz. Allah’ı kandıramazsınız.
Geriye kalıyor halkı kandırmak.
Hah, işte bu ülkede bunu çok iyi yapıyorlar!
21.10.2004
http://forum.memurla....aspx?id=598374