halen uygulamada olan altın nokta ve ortak nokta örneği var önümüzde..
altın noktayı garanti vakıfbank yapikredi akbank vs.. kullanabiliyorsunuz.. 4-5 lira gibi bir işlem ücreti alınıyor. başka atm kullanırsanız.. askerde garanti bankası kartım vardı ama garanti bankasının ne şubesi ne de atm si vardı. birlik içerisinde ise vakıfbank ın atm si vardı hep ordan çekmiştim.. altın nokta o zaman çok işime yaramıştı.. komisyon kesiyordu ama olsun
ortak nokta ise.. halkbank denizbank finansbank asyabank ingbank vs.. bankaların ortak kullandığı bir sistem.. ne kadar komisyon alıyorlar bilmiyorum ama aşağı yukarı aynıdır diğeriyle..
şimdi ise tüm bankalar birleşiyor bence iyi.. hiç olmadık bir yerdesiniz ve para çekmeniz icap ediyor.. kartınız altın noktayı destekliyor diyelim ama altın nokta anlaşmalı banka da yok napacaksınız kaldınız mı cıbıldak.. veya sadece kartınıza ait bankadan işlem yapabiliyorsunuz ee yine kaldınız ortada..
işte bu gibi durumlarda atmlerin ortak kullanılması hakkaten güzel bir uygulama.. tabi bankalar kendileri hizmet bedelini belirleyeceklermiş burada bir soygun söz konusu olabilir.. imkanınız varsa kesinlikle ama kesinlikle kendi atm nizden para çekin.. zaten diyebilirsiniz.. benim bankam oradayken başkasından niye çekeyim haklısınız.. ama bazen atmler arızalı olabiliyor içinde para olmuyor veya dimi ama ne güzel anlatıyom ya.. sabaha kadar anlatırım aslında ama sizi sıkmak istemem