Jump to content



Generaller Çiller'i Öldürmemizi İstediler,


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 28.09.2009 - 19:59


Öcalan: Generaller Çiller'i Öldürmemizi İstediler, Yapmadık

PKK lideri, ordunun değişmesinin zor olduğunu söyledi. Eski genelkurmay başkanlarından Kıvrıkoğlu ve Karadayı'nın dönemün başbakanı Çiller'in öldürülmesini istedklerini ileri sürdü.
Bursa - BİA Haber Merkezi
25 Eylül 2009, Cuma

BU HABERİN UZANTILARI
* KÜRT SORUNU: Öcalan: Ağaları İstemiyorsanız Demokrasinin Önünü Açın

PKK lideri Abdullah Öcalan, ordunun "1920'lerde Mustafa Kemal'in çizgisinden çıkarıldığını ve hala bu sürecin devam ettiğini" söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, Öcalan, emekli komutanlar İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun kendilerinden Amerikan Gizli Servisi CIA ajanı olmakla suçlanan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in öldürülmesini istediğini öne sürdü.

Öcalan'ın "Amerikancı olmadığını" belirttiği Kıvrıkoğlu ve Karadayı'nın isimleri halen süren Ergenekon soruşturması kapsamında medyada yer almıştı. Karadayı 1994-1998 arasında Genelkurmay başkanlığı yaptı. Ardından gelen Kıvrıkoğlu da 1998-2002 arasında aynı görevi yürüttü. Çiller'se 1993-96 arasında başbakan, 96-97 arasında da başbakan yardımcılığı yaptı.

Öcalan'ın açıklamaları özetle şöyle:

* Mustafa Kemal bazılarının söylediği gibi Kürt düşmanı değildir. Mustafa Kemal, İngilizlerin adamı değildir. O daha çok Lenin'le mektuplaşıyordu, Lenin'e dayanarak ayakta kalmak istiyordu. Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, bunlar İngilizler adına hareket ediyordu ve İngilizlerin adamıdırlar.

* Aynı İngiliz politikaları daha sonra da devam etti. Demirel üzerinden, bir CIA ajanı olan Tansu Çiller'i Başbakan yaptılar. Çiller, Doğan Güreş, 1990'larda tarihin görmediği zülmü Kürtlere uyguladılar.

* Ordunun bazı generalleri bunun farkındaydı. Karadayı ve Kıvrıkoğlu Amerikancı değiller. Karadayı, Kıvrıkoğlu gibiler bunun farkındaydı. Karadayı'nın olduğu bir toplantıda aynen "bu kadını etkisizleştirelim, güçten düşürelim, bir an önce gönderelim" deniliyor, Çiller kastedilerek. Hatta Tansu Çiller'i öldürmeyi planlıyorlar ve bu planı da bize uygulatmak istediler ve bu olay böylece bize kadar geldi. Çok şaşırdım. Biz kabul etmedik. Yine Doğan Güreş'in zehirleme meselesi de var, zehirlemeyi yapıp bize mal etmek istiyorlardı.(EÜ)

 580023663830.jpg






Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users