İçerik değiştir



- - - - -

Millileri Değil, Bosna’yı Tuttum!..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 6 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 12:08


Millileri değil, Bosna’yı tuttum!..
Mehmet Tezkan


Maçın 25. dakikasından sonra Bosna’yı tuttum..

Vallahi yürekten destekledim..

Bosna’nın her atağında yüreğim kıpır kıpır etti.. Milli Takım’ın her atağında gerildim..

Gol olmasın ki, kokuşmuşluğun üzerine sünger çekmesin istedim.. Gol olmasın ki, ‘dandini dandini dasdana, danalar girmiş bostana’ masalını yine dinlemeyelim dedim..


*


O halimiz neydi Allah aşkına..

İki eli omuz arkasına atmalar, dayıvari yürüyüşler, işaret parmağı sallamalar.. Damarlar fışkırana kadar bağırmalar, efelenmeler..

Ayıp ya!..

İlk defa olsa, hadi içimize atalım, sineye çekelim.. Strese, aşırı heyecana verelim..

İlk defa değil ki.. Hep böyle..

Dört yıl önceki Dünya Kupası elemelerinde de aynıydı... Bir araba yükü ceza aldık..

İplememişiz.. Kafayı değiştirmemişiz!


*


Bosna’da baş adam yine Fatih Terim’di..

(Ne havalı atıldı ama.. Hakeme bakışına dikkat ettiniz mi; ‘beni attın ha, vay köftehor vay’ der gibiydi)

Başaltı adam, tartışmasız Emre..

(Fenerbahçe formasıyla baş adam oluyor.. Hakeme omuz atıyor, rakibe küfrediyor. Bu çimenleri ben yarattım edasıyla geziniyor..)


*

Vicdanlarımıza soralım..

Gögüslerinde ay - yıldızımız var diye bu kişilere katlanmak zorunda mıyız?

Milli Takım diye Fatih Terim zihniyetini sineye mi çekelim?

Ay - yıldızlı forma sırtlarında diye yaptıklarını görmezden mi gelelim?


*


O Ay - yıldızlı forma, benim formam..

Gördüm ki gasbetmişler..

Milli takımı işgal etmişler..

Ruhunu, kimliğini, kişiliğini değiştirmişler.. Yandan çarklı külhanbeyi aşısı yapmışlar..

Benim olmaktan çıkarmışlar.. Kutsallığını heba etmişler.. Kırmızı - beyaz formaya dönüştürmüşler..

Gizlice ağladım..

O ekibin Dünya Kupası’na gidememesine çok sevindim..
***************************************************


Bu adam,ne karakteri ile,ne duruşu ile,ne de teknik kapasitesi ile ulusal takımın başı olmayı hak etmiyor,yakışmıyor,taşıyamıyor.


Yazar gibi,ben de,ne zaman ki bu adam ulusal takımın başına getirildi,o günden beri ulusal takımın rakiplerini tutar oldum.Hatta,Portekiz ulusal takımına yenildiğimizde,işyerinde lokum dağıttım.Lokum kutusunun kapağına da, "Türkiye galibiyetimiz kutlu olsun" diye yazı yapıştırdım.


Hayatımda ilk defa, "pire için yorgan yaktım." Bu karaktersiz adamın,ulusal takımın başından gitmesinin tek çaresi,ulusal takımın başarısız olmasıydı,ben de bu yüzden Türkiye ulusal futbol takımının her maçında yenilmesini ister oldum.


Bu karaktersiz adam bu hale getirdi beni.Ukala,terbiyesiz,insanlara üstten bakan,dan-dun konuşan,dünyayı yaratmış havalarına giren,medeniyetten nasipsiz birisi.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.09.2009 - 12:09

 580023663830.jpg


#2 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 12:30

Fatih Terim'in teknik bilgisini tartışmak haddim değil, Galatasarayda yaptıkları hala bilinir, yalnız çok varoş ve vizyon sahibi bir adam değil. Bulunduğu konumu sindiremedi o. Türk Milli Takımı'nı yönetmek herkesin harcı değil. Ağır gelmiş abisi, hatta bikaç gömlek bol :D

Bu mesaj REBEL tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.09.2009 - 12:31

...


#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 12:34

gavura kızıp orucumu bozdum. :D

#4 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 16:15

Bize ne onun nasıl giyindiğinden nasıl yürüdüğünden nasıl konuştuğundan.Bizi futbol hakkındaki teknik bilgisi ilgilendirir diğer davranışlarıda hukuka uygun olduğu sürece insanları ilgilendirmez.
Dünya kupasında üçüncü olduğumuz zamanda Şenal Güneş i giyinmesini bilmiyor diye eleştirmiştik.Neymiş o renk takım elbise giyilirmiymiş.
Geçeceksiniz bunları.
Bosna teknit direktörü maç sırasında saha kenarında sigara içiyordu.Ama o başka takım antrenörü bizi ilgilendirmez mi?
Geçeceksiniz bunları.
Birini sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur ancak o kişi o dalda yereceksin.Eksik futbol bilgisi mi var? Sahaya yanlış takım mı çıkardı? Siz olsaydınız maradonayı forvete Rıdvan ı da sağ bek mi oynatırdınız bunları eleştiri yapacaksın.Yoksa adam kahvaltı da ne yemiş yolda yürürken ayakkabısına mı basmış.Niye saçlarını öyle dağıtmış.
Geçeceksiniz bunları.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#5 LiQusha

LiQusha

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:2wsx
  • İlgi Alanları:yazilim muhendisligi (domain driven design, extreme programming, java EE), muzik(jazz-rock[fusion]), basketbol(oynamayi izlemeye tercih ederim, nba)

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 17:15

Geçeceksiniz bunları.


