Trakya'daki sel felaketi için dün CHP'li belediyeleri suçlayan Topbaş, İstanbul'da 23 kişinin öldüğü sel felaketi için "Sorumlusu insanoğludur" dedi. Topbaş, bu felaketle ilgili kendisini eleştirenleri, "Siyasi rant için beni eleştirenleri kınıyorum" ifadesini kullandı.
Onu ve bunu söyleyen adamın bu sözden sonra söyledikleri artık LAKIRDI OLUR.
Devamın da kendini savunan TOPBAŞIN LAKIRDILARINI DA isteyen gazetelerden okur.
Ben burada bu insanları kendilerini nasıl ele verdikleri nin resimlerini çekiyorum.
RİYAKARLIK Yani iki yüzlülük. Tam da bir PUTPERESLİK . Putperslik bunların genlerine adeta kaynamış bir vaziyette ayrı bir gen gibi duruyor.
Adamın bir gün arayla söylediklerine bakarmısınız. Tam bir riyakarlık örneği.
Çünkü ‘’riya’’ , yine İslam Peygamberi'nin ifadesiyle, ‘şirk-i hafi' yani ‘gizli putperestlik'tir.
Topbaşın iki yüzlü siyaseti işte burada Türk halkının suratına küfür eder gibi vurup duruyor. Birileride bu riyakalığa Yarabbi şükür diyor.
Gazetelerden bakıldığında sanki Tusunami yaşanmış yetmemiş deprem olmuş oda yetmemiş üzerinden hortum geçmiş .
Nereden çıktı bu diyenler günlük gazetelere ve akşam televizyona baksınlar ve Pisi pisine ölen 23 Vatandaşımızın yerinde iyi ki ben yokdum deyip şükür etsinler.
Neysen o ol!” Veya: “Özde ne isen, görünüşte de öyle ol!” diyor Hint Atasözleri
Mevlana Celaleddin (ölm. 1273) şöyle konuşuyor:
“Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol!”
Takıyyecilik de denen riya, yüzde görünenle özde olanın farklılığıdır. Din dilinde daha çok, ‘Allah için iş yapmak' görüntüsü altında nefsi ve çıkarı için davranmaktır.
Yaratıcı, günahı olanlara değil, riyakarlara öfkelenmektedir. Tanrı, günahkarları affetmek için bahaneler ararken, riyakarları mahvetmek için bahane arar. Bunun
içindir ki, olduğu gibi görünüp günah işlemek, riya bulaştırılmış ibadetten yeğdir.
Ama her şeyin sorumlusu bu halk dır.
Böyle Tencereye Böyle kapak.