Bosna maçının ilk 20 dakikasını izler gibi yaptım ama sonrasını izlemedim. Polonya milli takımı ile yaptığımız basketbol maçının da son çeyreğini izleme zevkini tattım. Bunları şunun için söylüyorum, eskisi kadar bir ilgim kalmadı bu tarz milli müsabakalara. Benim takıldığım nokta başka.

Fatih Terim'in böyle bir maç sonrası bu şekilde eleştirilmesi bence de haksızlık ve hatta namertlik. Mesela geçtiğimiz avrupa şampiyonası sırasında, galibiyetler alınırken, "ben gene de bu adamı milli takımın başında görmek istemiyorum" denilse, ya da milli takımın başına geçmeden önce şiddetle itiraz edilse, işte bunlar delikanlıca tavırlar olurdu.

Şenol Güneş'e de, Terim'e de takınılan tavrın ardında, ideolojik sebepler de vardır, bilemem ama birilerinin alenen haddi aştığı bir gerçek. İnsani anlamda bu "yiğitler"in hakkını verdikten sonra gelelim ağzımdaki baklaya ...

İnsanlar çok iyi okullardan mezun olup çeşitli ünvanlara sahip olabilirler. Diğer bazıları da kendi emekleriyle gene bazı noktalara yükselebilirler. İnsaf sahibi insanlar da onların bu başarılarını hazmederler ve hatta takdir de ederler. Ancak bu insanların kendisi, bulundukları noktaları hazmedemezse ne olur? Bulundukları mevkiye uygun bir görgü, kültür ve çok daha önemlisi mütevazılığa sahip değillerse?

Sosyal ilişkiler ve adamlık göreceli konular olmakla birlikte, "işinin ehli olmaktan" önce gelir. Elbette işi ehline vermek gerek ve fakat o adama yaptığı iş ve mevkisi için itibar edilse de, ona karşı saygı ve sevgi beslenmez. Bu nedenle adamlık her zaman önce gelir hayatta.

Son söylediklerimi Terim'e yansıtmak istemiyorum. Onu yorumlamak gibi bir derdim de yok.

Özetlersem, "düşene bir tekme de ben atayım" yaklaşımına "geçeceksiniz bunları" demek uygun olabilir lakin "işinin ehli olmak, sadece işiyle eleştirilmek" böyle bir zamanda uygun olmasa da tartışmaya geyet açık bir konu.

#6 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 17:35

Bosnalı futbolcular farklı mydı sanki.Onların da tavırları benzerdi.Hatta kalecilerine gıcık oldum,Semih'e dirsek göstermeler,Semih de ondan aşağı değil tabi.Sahalarda zaten moda olan tavır bu,dünyanın heryerinde böyle.Dikbaşlı futbolcu teknik direktör sevilir sayılır gibi bir anlayış var.Sahaya çıktık ve başaramadık bu kadar basit.Top yuvarlak sonuçta,kazanabilirdik de.Bu oyunda iyi oynamak bile sonucu belirlemiyor sonuçta.Ama geçsek iyi olurdu:)

#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 11.09.2009 - 19:53

Terim'in,agresif davranışları bir değil,iki değil.En son yatığı davranıştan dolyı tribüne atıldı,iyi mi oldu? Teknik konuşalım.Yüzyüze yapılan diyaloglar mı,telefonla yapılanlar mı etkilidir? Ne oldu,trbünden telfonla sözde taktik verdi.Hırsını,inadını,efendice aşılasaydı ya oyuncuların yüzüne,gözlerinin içine bakarak.Ama,efendilik,adamlık Terim'e uzak kavramlar.

Unutulmadı,GS-BJK maçından sonra,hakemlerin soyunma odası kapılarını tekmelerken, "size Istanbul'u dar edeceğim" dediği günler.

Geçemediğim,Terim'in kılıkkıyafeti değil,çarpıtmayın.

Geçemem efendim kusura bakmayınız?

Madem ki alıyor o kadar parayı,adam gibi yapacak görevini.Yenilebilirsin,fark yiyebilirsin,çok kötü oynayabilirsin ama,herkesin gözü ününde öyle serseri tavırlara giremezsin.Ulusal takım teknik direktörlüğü,egoyu tatmin etmenin aracı yapılamaz.Ülkeyi temsil ettiğini söylüyorsan,sana bu temsiliyeti verenlere kulak vereceksin.


Terim en başta gelmek üzere,Terim karakterine sahip bir sürü sözde sporcu var ülkede.Yaptığı işe iş ahlağını koyma,oyun alanında her türlü çirkefliğ yap,oyun dışında oyuna ait binbir türlü dalaverenin,mafyalaşmanın içine gir,ondan sonra ulusal takımı temsil ediyorum de.S..tir git şuradan.



 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli